hüvely-méh és petefészek gyulladás

Tehetetlenek az orvosok a nőgyógyászati gyulladások gyógyításával kapcsolatban?


  • Összes szavazó
    28

kkriszta28

Új tag
Szia DG!

Sajnos semmit. A skálán a mutató ritkán mozdul el a tűrhető felé. Általában rossz. És azóta egyszer sem volt JÓ, tünetmentes időszakom. Csak max. tűrhető.
Az orvosok semmit sem mondanak. Mintha nem tartozna rám ez az egész...
Szerintem sötétben tapogatóznak. Elég nyilvánvaló lett mostanra.
Immunológusnál éppen még nem jártam és nem is tudom, hogy van-e még értelme. Belefáradtam ennek az egésznek a menedzselésébe. Mert bizony a naptáram mindig tele időpontokkal, munka után rohanjak egyik helyről a másikra, aztán túlórázás, hogy a munkahely is megmaradjon, hogy legyen miből finanszírozzam a "drága" orvosokat. Csalódtam bennük, az emberekben, hogy ennyire mindegy. Hogy senki nem hajlandó arra, hogy SEGÍTSEN. Hogy tényleg érdekelje és kézbe vegye a dolgokat. Kapaszkodnék az utolsó szalmaszálba is ... ha lenne. Nem vagyok feladós típus.
A doktornő akiről korábban írtam, szintén nagy csalódás volt. Hónapokig jártam hozzá, csináltam a kúrákat. Halványat javult akkor a dolog. De sosem múlt el. (Most meg ugyanolyan, mint előtte volt.) Majd ősszel kinevezték az egyik intézmény igazgatójának és ejtett... :) Egész egyszerűen és lelkiismeret furdalás nélkül.
 

szexdoktor

Új tag
[FONT=&quot]Kedves Krisztina,
Volt endoszkópia? Altatásban a hasüregbe néznek, például endometriózis nevű betegséget keresve.
Üdvözlettel: Dr Gyovai Gabriella
[/FONT]
[FONT=&quot][/FONT]
 

greszi

Új tag
Kedves Kriszta,
magam is hasonló folyamaton mentem keresztül. A kezdet egy erős hólyaghurut volt, mely után végeláthatatlan antibiotikus kúrák sorozata következett, mellette, ill. utána is hosszú gomba ellenes kezelés. Mindezek ellenére a tüneteim sajnos nem szűntek meg, sőt, az utóbbi egy évben az egész traktusra kiterjedtek, így gyakorlatilag folyamatos fájdalmakkal küszködöm. Mindent kipróbáltam én is. Volt talpreflexológia, természetgyógyász (lúgosítás, stb.), akupunktúra, homeopátia, biorezonancia. És persze a hagyományos orvoslás, melynek keretében egy ízben még be is feküdtem kórházba, ahol hólyagtükrözést követően "szerintük" gyógyultan elbocsátottak. Az utóbbi 2 hónapban egy ún. STD-ambulancián voltam, nagyon sokba került, de úgy érzem, előrébb jutottam legalább diagnosztikailag, mint a rengeteg eddigi nőgyógyászt és urológust együttvéve. Magam is nagyon rosszul viselem a dolgot pszichésen, és meg kell mondanom, hogy én már próbálkoztam antidepresszívummal is (azt a feltevést kipróbálandó, hogy pszichés eredetű a probléma). Nem lettem tőle zombi, de természetesen az alapproblémát nem javította. Kicsit talán könnyebb volt elviselni, de a mellékhatások miatt abbahagytam.
Az endometriosis nálam is felmerült, és valóban van rá esély, mert az is tud ilyeneket okozni. Szóval, vannak még lehetőségek. Közben nekem is mindem pénzem erre ment és az én kapcsolatom is megsínyli a dolgot. ha gondolod, e-mailben szívesen megosztom veled a tapasztalataimat részletesebben is, az utóbbi 2 hónap talán valamennyit előbbre vitt engem.
Nem szabad feladni, bár én is gyakran a határán vagyok. Boldog Karácsonyt a körülményekhez képest, G.
 

kkriszta28

Új tag
Kedves Gabriella!

Az endometriózis felmerült bennem, de úgy gondolom talán kizárható. Sokat olvastam a témáról és ha jól tudom az egyik fő jellemzője a betegségnek az, hogy főleg a menstruáció idején erősödnek fel a tünetek. Nekem ilyenkor szokott elviselhetőbb lenni. Ezen kívül voltam hőtérképes vizsgálaton, ahol kizárták a lehetőségét. Illetve a hosszú évek alatt sikerült összekaparnom magamnak a diagnózist. Ez kismedence gyulladás.
Az endoszkópiával az a helyzet, hogy mindig is borzasztóan féltem az orvosi beavatkozásoktól, és az elmúlt néhány év pedig nem igazán javított ezen. Nem hinném, hogy lenne olyan orvos, akiben annyira megbíznék, hogy akár csak egy kis vágást is ejtsen rajtam. Illetve amikor a témában olvasgattam, találtam egy humánusabb diagnosztizáló módszert, amihez nem szükséges vágás. Sajnos most nem jut eszembe, de ismét utána nézek.
 

kkriszta28

Új tag
Kedves Greszi!

Nagyon örülnék, ha megosztanád velem az eredményeidet!
Ez nem pszichés eredetű probléma. Aki ezt mondja, csak le akar rázni. Gyógyszert ne szedj ezért rá! Legalább a méltóságunk maradjon meg...
Várom a leveledet, és köszönöm, én is Boldog Karácsonyt kívánok, és egy jobb Új Évet!
 

aura

Új tag
Kedves Kriszta!

