hüvely-méh és petefészek gyulladás

Tehetetlenek az orvosok a nőgyógyászati gyulladások gyógyításával kapcsolatban?


  • Összes szavazó
    28

kkriszta28

Új tag
Kedves Aura!

Amikor elolvastam a történeteidet sírva nevettem... Remélem nem veszed rossz néven, hogy ezt mondom. Azért is lett jó kedélyem, mert a történet tanulsága szerint nekem is jó esélyem van az efféle "albérlőkre". :) Igaz én nem a mártogatott tampont próbáltam ki, hanem egy másik hasonlóan remek ötletet. Az irrigáló lötyibe kellett joghurtot adagolni... Mit is mondhatnék. Az ember egyszer csak eljut oda, hogy mindent meg kell próbálnia hátha...
De ahogy előadtad a sztoryt! :)
 

Cupika

Új tag
petefészek gyulladás??Előző sorstársam szinte mindent leírt helyettem!!

Kedves Krisztina és Többiek!

Megdöbbentem, mikor Krisztina sorait olvastam. Akár én is írhattam volna.Annyi külömbséggel, hogy nálunk azért nincs cöliblátus, de utánna szinte mindíg fáj.
Már nem is emlékszem mikor kezdődött kb. 16 éve. De azt konkrétan tudom, hogy 2004.-ben olyan fájdalmaim voltak, hogy majd megőrültem. Urológián bent fogtak,mondván ez vese! Hát nem az volt, ill. nem nagyon találtak semmit kivéve az emelkedett fehérvéjsetet ( jó magas volt)Jött az antibiotikum kúra, kórház után véres és gennyes vizelet..Fájdalom nem szünt meg sőt rosszabb lett s ez így ment 3 hónapig.Kis város, nagy város orvosai is láttak, s tehetetlenül tárták szét a kezüket. Kb. 6 hónapos antibiotikumos kezelés után jobb lett. De szinte azóta is állandó tüneteim vannak. Alhasi fájdalom nekem jobb oldalt egy bizonyos ponton ami a veséig sugárzik csak jobb oldalt. A fájdalom a hüvelybe is sugárzik és nyilal. A hasam annyira puffadt hogy hetente megkérdezik, mikorra várom a babát!!! 15 éve nem védekezünk és nem is esek teherbe. 20 évesen szültem a lányom,az első és utolsó gyermekem.
Tavaly tavasszal is nagyon fájt, egy Bp.-i orvos sumamed antibiotikumot adott, attól egyértelműen csökkent a fájdalom.Csinált utánna egy egészségügy currateget is. Azóta a vérzések minden hónapban erősebbek és a fájdalom 2 hónapig nem jelentkezett, utánna igen.

Most februárban menstruációs időszak 3.napján ill. annak éjjelén olyan fájdalmaim voltak, hogy injekciót adott a férjem (nem orvos) és reggel nagyon erős vérzés lépett fel.A nőgyógyászati ügyelet telefonon azt mondta, azonnal kórház. Bent is tartottak, vérzéscsillapitó és fájdalom csillapítók
Majd másnap közölték, nem tudják mi a bajom! Kb. Mindez történt egy főorvosi konzulltáción.EZ ELÉG RÉMÍSZTŐ !Idézet a beszélgetésből:
-Nézzük csak mi van ott? Mi fájhat? Petefészek,méh, vékonybél-vastagbél találkozása és a vakbél. Lehet bármelyik.-
-Erre én: - Vakbélgyulladásnál van eltérés a laborban és az ultrahang is kimutatja nem? Igen. Akkor ez nem!
-Akkor bél!
-Erre én: Attól van a rendellenes vérzés és a hüvelybe sugárzó,nyilaló fájadalom? - Hát az mástól van.- Talán premenstruális szindróma.
Erről ennyit.
Azóta eltelt 1 1/2 hét , menstruációnak kb. 6 napja vége és ma ismét fáj.Mint mindig ugyanott!!!Ugyanúgy!!!
Ma megyek gastrós orvoshoz, mert azt mondták ez nem nőgyógyászati eredetű inkább bél?! Attól vajon lehet rendellenes méh vérzés?Bélgyulladástól fájhat a hüvely? A bél csak egy helyen fáj, ha be van
gyulladva?
Amit még furcsállok, hogy 25 évvel ezelőtt gyermek született, viszont 15 éve egyáltalán nem védekezünk, nem esek teherbe. 15 évvel ezelőtt még szerettünk volna még egy gyerkőcöt.De annyira nem volt fontos, hogy ez miatt orvoshoz forduljunk.
Normális dolog, hogy egy aktív korú nő nem esik teherbe és egy orvost sem érdekel miért. Mindenki úgy reagált, már nem aktuális a baba neeem?

