Filmajánló

christina

Őstag
Tegnap megnéztem a Szállító 1-et.
Én általában a hétvégi délutáni mozizáson mindig elalszom, amit a család mérgelődve vesz tudomásul - miért nem fekszem le inkább aludni, nem lehet velem egy filmet sem megnézni.....-de most nem sikerült!;)
Pedig már rákészültem, ásítoztam is nagyokat. Annyira pörgős, akciódús volt, hogy nem tudtam elaludni rajta. Na meg megakadt (vagy kiakadt?)a szemem a szép BMW-n és a főhős felsőtestén.:mrgreen:
Azonnal megnéztem volna a 2. részt is, de a legkisebb felébredt és akkor nem lehet ám akármit csinálni!:D
Bár az olajban csúszkálós-verekedős jelenet szerintem kissé Bud Spencer-esre sikeredett, a film nagyon jó kikapcsolódás lehet mindazoknak akik szeretik a humoros akciófilmeket.
 

blaci

Őstag
Ausztrália
(Australia)
ausztrál, amerikai háborús, western, kaland, dráma - 2008

Rendezte: Baz Luhrmann
Producer: G. Mac Brown, Catherine Knapman, Baz Luhrmann, Catherine Martin (társ)
Forgatókönyv: Baz Luhrmann, Stuart Beattie, Baz Luhrmann (történet)
Fényképezte: Mandy Walker
Vágó: Dody Dorn, Michael McCusker
Zene: David Hirschfelder
Látványtervezés:Catherine Martin, Ian Gracie (díszlet), Karen Murphy (díszlet)
Jelmez: Catherine Martin

Főszereplők:
Nicole Kidman (Lady Sarah Ashley)
Hugh Jackman (Drover)
David Wenham (Neil Fletcher)
Bryan Brown (Carney király)
Jack Thompson (Kipling Flynn)
Ben Mendelsohn (Dutton)
Essie Davis (Katherine)
David Gulpilil (György király)
Brandon Walters (Nullah)


Tartalom:
A film Észak-Ausztráliában játszódik a II. világháború ideje alatt, és a középpontjában egy angol arisztokrata hölgy Lady Sarah Ashley (Nicole Kidman) áll, aki egy hatalmas, Maryland állam nagyságú birtokot örököl. Észak-Ausztráliában, rengeteg szarvasmarhával. Néhány nagyhatalmú helyi birtokos megpróbálja kitúrni az örökségből, miközben Ausztrália is belecsöppen a II. világháborúba. Az örökösnő kényszeredetten csatlakozik egy csiszolatlan modorú marhapásztorhoz (Hugh Jackman), és közös erővel próbálnak meg áthajtani kétezer szarvasmarhát a földrész egyik legkevésbé feltérképezett vidékén át, hogy mentsék ami menthető. Közben a japánok többször is bombázzák az észak-ausztráliai Darwin városát, amibe ők is belecsöppennek…