A jövő évben lesz a 12. éve annak, hogy hasonló betegséggel küszködök. Felfázással kezdődött nekem is, 2-3 évig jártam orvosokhoz folyamatosan, majd a tömérdek antibigyó és antimikotikum valamint méhszáj plasztika után ( méhszájsebem volt )valamit javult az állapotom, de közel sem lett tökéletes. Ráuntam az orvosokhoz járkálásra ( mit ne mondjak a sok kidobott pénzt is sajnáltam ) és elkezdtem hüvelyöblítéseket végezni. Lehet, hogy rosszul tettem és csak rásegítettem arra, hogy a kórokozók megizmosodjanak bennem , de hidd el, nem volt értelme további gyógyszerekkel kínoznom magam.
Így tudtam valamennyire átvészelni egyik napot a másik után. Tavaly ősszel ismét alaposan felfáztam és ebből a "tökéletlen" állapotból visszestem egy sokkal rosszabba. Nekem különböző bélbaktériumokkal van bajom, célzott antibiotikus kezeléseket kaptam az eltelt több mint egy év alatt, a sérült flórám helyreállítására is tettem erőfeszítéseket, most ott tartok, hogy félóránként kell pisilnem a csípés miatt, a hüvelyemből vastag bőrdarabok ürülnek. Gondolom, neked nem kell elsorolnom mit meg nem teszek a higiénia érdekében, szinte már eszelős, amit csinálok. Ennek ellenére - mivel bélbaktériumokról van szó- az orvosok furcsán néznek rám, a fertőzés körülményeiről faggatnak. "Sajnos" semmiféle manapság divatos, eltérő, szokatlan szexuális szokásomról nem tudok beszámolni, hisz egyébként normális házaséletet sem tudok élni. Szerencsém, hogy nem hagy el a férjem és mellettem áll, pedig lehet, hogy más már árkon-bokron túl lenne.
Az biztos, hogy nem lelki vagy idegi eredetű betegségről van szó, inkább fordítva, attól vagyok kikészülve, hogy beteg vagyok.
Szóval, semmi vigasztalóval nem tudok szolgálni, ellenben már bennem is felvetődött valamilyen immunrendszeri betegség a háttérben. Vagy esetleg hormon probléma. Komolyan megfordult a fejemben, hogy kivetetem a méhem, hátha ettől meggyógyulok, mivel úgy érzem a folyás és bőrleválás a méhnyak illetve méhszáj környékéről ered. Van két gyermekem és 44 éves leszek, nekem emiatt nincs vesztenivalóm.
Különben már több fórumon más-más néven írogattam a bajaimról, az biztos, hogy nem vagyunk egyedül, sőt, egyre gyakoribb ez az állapot.
És nem véletlen, hogy millió féle tisztasági betétet lehet kapni, valamint egy kozmetikai cég szórólapjában olvastam múltkor egy irritáció csökkentő intim krémről. Pedig egyáltalán nem ez a fő profiljuk. Jó lenne, ha az orvosok is szembenézének végre-valahára a krónikus, (szinte )gyógyíthatatlan folyások tényével és többet fektetnének a kutatásokba.
Én nem adom fel.
Aura
 

kkriszta28

Új tag
Kedves Aura!

Köszönöm, hogy megosztottad velem, velünk, a történetedet annak ellenére, hogy nagy csalódás volt olvasni a soraidat. Csalódás azért, mert beigazolódni látszik amit egy ideje sejtek.... Hogy talán fel kell adni... nincs tovább. 12 év...döbbenetes.
Nálam jelenleg kiderült, hogy gardnerella vaginalis-om van, amire kaptam antibiot. Pedig azt mondtam, soha többé nem szedek ilyet, mégis beszedtem, mert reménykedtem, hogy ez talán már jó lesz, mivel legalább tudom konkrétan mire van. De van egy olyan érzésem, hogy nem volt hatásos, illetve felmerül bennem a gyanú, hogy mellé még el is gombásodtam újra, lévén a tüneteim nem enyhültek, sőt. Ezt is csak saccolni tudom, mert eddig összesen egy vagy két gomba tenyésztésem volt. És azok mindig eredménytelenek voltak.. A tünetek alapján pedig szinte biztos, hogy több alkalommal is volt ilyen fertőzésem az antibio kúrák után.
Szóval a hosszú évek alatt most jutottam el odáig, hogy csináltak egy panel 7-es vizsgálatot. Most már tudom hogyan zajlik. Eddig csak ránézésre állapították meg a dolgolkat. Tehát most volt legalább egy kézzel fogható eredmény. De.. Az orvos azt mondta, hogy előfordulhat, hogy nem reagál a baktérium erre a gyógyszerre, és akkor az egyszeri nagy dózist felváltjuk majd egy hosszabb kúrával. Közben pedig történik a méhszáj kezelésem október óta. De eredményem arról, hogy van egy gardnerella fertőzésem, csak kb egy hónapja lett. Viszont újabb hónapot kell várnom arra is, hogy kiderüljön, most akkor lett-e hozzá még gomba is vagy sem. Mindig csak várni kell valamire és addig persze a kórokozók meg szépen szaporodnak.
Nem látom úgy sajnos, hogy ez a jelenlegi kezelés eredményes lehetne. Ugyan nem vagyok orvos, de úgy gondolom, hogy a sorrendnek a következőnek kellene lennie:
Először is, megállapítani, hogy a gyulladást mi okozza. Vélhetően valamilyen kórokozó. Ha megvan melyik, akkor elősször is azt onnan célzottan kiírtani. Nem tudom, hogy rosszul gondolom-e de talán kellene arra lehetőség legyen, hogy a levett mintából megállapítsák, hogy konkrétan milyen (adott esetben) antibiotikumra reagál a kórokozó, hogy ne kelljen végigenni a palettát és ezzel kiírtani mindent ami hasznos volt. Mert velünk pontosan ez történt. És ha megvan, akkor azt az egyet beszedni, és közben nagyon ügyelni a flórák helyreállítására. És nem ártana erre felhívni a beteg figyelmét, mert ha még soha nem volt ilyen jellegű problémája esetleg nem tudja. Bár szerintem sok orvos sincs tisztában ennek a jelentőségével, mivel saját tapasztalatom, hogy egyszer az egyik külön kiemelte, hogy NE szedjek semmilyen probiotikumot, napi egy alma majd megoldja a problémámat....
Tehát ha megvan és kiírtottuk akkor lehet csak továbblépni. Ecsetelni, vagy ami szükséges.
És a végén pedig visszaállítani az egészséges PH-t és flórát.
A hormonkérdés nálam is régóta kérdés. Idén eljutottam odáig, hogy magam vettem kezembe a dolgot, mert az orvosok akikhez jártam elengedték a fülük mellett az egészet. Valahogy nem tartották fontosnak.
Ezért kerestem egy helyet, ami jónak tűnt és professzor volt a kezelő orvos. A történet igen rövidre sikerült és eléggé bosszantóra. Mivel ez egy magánrendelő volt, elvártam volna, hogy az egyeztetett időpontban fogadjon a doktor. E helyett másfél órát várakoztattak, majd elnézést sem kért. Ez után a rendelés felét ami egyébként is kb. 15 perc volt számomra legalábbis, végigtelefonálta magánügyeket bonyolítva. Én ott ültem és néztem. Aztán elmondtam a problémákat, majd visszakérdezett azokra a dolgokra amiket azelőtt elsoroltam... Végül kaptam egy papírt amivel elküldött egy HospInvest-es kórházba, hogy végül is magam finanszírozzam a levett hormonok vizsgálatát úgy, hogy ezért a negyedóráért fizettem 13 ezer forintot! És ami nagyon fontos, kértem tőle, hogy minden szóba jöhető hormont jelöljön be legalább. Nem tette meg, azt mondta, majd a következő alkalommal.... Hát persze. Nem lett következő alkalom. Most ott tartok, hogy megpróbálom majd a körzeti orvos által elvégeztetni, mert ez így eredménytelen és igen kötlséges is.
Egyenlőre itt tartok. Sajnos kezdek kifogyni az ötletekből. Nagyon nem szertném feladni. De nem látok kiutat.
Egyre inkább foglalkoztat a gondolat, hogy hangot kellene adnunk ennek az egésznek a médiában. Talán akkor felfigyelne valaki, aki tényleg akarna segíteni. De mindenképpen össze kellene fognunk, mert úgy több eredményt érhetnénk el, mint így egyedül végigjárva ugyanazokat az eredménytelen utakat.
Ha belegondoltok most ez a "módi", hogy mindenre rögtön antibio. És így lesz egyre több a sorstársunk. És mi nem leszünk képesek a szexuális életre, így gyereket szülni sem. Hová vezethet ez hosszú távon? Belegondolt ebbe valaki?
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Jó lenne, ha az orvosok is szembenézének végre-valahára a krónikus, (szinte )gyógyíthatatlan folyások tényével és többet fektetnének a kutatásokba.
Én nem adom fel.
Aura
Szomorú volt olvasni, hogy az eltelt 15-18 évben szinte semmit nem változott a helyzet, annak ellenére, hogy bebizonyosodott, hogy ezek a problémák nem egy-egy nőt érintenek, és ennyi idő alatt még az orvostudomány is jutott valamerre. Sajna úgy tűnik, nem előre.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Ha belegondoltok most ez a "módi", hogy mindenre rögtön antibio. És így lesz egyre több a sorstársunk. És mi nem leszünk képesek a szexuális életre, így gyereket szülni sem. Hová vezethet ez hosszú távon? Belegondolt ebbe valaki?
A rögtön és mindenre az antibo, sajna régi módi. Az a legegyszerűbb választás az orvos részéről. Ha nem jó az egyik, hát kipróbáljuk a másikat, és a harmadikat, meg a sokadikat.