Nem vagyok orvos,csak egy BETEG aki már nagyon belefáradt ebbe.A legborzasztóbb, hogy senki nem tud segíteni.:dr_30:
 

kkriszta28

Új tag
Kedves Mindenki!

Az utóbbi pár napban kicsit elcsendesedtem és ennek oka az volt, hogy újabb csatára indultam. Lányok! A múlt héten történt valami ami elhozta nekem a megvilágosodás napját! Egész pontosan febr. 18.-án történt. Előzménye az volt, hogy olvasgattam és szöget ütött a fejemben a gomba téma, amit a fentebb említett fórumon gyanítanak a lányok. Hát vettem egy candida gyorstesztet. S mit ad az ég? Pozitív lett... Pozitív úgy, hogy engem már biorezonanciával kikezeltek ebből.... vagyonokért.
Ez még az említett nap előtt történt. Innentől kezdve egyre csak olvastam a témát és törtem a fejem. Egyre valószínűbbnek tűnt a dolog. Majd 18.-án egy kedves ismerősöm jóvoltából jött a felismerés napja. Idézett nekem egy könyvből, mégpedig Bessenyei Odette: Titokzatos nyavalyám című könyvéből, a bevezetést. Én csak ott ültem a gép előtt. Legszívesebben sírtam volna örömömben. Mintha rólam szólt volna azzal a kivétellel, hogy még nem tartok az utolsó kenetnél... még. De ha az eddigi orvos diagnózisokat, hozzáállásokat nézem és ha így folytattam volna az életem, nos közeledett volna ez a dátum, az biztos. Ez azért is érdekes, mert már a kezdetekkor többek között Vígh Kata is felhívta rá a figyelmemet, nagyon kedvesen ajánlott is egy orvost akinél jártam is, de... Amikor megvizsgált mindenféle dolgot mondott, végül kaptam egy nonszteroid gyulladáscsökkentőt annak ellenére, hogy tisztán emlékszem, ott kijelentette a mikroszkóp előtt ülve, hogy rengeteg gombám van... Azt nem tudom milyen, nem mondta és én már nem mentem vissza, mivel meg voltam győződve arról, hogy a problémámra nem nonszteroid való. És milyen jól tettem!
Nem ragozom tovább. Szóba került a lányok között egy doki, akihez már néhányan voltak Nyíregyházán. Náluk diagnosztizálta a gomba jelenlétét és el is kezdték a kúrát és már javult az állapotuk. Mivel én oda valósi vagyok, úgy gondoltam ideje lesz meglátogatnom a csoda dokit. És milyen jól tettem!!!! Pénteken voltam. Megtükrözött. Kb. egy ötforintos nagyságú részen gombás a hólyagom és csúnyán gyulladt is persze! A nyálkahártya megvastagodott! De a levett vizeletem ennek ellenére is negatív! Pedig szemmel látható a gombatelep!!! Ami egyébként a hüvelyből kerülhetett át. Végre elmondta azokat a dolgokat amikre gyanakodtam. Kimondta valaki. Antibiotikumot soha!!!Értitek? Azt hiszem jó úton vagyunk...
 

Juditka72

Új tag
Kedves Kriszta!
Nagyon meg tudlak érteni, hasonló "élményeket" éltem át egy neurológiai betegség kapcsán. Magánúton sem volt értelme orvosról-orvosra járnom. Leletet sehol nem kaptam.
Hiába van CT lemezem, hiába van a sok diagnózis, a sok gyógyszer amik hatástalanok nem tudok zöldágra vergődni az orvosokkal. Amit szóban elmondanak nem támasztják leletekkel alá, a már meglévő leleteim is elkallódnak a kezeik között.
Értelmetlennek látom a harcot. Majd a sorsom bebizonyitja, hogy mégis beteg voltam.
Nagyon kellemetlen lehet Neked ilyen fájdalmakkal élni, abszolút meg tudlak érteni. És együttérzek Veled.
Tatabányán rendel egy nőgyógyász orvos akit tiszta szivvel tudok ajánlani (amit nagyon kevés orvosról tudok elmondani) őt Pazár Dánielnek hivják. Azt nem tudom, ha be kellene feküdnöd csak a területileg illetékes kórházba mehetsz-e vagy ellátnának-e, de az biztos, hogy laborvizsgálatokat - és egyéb vizsgálatokat is tud kiirni (azt hiszem hasi ultrahang készüléke is van) a nőgyógyászati problémákat kezelni tudja. Urológushoz is tovább tud küldeni. Magánrendelésen biztosan el tudod Őt érni. Több mint 1o éve ismerem benne még nem csalódtam.
Szerintem a problémád felgöngyölitéséhez mindenképpen kórházi háttér kellene.
Üdv. Judit
 

greszi

Új tag
Kedves Kriszta, szeretném megkérdezni, hogy azóta hogyan alakult a porblémád? Ha bevált az az orvos és a kezelés Nyíregyházán, megírnád az elérhetőségét?, Köszi!
 

kkriszta28

Új tag
Sziasztok!

