hüvely-méh és petefészek gyulladás

Tehetetlenek az orvosok a nőgyógyászati gyulladások gyógyításával kapcsolatban?


  • Összes szavazó
    28

dg

Őstag
Kriszta!

Azt szabad megtudni, hogy mire vagy allergiás? (természetesen mondj nemet, ha indiszkrétnek találod a kérdésemet, attól még ugyanolyan érdeklődve olvasom soraidat :))
 

Zsu77

Új tag
Én meg magára az eljárásra lennék kíváncsi!Most rádcsatolnak valamit,ami nagyon rezeg?Vagy hogy történik?
 

kkriszta28

Új tag
Kedves d.g.!


Természetesen nem titok, hogy mire vagyok allergiás és köszönöm az érdeklődést. :)
A rizsre, a kukorica virágára (a kukoricára nem), az olajfa virágára, a botrytis cinerea-ra, a propolisra, a macskaszőrre, az E224-azaz káliumdiszulfitra, az ethoxyquinre, az erdei derécére, a homárra, a zöldborsóra és kiderült, hogy candidia albicans-om van!
 

kkriszta28

Új tag
Kedves Zsu!


Az eljárás nagyon egyszerű. Leülsz egy székbe. Az egyik kezedbe adnak egy talán rézből készült hengert, amit fognod kell. A másik kezeden a hüvelykujj egy bizonyos részét (egy akupunktúrás pontot) a doktornő egy szintén henger alakú (azt hiszem elektródának nevezik) eszközzel nyomkodja. Egyáltalán nem fájdalmas. Nem érzel semmit. A műszer különböző hangok kibocsájtásával jelzi ha valami nem stimmel, illetve ha jól láttam egy mérő része is van, ahol a mutató kileng a hanghatás kíséretében. Nekem így történt, de lehetséges, hogy van más módja is.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Nekem is ilyet csináltak, és a doktor néni a kezében lévő érzékelővel egy korongon lévő anyagokhoz (zárt üvegben voltak) is hozzáért, és akkor nézte a műszer kijelzőjét.
Nekem is felsorolt ezer meg ezer anyagot, ezeket lehetőleg próbáltam kikerülni, már amivel találkozhattam.

Az érdekesség az volt, hogy akkor volt egy macskánk, és én imádom a macskákat, de akkor nagyon bírtam útálni, mert állandóan leverte virágaimat. Hát mindenre voltam én allergiás, de macskaszőrre, arra nem. Érdekes volt még az is, hogy a kefírt is említette a dr. néni, hogy kerüljem, de a joghurtot azt lehetett enni.
 

Zsu77

Új tag
Á,értem.Köszi!Kár,hogy a propolisra is allergiás vagy,pedig az nagyon-nagyon egészséges!És ezekre korábban külső allergiás reakciód nem is volt?Vagy hogy van ez?Magyaráztak erről valamit?
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kriszta, ha ajánlanak valamit a gyulladásra, kiegészítő kezelésként a kamillás forró ülőfürdőt mindenképpen csináld meg, amit ajánlottam. A kamilla nagyon hatásos gyulladás csökkentő. A candidára pedig mindenképpen ajánlom valamelyik probiotikus, meg laktobacilusos készítményt. Ez a félflórát állítja helyre sok antibiotikum után. A Multi-tabs Immuno-ban vannnak vitaminok és nyomelemek is probiotikum mellett.
 

kkriszta28

Új tag
Kedves Zsu!

Kérdésedre a válaszom az, hogy kb. két éve kezdődött nálam, hogy esténként fulladni kezdtem, feszített a mellkasom és bedugult az orrom. Ez eleinte ritkábban jelentkezett később gyakrabban, majd mindennapossá vállt. Ekkor voltam egy allergiateszten ahol megnézték azt a bizonyos tizen akárhány allergént de azok nem jeleztek allergiát nálam. Így a pulmonológus orvosom azt sem zárta ki, hogy ez allergia, de azt sem, hogy asztma lenne. Kaptam rá gyógyszert és orrsprayt, meg pipát is, ez utóbbit szerencsére nem használtam. Olvastam annak káros hatásairól.

