hüvely-méh és petefészek gyulladás

Tehetetlenek az orvosok a nőgyógyászati gyulladások gyógyításával kapcsolatban?


  • Összes szavazó
    28

zsofi26

Új tag
Sziasztok!

Kriszta! Nagyon várjuk a beszámolódat Varga Gáborral való találkozásról. Sok mindent olvastam most róla, és én is úgy döntöttem,h megpróbálom, mert az egyik készítmény kifejezetten a bélcandidára is jó, én miskolci vagyok és van is itt üzletük, szóval ott megveszem, aztán lesz ami lesz, bár az, hogy nagyon sokáig kell szedni, van hogy 5-10 hónapig semmi hatása, ennek nekem kicsit pénz szaga van, és 60 kapszula 5 vagy akár 7 ezer forint, szóval baromi drága, már az én pénztárcám se nagyon bírja ezt a sok kiadást. Most rendeltem anionos betétet, régebben használtam, és egész jó volt, szóval megint próbálkozom vele, hátha jó lesz.
 

Fruzsi

Új tag
Sziasztok!Fruzsi vagyok. 23 éves és ahogy így olvasom a bejegyzéseiteket egyre megvagyok győződve arról, hogy hasonló a problémám: tavaly ősszel összeszedtem valami gombás fertőzést, sokáig tartott a kezelés, de a gomba elmúlt... azonban a szex azóta fájdalmas. Talán a gyógyszerek kiszáríthattak, mert a vazelin azóta is elmaradhatatlan kelléke a szeretkezésnek (ami egyre ritkább, és fájdalmasabb). Az a gyanúm, hogy gyulladásom van valahol, mert hullik a hajam nagyon, és nem létezik hogy ha nincs semmi gond, ennyire fájjon.
Épp most pénteken jártam nődokinál, mert csak úgy spontán elkezdtem vérezni. (nem menzesz volt) De az alapproblémámmal is többször jártam, amikor mondtam az orvosnak, hogy mi történt azt válaszolta biztosan a fogamzásgátló volt az oka. Látta, hogy megvagyok ijedve, ezért kénytelen-kelletlen megvizsgált. Majd azt mondta márpedig semmi gond nincs velem, "nagyon szép a méhe, és minden rendben" nem értett meg. Azt mondta forduljak pszichológushoz. Mondtam neki kizártnak tartom, hogy pszichoszomatikus eredetű lenne, érzem nincs rendben odalenn valami biztos gyulladásban van. Ezután közölte velem, hogy én biztos nem vagyok elég tüzes állapotban az együttlétek előtt, elmagyarázta, (mint e gy kislánynak,hogy az együttlétek előtt szükség van erre, és ehhez szerinte milyen fokozatokon kell keresztül menni) Ezzel már tényleg kiverte a biztosítékot. És amikor már nem volt más ötlete előállt azzal az abszurd ötlettel, hogy a páromnak túl nagy. Ez azért vicces mert 3,5 éve vagyunk együtt, és korábban nem volt gond.
Tehát igen , az orvosoknak gőzük nincs arról mit tegyenek, sőt hajlamosak vérig sérteni az embert a sületlenségeikkel.
A dühtől zokogva jöttem ki a rendelőből, és eldöntöttem, addig megyek míg meg nem találom a problémám okát.
Felháborító, hogy egészen apró gombából mit hagytak kifejlődni nálam, amit most meg nem vesznek észre. Fogalmam sincs mivel lehet a baj, sok mindenre gondoltam már, pcosem van (ezzel az orvos nem igazán foglalkozott, azt mondta majd, ha gyermeket szeretnék) hátrajlott méhem (amikor rákérdeztem, mit jelent legyintett hogy semmi komoly), nem tudom ennek mennyi köze van a dologhoz. Az a tapasztalatom, hogy az orvosok szeretik bagatellizálni a páciens gondjait.
Egyébként van valaki aki már járt természetgyógyászhoz ilyen problémával? Ha igen az mennyire segít, vagy csak pénzkidobás? Én pécsi vagok, van valaki aki tud ajánlani egy jó nőgyógyászt?
 

kkriszta28

Új tag
Szia Zsófi!


Péntek délután lesz az előadás, így ha már péntek este nem is (vidékre megyek utána), szombat délelőtt mindenképpen beszámolok a történtekről. Remélem lesz miről..
Sajnos ez a legtöbb termékkel így van, hogy sokáig kell szedni, hogy legyen valami. Egyenlőre nagyon szeretnék bízni a dologban, úgyhogy egy esélyt megérdemel.
Anionos betétet én is használtam egy időben és jó volt, bár nem tudom, hogy konkrétan az volt jó, vagy az ezer másik dolog valamelyike, amit egy időben próbálgattam...
A kiadásokról meg ne is beszéljünk inkább, mert kihullik a maradék féltve őrzött hajam is. :)
 

kkriszta28

Új tag
Szia Fruzsi!