Ismét hosszú idő elteltével írok. Sajnos azóta túl vagyok ismét néhány tucat orvoson és gyógymódon eredménytelenül. Még mindig Candidás vagyok és azt hiszem be kell látni, hogy itthon ezen a betegségen senki nem tud segíteni. Borzasztóan el vagyok keseredve. Rengeteg irodalmat olvastam az elmúlt időben a témával kapcsolatban. Az egész egyszerűen elképesztő, hogy az orvosok milyen tudatlanok és ostobák, vagy csak simán pénzéhes dögök. Felesleges hozzájuk szaladgálni, ugyanis csak egy dolog vezérli őket és ez nem a gyógyítás, hanem az, hogy a pénztárcánkat hogy tudják minél jobban megcsapolni. Felháborító és egyben elkeserítő.
 

Krisztina

Új tag
Szia!

Nekem is egy időben rendszeresen volt gyulladásom,ami tényleg sok mindentől lehet,felfázás,víz stb de az orvosom is elfelejtette mondani,hogy miután szedtem az antibiotikumot, kúpot, utána visssza kell állítani a normál ph-t,stb-t,mert utána ugyanúgy visszafertőz. Én amióta a ... intimzuhanyt, és a pezsgőtablettát használom,egyáltalán nem jött vissza még hál'istennek! Nem tudom,hogy próbáltad-e már, de azt érdemes.
 

Tinna

Új tag
Sziasztok!
Pár éve nálam sincs valami rendben odalenn. Néha kevésbé, máskor erősebb fájdalmaim vannak, főleg szex közben és után. Gondolom nem véletlenül nem élvezem annyira... Ahányszor nőgyógyásznál jártam, mindig Candidát állapított meg. Kúp+kenőcs és el voltam intézve. A folyásommal ritkán vagyok kibékülve. A peteérésemet elég rendesen megérzem. :S
Ti mellőzitek a gomba miatt a sok édességet?
 

andifeher

Új tag
Sziasztok!

Lányok én is elvoltam keseredve évekig! De már nem vagyok :) Ki lehet ám gyógyulni ebből a betegségből is csak sajnos valahogy az orvosok nem foglalkoznak ezzel annyira mintha ez nem lenne olyan fontos. Ha az eddig használt taktikák nem válnak be akkor ki kell próbálni a candida diétát az alapja hogy nem eszel élesztőt, cukrot, ecetet! De keressetek rá a neten van egy hosszú lista hogy mit lehet enni és mit nem. Nem kell kétségbe esni csak egy pár hétig kell tartani. Ami még jó a probiotikumok de abból sem mindegy melyik. Van probiotikus hüvelykúp is már. Ezek szerintem azért is jók mert amikor az ember lánya már alig bír megmozdulni akkor nem tud éppenséggel bejelentkezni két héttel későbbre a dokihoz és felkelni sem tud akkor azért jó ha van vénynélküli megoldás. Remélem mindenki jobban lesz és ha valaki fogékony rá akkor azért a lelki hátterét is érdemes megnézni a betegségnek :)
 

Éva24

Új tag
Sziasztok én nem tudom hogy mi lehet a bajom de lehet hogy ugyan az mint nektek.Nekem még a nögyógyász nem állapitott meg semmit mert nem voltam ezzel a probblémával nála,de nekem is szex közben és után fáj a petefészkem környéke bár nekem azóta mióta megcsászároztak az peddig lassan 6-éve volt nem tudom ez is valami gyuladás lenne?
 

kkriszta28

Új tag
Szia Andi!

Hát igazság szerint én még mindig el vagyok keseredve, igaz mostanában próbálok már kevesebbet foglalkozni a témával, néha kicsit pihentetni, mert nem akarok beleőrülni. Kigyógyulni ebből nem tudom hogyan lehet, ugyanis én már lassan másfél éve tartom a szigorú diétát és mondjuk eszem ágában sincs soha visszatérni a régi kerékvágásba, mert nekem bejött ez az étrend. Az állapotom igaz, sokat javult is, ami ennek tudható be egyértelműen. De nem vagyok jól, vagy kigyógyult, a szex még mindig nem megy...:( És mindenre nagyon oda kell figyelni. Én már szinte mindent kipróbáltam szerintem amit csak lehetett probiotikum stb stb. De mégis nem elég, ennél a szintnél amit sikerült elérniük a csodálatosan ostoba orvosoknak nem elég. A lelki háttérre is kitértem, tényleg mindenre nyitott vagyok, mert gyógyulni akarok mindenáron, de az sem hozott megoldást. Most egy új, egy százezredik kúrán morfondírozok... hát nem tudom. Ha előre jutottam mindenképpen közzé teszem az eredményeket.
 