Vélemény:
Már alig vártam hogy megnézhessem ezt a filmet. Remek rendező, két személyes kedvencem, Nicole Kidman és Hugh Jackman viszi a filmet. Na, gondoltam, ilyen nevekkel csak jó lehet…:mrgreen:
Az első félóra kifejezetten bejött, amikor is a nagyvárosi hölgy megérkezik a poros vidékre a helyi kulturálatlan lakosok közé… Családi vígjátékként indul a dolog, kicsit mulatságosra véve a figurát, aztán a film második fele már a háborúról szól, ahogy mindent lebombáztak, a japánok támadásaitól rettegnek az emberek. A 2. világháború idején járunk, mutatják a ruhák, mutatják, hogy a négereket még mindig mennyire megvetik, a félvéreket még inkább… Persze hőseink megszeretik a szolgafiút birtokukon és sajátjukként tekintenek rá…
Nicole kisasszony megtette, amit kellett, színészi játéka megérdemli a dicséretet (mégiscsak ő viszi a filmet), de nem olyan jó nő már mint volt pár éve…azért egy idő után hozzászokott a szemem… De ezen túllépek, nem az én bajom. Szerintem mindkét főszereplő volt már jobb formában szakmailag (is), Hugh Jackman egyszerűen hozza a formáját, nála nem éreztem azt, hogy a kamerák ott vannak és neki akkor most színészkedni kell. Egy biztos, hát bugyi nem marad szárazon, s aki mást mond, az még nem érte el a női kort...:rolleyes::mrgreen:
Viszont kiemelném mert nagy pozitívum David Wenham mint gonosz, bár törvényszerűen a gonosz karakter a legérdekesebb egy filmben, ez igaz (mert ugye mit érne a Dallas Jockey nélkül), de ő hihetetlenül jól játszik.
A rendezőt ismerve, mindenki számíthat filmjeiben csodálatos vizuális és audiovizuális élményekre. Ez most sincs másképp, bár itt inkább csak a képi világ a lenyűgöző (no de a zene sem rossz), de az nagyon! Mintha a Pearl Harbort láttam volna néha. Szerintem túl látványos akart lenni, pedig néha a kevesebb több lehet...de ha már így összehozták, hát egyszer megéri megnézni ezt a sok mindent.
Jó volt viszont látni a tőlünk távoli, titokzatos, varázslatos és gyönyörű földrészt, kevés film szól róla.
Kettős érzésem volt a filmet nézve. A látványt tekintve, a mondanivalót nézve igazán komoly film! De nekem pont a tartalmassága és a hossza miatt egy kicsit sok volt! Ha viszont más szemszögből nézem mondhatnám azt is hogy, eseménydús az elejétől a végéig! Az tény, hogy hosszú, de egyáltalán nem unalmas. Amit mondani akart az nálam elérte a célját! Úgyhogy szerintem ez egy olyan film amit legalább egyszer látni kell! A rendező nem lebecsülendő munkája ez a film. Igaz, mindenből adni, mélységeiben megmutatni sok év fájdalmát nem lehet. Valószínű nem is ez volt a célja.
Dicséretes, ahogy oda akartak figyelni mindenkire és mindenre, mondjuk egy ilyen hosszú filmet el sem tudnék képzelni kisebb-nagyobb hibák nélkül. Ez valahogy hozzá tartozik. (Állítólag a Gyűrűk urában is van mobiltelefont használó ork a háttérben...)
Azért rossznak nem nevezném, sőt…!
A kiskölyök egy gyöngyszem, elképesztő alakítást nyújt, aranyos volt nagyon. Kár, hogy kevés jutott abból az életmódból és gondolkodásmódból ami az ő világukat jellemzi. A törhetetlen hit, az összetartozás, a szokások – jó lett volna többet látni, megtudni erről.
A film első fele mindenképp kedvesebb számomra, mint a későbbiek, de alapjában pozitív élmény volt. Ez tényleg egy olyan film, amit a hibái ellenére is lehet nagyon szeretni.
A zene az remek! David Hirshfelder által komponált zene remekre sikeredett! A nagy klasszikus, az Óz a nagy varázsló híres dala, az Over the Rainbow is hallható a filmzenébe, a jól ismert motívumok felfedezhetőek! Érdekes volt így újra hallani a legendás dallamot...
A zene túláradóan érzelgős (de azért csodaszép), az egész film túl harsány, túl színes, túl szélesvásznú és túl hosszú…
Egy kisebb sátor, hálózsák, némi élelem mindenképpen kell a filmhez ha szeretnétek megnézni, mert egy szuszra nehéz lenne végigülni a több mint 2,5 órás alkotást…:rolleyes::mrgreen:
A Bangkok Hilton, na az aztán a háborús környezetbe helyezett szerelmi történet, Ausztráliát a térdére fekteti és kiporolja…:rolleyes:


Ausztrália - Díjak és jelölések
2009 - Oscar-jelölés - a legjobb jelmeztervezés (Catherine Martin)


Végülis ez a film egy szerelemről szól, ami mellett sajnos eltörpült az a mondanivaló, amitől igazán érdekes lett volna. Ha viszont az volt a célja, hogy a szerelem mögött megbúvó kérdésekre keressük a válaszokat, akkor célba ért.
Visszaolvasva kicsit lehúzósra sikeredett az írásom (csak kicsit…) , de higgyétek el érdemes megnézni, nem bánjátok meg…!
Aki kikapcsolódásra vágyik és érzelmekre, annak mindenképpen ajánlom! Nálam: 8/10
(Az pedig hogy ki hogyan lát és értékel egy filmet nagyon szubjektív dolog…)
Üdv.,
Laci

Ui.: A film dvd-n elérhető. Megjelenés dátuma: 2009. 05. 06.
 