Én kategorikusan antibio ellenes vagyok. Azt mondtam, antibot önszántamból nem, csak ha az életem függ tőle, és azt is csak kórházban, öntudatlan állapotban. Nem vagyok kísérleti nyúl. Szentül hiszem, hogy egy gyerekkorban fölöslegesen adott antibio akár 30-40 évesen is "megbosszulhatja" magát.

Sajna nagyon igazad van, csak a sorstársakat "termelik".
 

aura

Új tag
Kriszta!
A helyzet az, hogy nekem is volt ( vagy van ) Gardnerellám. Az SZTK-ban harcoltam ki a vizsgálatot - amit a Genoid laborban csinálnak -saját pénzemért persze, de így is csak sokadik könyörgésre. Gondoltam így olcsóbb, mint elmenni egy magándokihoz, ott kérni és fizetni a rendelést is. Szóval, mikor elmentem az eredményért, nem az a doki volt épp, akihez megelőzően jártam, hanem egy fiatal orvos. Megnézte a leletet és közölte, hogy a Gardnerella egy gombafaj és nem kell semmiféle kezelést rá alkalmazni. Mivel én már "képzett" beteg vagyok, tudtam, hogy ez nem így van, de ennek ellenére nem vitatkoztam, mert alapvetően besz..i vagyok. Oda kellett volna csapnom az asztalra. Aztán később visszamentem ismét, mikor már az én orvosom rendelt, kértem, nézze meg a leletet. Ő egyből felírt két féle antibiót, és közölte, hogy nem szükséges visszamennem ellenőrzésre, mert ezek tutira hatni fognak. Hát nem. Sőt azóta küzdök azzal a bizonyos hámlással, amit már említettem. Ekkor váltottam és mentem egy magándokihoz. Nyár vége óta járok hozzá, de semmi. A gardnerellát hiába említettem, csak annyit mondott ő is, hogy azok a gyógyszerek biztos használtak.Mint már írtam én több célzott antibiotikus kezelést kaptam, tenyésztés alapján, utána használtam orvosi utasításra hüvelyflóra visszaállítására kúpot, de nekem már a kezelések alatt sem múlnak a panaszaim, még egy napom sincs tünet nélkül. Ez nem azt jelenti, hogy neked ne használnának a célzott kezelések. Valószínüleg azzal nagy hibát követtem el, hogy tavaly mikor volt ez a nagy visszaesésem, az SZTK-ba mentem, ahol háromszor egymás után Klion kúpot kaptam, a harmadik előtt vett le tenyésztést, e-coli eredménnyel és újra ugyanazt írta fel. Hülye voltam, hogy használtam. Szerintem csak azt értem el, hogy még inkább kiirthatatlan lett a baci.
Az jutott eszembe, hogy megkérdezzem tőled, neked voltak-e gyerekkorodban felfázásaid, hólyaghurutod. Nekem nagyon sokszor, sőt még vesemedence gyulladásom is többször volt. Valószínű innen ered a hajlamom, na meg onnan, hogy tömérdek gyógyszert beszedettek velem.
Igazából az első menstruációim hoztak helyre és egészen 32 éves koromig rendben voltam. Értsd: néha-néha egy kis gomba, de semmi extra kín.
Azonkívül a gyerekvállalással kapcsolatban, amit tanácsoltak az orvosok neked, hogy nyugodtan szülj, meg hogy utána elmúlik ( azt hiszem valami ilyesmit mondtak ); szóval amit olvastam az az, hogy a hüvelygyulladások növelik a vetélés kockázatát. A másik a saját tapasztalatom: az első gyermekemmel a 6. hónaptól nyitva volt a méhszájam. ( A másodikkal is. Ez is arra utalhat, hogy ott van a gyenge pontom) A terhességem vége felé fehéres váladékot észleltem, de egyébként panaszt nem okozott. Mondtam az akkori orvosomnak, aki vizsgálat nélkül Canesten kúpot írt fel. Gondolom azért, mert antibiót egyébként sem lehetett volna a terhesség alatt. Mikor megszületett a kisfiam, a szülőcsatornában Streptococcus fertőzést kapott ( hogy ez is honnan a jó Istenből keveredett oda nem tudom ) nagyon magas láza lett, inkubátorba került és semmi jóval nem bíztattak. Végül összeszedte magát és most egy 19 éves lakli srác, de amit én akkor átéltem, azt tényleg nem kívánom az ellenségemnek sem.
Úgyhogy ezzel vigyázni kell. Amit írtál, hogy esetleg nyomást lehetne gyakorolni a médián keresztül, már én is sokszor fontolgattam,pedig kicsit furi lenne a Fókuszban szerepelni hüvelygyullaldással :), de félre téve a viccet, tényleg kéne valamit csinálni. Én arra gondoltam, hogy jó lenne egy honlap, ahol kezdetben össze lehetne gyűjteni a sorstársainkat.
Valahogy meg kéne találni az utat a legnyitottabb orvosok felé, akik nem ijednek meg tőlünk és a feladattól és nem feszengenek a székükön a harmadik eredménytelen kezelés után.
Kívánok Neked és sorstársainknak tünetmentes új évet!
 

kkriszta28

Új tag
Kedves Kata!