Aztán tavalyelőtt nyáron voltam egy reflexológus hölgynél aki talpmasszázs útján annyit javított a helyzetemen, hogy azóta már csak az orrom dugul be reggelre, illetve néha napközben is. A mellkasfeszítés elmúlt, nagyon ritkán érzem csak kis mértékben.
De még mielőtt javult volna a kezelés következtében felerősödtek a tüneteim amitől én megrémültem. Ekkor voltam röntgenen és légzésfunkció vizsgálaton is. Azokat rendben találta a vizsgálatot végző doktornő de akkor is kiírt nekem gyógyszereket...antibiot is! Ezeket hála az égnek én nem szedtem már be, mivel a reflexológus hölgy elmondta, hogy ez a tünetfelerősödés az ő kezelése kapcsán jelentkezhet, ez gyakori velejárója a természetes gyógymódoknak. Így jártam tovább hozzá, és szedtem a Lándzsás útifűszirupot, melyet ő javasolt.
A mostani allergiavizsgálat persze egészen más volt. És a mostani doktornő állítása szerint ezekre az anyagokra az allergiámat teljesen meg tudják szüntetni. Csak addig kell kerülnöm őket, amíg el nem megyek hozzá a kezelésre. Szóval biztatóan hangzik.
 

Zsu77

Új tag
Hát Kriszta nagyon érdekesen gondolkodol...A lándzsás útifű tényleg nagyon-nagyon jó,én mindenféle köhögésre csak azt veszem.Dehogy a pipával mi gondod lehet,azt nem tudom.Nagyon sok asztmásnak,aki gyerekkorától kezdve használja,az égadta világon semmi baja nem lesz tőle!!!Nekem is volt allergiás eredetű fulladásom,totál úgy voltam,hogy talán a tüdőbetegek fulladhatnak ennyit és ennyire,mint én akkor hetek óta,mire dokihoz mentem,mert már tényleg elkeserített.Lórugás antibiotikumot kaptam rá,de másnap már nem köhögtem egyáltalán.Tudni kell megítélni,hogy mikor elég,szerintem az allergiás eredetű fulladás nem az.Kissé nekem úgy tűnik,hogy ez még a legelején volt,amikor még nem volt ez a gyulladásos gondod,tehát nekem úgy tűnik,hogy te eleve olyan emberke vagy,aki inkább választja a képesítés nélküli orvosokat,mint az egyetemen végzetteket.Ha ez így van,az szerintem szarvashiba.
 

kkriszta28

Új tag
Kedves Zsu!

Nem értem miért gondolkoznék érdekesen? Ha egy egyszerű gyógynövényes készítmény is segít akkor mi értelme antibiotikumok szedésének? Ráadásul úgy, hogy szintén nem tudjuk milyen bakteriális fertőzés áll fen, meg hogy egyáltalán az jöhet-e szóba... Természetesen minden alkalommal olyan szakorvosnál voltam aki feltehetőleg egyetemet végzett, mivel ezek az esetek kórházban és magánklinikán voltak és Dr. volt mindegyik. Ez hogy volna lehetséges egyetemi végzettség nélkül? Ezt nem értem. És számomra pont ez volt elkeserítő, hogy orvos és mégsem tudja felállítani a pontos diagnózist ami alapján én elhihetném, hogy tényleg azokra a gyógyszerekre volna szükségem.
A gyulladásos betegségem akkor már két éve tartott amikor jelentkezett ez a fulladás. Ekkorra már beszedtem antibiok és más gyógyszerek tömkelegét. Tehát azok közvetett módon kiválthatták ezt az egészet, lévén, hogy legyengítették az immunrendszeremet. De az orvos aki a pipát is felírta többek között és az asztmagyógyszert nem tudta megállapítani, hogy ez most allergia lenne-e vagy asztma. Akkor kérdem én minek a gyógyszer és a pipa meg pláne. Nekem van a családban asztmás. Tudom, hogy milyen az ha a pipát használja hosszú éveken keresztül. Egyáltalán nincs jobban.
A kulcsmondtatot te is leírtad: "Nagyon sok asztmásnak,aki gyerekkorától kezdve használja,az égadta világon semmi baja nem lesz tőle!!!"
Pontosan ez az. Ha elkezded használni, nehéz tőle megszabadulni.
De erről itt olvashatsz. Ezt éppen a napokban találtam.
http://www.nlcafe.hu/eletmod/20090202/szabadulj_meg_az_asztmatol_orokre_buteyko_legzessel__/
E mellett az orvos is elmondta akkor, hogy van a pipának olyan fajtája ami kifejezetten káros, mivel valami olyan gáz van benne, amitől pont rosszabbodik a helyzet, vagy fenntartja azt, illetve asztmás rohamot idézhet elő...
Az pedig, hogy a szakorvos csak találgat szerintem nem az én részemről szarvashiba.........
 