Szepy

Új tag
Sziasztok!

Egyszer halottam valahol hogy van egy film talán az a címe Inzulin története dokumentum film. Valaki valamit tud róla? Szeretném megnézni, de eddig nem sikerült beszereznem valakinek esetleg megvan?

Gabi
 

blaci

Őstag
Sziasztok!

Egyszer halottam valahol hogy van egy film talán az a címe Inzulin története dokumentum film. Valaki valamit tud róla? Szeretném megnézni, de eddig nem sikerült beszereznem valakinek esetleg megvan?

Gabi

Ebben a beidézett cikkben szó van a filmről(is), de hogy honnan lehetne beszerezni sajnos nem tudom...

Katt ide, ni...!

Üdv.,
Laci ...aki sokat olvassa a cikkeket (is)...!:rolleyes::mrgreen:
 

pusimelu

Őstag
Végre mi is néztünk tévét és még filmet is!
Cím:p.S:I love you
Romantikus nevetős sírós jó kis film.
Levelekkel irányítja a feleségét a fiatalon elhunyt férj!A leveleket halála előtt írta és mindent megszervezett!Mindig más időpont
ban kapja meg és utasítások vannak benne ,de végén megtalálja a boldogságot az özvegy!
A másik jó film a Marley és én.
Egy labrador kutyusról és családjáról szól, de a vége sírós!
Ilyeneket hogy rendező meg főszereplő ne kérdezzetek mert örülök hogy láttam!(Csak 12 -szer állítottuk meg!)
Laci te tuti utána tudsz nézni!
 

blaci

Őstag
Végre mi is néztünk tévét és még filmet is!
Cím:p.S:I love you
Romantikus nevetős sírós jó kis film.
Levelekkel irányítja a feleségét a fiatalon elhunyt férj!A leveleket halála előtt írta és mindent megszervezett!Mindig más időpont
ban kapja meg és utasítások vannak benne ,de végén megtalálja a boldogságot az özvegy!
A másik jó film a Marley és én.
Egy labrador kutyusról és családjáról szól, de a vége sírós!
Ilyeneket hogy rendező meg főszereplő ne kérdezzetek mert örülök hogy láttam!(Csak 12 -szer állítottuk meg!)
Laci te tuti utána tudsz nézni!

Szia Meli, örülök hogy "látlak", köszi az ajánlót!:D
Az első filmet a P.S. I Love You-t láttam már. A másikat viszont még nem, sőt nem is hallottam róla, megpróbálom megnézni...valamikor.;):D
Na szóval, addig is P.S. I Love You, csak úgy a saját stílusomban:

P.S. I Love You
amerikai romantikus, dráma - 2007

rendezte: Richard LaGravenese
forgatókönyv: Richard LaGravenese, Steven Rogers (II), Cecelia Ahern (történet)
fényképezte: Terry Stacey
vágó: David Moritz
zene: John Powell
látványtervezés: Shepherd Frankel, Doug Huszti (díszlet), Alyssa Winter (szerkesztő)
jelmez: Cindy Evans

Szereplők:
Hilary Swank (Holly Kennedy)
Gerard Butler (Gerry Kennedy)
James Marsters (John McCarthy)
Lisa Kudrow (Denise Hennessey)
Jeffrey Dean Morgan (William)
Gina Gershon (Sharon McCarthy)
Kathy Bates (Elizabeth)
Harry Connick jr. (Daniel Connelly)
Dean Winters (Tom)
Marcus Collins (Marcus)
Christopher Whalen (George)
Eliezer Meyer (Elli rabbi)

Tartalom:
Holly nagyon fiatalon és váratlanul elveszíti férjét, s nélküle értelmetlennek látja életét. A teljes lemondás közepette egy rejtélyes csomagot hoz a postás. Majd újabbat és újabbat: férje még halála előtt feladott 10 üzenetet számára, azzal a céllal, hogy Holly számára megkönnyítse a továbblépést...