Félre ne érts, de nem örülök, hogy újabb taggal bővültünk.. Ez iszonyat... hogy egyre többen járunk ebben a cipőben..
Mindenesetre annak örülök, hogy ha már sajnos ez van megtaláltál minket, hátha tényleg sikerül közösen kiötölnünk valamit. Anno nekem is az volt a legrosszabb időszak, amikor azt hittem egyedül csak én vagyok ilyen földönkívüli. Kicsit segített, hogy nem vagyok selejtes alapból. Sajnos minket azzá tettek.
Gondolom te is túl vagy már néhány antibiotikum kúrán.
A nőgyógyászok az én meglátásom szerint rosszabbak a hentesnél... És a legdurvább az egészben, hogy igazából nem sokat tehetünk velük szemben. Elcsesznek életeket és ugyanúgy pöffeszkednek tovább a bőr foteljeikben és csinálják ugyanazt amit eddig, még több sorstársat. És még hozzá ilyen modorban. Megmondom őszintén egy ideje nem tudom az ilyeneket lenyelni. Legutóbbi kúrám során, igaz akkor egy természetgyógyászhoz jártam, aki igen, rontott a helyzeten, miután ezt felismertem, visszamentem csak azért, hogy kérdőre vonjam és ha már ott voltam, akkor jól kiosszam a fejét, hogy tudja, nem lehet mindenkit hülyének nézni. És amikor elfogytak a válaszok és köpni nyelni nem tudott, elégedetten távoztam természetesen fizetség nélkül, hisz azt megkapta szépen szerkesztett körmondataimmal.:) És olyan jó volt utána! Elhatároztam ezt alkalmazni fogom a jövőben is, ha sült bolondokkal hoz össze a sors. Mert lenyelni ezeket nem szabad, ez a minimum.
Nem akarlak elkeseríteni, de a statisztika azt mutatja, hogy ilyen nem létezik, hogy jó nőgyógyász. A természetgyógyászok is legtöbbször a pénztárcánkra hajtanak sajnos. Ez a tapasztalat. Ha mégis elmész akkor légy felkészült és kérdezz bátran mindent meg! Hogy hogy tervezi a terápiát felállítani stb. Mindent magyarázzon meg. Sajnos azonban még ez sem zárja ki azt hogy félrevezető kóklerhez mentél.
A pszichológust az ilyen és ehhez hasonló orvosoknak ajánlanám. És mellette még a tájékozódást, tanulást is, mert úgy néz ki nagy szükségük lenne rá. És talán nem ártana visszaemlékezni arra az esküre sem amit tettek anno. És nem azt az esküt figyelembe venni amit a gyógyszerügynököknek tesznek zsíros nyaralások fejében....
Hát kész!
 

zsofi26

Új tag
Szia Fruzsi!Szokott szurkalni a petefeszek kornyeken,a derekad szokott fajni pl. Ha erolteted magad,sokat setalsz?Nem kuldott el az orvos ultrahangra?AZ szerintem jo,h nem latott mehnyakgyulladast,legalabb az nincs.Szerintem menj el ultrahangra meg vervetelre,ez az alap,minden dokinak itt kellene kezdenie!
 

kkriszta28

Új tag
Nem lepne meg ha nem találnának semmit az ultrahangos vizsgálatnál sem. Nekem anno a válasz arra, hogy miért van olyan istentelenül feldagadva a hasam az volt, hogy gyenge a hasfalam. Érdekes, akkor néha napján meg veszettül erős, mert akkor meg nem. És a vérképre is mindig ráfogták, hogy jó, pedig az utalt a gyulladásra. Petefészek szurkálás és derékfájás volt a palettán, még csak sétálni vagy erőlködni sem kellett hozzá. A gyulladás ott van, az okozza. Egy próbát megérnek ezek, ha még nem kerítettél rájuk sort, de ha azt mondják minden ok, akkor sem az...
 

zsofi26

Új tag
Hat igen,nekem se mutattak ezek semmit,de nalam mindig latjak a mehnyakgyulladast,es azert ezekre el kell menni,ki kell zarni a daganatot,mert akar az is lehet,egy ismerosomnek teniszlabda nagysagu daganat volt a petefeszken...
 

kkriszta28

Új tag
Igen, Zsófi egyetértünk, hogy meg kell nézetni, ha még nem volt ilyen vizsgálaton. Csak ha nem mutat ki semmi semmit, akkor az értelmetlen szerintem, hogy további és további ugyanilyen vizsgálatokra járjunk. Mert akkor a végén megint előállnak a pszichés dologgal, ha nagyon ragaszkodunk a tényhez, hogy igen is fájdalmaink vannak.
 

zsofi26

Új tag
Igen sokaig nekem se hittek itthon,h tenyleg annyira faj,a vegen mar azt hittem,h en vagyok a hulye,azon gondolkodtam,h talan normalis ez az erzes,meg a derekfajas,nagyon nehez ez,tudom,nem tudja az ember lanya,h mi a jo,ha elmegy orvoshoz,vagy ha nem...
 

