Filmajánló

blaci

Őstag
Szia Grácia!
Örülök hogy ha tetszett, meg aztán annak is hogy látom nem hiába törtem magam itten'... - :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
 

dg

Őstag
Abszolút a Te ajánlatod az oka annak, hogy belekezdtem, épp tegnap! Már évek óta szert tettem rá:rolleyes:, de valahogy épp tegnap volt a napja a premieremnek!:)
 

blaci

Őstag
Filmajánló...

Selyem
(Silk)
kanadai, francia, brit, olasz, japán romantikus, dráma - 2007

Szereplők: Keira Knightley (Helene Joncour), Michael Pitt (Herve Joncour), Alfred Molina (Baldabiou), Mark Rendall (Ludovic), Sei Ashina (Mistress), Leslie Csuth (Loiseau), Marc Fiorini (Chabert), Jun Kunimura (Umon), Gwendoline Meyer (fiatal Héléne Joncour)
Rendezte: Francois Girard

Tartalom:
Herve Joncour selyemhernyócsempész értékes áruért Japánba utazik, ahol beleszeret egy helyi előkelőség európai szeretőjébe. Bár a szerelem kölcsönös, legalább két akadály áll a kiteljesedése útjában: a csempész nős, és a felesége hamar gyanítani kezdi, hogy valami rosszban sántikál, ráadásul a szerelmespár két tagja nem beszél közös nyelvet, így csak homályos üzenetek formájában tudnak kommunikálni egymással.
Az Alessandro Baricco regényéből készült Selyem két kontinensen átívelő, lenyűgöző élményt nyújtó alkotás.
Hervé Joncour (Michael Pitt) odaadóan szereti szépséges feleségét (Keira Knightley). Ám amikor újra és újra veszélyes utakra vállalkozik, hogy selyemhernyó-kereskedőként segítse szülőfaluját, a kísértés nagy próbatétel elé állítja a szerelmét.
Hervé Japánból a gondtalan gazdagságot hozza magával, de lelkét lassan felőrli egy japán hadúr érzéki ágyasa iránt érzett kínzó vágy és a felesége, Helene iránt érzett múlhatatlan szerelem.

Vélemény:
Hát, hol is kezdjem, egészen elvarázsolódtam tőle! Egyik kedvencem lett! A tájak, a zene, az éteri, tiszta hangulat, szóval nagy élmény volt.
A selyem című filmet úgy kezdje el nézni az ember, hogy közben átadja magát a világának, sodródjon, érezzen, vágyjon és szenvedjen, aki megnézi tudni fogja miért. Egyszerűen egy másik dimenzióba képes stílusa átröptetni, hogy olyasmit fogadj be általa, ami több mint élmény. Beléd ég, és még csak meg sem karcolom azt a hatást, amit ki tud váltani.
Fontos részét képezik a történetnek a levelek, főleg egy bizonyos levél...ami minden addig látott, érzett, tapasztalt dolgot alapjaiból változtat meg. Na most ezt olyan szinten képzeld el leírva, mintha finom selyemmel simogatnának, a szavak hihetetlen tökéletesen kapcsolódnak egymáshoz, szinte érzed, mit olvasol...ettől több a mester sok jó írónál. (Alessandro Baricco, a Selyem című könyv írója)
Természetesen Keira Knightley miatt muszáj voltam megnézni! Benne ezúttal sem volt semmi hiba...;):D
Ez egy remek film. Szép, szomorú szerelmi történettel. Mindenféle giccset, érzelgősséget kerülve, szerencsére. A zene, a képek, a színészi játékok felejthetetlenné teszik ezt az alkotást. Mindenkinek javaslom megtekintésre. Mert igazán megéri!;)
 

blaci

Őstag
Filmajánló...

A Jégkorszak
(Ice Age)
amerikai animációs film - 2002
Rendezte: Chris Wedge
Szereplők: Rajzfilmfigurák