Jutta

Új tag
Sziasztok!

Szerintem Kriszta nagyon jó irányba indulsz ha a természetes gyógymódot választod ,én egyre többet hallom ,hogy sokkal nagyobb eredményt lehet elérni gyógynövényekkel,talpmasszázzsal stb.mint a sok antibiotikummal.Sőt azt is olvastam,hogy az antibiotikum-kezelés inkább elősegíti a gyulladást és még a hüvely flóráját is megzavarja,és támogatja az antibiotikum ellenálló E.coli elszaporodását ez a baktérium okozhatja az alhasi fájdalmakat.
Én most elkezdtem inni a cickafark teát,nagyon jó gyulladásra.
Sajnos most már én is 1hónap alatt 3adag antibiotikumot beszedtem és semmi eredménye,hüvely égés,alhasi szúrásokat érzek állandóan a hasamban és az ágyékomba is lesugárzik.Engem nagyon elkeserít ez az egész.Nagyon sok orvosnál jártam már én is ,már egyes család tagjaim azt mondják ,hogy csak beképzelem nincs is semmi bajom.Mondjuk az tény ha az ember lelkileg labilis felerősődhetnek a tünetek. Nem tudom hallottál-e már a Táltos egésszégről nagyon sok hasznos dolgot olvastam ott pl.hogy minden testi tünet azt jelzi,hogy vmi nincs rendben a lelki világunkban,katints rá ha lesz időd,szerintem nagyon jó én is csak most találtam rá.
Kitartást Kriszta,bíztos,hogy helyre fogsz jönni!
Judit
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Én cickafark-pásztortáska-palástfű-apróbojtorján egyenlő arányú keveréket iszom. Ezt hívják női teának, valóban nagyon jó.
 

Ugyanaz

Új tag
[KKriszta28;14156]28 éves nő.


KERESEM KKRISZTA28-AT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon fontos, hogy megtaláljam, kérlek segítsetek, ha valaki tud az elérhetőségeiről, kérlek vegyétek fel velem a kapcsolatot!

Ugyanezen betegségben szenvedek és ugyanezen történetet írtam volna én is le!

Úgy döntöttem, hogy megtalálom a megoldást a problémámra saját úton és ezt szeretném vele együtt végigcsinálni!

Nagyon várom az ötleteket, hogy hol tudom elérni KKriszta28-at!

Köszönettel: Zita
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
[KKriszta28;14156]28 éves nő.


KERESEM KKRISZTA28-AT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon fontos, hogy megtaláljam, kérlek segítsetek, ha valaki tud az elérhetőségeiről, kérlek vegyétek fel velem a kapcsolatot!

Ugyanezen betegségben szenvedek és ugyanezen történetet írtam volna én is le!

Úgy döntöttem, hogy megtalálom a megoldást a problémámra saját úton és ezt szeretném vele együtt végigcsinálni!

Nagyon várom az ötleteket, hogy hol tudom elérni KKriszta28-at!