Teljesen egyet értek veled az antibiotikumokkal kapcsolatban és a hosszú kúrák után magam is így fogadkoztam. Viszont, most végre volt egy konkrét eredményem arról, hogy fenn áll egy bakteriális fertőzés és azt is megtudtam pontosan melyik okozza, ezért gondoltam úgy, hogy le kell kűzdenem az ellenérzéseimet és be kell szednem, mert mi van akkor ha ez a fertőzés nem hagyja, hogy kigyógyuljak?
Antibio nélkül ki lehet valahogyan írtani a rossz baktériumokat? Ha igen, többé biztos, hogy egy darab pirulát sem veszek be önszántamból! De ha nem, akkor ott van a kérdés, hogy nem e a makacsságom miatt nem tudok kijönni a betegségből, miszerint nem szedtem be az ezúttal "jó" bogyókat.
Ördögi kör ez....
 

kkriszta28

Új tag
Kedves Aura!

Még hogy a gardnerella gomba... Egyik ámulatból esek a másikba, annak ellenére, hogy magam is hasonló tapasztalatokon vagyok már túl. Meg mi az, hogy hiába kéred az újratenyésztését nem végzik el?! Hiszen fizetsz érte! Akkor egyszerűen csak lusta levenni a mintát és elküldeni?? Tényleg nem értem.
A Klion nálam is a palettán volt jó sokáig, csak tabletta formájában. Mondjuk jó okos voltam, hogy hónapokig szedtem. Ma már úgy gondolom, hogy ha egy dobozzal beszedek antibiot és nem használ, akkor több mint valószínű, hogy nem is fog, mivel vagy eleve nem is azt írták amit kellett volna, amire kellett volna, vagy rezisztens a baktérium vele szemben. És akkor lehet enni tonna számra, csak még tovább rontom a helyzetet.
Hólyaghurutom nekem is előfordult az ominózus eset előtt néhányszor. Nekem akkor kezdődött amikor el kezdtem szexuális életet élni. Nem volt túl gyakran, és általában néhány nap alatt helyrejött, egy -két kivétellel. Nem tudom mi okozta, ugyanis nem volt kicsapongó a szexuális életem, egy partnerem volt, a jelenlegi párom.
Gyerekkoromban semmilyen betegségem nem volt. Tiszta fura már visszagondolni rá... A problémák ott kezdődtek amikor a felfázás miatt el kezdtem orvoshoz járni...
A gyermekvállalás örülök, hogy a sok viszontagság után jól végződött a számodra és egészséges gyermeked lett!
Nálam ez abszolút nem kérdés. Ilyen állapotban kizárt és egyébként is nehéz lenne megoldani azt hiszem együttlét nélkül..
A "hangadáson" pedig gondolkodom továbbra is és úgy érzem lépni kell! Nem a Fókuszra gondoltam. Igazából még nem gondoltam semmi konkrétra. De akárhogy is, egyáltalán nem kellene szégyenkeznünk a "bajunk" miatt. Ez nem a mi szégyenünk! Az is igaz, hogy eddig nem szerettem volna, ha mondjuk pl. a kollegáim tudomást szereznek róla. De egyre inkább úgy vagyok ezzel, hogy nem érdekel, ez egy olyan dolog amiről nem én, vagy nem mi tehetünk, és ha máshogy nem megy, hát meg kell próbálni. Ez már egy olyan fázis, amikor mindent meg kell próbálni! Nálam legalábbis...
A honlap nem rossz ötlet, csak attól tartok, sok idő, mire eredményes lehetne. Bár mielőtt bármit tennénk talán jó lenne, ha összegyűlnénk páran, hátha komolyabban vennék akkor ezt az egészet.
Kérlek írj, a fejleményekről és ha eszedbe jut valami ezzel az ötlettel kapcsolatban!
Boldog és Eredményes Új Évet kívánok én is Neked és mindenkinek! Remélem az új év elhozza nekünk a megoldást és az Egészséget!
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kedves Kata!

Teljesen egyet értek veled az antibiotikumokkal kapcsolatban és a hosszú kúrák után magam is így fogadkoztam. Viszont, most végre volt egy konkrét eredményem arról, hogy fenn áll egy bakteriális fertőzés és azt is megtudtam pontosan melyik okozza, ezért gondoltam úgy, hogy le kell kűzdenem az ellenérzéseimet és be kell szednem, mert mi van akkor ha ez a fertőzés nem hagyja, hogy kigyógyuljak?
Antibio nélkül ki lehet valahogyan írtani a rossz baktériumokat? Ha igen, többé biztos, hogy egy darab pirulát sem veszek be önszántamból! De ha nem, akkor ott van a kérdés, hogy nem e a makacsságom miatt nem tudok kijönni a betegségből, miszerint nem szedtem be az ezúttal "jó" bogyókat.
Ördögi kör ez....
Szia Kriszta!
Azt hiszem, egy kissé pontatlan voltam. Nem önmagával az antibiotikummal van a bajom, hanem hogy általában "ránézésre" állapítják meg, hogy milyen antibio kell. Erre írtam, hogy nekem elegem lett, hogy kísérleti nyúlnak nézzenek, és ahogy az ábra mutatja, sokakat annak néznek.

Akkor lehet biztonsággal megállapítani, hogy melyik bogyó a hasznos, ha végeznek baktériumtenyészetet. Na ez szokott elmaradni. Van még a szélesspekrtumú bogyó, ami ugye jó a célbacira is, de de mellette minden mást, a jó bacikat is kiírtja, ráadásul, a későbbiekben, amikor már megint más jellegű baci ellen kellene az antibio, akkor már hatástalan.

Tehát ha neked van tenyészeted, akkor bizony meg kell adni az esélyt a megfelelő antibionak. A gond az inkább, hogy már annyi mindenen vagy túl, hogy talán a megfelelő szer sem hatékony 100%-ban.

A makacsság érdekes kérdés. De hát honnan tudja az ember előre, hogy mi lenne a jobb? Makacsnak lenni, vagy engedékenynek (hiszékenynek)?
Nem vagyunk jósok, az orvosban pedig bíztunk, mint ahogy te is, mégsem gyógyítottak ki. A pszichéddel pedig nincs semmi baj, abba fáradtál bele, hogy orvostól orvosig járkálsz, mégis beteg vagy. Minden bizonnyal te már annyit tudsz, hogy néhány orvosnak adhatnál tanácsot.
 

aura

Új tag
Szia Kriszta!