kkriszta28

Új tag
Ja és még valamit! Látom a szavazás eredménye arra felé húz, hogy a megfelelő orvos tudja a megfelelő gyógymódot. Szerintem az elfogyasztott 50-60, vagy a fene tudja hány orvos után bátran kijelenthetem, hogy ilyen nem létezik, legalább is kis hazánkban nem. Külföldön talán más a helyzet, vagy legalábbis ebben bízom. Szóval ha valaki ismeri azt a megfelelő orvost, aki miatt így szavazott, kérem ne habozzon megosztani velem és a sorstársaimmal az elérhetőségét! Köszönöm
Kriszta
 

hirabej

Új tag
Sziasztok! Én most találtam rá erre a fórumra és nagyon meglepett, hogy mennyien küszködtök ezzel a problémával amivel én is. Azt hittem egyedül vagyok. Én is leírhatnám ugyanazokat amiket ti, évek óta kínlódom ezzel a betegséggel. Én Angliában élek és szeretném elmondani, hogy itt még sokkal rosszabb az egészségügyi ellátás mint otthon. Otthon legalább el tudtok menni nőgyógyászhoz bármikor. Itt ezzel a problémával a körzeti orvoshoz kell menni akinek aztán nem sok hozzáértése van a dologhoz. Felír valami antibiotikumot, általában mindig ugyanazt. A nőgyógyászhoz a körzeti orvos utalhat be és 1 hónapot kell rá várni. Ők pedig rögtön operálni akarnak. Én már túl vagyok több laparoszkópon is, általában nem találnak semmi komolyat. Összenövéseket találtak amiket oldottak, ettől kicsit jobb lett a dolog a fájdalom szempontjából, de a fertőzés továbbra is visszatér.
Nekem mindig a menzesz után jön vissza ezért most azt ajánlották, hogy folyamatosan szedjem a fogamzásgátló tablettát, hogy ne menstruáljak, hátha az segít.
A candida kúra nekem is sokat segitett korábban. A baj az, hogy általában 3 hónapig csináltam, aztán mikor jobban voltam abbahagytam és később visszatértek a tüneteim. Szóval ennél biztosan hosszabb ideig kell csinálni. Nekem candidára jól bevált szerek a grapefruit mag kivonat és az ezüst kolloid.
Tavaly nyáron otthon Magyarországon ajánlott egy nőgyógyász egy injekciót, aminek Gynevac a neve. Tulajdonképpen probiotikumokat tartalmaz, de sokkal hatékonyabb mint a tabletta vagy a kúpok. Ez egy 5 injekcióból álló kúra és állítólag hosszú távon megszünteti a nőgyógyászati fertőzéseket. Próbálta már valaki esetleg? Tavaly nem lehetett kapni, de most állítólag ismét kapható és szeretném majd felíratni.