Tartalom:
Húszezer évvel ezelőtt. Történelem előtti időkben járunk, amikor a Föld meseszép és nem utolsó sorban veszélyekkel teli hely. Jön a jégkorszak, az ősállatok pedig nagy tömegben indulnak el dél felé. Egyedül egy mogorva gyapjas mamut, Manfréd (Ray Romano/Szabó Sipos Barnabás) száll szembe az áradattal, hogy távol lehessen a világ zajától. Nemsokára azonban kényszerű útitársra lel: Sidet, a nagyszájú, de mókás és kedves földi lajhárt (John Leguizamo/Geszti Péter) társai nem ébresztették fel indulás elött… (elmondásából kiderül, hogy ilyesmire már korábban is volt példa…)
Amikor Sid védelmezőjéül "fogadja" Manfrédot, a mamut mindent elkövet, hogy megszabaduljon újdonsült ismerősétől. Ám ez még csak a megpróbáltatások kezdete. Kénytelen lesz elfogadni Sid társaságát, amikor az ráveszi, hogy segítsenek egy Roshan nevű kisbabát visszajuttatni a családjához. Egy félelmetes kardfogú tigris, Diego is csatlakozik a csapathoz - hogy az első adandó alkalommal elragadhassa a csecsemőt. Mialatt Sid, Manfréd és Diego a végtelen, jéggel borított pusztaságban menetelnek, egy Scrat nevű, patkány és mókus keverékének tűnő őskori lény a fennmaradásért küzdve fáradhatatlanul igyekszik teljesíteni küldetését - nevezetesen elásni egy makkot...
Miközben Scrat magával a jégkorszakkal vívja harcát becses makkjáért, Manfréd, Sid, Diego és Roshan egy elképesztő utazás részesei lesznek. Lavinák elől menekülnek, dodókkal harcolnak az élelemért, felfedezik a pelenka titkait, őskori jéghullámvasúton lovagolnak és vulkanikus lávatavak fölötti jéghidakon kelnek át. Ők a jégkorszak - vagy talán minden idők - legfurcsább társasága.

Vélemény:
Nem vagyok az a nagy mesenéző, de én egyszerűen imádom. Nagyon jó a történet, a figurák és oltári jókat lehet rajta nevetni. Gyönyörűek az állatok benne, szépen énekelnek (pl.:Sid) és olyan viccesek, hihetetlen, hogy mennyi poén van elrejtve benne... Szuper jó!! Az a kis mókus-patkány mára legenda lett, ő az, aki semmit nem szól, semmi szerepe nincs a cselekményben, mégis ő vált a legismertebb figurává, úgymond, a film védjegye lett! Így kell villámkarriert csinálni! Legnagyobb rajongója vagyok! Cuki!!!!!! Imáááááádddddoooooom!!!!!! Egy imádnivaló kis aranyos! Meg lehet zabálni! A Scrat-ot. De mindenkit imádni lehet benne!
Ami tetszett: Gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt jó szórakozás.
Ami nem tetszett: Olyan nincs…
 

blaci

Őstag
Filmajánló...

Jégkorszak 2. - Az olvadás
(Ice Age 2 - The Meltdown)
amerikai animációs film - 2006
Rendezte: Carlos Saldanha
Szereplők: Rajzfilmfigurák

Tartalom:
A mínuszok hősei visszatérnek! A mamut, a kardfogú tigris és a lajhár egyenesen lubickol legutóbbi hőstettük sikerében: és ez már csak azért is könnyen megy, mert a jég olvadni kezd, így a világ egyetlen hatalmas élményfürdővé változik körülöttük; csúszdák, gejzírek és szökőkutak között buliznak nap mint nap. Néha mégis arcukra fagy a mosoly. Manfréd ugyanis nagyon magányos - már egyenesen úgy érzi, mintha kihaltak volna körülötte a nőstények. És míg ő búnak ereszti az ormányát, Sid rájön, hogy csak egy egyre vékonyodó jéggát választja el őket az áradástól - ha az átszakad, boldog völgyüket elárasztja a víz. Az árral pedig együtt úsznak majd azok a csúszómászók, akiknek túl éles a foga arra fáj, hogy átvegyék az uralmat a nagy közös medence fölött.

Vélemény:
Nagyjából ez is hozza az első rész színvonalát nagyon jó folytatás! Nekem az első rész is nagyon tetszett, ez talán azért kicsit jobban, mert szerintem több minden történik, mozgalmasabb. Már csak az oposszumok és Manfréd becsajozása miatt is sokkal eseménydúsabb ez a rész, mint az első, és több humoros mellékszereplő is van, akik szintén feldobják a cselekményt. Az animáció pedig sokkal kidolgozottabb, legalábbis nekem jobban tetszik.
Ezt a mesét szeretni kell! Aranyos, kedves, és van benne szív... Remek karakterek, helyzetkomikum, és szép grafika. A második rész is iszonyatosan jó, nagyon sokat nevettem rajta! Egyszerűen minden megvan benne, ami kell egy sikeres rajzfilmhez. A történet kiváló és izgalmas, a szereplők egyszerűen szeretnivalók, senki sem marad közömbös irántuk. A poénok is nagyon ütősek, ráadásul olyan hatásosak, hogy néha a szem sem marad szárazon.
De ahogy korábban, most is a neurotikusan túlmozgásos kardfogú mókus akrobatikus szerencsétlenkedése a legszórakoztatóbb - ha más lény nem lenne a filmben, csak ő, már akkor is megérné megnézni! Ami Scratet illeti… nos, ő talán azóta is azon mesterkedik, hogy azt az istenverte makkot megtarthassa…
 

tímeácska

Őstag
Víííí! Köszi az ajánlót, Laci! Sidikém! Nos, ebben Sid, a lajhárka énekel is... :-D Biztosan láttad mind a 2 részét ennek a szuper animációs filmnek?!
(Nálunk itthon elég sűrűn hangzanak el idézetek... Egyik kedvenc részeim: "Szoktam néha hányni..."; "Jééé, az utolsó mamut..."; Máténak szoktam mondani: "Dedo de Sido...", stb., stb., stb.... :-D:-D:-D
 