Gondolkodtam ezen-azon, igazság szerint nem is tudok honlapot szerkeszteni, szóval elhamarkodott dolog volt az ajánlatom, mondjuk biztos lehetne valami segítséget kérni. Valóban nem várhatnánk gyors eredményt ettől, tényleg csak a betegek összegyűjtése lenne a cél. Illetve, - biztos te is több orvos válaszol típusú fórumot nézegetsz - például meg lehetne ilyen orvosokat keresni a neten keresztül, a kérdésünk, problémánk felvetése mellé csatolhatnánk a honlapcímet. Hogy szembesüljenek a probléma komolyságával és észrevegyék, hogy mennyire sokan vagyunk.( Hülyeség? ) Olyan orvosokra lenne szükségünk, akik
1. piszkosul otthon vannak az infektológiában
2. esetleg valamilyen homeopátiás terápiát is alkalmaznak
3. és nagyon-nagyon fontos, hogy ezt a betegséget nem a hiányos tisztálkodás és felelőtlen szexuális élet számlájára írják egyből, ha nem tudnak eredményt elérni a kezelési módszereikkel!
Aztán azon is elgondolkodtam, hogy a krónikus hólyaghurutban szenvedők is hozzánk tartoznak, a problémáik hasonló erdetűek. Lehet, hogy őket is érdekelné egy ilyen akció.
Neked milyen ötleteid vannak a médiában való megjelenést illetően? Vagy esetleg újságcikkre goldoltál?
Aztán az is eszembe jutott a betegséggel kapcsolatban megkérdezni, hogy neked rendben van-e az emésztésed? Írtad, hogy a hasad fel szokott puffadni. Nos, ez nálam is gyakori, sőt többször van hasmenésem. Tavasszal nagyon begörcsölt a hasam, kaptam hasi ultrahangra beutalót, csak a háziorvosom elfelejtette mondani, hogy a vizsgálat előtt több órával nem lehet enni. Én egy órával előtte ettem, de milyen szerencse, mert így kiderült, hogy alulműködik az epém, tehát rosszul emésztek és emiatt fáj és puffad a hasam.Azóta minden este lefekvés előtt Rowacol kapszulát veszek be, így már nem dagad a hasam és ritkán fáj, csak a gyakori hasmenés maradt meg. Mellesleg lehet, hogy köze van az én hüvelyproblémáimnak ehhez. Épp ezért elhatároztam, hogy hétfőtől egy ProGastro nevű, 10 baktériumtörzset tartalmazó port fogok szedni. 3 hónapon keresztül kell szedni, naponta egyszer. Hát majd meglátom, van egy hólyaghurutos ismerősöm, neki 2 hónap után már használt. Azóta jelentősen jobban érzi magát, pedig előtte garantált volt a havi 2 hurut, minden antibiós kezelés ellenére.
 

kkriszta28

Új tag
Kedves Kata!


Valóban kísérleti nyulak vagyunk. Abszolút igazad van.
Azt hiszem minden szerénytelenség nélkül érthetek egyet a hozzászólásod azon részével is, miszerint tanácsokkal láthatnám el az orvosokat. Rövid időn belül ismét két csalódáson vagyok túl. Egyenlőre még emésztem, később részeletesen beszámolok róla.
Nem is tudom mit mondhatnék, egyszerűen idegtépő ez az egész. Kérdem én, hogy ha nincs valaki tisztában azzal, hogy mit csinál, miért nem néz utána? Például én folyamatosan próbálok tájékozódni a témákban. Ő miért nem teszi? Hiszen "szakember"!
A legbosszantóbb e mellé még az, hogy amikor elmegyek, az a tapasztalatom, hogy teljesen ostobának néznek és azt hiszik nagyon okosakat mondanak, holott, ezeket az infókat már rég összegyűjtögettem, tisztában vagyok velük és amikor ezt jelzem, hogy tudom, meg sem hallják, hiszen én hogy is tudhatnám azt?? És amikor én kérdezek valamit arra meg nincs válasz. Vagy van, de tulajdonképpen még sincs.
Antibiotikum...
Említettem, hogy beszedtem a fogadkozásaim ellenére. Hát mint kiderült ismét hiába, ugyanis a teszt eredménye gardnerellára most is pozitív lett. Azért persze lett valami hatása a gyógyszernek, ami természetesen nem előre vitt az ügyben, hanem újra csak hátra.
De! Ha például lenne idő arra a rendelésen-kezelésen amiért zárójelben megjegyzem jó kis summákat fizetek ki, hogy alaposan átbeszéljük a dolgokat, talán nem történne meg az ami most is megtörtént. Miszerint az antibo amit beszedtem (Supplin) netes kutatásaim alapján a Klion nevezetű gyógyszernek a továbbfejlesztett változata. És ugyebár a Kliont már szedtem kb. két évvel ezelőtt mázsaszámra előzetes tenyésztések nélkül. Így az én logikám szerint várható volt, hogy már nem lesz hatásos, sajnos meg sem lepődtem azon, hogy pozitív lett a teszt.
Ha valaki hiszékeny, engedékeny az bizony nagy árat fizethet. Jobb, ha az ember kétkedő, és maga jár utána a dolgoknak, mielőtt bármi olyat tesz, amiből később kára származhat. Pl. beszedi a nem megfelelő gyógyszereket. Én hiszékeny voltam, itt az eredménye. Vakon hittem. Hát már nem teszem, de egyenlőre úgy tűnik hiába. Hiába próbálok okoskodni, ha egyetlen orvos sem partner ebben igazából.
 

kkriszta28

Új tag
Kedves Aura!

Ezen az ötleten még gondolkodom. Egyenlőre ott tartok, hogy megpróbálok egy blogot létrehozni a témával. Szeretném úgy megcsinálni, hogy könnyen megtalálható legyen azok számára akik ebben a témában keresgélnek.
Megmondom őszintén, egy ideje nem olvasok orvos válaszol-os cikkeket, mert legtöbbször csak annyit érek el velük, hogy felborzolják az idegeimet. Nemrég olvastam egy cikket például, ahol arra helyezték a hangsúlyt, hogy azért van annyi daganatos megbetegedés a nők körében, mert a nők elhanyagolják az orvosi ellenőrzéseket-szűréseket.
A másik, hogy ha valakinek folyása van, az menjen orvoshoz, mert pikk-pakk meggyógyítják. Majdhogynem arra utaltak, hogy a nők akiknek ilyen problémájuk van, ülnek a babérjaikon, a helyett, hogy elmennének egy orvoshoz aki egyből kigyógyítaná őket. :) Okozóként, mármint a hüvelyfolyás okozójaként ott szerepelt a gardnerella is, mint könnyen leküzdhető okozati tényező. Az egészben a szomorú mégis az, hogy sok nőgyógyász még azt sem tudja mi az. Mint ahogy kiderült némelyik azt hiszi gomba, vagy személyes tapasztalatom, hogy még nem is hallott róla. Tehát nem olvasok ilyen cikkeket a fent említett okok miatt. Ne kenjék már a nőkre a saját tehetetlenségüket csak azért mert így sokkal egyszerűbb. A másik dolog a lelki tényező. A kedvencem. Ekkor már tényleg nincs több ötletük.:)
A hólyaghurutosokon kívül én a bélgyulladásban szenvedőket is bevonnám. Írod, hogy neked sincs teljesen rendben az emésztésed. Sajnos ez is az antibio következménye lehet. Kiöltük a jó bacikat, a rosszak elszaporodtak, amelyek okozhatnak bélgyulladást. Alternatív vizsgálatok során nekem is fény derült arra, hogy van valami probléma a beleimnél. Máshol még nem is említették ezt a lehetőséget persze. Nos igazából úgy mondanám, hogy leszámítva azt az időszakot amikor antibio-t szedek, nekem rendben van az emésztésem... egyenlőre. Így bízom abban, hogy talán még nem alakult ki itt is gyulladás. De persze nagyon is fenn áll a lehetősége, mivel elég közel helyzekedik el a méhhez és nincs ott semmilyen „fal” ami meggátolhatná, hogy a gyulladás átterjedjen az egyikről a másikra.
Nem fogalmaznék úgy, hogy puffad a hasam. A puffadást a bélgázoknál szokták említeni. Nálam úgy szokott zajlani, hogy amikor felerősödnek a tünetek, az alhasam, de csak is az alhasam feldagad és nyomásérzékeny a hólyag és méh környéke.
Várom a részleteket a ProGastro-ról. Ha van valami eredmény kérlek írd meg!
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kedves Kata!