Fruzsi

Új tag
Sziasztok! köszönöm a válaszaitokat. Ultrahangos vizsgálatra sokszor sor került már, de semmit rosszat nem mutatott (a pco-t kivéve, mert van néhány ciszta de ez minden). Szúró érzésem csak a menzesz alatt van, az néha nagyon durva tud lenni. pénteken kipróbálok egy újabb nőgyógyászt, és nagyon kíváncsi vagyok mit mond. Bármi van megírom, mert örülök neki hogy végre van egy hely ahol elmondhatom, és tudják is miről beszélek (bár ez egyáltalán nem örömteli).sőt hogy biztosra menjek egy másiktól is kértem időpontot. Nagyon remélem hogy találnak valamit, mert szörnyű belegondolnom, hogy néhányotok évek óta szenvednek.ez eléggé kétségbeejt...
 

ayurveda55

Új tag
Szia! A fájdalmak csökkentésére, és az "alsó részek" gyulladására próbáld meg a zsurló főzetet, napi egyszer belecsüccsensz, és szépen felszívja a gyulladást. Legyél türelmes a kúrával, ha kipróbálod, ugyanis kell legalább 7 nap folyamatosan, hogy hasson :) Megfőzöl egy nagyobb lábosba két marék zsurlót úgy, hogy "rottyan" egyet, utána pedig alacsony hőfokra veszed, és még öt percig lassan "bugyogjon". Aztán lehet megvárni míg lehül. Utána szűrés, majd csüccs :)Az ayurveda szerint még utána kérdezek :)
 

ayurveda55

Új tag
Még egy orvos általi javaslat is van:) "amikor folyamatosan visszatérő gyulladás jön létre a méh- petefészek szekcióban, érdemes utána nézni, nincs e "mögötte" valami bélrendszeri gyulladás, ugyanis a "háttérben" zajló folyamat rendszeresen visszafertőzheti a méhet, illetve a petefészket is. A kettő probléma párhuzamos kezelése megoldhatja a célzott kezelés sikertelenségét. :) Próbáld meg ezt az oldalt is.
 

kkriszta28

Új tag
Ayurveda, valószínű, hogy fenn állhat a háttérben részleges bélgyulladás, hiszen a Candidias a bélből kiinduló betegség. És mivel ott felborul a normális flóra létrejöhetnek gyulladásos folyamatok. Erre már nagyon régóta gyanakszom, (és utalt erre egy Somatoinfrás vizsgálati eredmény is) ugyanis, amikor nálam ez az egész kezdődött az írtózatos PMS tünetekkor, illeltve amikor megjött a mensturáció mindig iszonyú hasmenésem is volt és fájtak/fájnak a beleim is. Most is mikor meg van a menzeszem gyakran fájdalmas közben a széklet ürítés. Tehát a gyulladás húzódik az egyik szervről a másikra. Így az is nyílvánvaló, hogy a problémát együttesen véve kell kezelni. De arra kíváncsi lennék, hogy milyen megközelítéssel. Illetve mit jelent konkrétan a célzott kezelés. Mert ezt már annyit hallottam, csak sosem lett belőle semmi.
 

ayurveda55

Új tag
Hát nem tudom milyen irányba kívánsz menni Kedves Kriszta, ha a hagyományos orvoslást preferálod, akkor gondolom vannak olyan szakemberek, akik az irritabilis bélszindróma-ra tudnak neked kezelést felírni, és utána kellene célzott kezelés a nőgyógyászati megjelenésre is. Amennyiben magánszféra is "belefér", akkor konzultálhatsz ayurvedikus orvossal is. A tanácsok tőle származnak :)
 

kkriszta28

Új tag
Ayurveda, a hagyományos orvosokat teljes mértékben kizárnám, rászolgáltak. :) És tudom, hogy pont erre számíthatnék tőlük, mint amit írsz is, de itt igazából összetett dologról van szó, nem lehet így külön lebontva nézni. Ráadásul nekem a tüdőm is érintett valamilyen szinten. Ezt a kört pedig már ezerszer végigjártam, hogy urológus, nőgyógyász, pulmonológus, belgyógyász meg a fene sem tudja már milyen gyógyász. Ez az út a továbbiakban abszolút kizárva. Igaz még ayurvedikus orvossal nem találkoztam, talán az egyetlen ami kimradt.. :)
 

