gyógyszeráremelés.

szolnok

Új tag
Nem egészen értem amit a tv-ben magyaráznak , minden orvosi megjelenés alkalmával 300 Ft a háziorvosnak és 500 a szakrendelésen? + fizetni kell a kórházban napi 300 Ft étkezési hozzájárulás? Komolyan mondom kiakadtam. Mire fizettük a TB-t? A kórházi kaja a diabosoknak siralmas volt eddig is gondolom eztán is elintézik napi 3 zsemle és oszd be. Eddig is mi hordtuk be az enni valót ha azt akartuk a hozzátartozónk egyen is valamit. Nem lesz ingyes gyógyszer! Ez a diabosok nehezen kivivott / és másbetegségeknél is nehezen elért / ingyenes inzulin megszünését jelenti? Mit gondoltok ti erről?
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
szolnok írta:
Én ujfórumot akartam létrehozni mit csináltam rosszul?

Jól csináltad :) Létrehoztál egy új témát, nem ezt akartad?

Az inzulin egészen biztosan ezentúl is ingyen lesz! A receptért való fizetés meg szerintem nem ennyire egyszerű, azt tartanám valószínűnek, hogy az ilyen életbenmaradáshoz szükséges, életfogytig tartó betegségeknél, ahol rendszeres a gyógyszerellátás szüksége, ott nem kell fizetni, de nem láttam a törvényt és gyanítom, hogy még nem túl sok ember látta... szerintem kár foglalkozni ezzel addig, amíg a biztos ki nem derül, mert csak felidegesíti magát az ember és lehet, hogy feleslegesen! Nem tudom elképzelni sem, hoyg az inzulinért fizetni kelljen, de ha így lenne, a diabrendelőben már állna a bál hetek óta és nem áll :)
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
szolnok írta:
Én ujfórumot akartam létrehozni mit csináltam rosszul?

Értem már, gondolom nem a Lantusos topik alá akartad létrehozni ezt a témát... amint látom, vannak főtémák, mint a Lantusos, az Általános kérdések, a Munkahely stb... és csak ezek alá lehet létrehozni új témát.
 

szolnok

Új tag
Szintén január elsejétől szűnik meg az ingyenes gyógyszerellátás. Az ún. EU százasért, vagyis az állam által százszázalékosan támogatott készítmények esetében háromszáz forintot kell majd fizetni a betegeknek. Várhatóan a teljes gyógyszerár-támogatási rendszer is átalakul, egyelőre a többi támogatott készítményt nem érinti változás.

Én erre gondoltam és csak ugytudom értelmezni, hogy nem lesz ingyenes pl az inzulin sem.
 

bogácsa

Új tag
az szuper lesz :cry: na,aki kitalálta,annak csak csupa rosszat kívánok...bocs :evil:
egy emberről még hány bőrt?????
 

DiabFórum

Új tag
szolnok írta:
Én ujfórumot akartam létrehozni mit csináltam rosszul?

Sziasztok!
Próbáltam úgy beállítani, hogy új fórumot is tudjatok létrehozni, de sajnos ezidáig csak úgy látom, hogy az "admin" teheti meg. Abban kérném a segítségeteket, hogy írjátok meg, hogy a Cukorbetegség alá, milyen fő fórumokat szeretnétek. Beállítanám, de szerintem a jobb átláthatóság miatt ne legyen túl sok, hiszen témákat korlátlanul lehet nyitni. Bocsánat, de még én is tanulmányozom ezt a felületet, de idővel biztosan zökkenőmentesebb lesz a használat, addig is folamatosan figyelek és próbálom megvalósítani a kéréseket... Miután nem szünt meg valamiért az előző fórum, engedélyeteket kérném, hogy hétfőn (kézi erővel :) törölhessem. Természetesen a lementett hozzászólások OLVASHATÓAK LESZNEK, ezt megígérem, csak nem szeretném, hogy párhuzamosan működjön a kettő...
Szép napot mindenkinek!
Tusor Ildikó
 

bogácsa

Új tag
szerintem nyugodtan tedd az előző fórumot olvashatóvá:)
az ÚJ fórumra rátalál majd mindenki,hiszen az mcd.hu-ról már ide vezet az út:)
 

Kovica

Új tag
bogácsa írta:
az szuper lesz :cry: na,aki kitalálta,annak csak csupa rosszat kívánok...bocs :evil:
egy emberről még hány bőrt?????[/quote

Csatlakozom!
Számomra egy megdöbbentő szám: tegnap előtt kiváltottam a gyógyszereimet + vettem egy doboz C tesztet + egy doboz Cimicin-szadát a "banyaláz" ellen-változókori tünetek, tehát nem luxus, több mint 18 000 Ft-t fizettem, ebben 2 db gyógyszer volt a Páromnak a gyomrára és a koleszterin csökkentésére................ Nem mondom, hogy tetszik, és ez még csak több lesz. (hozzá tartozik az is, hogy 2 db receptet kivettem, mert azokból van még otthon tartalék)
Bogi ! Hány az a bőr amit lehúzni lehet?????????
 

bogácsa

Új tag
a kéthavi diabos felszerelésem nekem is 10ezer körül van....a fogamzásgátlóról meg ne is beszéljünk...6000ft/3hó!nagyon durva!
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
bogácsa írta:
a kéthavi diabos felszerelésem nekem is 10ezer körül van....a fogamzásgátlóról meg ne is beszéljünk...6000ft/3hó!nagyon durva!