Valóban kísérleti nyulak vagyunk. Abszolút igazad van.
Azt hiszem minden szerénytelenség nélkül érthetek egyet a hozzászólásod azon részével is, miszerint tanácsokkal láthatnám el az orvosokat. Rövid időn belül ismét két csalódáson vagyok túl. Egyenlőre még emésztem, később részeletesen beszámolok róla.
Nem is tudom mit mondhatnék, egyszerűen idegtépő ez az egész. Kérdem én, hogy ha nincs valaki tisztában azzal, hogy mit csinál, miért nem néz utána? Például én folyamatosan próbálok tájékozódni a témákban. Ő miért nem teszi? Hiszen "szakember"!
Azt hiszem sajna, hogy a szakember nagyon is tudja, amit mi tudunk, csak van két nem túl apró különbség. Mégpedig, hogy te meg szeretnél gyógyulni, a szakembernek egyrészt mindegy, hogy te kínlódsz, vagy sem, másrészt neki nem érdeke, hogy te meggyógyulj. Ugyanis a te (és a sorstársak) kezelésed után kapja a fizetségét. Túl rosszindulatú lennék?

Remélem nem nagyon hangoltalak le, ezekre már lehet, hogy magadtól is rájöttél. Nekem legalábbis ez volt az érzésem annak idején, pedig én csak tizedét éltem meg, mint amit te, ill. ti, amit itt leírtok. Ugyanilyen keservesen, csalódottan éltem meg a mindennapokat. "Szakembertől" "szakemberig" mentem, közben okosítottam magam, ahogy ti.

Én már szerencsére múltról beszélek, kívánom nektek is, hogy minél hamarabb a múlt legyen.
 

kkriszta28

Új tag
Kedves Kata, először is hadd reagáljak a te legutóbbi hozzászólásodra. A meglátásom nekem is ugyanez. Mégpedig, hogy nagy szerepet játszik ebben az egészben az anyagi tényező. A lehangoltság már enyhe kifejezés arra, amit érzek és igen jó ideje annak, hogy erre az egészre rádöbbentem.


Nemrég említettem, hogy túl vagyok ismét egy nagy csalódáson és miután sikerül majd valamelyest lehiggadnom, beszámolok róla. Igazság szerint a lehiggadás nem nagyon ment eddig, sőt, csak egyre idegesebb leszek, ha eszembe jut. De úgy gondolom, hogy igen is jogotok van tudni minden ilyen esetről, hogy ezáltal is előrébb legyünk, illetve, hogy felnyissam esetleg azok szemét akiknek még csukva van...
Október elejétől kezdtem el járni egy „új” nőgyógyászhoz. Az új szót azért is tehetem idézőjelbe, mert már tavaly télen megfordultam nála. Akkor történt egy vizsgálat, minek során megállapította, hogy hüvelygyulladásom van. Ajánlotta nekem a panel 7 kivizsgálást, de ekkor én nem kértem, mert az előtt pár hónappal végezték el egy másik helyen.
Tehát ha jól belegondolok most már biztosan kijelenthetem, hogy csak két esetben történt teljes laborvizsgálat. Ezekről kaptam papírt, bár az első helyen több heti telefonálgatás után voltak csak hajlandóak kiadni. És nem utolsó sorban jó kis összeget perkáltam ki értük. Ingyenesen meg ilyet nem végeznek.
Nos visszatérve, köszöntem nem kértem a panel 7-et, csak gomba tenyésztést. Illetve elmondtam az orvosnak, hogy egy ideje gyanakszom a hormonális problémákra is. Vannak rá utaló tünetek. Az orvos akkor rögtön azzal állt elő, hogy vásároljak bérletet és járjak hozzá kezelésre. Furcsálltam a dolgot, hiszen még meg sem volt a gombatenyésztés eredménye, így gondoltam mi alapján akar engem kezelni?
Éppen akkor jöttek a karácsonyi ünnepek és a leletre sokat kellett várnom. Aztán megkaptam a gomba tenyésztést, ami negatív lett, és vártam és vártam a hormonvizsgálat eredményeit. Hát persze, hogy hiába, hiszen nem is történt vérvétel, amiből el tudták volna végezni a vizsgálatot. Akkor még nem tájékozódtam a témában, nem tudtam, hogy ez szükséges hozzá. Talán megbocsátható bűn, hogy nem voltam vele tisztában, hiszen a legtöbb orvos sincs tisztában azzal amit csinál. Amikor visszamentem és megkérdeztem erről azt mondta, hogy ott ne végeztessem el, mert a gatyám is rámenne. Viszont azt nem mondta, hogy akkor első alkalommal miért nem szólt erről, hogy közben utánajárhassak máshol. Így ez a téma odázódott. De ő minden áron javasolta nekem a bérletet, hogy így meg úgy milyen jól járok vele. Nem igazán voltam meggyőzve.