Judit
 

zsofi26

Új tag
Sziasztok!
Mély megdöbbenéssel olvasom ezt a fórumot! A helyzet nálam is ugyanaz, csak nálam legalább volt 2x kb fél éves szakasz amikor teljesen jól voltam, ez éltet. Hol is kezdjem.. Mikor nálam először előjött még szűz voltam, és valljuk be ezt az orvosok nehezen bírják megemészteni. Fájt a derekam, a hasam, a hüvelyem, a méhnyakam bedagadt, olyannyira, hogy éreztem, h ott van a hüvelyemben, és feszít, borzalmas érzés, a legrosszabb a világon. Kis naív voltam, anyukám se tudottt semmit, elmentünk nőgyógyhoz, na szerintetek mit írt fel???hát persze h antibiotikumot, gondolom nem kell mondanom, h semmit nem használt.Visszamentem, felírta megint ugyanazt, nem használt, visszamentem, akkor egy másik fajta antibiót. Na itt lett elegem, mert csak rosszabb lett, és nem mentem vissza, meg sehova se. Ma már belátom, hiba volt, még akkor az elején kellett volna jól utánajárni, de ez a hajó már elúszott.Ezután hosszú hónapokig szenvedtem még, de aztán szép lassan elmúlt. Ennek már lassan 6 éve. Lett közben barátom, és akkor megint elkövettem egy nagy hibát, fogamásgátlót irattam fel, és kezdődött a borzalom előről, de sokkal durvább változatban. Kezeltek a világon mindenre, gombára, clamidiára, baktériumra, de persze a kenet nekem is csak a gardnerellát mutatta ki-amire egyébként a nemibeteggondozóban azt mondták, h az mindenkinél kitenyészik, az a hüvelyben él.Kaptam jó sok antibiotikumot, hüvelykúpot, egyik sem segített. De az a hülye orvos nem mondta volna, h hagyjam abba a fogamzásgátló szedését, azt is csak egy barátnőm ajánlotta, és igaza lett, utána kicsit jobb lett. Mikor már kb 6-szorra mentem vissza a nődoki azt mondta "nincs már ott semmi" - persze én nem így gondoltam. Ez volt a célzás, h ne menjek vissza többet, neki itt véget ért a tudása. Hát én meg vettem a lapot, nem mentem. Elegem lett a sok gyógyszerből, nem láttam értelmét kezeltetni magam, mély depresszióba zuhantam, némán szenvedtem, nem tettem ellene semmit. Eltelt sok idő, hol jobb volt hol rosszabb, nagyon lassan javult. 2 év mulva mikor megint nagyon fájt a derekam, annyira, h 100 métert se bírtam gyalogolni, visszamentem a dokihoz tavaly májusban, megnézte, mondta, h van egy kis hüvelygyulladás, de a méhszájsebem milyen szépen behámosodott. Mondom igen? Nekem az volt? Jó, h nem tudtam róla, de nem érdekelt, örültem, h nincs nagy gond. A vitagyn C-t ajánlotta, azt használtam szeptemberig, és segített, a derékfájásom is teljesen eltünt, vett kenetet, és jó volt!!!! se gyulladás se semmi, én olyan boldog voltam, mint még soha, úsztam az örömben. De ugyanakkor rettegtem is, rémálmaim voltak-és ez szó szerint kell érteni-hogy visszatér a gyulladás. Volt egy időszakom mikor folyamatos rémálmokkal küszködtem éjszaka,borzalmas volt, és nem kell hozzá pszichológus, h tudjam mitől. Aztán teltek a hónapok és nem jött vissza, a rémálmok is elmúltak, jól éeztem magam, megint kezdtem tornázni, jártunk télen korcsolyázni. Mikor beköszöntött az április, és előjött megint :( Elkezdtem viszketni, ami eddig még soha nem volt!!! Nem értettem h jött elő megint, mikor annyira figyelek mindenre, a vitagynt is használtam mindig. Úgy bőgtem mint 1 őrült, h nem akarom ezt megint, nem akarok megint hosszú hónapokig félhullaként élni, borzalmas érzés. Na mentem megint nődokihoz, egy ismeretlenhez, mert nem bírtam kivárni a sajátomat. Megnézte, persze kenetet nem vett, minek is az? Ó ez gomba meg baci, adott kétféle kúpott, aztán szevasz. Nem lett jobb, felhívtam a mobilján, h most mégjobban viszketek erre mit mond? akkor hagyjam abba és kívülről kenegessem pevaril krémmel, MERT BELÜLRŐL MÁR KEZELVE LETT! Józan paraszti ésszel, meg több éves tapasztalatommal tudtam, h mekkora baromságot mond. Elmentem a saját dokimhoz, ő se vett kenetet, azt mondta, h gomba, adott rá kúpot, meg antibiót. Nem lett jobb visszamentem, megint kúp, antibió, megint nem lett jobb. Legutoljára azt mondta, h na mit csináljunk? Mondom fasza jól kedődik. Végül elengedett a gynevac injekcióval, mást nem kaptam. A viszkető fájó érzéstől azóta is majd meg bolondulok. Hittem a gynevacban, ezért feletem pestre Lázár Erikához, ő rögtön megállapította, h nem gomba! Jó h 2 hónapig arra is kezeltek, nem? Meg h a tejsav bacikat jól kiírtották, azt kell pótolni. Mondom neki, ha nem gomba, akkor mitől viszketek? -Hát az lehet a gyulladástól is, és elküldött, h folytassam az injekciót, meg használjak egy vény nélküli kúpot. De most a menszesz előtt vagyok, és a csillagokat látom. Nem akartam neki elhinni, h nem gomba, vettem tesztet és negatív lett. Szóval jelen pillanatban lila gőzöm sincs, h mi okozza a bajomat.

Szóval ez az én sztorim, és itt tartok most, és bevallom én sem látom a kiutat. Egy dolgot fogok még megpróbálni és ezt nektek is ajánlom, ill kérdezem is, h próbálta e már valaki ez pedig a barátcserje. Találtam egy cikket a neten, miszerint norvég kutatók megállapították, h az összes nőgyógyászati betegség a hormonokra vezethető vissza. Az ösztrogén túlsúlyba kerül, ezért a progeszteront kell pótolni. A hoxa fórumon is írt egy nő, aki 15 évig szenvedett, h el kezdte szedni, és azóta semmi baja!

Sokszor már öngyilkos gondolatok járnak a fejemben, meg h nincs kedvem ezt tovább csinálni. Ráadásul én is csinálom a candida diétát má 3 hónapja, se cukor, se kenyér, pedig állítólag nem is candida, de mind1. Ezt csak az érti meg, aki benne van, más el sem tudja képzeli, komolyan mondom, ha levágnák az egyik lábam, az is jobb lenne, az fáj egy darabig, utána megszokod, de ezt nem lehet megszokni, nem lehet megtanulni vele együtt élni! Én próbáltam! Próbáltam beletörődni, de nem lehet. Ráadásul a óz ismerőseim mind terhesek, meg most házasodnak, én meg csak egy csődtömegnek érzem magam, egy lúzernek. Én aki régen mindig tangát hordtam, megszűk farit, mindig beraktam a hajam, most mamabugyiban, bő nadrágban és igénytelen hajjal járok, ez lett belőlem.....