Ha Personal csíkot használsz a gépedbe, akkor is 10 ezer körül van?
 

bogácsa

Új tag
akkor 1 kicsit kevesebb..de szoktam venni heptophant is..tudod,olyan tesztcsík,ami a vizeletből kimutatja a fehérjét,cukrot,......7dolgot.
meg tű,meg édesítő,meg lancetta...meg most már inzulin is mellé jőn ha nem lesz 100%támogatott..
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
szolnok írta:
Irjál légyszi a heptopán-ról, szabadon kapható tesztcsík? vagy fel kell íratni.

Én nem ismerem ezt a tesztcsíkot, de ismerek egy olyat, amit Dániában láttam először, majd felkutattam itthon is és kiderült, hoyg a létező legmegbízhatóbb. Ennek az a neve, hogy Combur Test 10 (Roche gyártmány), ez 10 dolgot mutat ki és 100db-os kiszerelésben lehet kapni, 10 ezer forintért... ezt nem lehet receptre feliratni, de ez a 100 db rengeteg! Szinte sosem fogy el... Én ilyet vettem, utánakérdeztem és kiderült, hogy annyira jó, hogy a kórházakban is ilyen márkát használnak. Ezt nem lehet gyógyszertárban kapni, csak itt: http://www.akadimpex.hu Ez a MOM Parknál van, a Győri úton, telefonon előtte szólni kell, ha szeretne az ember ilyet venni. Tényleg csak egyszer kell megvenni és akár évekig jó. De nem akarok senkit lebeszélni erről a másikról :) csak gondoltam leírom, mert nem hirdetik ezt a csíkot és ha nem láttam volna Dániában ezt, sosem tudok én sem róla...
 

szolnok

Új tag
Köszi megtaláltam , csak azt nem tudom mi az a tíz dolog amit kimutat.
A partnerei között van szolnoki is tehát itt is megrendelhetem ezek szerint. Sok érdekes dolog van amit forgalmaznak " csak az baj vért venni nem tudunk magunktól mert akkor akár ki is iktathatnaánk a labort pl egy májfunkciós tesznél " és nem kellene a nem tudom milyen dijjat fizetnünk majd - na ez vicc volt. Nagyon köszi mert nem is tudtam, hogy létezik ilyesmi. Szerinted ha a 100db-t ketté osztom vagy három felé akkor zárt dobozban tárolható, vagy van valami külön előírás a tárolásra. Mert ugye a cukor tesztcsíkot sem lehet kivenni felhasználás előtt a dobozból. Klassz köszi, hogy megírtad.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
http://www.diavant.com/diavant/CMSFront.html?pgid=3,2,14,1
Ha tudsz angolul, akkor itt minden info fent van erről a csíkról. Magyarul nem találtam semmit...
Az összes, csíkkal vizeletből kimutatható dolgot mér elvileg. Fehérje, fehérvérsejt, nitrit, vér, cukor, keton, PH ... jaj most nem jut az eszembe a többi... de fent van ezen az oldalon (szerintem ezek a legfontosabbak). Itt láthatod, hogy létezik olyan, hogy Combur Test 2, 3, 4 stb, a táblázatban lehet látni, hogy melyik miket mér, de itthon csak ez a Combur 10 van elvileg (ebben minden benne van legalább).
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
naty77 írta:
És olyat nem tudunk boltolni, hogy a Te 100 db-odból megvegyek valamennyit? :?:
Oh igen, erre elfelejtettem válaszolni, már Szolnok is kérdezte pedig. Én nem tárolnám máshol a csíkokat, mint a dobozában és ráadásul a színskála a dobozon van, ami nagyon fontos, pl pont a fehérvérsejtnél (ami fertőzésre utal) nagyon kicsik az átmenetek. Én szívesen adok belőle annak, akinek kell, de szerintem az nem lesz megbízható, ha máshol tároljuk őket hosszabb távon és ha egy másolt színskálát nézünk. De tényleg szívesen adok, ha így is kell valakinek :)
 

mamago

Új tag
Sziasztok!
Köszönet az új fórum létrehozásáért!
Ha jól emlékszem a "fekete csütörtökön", de az biztos, hogy Öszödről jövetelében nyilatkozott az eü.m. az Esti Krónikában, hallgassátok meg, érdemes. Ebből nem hámoztam ki felmentést a krónikus betegeknek, de kínomban röhögőgörcsöt kaptam a filozófiáján. A jelképes, államháztartás és egyén számára nem érzékelhető összeg (nem volt még GYES-en), ami csupán arra figyelmeztet, nincs ingyen az eü. Amolyan népművelés, gondolom.
 

naty77

Új tag
Látod ez eszembe sem jutott, tiszta lüke vagyok. :oops: Teljesen igazad van! De azt hiszem, nem most lesz, hogy gyógyszerre költök... :?
 
Oldal tetejére