Vélemény:
Az alkotóknak sikerült egy igényes, szórakoztató, ám ugyanakkor elgondolkodtató és pozitív érzéseket adó vígjátékot készíteniük egytől-egyig remek színészekkel, akik valósággal lubickolnak a filmben. Azt hittem valami tingli-tangli kis romantikus film lesz. Ehelyett egy érzelmekben és humorban gazdag, erős érzelmi hullámzással megáldott, szerethető kis filmet láttam. Gyönyörű történet, melyből nem hiányozhat a szerelem, a boldogság, a veszteség, az emberi tragédia, az útmutatás, az emberi kapcsolatok valódi értékei. Maga a film rendkívül szomorú témát boncolgat, de viszonylag kedves könnyedséggel… Szó szerint egyik szemed sír a másik pedig nevet miközben nézed. Az igaz szerelem létezik, aki ezt átélheti, bármeddig, bármilyen körülmények között is, elmondhatja, hogy nem élt hiába... De a veszteségek után fel kell állni, tovább kell lépni. Ajánlom én is mindenkinek, aki egy szívhez szóló, eredeti, mesterien megmunkált történetet szeretne látni.

Amennyiben sikerült felkeltenünk az érdeklődéseteket, a filmet megnézhetitek a tv-ben:
2009. július 20. hétfő, 15:25 - HBO2
2009. július 28. kedd, 19:55 - HBO2
 

christina

Őstag
Hétvégén megnéztem a Szállító 2-t és 3-at.

Hááááát őszintén szólva itt beigazolódott, hogy az első részt nehéz utolérni színvonlaban.
Itt már külön van a szín, meg a vonal! :mrgreen:

Viccet félretéve: a második rész még élvezhető volt, (bár az első rész után érezhetően gyengébb), de a harmadikat már végigszenvedtem.
Lehet hogy a szendvedésemre rásegített, hogy iszonyúan álmos voltam + még olvasni is kellet, de azért ......
Már nem találtam benne humoros részt sem. A filmek számának gyarapodásával a poénok száma egyre jobban csökkent.
Meg merem kockáztatni, hogy ha ezt a részt kihagyom lehet hogy nyerek vele.:rolleyes: Időt mindenképp.:D
 

dg

Őstag
Valóban érdekes jelenség, hogy az egyszer más sikeres filmekből sorozatot készítenek, s valljuk be, ritkán sikerül hozni az első színvonalát. Bár én még csak a Szállító 1-et láttam, s az tetszett, kiváncsi vagyok a többire. Meg fogom nézni, azt hiszem...
 

ginter

Új tag
én a klasszikus Rendősakadémiát ajánlanám mindenkinek. Az összes epizódot. Nekem nagyon tetszik mindig tudok egy jót nevetni rajta.
 

dg

Őstag
Próbatétel
(Butterfly on a Wheel)
amerikai film 2007
krimi, thriller, dráma

Főszereplők: Pierce Brosnan, Maria Bello, Gerard Butler
Rendező: Mike Barker

Egy szülő mindenre képes a gyermekéért…igaz? Nézzétek meg!


Megnéztem.
Nem igazán tetszett. Túl sok benne az aljasság -- de nem ez a fő baj, mert azzal egyébként is gyakran találkozni a filmekben. A megjelenítése viszont erőltetett, egyáltalán nem hatott eredetinek. A női főszereplő számomra ellenszenves alak, rossz volt nézni, a férfi főszereplőnek pedig nem áll jól a rosszfiú figura, bár ez utóbbi megjegyzésem nyilván a James Bond szerepnek köszönhető: nem sikerült elvonatkoztatnom tőle.

Az sem volt egyértelmű, hogy valójában mi a készítők szándéka: kivel érezzünk együtt? Kinek bocsássunk meg? Mindenkinek? Senkinek? Vagy pont az a cél, hogy ez eldönthetetlen legyen?