Pont ebben az időben találkoztam azzal a doktornővel akit említek a korábbi hozzászólásomban. Így el kezdtem az ő kúráit alkalmazni ehhez a nőgyógyászhoz pedig akkor nem mentem vissza . Aztán miután idén ősszel le lettem rázva a doktornő által, úgy gondoltam visszamegyek ehhez a nőgyógyászhoz. Egyetlen érvem szólt mellette, még pedig a videoendoszkópja, aminek köszönhetően a saját szememmel is meggyőződhettem arról mekkora a baj, milyen állapotban van a hüvelyem. Így októberben visszamentem hozzá. Nem sok változást figyelhettem meg az első vizsgálat során, aminek a végén az orvos megint a bérletet hozta szóba. A rendelés legnagyobb részében röpködtek a számok, hogy mi mennyibe kerül, és hogy hogy járok jobban, ha ezt meg azt választom. Ekkor kijelentette, hogy nagy szerencse, hogy hozzá fordultam, mert ő bizony ennek a problémának a szakembere. Meggyőzőnek tűnt és én meg tanácstalan voltam, így belementem, megvettem a bérletet, és elkezdtük az ecsetelést. Minden héten egyszer kellett mennem. Azért továbbra is furcsálltam azt, hogy most is kezelgetnek valamivel konkrét eredmények nélkül, így kértem egy újabb panel 7-est és gombatenyésztést is. És azt sem akartam elhinni, hogy lehetséges az, hogy az előző panel 7 minden eredménye negatív lett.
Tűkön ülve vártam az eredményeket, s közben jártam szorgalmasan a kezelésekre. Minden kezeléskor történt PH mérés, ami persze nem javult. Ő kijelentette, hogy a 7-8. kezelésre már teljesen rendeződni fog. Aztán javasolt nekem ultrahang vizsgálatot is. De az „csak úgy érte meg” ha együtt kértem a hasit és a hüvelyit. Nos mindkettőt ő végezte. A hasi ultrahang abból állt, hogy a hasam egy pontjára tette a készüléket és kész. (Szerintem azért ezt alaposabban körbe szokták mozgatni, vagy rosszul gondolom?) Az egész művelet nem vett öt percnél több időt igénybe, és hát mondanom sem kell, hogy az ára meg ennek sem volt kevés. Kb. arra jutottunk ezáltal, hogy majd kell még egy ultrahang a ciklus másik szakaszában, mert ez így kevés, ebből nem lehet semmit megállapítani. Hát erre a később történtek miatt már nem kerülhetett sor.
Aztán megjött a várva várt eredmény amit postán kiküldtek. A gardnerellám pozitív lett, aminek bár furán hangzik én örültem, mert legalább volt végre a kezemben egy eredmény, legalább innen tudtam, hogy mi az amivel szemben állok. Az újabb kezelésre ekkor még várnom kellett egy hetet. Természetesen nagyon vártam, hogy akkor most mit fogunk kiötölni, hogy hogyan fogjuk leküzdeni. Arra számítottam, hogy ha megjelenek a kezelésen, majd először kivesézzük az eredményeket és csak aztán jöhet az újabb ecsetelés. Hát nem így történt. Bementem, orvos rögtön mondta, hogy vetkőzzek, már rajta volt a kesztyű. Miközben végezte a kezelést, nem bírtam tovább és el kezdtem neki ott, abban a szörnyen kényelmetlen helyzetben taglalni, hogy most akkor örüljünk-e vagy sem annak, ami lett végül is a laboreredményem. Ő megdöbbenve hallgatta, hogy már megkaptam postán és kérdezte, hogy miért, melyik lett pozitív? Én meg lányos zavaromban el kezdtem mondani, hogy gar... gor.. nem is emlékszem... Azt mondja a gonorhea? Én meg mondtam neki, hogy nem is tudom valami g betűs az biztos, de elhoztam a leletet. Aztán elkezdett nekem elmélkedni arról, hogy ahány éve praktizál még csak három esete volt aki ebben szenvedett és stb. És hogy ez nem más mint a kankó. Le voltam döbbenve, hiszen ugye ötödik éve nem volt együttlétem a férjemmel, pláne mással... És ő el kezdte nekem magyarázni, hogy ez hogyan lehetséges!! Azt kezdte el bemagyarázni, hogy ezt össze lehet szedni a WC-n például. (nemi betegséget) Ott álltam megsemmisülve, szégyelltem magam. Hogy történhetett ez velem? A WC-n is mindig nagyon óvatos vagyok. Még a kilincset is papírzsebkendővel fogom meg... És hiába mondtam már ekkor, hogy ott van a lelet, nem nézte meg. E helyett felírta nekem a Cifránt, hogy szedjem be és majd újra elvégeztetjük a tesztet kis idő múlva, hogy hatott-e a gyógyszer.
Aztán felhívtam a férjemet, aki szintén le volt döbbenve és az egész család szintúgy. Kiváltottam a gyógyszert és miután hazajöttem, újra megnéztem a papírt.... és ott nem gonorhea szerepelt, hanem a gardnerella.... Utána néztem az interneten és hát persze, hogy az nem a kankó, nem, az egészen más.... Borzasztó dühös lettem. Hogy diagnosztizálhatott úgy engem az orvos, hogy meg sem nézte a papírjaimat, csak az én hebegésemre hagyatkozott, amit végül is még ki is forgatott????
Megint várnom kellett egy hetet. Addig is fortyogtam magamban, teljesen fel voltam dúlva. Majd amikor elmentem, mondtam, hogy most nem kérek vizsgálatot, beszélni akarok vele. És ekkor kérdőre vontam a doktor urat, hogy hogyan történhetett meg mindez. Ő meg szánta -bánta bűneit és próbálta jóvátenni azzal, hogy beinvitált egy másik magánrendelőjébe ahol ezt a szerinte speciális betegséget gyógyítja. Mert ő úgy gondolta, hogy vaginózisom van. És hát ő annak a specialistája. Az addig rendben is van. Örvendetes dolog, hogy valaki foglalkozik ezzel a betegséggel, ami elmondása szerint nagyon elhanyagolt és kevés figyelmet kap az orvosok körében. DE!! Nálam nem erről van szó!!! Ott van egy ötödik éve tartó gyulladás!!! Ő arra hivatkozott, hogy nem tudok vizsgálat közben ellazulni és ezért nagyon valószínű, hogy ez vaginózis. De most komolyan, ha valakinek szinte nincs épp rész a hüvelyében, az hogyan tudná elengedni magát??? Nos mondtam ekkor, hogy erre majd akkor térjünk vissza, ha a gyulladásból kikezelt és még mindig lesznek problémáim. Elnézést kért a tévedéséért és én adtam neki egy új esélyt, hogy rendbe hozza amit eltolt. A vaginizmus kezelést meg természetesen napoltam. Így történt, hogy felírta nekem a Supplint a gardnerellára amit végül is minden ellen érzetem dacára beszedtem. Itt jegyzem meg, hogy még szerencse, hogy az ominózus eset után miután hazajöttem a gonorhea diagnózisával, utána néztem a neten a dolgoknak és végül a Cifránt nem szedtem be. De hadd térjek vissza a Supplinhoz. Az orvos utasítására beszedtem egyszeri alkalommal 4 szemet. Bár ne tettem volna! Csak később néztem utána, hogy a Supplin a Klion utódja, amiből már rengeteget megettem úgy két évvel ezelőtt, így valószínű, hogy már hatástalan. De késő bánat, beszedtem a bogyókat. Jártam továbbra is az ecsetelésekre. Eredmény semmilyen tekintetben nem volt jó irányban tapasztalható. Majd az egyik alkalomkor, kértem, hogy akkor vegyen mintát újra a laborvizsgálathoz, hogy megtudjuk hatásos volt-e az antibio. És közben beszélgettünk arról, hogy felmerülhet a gomba gyanúja, mivel megváltozott a folyásom állaga és még rosszabb lett fájdalmaim szempontjából a helyzet. Kértem tőle ezért újbóli gombatenyésztést is. Illetve vittem a férjemtől mintát, hogy megtudjuk, nála van-e valamilyen probléma.
Következő héten amikor mentem az újbóli kezelésre, miután rákérdeztem kiderült, hogy a férjem gombatenyésztésének az eredménye megérkezett. Csodálkoztam, hogy az enyém miért nem. Az orvos azt mondta, hogy hát ő sem tudja, lehet kipostázták közben, vagy az enyém még nem érkezett meg a laborból. Minden nap rohantam a postaládát nézni, de semmi. Aztán megint jöttek a karácsonyi ünnepek. Elutaztam vidékre és közben folyamatosan izgultam azon, hogy megjön az eredmény és én nem tudom mi az, vagy mi van, ha elázik a postaládában stb. Amikor visszajöttünk az volt az első, hogy rohantam megnézni. De nem jött.
Eltelt még néhány nap és felhívtam az orvos asszisztensnőjét aki egyébként nagyon kedves és aranyos, próbál segíteni. Rákérdeztem, mi van már, hol van a laboreredmény. Ekkor sikerült kideríteni, hogy azt bizony hiába várom, mert le sem lett véve hozzá a kenet így el sem lett küldve.... Ekkor megint a plafonon voltam... De hisz ott beszéltük az orvossal és én külön megkértem, hogy legyen ilyen labor is!!! Szörnyen dühös voltam. Most is várnom kellett néhány napot az időpontig az újabb találkozásra. Ekkor már tudtam, befejeztem itteni „kezeltetésemet”.
Eljött a nap. Először is beszéltem az asszisztens nővel, mondtam neki, hogy kinyomtatva elvittem ennek a fórumnak a tartalmát, hogy okuljon belőle az orvos, de nem tudom, odaadjam-e neki. Hogy lássa, hogy miről van szó. Hogy tudja, nem csak én vagyok így. Mert a kezelések alkalmával szinte sosem volt elég idő arra, hogy átbeszéljük a dolgokat. Hát itt itt van minden, fehéren, feketén. Végül arra jutottam, hogy talán úgy megnyugszik a lelkem valamelyest, ha szembesítem az újabb baklövésével.
Bementem és elmondtam neki, befejezettnek tekintem a kezelést, mert ismét történt egy olyan dolog, amit már nem vagyok hajlandó lenyelni. Ismét hibázott. Nem figyelt rám, arra amit mondok, vagy kérek, vagy nevezhetjük akárhogyan. A múltkorit próbáltam elfelejteni, hiszen úgy voltam vele, ő is ember, tévedhet.... De ez...
Miután elmondtam neki amit el akartam, ő azt mondta, hogy ez nem létezik, hogy ő már megint tévedjen!!! Ezt nem hajlandó elismerni. A múltkorit igen, de ezt nem, mert ez matematikailag meg így meg úgy nem lehetséges! És hogy már többször is előfordult, hogy a rendelőből elkavarodott minta, úgyhogy ez nem az ő felelőssége! Ekkor viszont mondtam neki, hogy az rendben is van. Ha ilyen történik, nyilván nem az ő hibája. Viszont itt nem elkeveredett, hanem egyszerűen le sem vette, oda sem figyelt arra, amire külön megkértem. És amikor előző alkalommal kerestem rajta akkor is össze-vissza beszélt, hogy kipostázták. Fogalma sem volt róla mit csinált és mit nem? Csakhogy ennek nyoma van, mert a nővérke vezeti. És ott nincs, illetve az árban amit fizettem nem szerepel. Ekkor azt vágta a fejemhez, hogy biztos én vagyok rá ilyen hatással, mert vele még ilyen nem fordult elő. Nincs ilyen más páciense. Ekkor már nevetve az idegtől megkérdeztem tőle, hogy ne mondja már, még a végén kiderül, hogy az én hibám! És így tovább...De végre elmondtam amit akartam. Elegem van abból, hogy ostobának nézzenek, és azt gondolják bármit lenyel a páciens, mert az "türelmes"....