Zsu77

Új tag
Túlélni a karácsonyt! Tegnap néztük,marha jó és van benne egy tata,aki igazából csak eljátsza,hogy ő a család tatája,mert színész és tök jól beszólt,valahogy így:
"-Itt van tata egy kis süti!
-Nem kérek fiam,mert cukorbeteg vagyok!
-Ez nem ér,az én tatám nem volt cukorbeteg,úgyhogy tessék és vegyél!
-Ezt értem fiam,de ha én ilyet eszek,akkor nem tudom eljátszani,hogy még élek!"

:lol::lol::lol:
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Víííí! Köszi az ajánlót, Laci! Sidikém! Nos, ebben Sid, a lajhárka énekel is... :-D Biztosan láttad mind a 2 részét ennek a szuper animációs filmnek?!
(Nálunk itthon elég sűrűn hangzanak el idézetek... Egyik kedvenc részeim: "Szoktam néha hányni..."; "Jééé, az utolsó mamut..."; Máténak szoktam mondani: "Dedo de Sido...", stb., stb., stb.... :-D:-D:-D

Most nem azért de tényleg lebuktam... én még egyetlen másodpercet sem-sem láttam egyik részből sem. Az történt, hogy felkértek játsszam már el, és én butus belementem :) mindenféle előzetes (jelenleg utólagos is) tanulmányozás nélkül... Lehet nem is vagyok igazi Lajhika?!?! viszont Laci oly kedvesen írta/mutatta be, hogy amint alkalmam lesz megnézem magam és majd egy jót rötyögök, mit (kit) is kéne alakítanom nekem itten :D :D :D
 

blaci

Őstag
Hoppá! Én meg milyen lelkesen vettelek védelmem alá... De nem baj, még bőven pótolható a dolog, javaslom inkább előbb mint utóbb és feltétlen írd meg hogy magadra ismertél e.;):D Egyszerűen kihagyhatatlan remekmű és a magyar szinkron zsenialitásáról még nem is regéltem, anno. Sid magyar hangjáért Geszti Péternek biztos hogy adtam volna valamilyen különdíjat... ;):roll::D:D:D

U.i.: Háát, ez tényleg egy tanulmány lesz...
 

blaci

Őstag
Szóval akkor azért én is jó fej vagyok? nemcsak a mókuska? :D

Igen-igen-igen! Sid a legjobb fej...de majd úgyis meglátod, ill. tudod, na...
(A mókus az egész más kategória, ő csak a maga egyszerű módján...de majd úgyis meglátod.) :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Igen-igen-igen! Sid a legjobb fej...de majd úgyis meglátod, ill. tudod, na...
(A mókus az egész más kategória, ő csak a maga egyszerű módján...de majd úgyis meglátod.) :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Szólok gyermek, tőccsön, ha mán van net, és én is nézek Sidike.
 

blaci

Őstag
...igazán nagyon meglepő volt számomra az új filmek közül a nyolc tanú... egy esemény 8 szemszögből, minden szemszög után kicsit több derül ki az eseményről... ezt az ismertető találtam róla:
Hányféle igazság van? Sok. Az Egyesült Államok elnöke ellen merényletet megkísérlő szervezet után nyomozó titkosügynökök (Dennis Quaid, Matthew Fox) szempontjából túl sok is. Az elnök (William Hurt) Spanyolországba érkezik, hogy a terrorizmus elleni harcról tárgyaljon. Egy nyilvános nagygyűlésen megsebesíti egy mesterlövész, és jelét adja: bármikor újra célpontja közelébe tud férkőzni. El kell kapni, mielőtt másodszor is lesújt. Az ügynökök lezárják a várost: hatmillió ember között keresnek ötöt. A tanúk egymásnak ellentmondó vallomásai között keresik az egyetlen igazságot. Egy turista (Forest Whitaker) amatőr videója talán segít. A számtalan híradófelvétel talán rejt valamit, amit csak észre kell venni. Mindazok, akik ott voltak a tömegben, amikor eldördült a lövés, talán tudnak valamit, amiről nem akarnak beszélni. Mindenki mást látott, és senki nem mond igazat. Ám a hazugságok és átverések szövevényéből talán kifejthető a megoldás - amely csak újabb rémisztő kérdésekhez vezet.