És igen zokogtam tegnap hajnal 3 kor mikor a fórum végére értem, h nem lett happy end a vége senkinek
 

kkriszta28

Új tag
Szia Judit!


Ettől az egészségügyi rendszertől ami nálunk van, nem lehet rosszabb, mert azokon felül amiket leírtál itt még gusztustalan higiéniai állapotok, és lekezelő magatartás is hozzájárul ahhoz, hogy jól érezd magad. Nőgyógyászhoz igaz, el lehet menni bármikor, hogy aztán az még több kárt tegyen bennünk, mert hasznosat nem tudnak. És igazából ez a probléma már nem is nőgyógyászati probléma. Az antibiotikumos dolog itt is ugyanúgy működik, ezért is tartunk itt, ahol tartunk mindannyian.
Aztán meg JESSZUSSS! Nem is tudom, hogy fejezzem ki, legszívesebben sikítanék, ahogy olvasom mit ajánlottak neked! A fogamzásgátló tabletta szedése TILOS!, mert gombásodáshoz vezethet, ezért a candidának kifejezetten jót tesz. És atyaég, hol tesz az egy nőnek jót, ha mesterségesen beavatkoznak a hormonrendszerébe úgy, hogy még a menstruációja is elmaradjon?????? Ezek nagyon kényes egymásba fonódó dolgok. Sajnos a candida a hormonrendszerünkre is negatív hatással van már épp eléggé, nemhogy még hozzábabrálni...Nem tudok felocsúdni. Gondold végig! Ez óriási tévedés, és enyhe kifejezés, hogy elme roggyant volt aki ezt mondta neked! Nehogy rá hallgass a saját érdekedben!!!
A Gynevacon többen is többször is túl vagyunk, sajnos nem megoldás. A nőgyógyász akiről pedig kérdeztél felejtős. És azt hiszem az összes nőgyógyászt ki lehet húzni. Nem nőgyógyászra van szükségünk, ez nem egy nőgyógyászati betegség, csak itt produkálja nálunk ez a betegség a legtöbb tünetet. Minden a beleknél kezdődött.
Amire felhívnám a figyelmeteket a következő a saját tapasztalataim alapján:

  1. Antibiotikumot ne szedjetek semmi esetre sem, még akkor sem, ha esetleg kitenyésztenek valamit, mert a candida következtében felborult egyensúly okozhatja a különböző baktériumok elszaporodását. Az antibiotikum pedig táptalaj a candidának. Innen jutottunk odáig. Ha helyreáll az egyensúly az immunrendszer ezt szépen helyrerakja. Amíg szeditek, folyamatosan rontjátok a helyzetet higgyétek el én már csak tudom...
  2. Sajnos úgy néz ki, hogy a hosszú távú antimikotikumos kúra sem hatásos.
  3. A candida diéta szigorú betartása ajánlott, mert enyhülnek a kínok, élhetőbb életet eredményez!
  4. Ha orvoshoz mentek és nem hallott még erről a betegségről, illetve csak legyint, köszönjetek szépen és azonnal távozzatok.
  5. Fordítsatok időt a pihenésre, regenerálódásra, ami azt jelenti, hogy éjfél előtt lehetőleg egy órával már le kell pihenni.


Egyenlőre ennyi jutott eszembe. Minden amit idáig elértem, az, hogy nem rohangálok öt percenként a wc-re és hogy élhetőbb az életem ezeknek köszönhető és hogy lassan egy éve nem voltam orvosnál. :)
Most van egy tervem ami beválhat, ugyanis nem adom ám fel! Szurkoljatok!!
 

kkriszta28

Új tag
Szia Zsófi!