Mindenesetre a fórumtémát odaadtam neki, hogy ezzel is alátámasszam azt az elmondásomat, hogy nem egyedül csak én járok ebben a cipőben. Másoknak is ez a véleménye az orvosokról, erről az egészről. Képes lett volna bemagyarázni, hogy én valami különálló eset vagyok. Hát remélem elolvasta és átgondolta a dolgot.
Mit szóltok ehhez a történethez?
Másik dolog még ami eszembe jutott, s bár már így is jó sokat írtam ezt még fontosnak tartom megemlíteni. Előzőleg szó volt róla, hogy a labor odaírja milyen antibiotikumot javasol a bakteriális fertőzés kezelésére. Hát nekem mindkét panel 7-es laboreredményem alján csak annyi szerepel, hogy milyen antibiot nem kaphatok (két fajta konkrétan) csak lokálisan. És a kettőspont után, hogy mi a javasolt antibiotikum, csak az üres sor áll.... Lehet totózni.:)
 

christina

Őstag
Kedves Kriszta!
Szörnyű volt a soraidat olvasni! Mielőbbi gyógyulást kívánok neked- valamint azt, hogy találd meg mihamarabb a számodra legmegfelelőbb orvost és a kezelést!
 

aura

Új tag
Kedves Kriszta!
Amit leírtál, az szinte hihetetlen lenne egy normális országban. De itt minden csak a pénzről szól, csak a pénzt veszik le az orvosok aztán menj Isten hírével ha meggyógyultál ha nem. Az, hogy az Sztk-ban flegmán, hányavetin kezelik a beteget, szinte már hiányozna is, ha nem úgy lenne. De egy magánorvos hogy lehet ilyen lelkiismeretlen!
Jó is hogy leírod ezeket, meg nem is. Mert igaz, hogy tisztábban lát az ember, de csak még reménytelenebb minden. De mégis inkább jobb hogy megosztod a küzdelmed. Én a magam részéről teljesen magam alatt vagyok, kikészültem. Már itthon is csak némaságba burkolózom, nincs miről beszélnem, mert csak mindig ugyanazon jár az eszem.
Elhatároztam, hogy soha többé nem veszek be semmilyen antibiotikumot, hisz, ha használom még rosszabbul vagyok. Semmi értelme.
Egyébként pedig komolyan szembe kell néznem azzal, hogy soha nem fogok meggyógyulni. Ez egyre nyilvánvalóbb. Aki ajánlotta nekem azt a bizonos Progastro immunerősítőt, most volt az urológián vizelettenyésztésen, tele van baktériumokkal és szenved.
Visszaolvastam a régebbi üzeneteket, szeretnék két dolgot megkérdezni. Az egyik, hogy voltál-e kínai gyógyásznál és ha igen, mi történt? A másik, hogy elmentél-e a korábban ajánlott Dr. Sziller Istvánhoz és miért nem sikerült nála meggyógyulnod? Ha nem akarod itt a fórumon részletezni, akkor kérlek írj privát.
Különben jó ötlet a blog.
 
Oldal tetejére