Akárhogy is, én a csalafinta férj mellett maradtam!
 

dg

Őstag
Éberség

Tartalom:
Az Éberség egy zavarba ejtően valóságos orvosi jelenséggel indít. A ritka és ijesztő „altatási éberség” állapotában a műtét előtt elaltatott beteg éber marad, és bár fizikailag lebénul, érzékel mindent, ami körülötte és vele történik, a fájdalmat is.
Miközben a félresikerült anesztézia során az ifjú és gazdag mágnás (Hayden Christensen – Csillagok háborúja) éber marad szívműtétje közben, és tehetetlenül hallgatja az őt körülvevő orvosokat, az elhangzó mondatokból lassan összerakja a képet: meg akarják gyilkolni…

Vélemény:
Nagyszerű forgatókönyv, kiváló színészi játék, a sztori tele izgalommal és fordulatokkal. Maga az alapötlet is túllép az eddig látott krimik cselekményén. Végig izgalmas, fordulatos, eredeti. Azt hiszem, ez a legfontosabb, amit megjegyeznék: Eredeti!
Az egész egy drámának indul, majd megtörténik a váltás... A rendező megfelelően adagolja az "érzelmeket" és a feszültséget.
Számomra kellemes meglepetés volt. A gyönyörű Jessica Alba pedig már csak hab a tortán. :D

DE…
Az egész film egy műtétre épül. Ahhoz, hogy a történet megállja a helyét legalább ismernie kellett volna a forgatókönyv írónak egy ilyen műtét lefolyását. De nem ez a lényeg... Mondjuk szerintem azért elég durva dolog orvosokat közönséges sintérnek beállítani. Ha jól tudom manapság magnóra mennek a műtétek? - ;):D


Tetszett a film!
Valóban izgalmas, fordulatos, és ezeket a kellékeket jól el- és beosztva adagolják a nézőnek, úgyhogy végig éberek maradunk! Mindezen felül, azok az emberi érzések és érzetek, amiket megjelenítve látunk, a legelemibbek és mindennaposak, s nem lehet elégszer bemutatni ezeket. Egyben ezért könnyű azonosulni, lehetőség szerint átélni mindazt , amit látunk.

Érdekes, izgalmas, elgondolkodtató. Mindenkinek ajánlom!
 

dg

Őstag
I.e. 10 000

színes magyarul beszélő amerikai-új-zélandi kalandfilm, 109 perc, 2008
16 éven aluliak számára nem ajánlott

rendező: Roland Emmerich
forgatókönyvíró: Roland Emmerich, Harald Kloser, Robert Rodat
zeneszerző: Harald Kloser
operatőr: Ueli Steiger
producer: Roland Emmerich, Mark Gordon, Michael Wimer
vágó: Alexander Berner

szereplő(k):
Steven Strait (D'Leh)
Nathanael Baring (Baku)
Camilla Belle (Evolet)
Tim Barlow (Piramis istene)
Cliff Curtis (Tic-Tic)
Joel Fry (Lu'kibu)
Omar Sharif (Narrátor)









A fiatal vadász, D'Leh beleszeret Evoletbe, akit a törzse árvaként fogadott be. Mielőtt azonban szerelmük szárba szökkenne, a törzsüket ellenség támadja meg, és magukkal hurcolják a lányt. D'Leh néhány társával a támadók nyomába ered. Az ismeretlen tájakon vándorolva felfedezik, hogy más törzsek is léteznek a világban, akik ugyancsak a hatalmas birodalom martalócaitól szenvednek. A kis csapat egyre nő, miközben vadállatokkal és a természet erejével is meg kell küzdeniük. Végül eljutnak a birodalomba, ahol szembeszállnak a gonosz uralkodóval, aki népeiket rabszolgasorsba taszította.


Erről a filmről sok negatív kritikát olvastam, de azt is, hogy mindezek ellenére nagyon népszerű a nézők szemében! Csatlakozom azokhoz, akiknek tetszett! Annak ellenére, hogy egyes ősállatok megjelenítése nem a legjobb, mert mozgásuk nagyon darabosra, döcögősre sikeredett és ezért nem keltik a valóságosság illúzióját, egy rendkívül látványos film.
A történet egyszerű, de ennél több nem is kell, az pedig, hogy korhű-e vagy sem, nem igazán érdekel, mivel nem dokumentumfilmről van szó, hanem egy igazi, jó moziról!
Aki szereti a látványt, a kalandot, nézze meg!