Akkor először is SZEDD ÖSSZE MAGAD!!! Abszolút átérzem amit írsz. Hiszen ebben az állapotban voltam én is még nemrég. Ugyanezek a gondolatok foglalkoztattak, ugyanígy rémálmok gyötörtek, ugyanígy elhagytam magam. Igen, sokkal rosszabbul voltam, nem volt kedvem csinosan öltözni, vagy a frizurámat elkészíteni. Viszont ez a javulás ami történt újra erőt adott és bár nem tudok még nőként funkcionálni, igyekszem az olyan gondolatokat száműzni a fejemből, hogy selejtes vagyok és semmire sem jó, mert tudom, meg fogok gyógyulni. Igazából nem is vagyok beteg, csak helyre kell kicsit pofozni a rendszert. És igen is belövöm a frizurám és felöltözök csinosan. A diétának köszönhetően lementek a plusz kilók és sokkal jobb formában vagyok mint valaha! Ez elérhető, nektek is! Tessék nem elkeseredni, hanem keménynek lenni. Sokat lehet profitálni ebből az egészből!
A megoldást pedig meg fogom találni! Kérlek titeket, tartsatok ki!
Rengeteget olvastam az utóbbi időben a témából és kezdek sok mindent átlátni. Most van egy ötletem, ami működhet, nemsokára próbálok összehozni egy találkozót azzal az emberrel, aki úgy hiszem tudna nekünk segíteni, hisz gombakutató...
Szóval a te problémád is a Candida. Akár kitenyészik akár nem. Nekem sem tenyészett ki soha, még akkor sem amikor a halálomon voltam. Viszont a férjemnek igen.. és ez átadható a partnernek. Akkor hogy is van ez? Az itthoni laborok szintje a béka segge alatt van jó pár méterrel. Elég ha összerakjuk a részleteket. Aki túl van nem egy, hanem már több antibiotikum kúrán, annak üdv a klubban sajnos. Felborult az egyensúly. Igen, a fogamzásgátló hatásán nem vagyok meglepve, ezért is írtam fentebb, hogy azt tilos szedni. Barátcserjét én próbáltam, nekem személy szerint nem jött be, de az ártani nem árthat, viszont nem ez az elsődleges problémánk.
A candida diétát rendesen be kell tartani. Nem lehetnek kiskapuk. A helyzet javulni fog, a kezdeti enyhe visszaesést követően, ami nálam fejfájást és gyengeséget- fáradtságot eredményezett.


Azt, hogy ez a problémánk, nem fogjuk tudni bebizonyítani az orvosoknak, mivel a nagy részük szerint ez a betegség nem létezik. Másik részük szerint meg túlságosan fel van fújva, ez egy Amerikából jött hülyeség. És van a harmadik része aki pedig antibiotikumot ír fel, miközben gombára gyanakszik... te jó ég.
Meg kell értsétek, hogy túl kell azon lendülni, hogy mi be akarjuk nekik bizonyítani. Nekik, akik idáig juttattak minket és akik segíteni úgy sem fognak és nem is akarnak, mert az üzlet így kívánja. Sajnos nekünk magunknak kell kikaparni a gesztenyét. De szó sem lehet arról, hogy bárki feladja!!
Leírom nektek összefoglalva nekem milyen tüneteket produkált (produkál) ez a betegség. Szerencsére a jó nagy részét már kipipálhatom, hogy nincs. Ezért tessék nem elkeseredni!!
Ez az összefoglaló talán rávilágít dolgokra. Például, hogy a lidérces álmok és a halálfélelem minek a következménye.


Candida Tünetek:




Emésztőrendszeri tünetek: gyomorfájdalom, has puffadás, gyakori hasmenés, feltehetőleg részleges vékonybél és vastagbélgyulladás, fehér lepedékes nyelv, amely lepedék nem távolítható el, hirtelen fellépő éhségérzet (gyakran remegéssel járó), leküzdhetetlennek tűnő édesség iránti vágy, fogyási képtelenség.


Allergiás és légúti tünetek: élelmiszerekkel és háztartási vegyszerekkel szembeni érzékenység és allergiás reakciók, gyakorta fellépő felső légúti gyulladások, megfázások, asztmára jellemző fulladási tünet, mellkasfájdalom, orrdugulás, garatcsurgás.


Húgyúti – nemi szervi tünetek: vaginális panaszok (égető érzés, folyás, fájdalmas együttlét, méhnyálkahártya gyulladás, (méhszájseb), erős menstruációs PMS tünetek, libidó csökkenés, állandósult húgyúti gyulladások, gyakori-néha állandó vizelési inger, nyomásra érzékeny alhas, éles szúró fájdalmak.


Idegrendszer: fáradékonyság, kimerültség, indokolatlan idegesség érzet, letargikus állapot, folytonos rosszkedv, bizonytalanság érzet, stressz, labilis kedélyállapot, halálfélelem, feledékenység, memória zavar, szétszórtság és koncentrálási nehézség, gondolkodási képtelenség, lidérces álmok, fejfájások, migrén.


Egyéb tünetek: hormonális zavarok, szemproblémák: homályos látás, izom és ízületi fájdalmak, tartós hőemelkedés, szív- és érrendszeri problémák, bőrviszketés, fokozott hajhullás-zsírosodás és hajkorpa, foltos jellegű kopaszodás a fejbőrön, fülzúgás, hőhullámok hideg verejtékezéssel, éjszakai izzadás, szédülés, ciklusfüggő tüneterősség változás, orrvérzés, fogpanaszok (mozgó fogak), körömgomba, fehér foltok a bőrön, hámló részek az arcon, nyakmerevedés, sav érzet a szájban.
 

zsofi26

Új tag
Szia Kriszta!