ayurveda55

Új tag
Kedves Krisztina (hmm nem tudom nekem ez a név így jobban tetszik, olyan szép csengésű :))
Az ayurveda hollisztikus szemlélettel dolgozik, ahol az "egészen" keresztül jutnak el a szervekig (ahogy te is érzed, a betegség egy összetett folyamat.) Első lépés a "hordalékanyagoktól" való megtisztítás, majd a specifikus kezelés... de ez minden esetben attól függ, kinek milyen egészségügyi problémája van.
Ha úgy gondolod, hogy ez az irány érdekel, megpróbálnál egy másfajta véleményt is meghallgatni, akkor jelezd kérlek :) Azt szeretném, hogy gondolkozz rajta, mert ez magánpraxis :) tiszteletben tartom a döntésedet :)
 

puSzilva

Új tag
Sziasztok!

jelentem én is ebben a cifra betegségben szenvedek. Én természetes gyulladáscsökkentőkkel próbálom magam életben tartani, nagyjából másfél hétig vagyok jól egy hónapból, mert menstruáció előtt kicsit fáj utána viszont baromira az alhasam, néha félek, hogy gennyes folyamatok játszódnak le benne annyira furcsán és elképesztően tud fájni a hasam.
Szóval azon gondolkodom, hogy miért a menst. után tér vissza a fájdalom!!??? én akkor hagytam abba a fogamzásgátlót mikor 3 éve csúnyán felfáztam és hólyaggyulladással kezdtek el kezelni, hosszú antibiotikum kúra, gomba stb, én is lefutottam ezeket a köröket....valószínűleg már akkor is kismedencei gyulladásom volt:( a hormonszintjét nézette már vki aki ilyen tünetekkel küszködik??? laparaszkópiáról mi a véleményetek??
mindenkinek jobbulást!
üdv, szilva
 

Fruzsi

Új tag
Sziasztok, a múlthéten pénteken voltam nőgyógyásznál, aki anélkül, hogy megvizsgált volna, nem felírt egy gomba ellenes készítményt, annak ellenére hogy én többször is elmondtam neki, nincs gombás fertőzésem. A receptek egyből a kukában landoltak. Egy héttel később (ma)a nőgyógyász miután bekukucskált egyértelműen kijelentette, hogy ő bazi nagy gyulladást lát, és nem csoda, hogy fájnak az együttlétek, kaptam egy kúpot is a klion nevűt. remélem segít és már megszabadulok ettől a nyavajától.
Komolyan elgondolkodtam azon, hogy a régi nődokim ( aki több mint féléve hajtogatta, hogy nincs semmi bajom, inkább menjek pszichológushoz) orra alá dörgöljem az eredményeket, amit ő nem vett észre olyan sokáig egy másik orvos szerint egyértelműen jelen van régóta.

Hát legalább már biztosan tudom amit eddig csak éreztem.
 

kkriszta28

Új tag
Kedves Ayurveda!


Igazság szerint ezidáig szinte csak magánpraxisokat látogattam, mert az sztk-hoz nem volt gusztusom, mivel ott a nemtudás mellé még undorító rendelők is társulnak. Magánpraxisnál legalább ez kizárható volt, többnyire. :)
De ami a lényeg, hogy olyan valag pénzt költöttem már erre az egészre, hogy most már százszor is megfontolom mire költsek. Ugyanis mióta abszolút nem költök jobban vagyok mint eddig bármikor.
Ez az egész folyamat szépen hangzik ahogy leírtad, jó párszor hallottam is, aztán mégis itt vagyok. Utána néztem, azért nem kevés összegbe kerülnek ezek a kezelések sem, úgyhogy ha úgy döntenék, hogy legyen, előbb mindenképpen keresni fogok valami olyan véleményt, ami elfogulatlan az ayurvedával kapcsolatban.


Kriszta
 

kkriszta28

Új tag
Szia Szilvi!


Nem vagyok híve a folyamatos gyógyszerszedésnek. Épp azok miatt tartunk ott, ahol. Valahogy vissza kellene rázódnunk a régi kerékvágásba, hogy újra egyensúlyba kerüljenek valahogyan a dolgok és ebbe a gyógyszerek nem férnek bele szerintem.
A hormonokkal probléma van, ez egészen biztos.
Laproszkópia szerintem felesleges.
 
Oldal tetejére