DVD-n elérhető.
 

dg

Őstag
A róka és a gyerek

színes magyarul beszélő francia film, 92 perc, 2007
korhatárra tekintet nélkül megtekinthető

rendező: Luc Jacquet
forgatókönyvíró: Luc Jacquet, Eric Rognard
operatőr: Gérard Simon, Eric Dumage
zene: David Reyes, Evgueni Galperine, Alice Lewis
producer: Yves Darondeau, Christophe Lioud, Emmanuel Priou
vágó: Sabine Emiliani

szereplő(k):
Bertille Noël-Bruneau (kislány)
Thomas Laliberté (kisfiú)
Isabelle Carré (narrátor)



A tíz év körüli kislány a gyönyörű francia hegyek lábánál él egy parasztházban és egy reggel, mikor iskolába indul, egy vadászó rókát pillant meg. A rozsdás természetesen kereket old, amint meglátja, de a kislány ellenállhatatlan vágyat érez, hogy újra lássa. A gyerek hónapokon át járja a vidéket, hogy a róka rejtekét megtalálja, így rengeteg kalandot él át. Mikor végre az állatot megtalálja, úgy közeledik hozzá, mint egy kutyához szokás. Ez azonban komoly tévedés, hisz a róka vadállat.


Ez a film remekül ötvözi a természetfilm és a drámai történet elemeit. Csodálatos környezetben játszódik, művészi fotókra emlékeztető kamerabeállításokat láthatunk. A film bőven szolgáltat erkölcsi mondanivalót, amin pedig érdemes időről-időre újra és újra elgondolkodnunk. Mindeközben betekintést nyerhetünk a tiszta, gyermeki gonolkodásmódba, újragondolhatjuk ember és állat egymáshoz fűződő viszonyát. Szívből ajánlom gyermeknek és felnőttnek egyaránt!

DVD-n elérhető.
 

dg

Őstag
Köszi az ajánlót, ritka az ilyen tiszta természetű filmalkotás! Szívesen megnézném!


Nagyon szívesen! Rád külön gondoltam, sejtettem, hogy felkelti az érdeklődésedet! ;):D És örülök, hogy így lett!
Egyébként ugyanezen rendező nevéhez fűződik a híres Pingvinek vándorlása, amit még nem láttam. Feltétlenül meg szeretném nézni!
 

dg

Őstag
Miss Daisy sofőrje

színes magyarul beszélő amerikai filmdráma, 99 perc, 1989
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott

rendező: Bruce Beresford
író: Alfred Uhry
forgatókönyvíró: Bruce Beresford
operatőr: Peter James
díszlettervező: Victor Kempster
jelmeztervező: Elizabeth McBride
zene: Hans Zimmer
producer: Richard D. Zanuck
látványtervező: Bruno Rubeo
vágó: Mark Warner

szereplő(k):
Morgan Freeman (Hoke Colburn)
Jessica Tandy (Daisy Werthan)
Dan Aykroyd (Boolie Werthan)
Patti LuPone (Florine Werthan)
Esther Rolle (Idella)









A történet 1948-ban, Atlantában játszódik. Miss Daisy egy előkelő, de határozott idős hölgy, aki vadonatúj Packardjával balesetet szenved a saját kertjében, és totálkárosra töri az autóját. Szerencsére neki semmi baja sem esik, fia Booli a zsidó gyártulajdonos azonban félti kellemetlen természetű anyja biztonságát, ezért megpróbálja meggyőzni arról, hogy a jövőben egyetlen biztosító társaság sem vállalja a kockázatot, és sürgeti, hogy alkalmazzon inkább egy sofőrt.

Morgan Freeman-t nagyon szeretem. Azokat a filmeket, amikben játszik, mindenképpen látnom kell! Nem is okoznak csalódást, s különösen igaz ez erre a filmre! Méltán kapott Oscar-díjat. Nem mellesleg pedig Jessica Tandy-ről szólok, akit a Sült zöld paradicsomban már láthattam. Úgy mint ott, itt is kiváló alakítást nyújt!
A film élettörténet, két nem mindennapi ember különös kapcsolatát mutatja be. Barátságuk kialakulása mély emberi érzéseket tár elénk, s az alkotás nem mellőzi a kifinomult, ízléses humort sem!

DVD-n elérhető.
 

blaci

Őstag
Szia Grácia!
Köszönjük az ajánlókat. Micsoda véletlenek vannak, nemrég néztem meg kettőt a fenti három ajánlatból…;):D

Le vagyok nyűgözve, ilyen látványos, színes, képes filmajánlók után csak félve merészkedek majd ideírni ezután…;)
Nagyon tetszett…!:D
Üdv.,
Laci ...aki :mrgreen:
 
Oldal tetejére