Te ponotsan hogy csinálod a diétát? Mert én annyi változatát olvastam már és nem tudom, h mit lehet enni. Vettem már két könyvet is a candida témáról, de mind2 más-más. Én annyit csinálok, h nem eszem kenyeret, egyáltalán, se olyat amiben élesztő van. Helyette itthon sütök, mogyoróból, dióból, lenmagból és tojásból magos zsömlét. Továbbá nem eszem cukrot, meg tésztát se. Próbálok még sok gyümölcsöt és zöldséget is enni De kérlek segíts, h mi van tiltólistán még, meg h te hogy csinálod. Mikor kezdted érezni a hatását?
Csodálom a kitartásodat és az erődet. Az a baj, h én így is elég sovány vagyok, és most még fogytam is, de mondjuk ez nem érdekel, csak lennék már jobban, mert ez a fájdalom kikészít.
 

kkriszta28

Új tag
Igen, tudom, nehéz eligazodni néha. Egy része kőbe vésett és egy részét magadnak kell majd kitapasztalnod. Hogyha nem eszel bolti kenyeret az nagyon jó, pontosan az élesztő miatt amit feltétlenül kerülni kell. Ha magadnak sütöd az a legjobb én is így járok el. Ha gondolod küldök majd receptet. A tojást a kezdeti szakaszban mindenképpen ki kell zárni, és szerintem a későbbiekben is, de ez az én véleményem. A cukrot kerülni kell, helyette használhatsz xillitet (nyírfacukor) vagy steviát. Tésztát ehetsz, ha teljes kiörlésű durum, vagy a legjobb ha tönkölylisztből készül. A zöldség jó, minden mennyiségben és minden minőségben, de a legjobb ha naponta nyersen is eszel. A gyümölcsöket az elején tiltólistára tenném és később is csak a savanyúak jöhetnek szóba. Amit lehet: citrom, grappefruit, esetleg savanyú alma és bogyósok és mértékkel. Megfigyeltem magamon ugyanis, hogy egy kis kihágás, értem ez alatt a savanykásabb dinnyét vagy barackot és rögtön visszajött a vemhes tehén has szindróma. Szóval a gyümölcsökkel a bennük lévő gyümölcscukor miatt óvatosan.
Nagyon fontosak a gabonák amiket fogyasztani kell. Így máris bővül a recepttár, sok újdonságot megismerhetünk és kipróbálhatunk általuk.
A tejtermékek szintén tiltottak, az élőflórás joghurtot és a feta, valamint mozzarella sajtot leszámítva. De tapasztalatom szerint ezeket is jobb minél ritkábban. A tejet helyettesíthetjük zab, szója, rizs, köles vagy tönkölytejjel. Szerintem a zab a legjobb.
Ki kell iktatni a kakaót, mert nagy az allergizáló hatása. Helyette karob port használhatunk. Nem ajánlott a kávé sem. Ha az íze miatt isszuk akkor helyettesíthető gabonakávéval. (egy idő után egész finom zabtejjel elkészítve) Ha élénkíteni szeretnénk arra jó a zöld tea. Teából fekete szintén tiltott.
Szintén ki kell iktatni mindent ami ecettel készül. Ami erjesztett. Az alkoholt is.
Véleményem szerint a húsokat is. Én vega lettem akkor, amikor a helyzet a legrosszabb volt. Csak úgy. Nem tudom a miértjét. És eszem ágában sincs visszaszokni a húsra. Sokkal jobb ez így nekem. De ha ez nem megy, akkor legalább az elején kell kihúzni a listáról és később lehetőleg házit beszerezni, amit nem tömtek tele antibioval.
Nem feltétlenül fogyaszt ez az étrend ez fontos. A múlt hónapban kicsit sok volt az alkalom és a sok nyírfacukros süti, ami két és fél kiló plusszt dobott egyből. De mivel nekem ez sok, így no süti és ismét beáll. Tudni kell, hogy szerintem ez az étrend egyáltalán nem sanyargatás. Sőt! A szervezet sokkal több mindent megkap, mert sokkal többrétű étrendet lehet összeállítani. Én kifejezetten élvezem ezt az új életmódot és a férjem is, aki pedig borzasztó nagy húsimádó volt.
Körülbel másfél éve eszem így. Eleinte nem volt könnyű az állandó fáradtság és fejfájás miatt. De tudtam, hogy ezzel jár. Ez el fog múlni. Kellett pár hónap, hogy beálljon, de szerintem ez teljesen egyénfüggő, nem tudom megjósolni, hogy kinek mennyi időt vesz igénybe a szervezete, hogy átálljon. De mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy tényleg vágjon bele, mert megéri, saját magáért.
 
Oldal tetejére