Sziasztok!
Megnéztem a filmet mert Nofre ajánlója felkeltette az érdeklődésemet a film iránt.;)

Nyolc tanú
(Vantage Point)
Nemzet: amerikai
Stílus: thriller, dráma - 2008

Szereplők: Dennis Quaid (Thomas Barnes), Matthew Fox (Kent Taylor), Forest Whitaker (Howard Lewis), Sigourney Weaver (Rex), William Hurt (Ashton elnök), Zoe Saldana (Angie Jones), Edgar Ramirez (Javier), Richard T. Jones (Holden), Said Taghmaoui (Suarez)
Rendezte: Pete Travis

Vélemény:
Újabb elnök elleni merénylet, újabb helyszín, újabb elpuskázott lehetőség. Pete Travis olyan elnökfigurát mutat be filmjében, amilyet nagy valószínűség szerint az amerikaiak (és tán a világ nagy része) jelenleg szeretnének, mégis meg akarja öletni.;):D
Jó kis film, egy újszerű (de legalábbis ritka) vágással, ami a különböző tanúkon keresztüli bemutatást jelenti. Ami az időben való vissza-visszaugrálást illeti, igazából fokozza a feszültséget, nekem tetszett. A történet szerintem elég jól ki van találva, jó szerteágazó és mégis elég korrektül összefut.
Persze ha szigorúak vagyunk, akkor bele lehet kötni, mert szerintem ilyen helyen biztos nem mondana beszédet az amerikai elnök. Ilyen tömeg előtt, ilyen közel és ennyire zárt téren, ráadásul még az USA-n is kívül...aligha. Pl.: Amikor itt volt Bush, akkor is azért nem mentek ki a Sándor palota teraszára (Duna felé), mert ott könnyű célpont lett volna az elnök akár messziről is. Secret Service nem engedte meg és ennyi.
Meg azt sem értem hogy a terroristák, akik megölnek nem tudom hány embert + egymást lelövik, a végén azért bukjanak el, mert nem akarják elütni a kislányt… A happy endet vállalták be a készítők egy rizikósabb, kilátástalan lecsengés helyett.
Ha az utolsó 3 perc máshogy történt volna…
De persze a film egyik lényege az volt szerintem, hogy egy rövidke idő intervallumon belül mennyire különböző emberek élete is hogyan és miként összefonódhat.
Nálam megállja a helyét, szórakoztató és ez a lényeg…nekem elég így is. Semmi sem tökéletes. 7/10.
Ajánlom én is mindenkinek aki szereti a pörgős akciófilmeket.
:D:D:D
 

dg

Őstag
Olyan jó, hogy írtok a filmekről!

A Nyolc tanú moziban fut vagy elérhető DVD-n? (majd ha lehet, ezt is írjátok oda a filmek mellé, szerintem hasznos az elérhetőség megadása. Ez csak most jutott eszembe. Meg a mozi nálam kilőve.)

Laci!

Te láttad már a Jackie Brown-t? (Tarantino)

Minap leadta a Duna tv, minő ritkaság! Nagyon jó film, nagyon jó zenével!
 

blaci

Őstag
Kedves Grácia!

Köszi, majd még írok máskor is...;)

Ez nagyon jó ötlet, legközelebb megpróbálom megadni az elérhetőséget is...mármint a filmnek.;)
(Nem biztos hogy díjaznák ha most ideírnám kedvenc warez oldalaim címét...)
Jóvanna csak vicc volt...;):D:D:D (...meg különben is nagyon jól tudom utánozni pl.: a maszületett bárányt, na.)
Hiába, a szabál az szabál...

Szóval a Nyolc tanú kapható dvd-n jelenleg 2990.- az ára.

Én ezt úgy szoktam megoldani hogy nálunk kb. 300 méterre van a videókölcsönző és 300-500 ft egy dvd kikölcsönzése, és így még a minőség is kifogástalan. Csak olyan filmet veszek meg ami tényleg nagyon bejön nekem. Azt a párszáz forintot pedig bőven megéri a kölcsönzés. Egy filmet ritkán nézek meg többször, szóval megveszem, megnézem aztán legközelebb öt év múlva veszem elő, addig meg csak itt porosodna a polcon. Minek...meg úgy kicsit drága is lenne. Szerintem ez jobb megoldás, én így szoktam.

Üdv,
Laci

U.i.: A Jackie Brown -t még nem láttam a tévé premierről meg lemaradtam, majd megpróbálom pótolni.
Évente három alkalom van amikor biztos hogy tévét nézek ez pedig a Giro, a Tour de France és a Vuelta az Eurosporton.:rolleyes::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
 
Oldal tetejére