Köszönettel: Zita
Szia Zita!
Kattints Kriszta nevére, és egy lenyíló ablakban ott van egy lehetőség, hogy emilt küldj neki. A rendszer az eltárolt címere küldi a leveledet, utána már fel tudod Krisztával venni kapcsolatot.
Kitartás!
 

greszi

Új tag
Kedves Kriszta, Zita

véletlenül bukkantam erre a fórumra, és először a te hólyaghurutos problémáiddal kapcsolatos üzenetedet olvastam. Felfigyeltem rá, mert nekem egy az egyben ugyanez a történetem, ugyanezekkel a panaszokkal, ugyanezzel a kálbváriával. Szeretném megkérdezni, hogy azóta sikerült-e megoldást találnotok? Szívesen megosztanám veletek a tapasztalataimat, hátha hasznosak.
Üdv. greszi
 

kkriszta28

Új tag
Szia kedves Greszi!

Sajnos a magam részéről nem szolgálhatok jó hírrel. Azóta is folyamatosan orvoshoz rohangálok. Sok minden történt azóta és mégis semmi jó. A pénztárcám könnyebb lett több száz ezer forinttal, viszont a betegségemmel semmi változás. Már pszichológusnál is voltam... hátha. De miután a kilencedik alkalom után sem történt semmi változás, abbahagytam. Ez is csak a pénzre ment. Most már ott tartok, hogy elegem van. Tisztára ki vagyok idegileg és a párom is. Lassan vége a kapcsolatunknak. Azt hiszem ez lesz az utolsó karácsonyom. Így nem lehet élni. És ne mondja nekem azt senki, hogy nem próbáltam meg mindent. Sőt.. Még annál is többet. Mára már nem maradt semmim. Csak a kérdéseim, a fájdalmam. Ebből nincs kiút. Nincs csodaszer, sem csodaorvos. Amíg perkálsz, ha szerencséd van, legalább úgy tesznek mintha fontos lennél.... Több hasonló problémával küszködő sorstárs levelére bukkantam azóta is. És SOHA egyetlen egyet sem találtam olyat, aki azt írta volna, hogy meggyógyult!!!! Tehát a kérdés amit az oldal elején szavazásra bocsátottam, miszerint, hogy tehetetlenek-e az orvosok e betegség kezelésében... nos IGEN!
Nem tudom ugyanis, hogy hány évig kellene még keresnem. Húsz? Harminc? Most vagyok fiatal, most szerettem volna élni az életemet, mint egy normális ember, mint egy NŐ, nem nyolcvan évesen. Miután már évek óta nem vagyok képes arra, hogy lefeküdjek a férjemmel, minek érezzem magam? Nőnek? :)
És ne gondolja senki azt, hogy ez csak "pipiskedés", mert bizony ilyen vélemények is vannak. Múlt héten a videoendoszkópos vizsgálat során is láttam a saját szememmel, hogy a hüvelyemnek nincs is épp hámos része, az egész eleven. És azt hiszem már így is marad. Egyszer csak bele kell "törődni" nem?
Vagy szedjek antidepresszánst és legyek ostoba tőle, hogy már ne érdekeljen? Éljek így? Mint egy zombi?
Köszönöm, de nem.
 

dg

Őstag
Szia Kriszta!

Szomorúan olvastam soraidat.
A tüneteid semmit sem változtak ahhoz képest, amiket a topikindító hozzászólásodban írtál?
És mégis, miket mondtak az orvosok lehetséges okként?
Immunológusnál jártál? Ezt azért kérdezem, mert a családomban kétszer is előfordult hosszan elhúzódó, gyulladásos betegség (az igaz, hogy más megnyilvánulásokkal). Ezeknek okait szörnyen nehezen, nagyon sok idő után, megannyi (utólag így nevezhető) félrekezelés után derítették ki. Végül immunulógiai vizsgálatok állapították meg, hogy a szűnni nem akaró panaszok, állandó gyulladásra utaló jelek a szervezetben autoimmun folyamat eredményeként vannak jelen.
 
Oldal tetejére