hüvely-méh és petefészek gyulladás

Tehetetlenek az orvosok a nőgyógyászati gyulladások gyógyításával kapcsolatban?


  • Összes szavazó
    28

kkriszta28

Új tag
Szia Fruzsi!


Azt te honnan tudod, hogy nincs gombás fertőzésed? Ha ugyanebben a cipőben jársz kb. 99 % rá az esélyed. Szóval most nem tudom azt melyik doki mondta, hogy gombád van, annak volt igaza nagy valószínűséggel és nagyon kíváncsi lennék, hogy milyen gombaellenes készítményeket javasolt.

A Klion nevű kúpot jobb, ha hanyagolod, mert antibiotikum. Szatyornyit használtam és szedtem belőle és akkor voltam a legrosszabb állapotban. Az antibio a gombáknak táptalajt képez és sokkal rosszabb lesz a helyzet később annak ellenére, ha eleinte átmeneti javulást tapasztalsz is.
A gyulladás persze, hogy jelen van, ezért vannak a fájdalmak. Ha az megnyugtat, akkor nyugodtan olvass be a régi orvosodnak. Ez olyan mint az a bizonyos kozmetikai termék szlogen... Mert megérdemlik.
 

kkriszta28

Új tag
Adós vagyok még egy beszámolóval a múlt heti előadásról, amit Varga Gábor tartott és amin részt vettem. Rengeteg ember volt jelen, ebből is látszik, hogy az egészségügyre mennyire lehet támaszkodni.
Mivel a Candida kérdés is felmerült a kérdezők között nem egyszer, nos igen, sajnos sokan vagyunk. Néhányan nem is sejtették, hogy a hólyaghurutjuk hátterében is az áll nagy valószínűséggel, és hogy számtalan betegség okozója.
Az előadás érdekes volt, úgy gondolom alapjaiban véve jók az elképzelések. Voltak hasznos életmódbeli tanácsok is, melyek elengedhetetlenek a gyógyuláshoz.
Egy két kérdés megválaszolatlan maradt számomra annak ellenére, hogy sikerült nekem is kérdeznem személyesen Varga Úrtól. A rengeteg ember és tülekedés miatt nem tudtam mindent megkérdezni. Ajánlottak viszont két terméket, így azokat a nyári vakáció után el kezdem szedni. Beszámolok majd a hatásukról.
 

zsofi26

Új tag
Szia Kriszta!Melyik terméket ajanlották gombára?jo lenne ha megírnad,mert most is nagyon rosszul vagyok,nem tudok már mit kitalalni,sajna nagyon viszketek is a derékfájás mellett,és ezt nem lehet sokaig bírni...
 

ayurveda55

Új tag
Kedves Kriszta!
Megértem, hogy kicsit szkeptikus vagy már ennyi herce-hurca után, mindenesetre csak legyen a tudatodban ez a lehetőség is.
Nekem ennyi volt a szándékom.:)
Örülök, hogy figyelmes vagy, és tájékozódsz, ez mindenképp szükséges ahhoz, hogy meggyőződj a hitelességről. Sok sikert a továbbiakban is, bízom benne, hogy meglesz az a megoldás, ami neked a legmegfelelőbb.
 

puSzilva

Új tag
Szia Kriszta!
küldtem neked privátba is levelet, még akkor mikor először írtam ide, megkaptad??
nekem is küldd el légy szíves, amit a Zsófinak, hátha az lesz a megoldás:)
Te is voltál lent Nyíregyházán anno, ugye??diflucan-kúra?? nekem ez a hüvelygyulladás dolog új, régen mindig a hólyagommal szenvedtem.A trigonitis szerintem nálam továbbra is ludas lehet, azért is gondolom, mert mikor hüvelykúpot használok akkor este felébredek, hogy pisilnem kell, többször is, amúgy meg nem.
A hormonokkal kapcsolatban, mikor nálam elkezdődött ez az egész akkor abbahagytam a fogamzásgátló szedését, ösztrogén maradhatott bennem az első évben még elegendő - mivel 14 évig szedtem, sajnos:( de mostanra már vissza kellett volna állnia a megfelelő mennyiségű hormontermelésnek de szerintem nem állt vissza mert nekem egy protexin gyno.. vagy gynoflour tabletta is inkább zavaró mint jó.

Lányok egyedül vagyok ezzel?? a hüvelygyulladás a hormonzavarnak is köszönhető szerintem. mit gondoltok??
még egy kérdésem lenne:) van vki közülünk, akinek szeméremdomb mögött, 10 cm-re köldök alatt furcsa nyomó érzése van egy ponton, főleg ha fekszik?? mert nekem ez szinte mindig van mikor semmi bajom sincs akkor is megvan ez a bosszantó érzés..
Nagyon remélem, hogy 1x vége lesz ennek, mert kezdem elveszíteni a reményt, 3 évig többnyire szarul lenni elég kimerítő, gondolom páran tudjátok miről beszélek!!
mindenkinek jobbulást!!!!................... és kitartást, amit ma magamnak is többször elmondtam már:)
szilva
 

zsofi26

Új tag
Szia Puszilva!Tudom mirol beszelsz,ez a feszito erzes nekem is szokott lenni,en a huvelyben erzem,es az a mehnyak ami megdagad,es feszit,meg faj,az a legrosszabb az osszes tunet kozul.Nekem az a velemenyem,hogy egy,meg fel nem fedezett betegsegben szenvedunk,azert nem hat semmi vagy Lehet h a gomba,de nem tudom elhinni,h azt ne tudnak kiirtani semmivel.
 

puSzilva

Új tag
Sziasztok!
most pörgök a témán, mert nem vagyok jól!:) olvasok egy Hormonok című könyvet, kicsit olyan mint a Candidiazis, hogy mindennel összefüggésbe hozható a hormonhiány de nem rossz és én most komolyan gondolkodom egy ilyen irányú kivizsgáláson.

Zsófi neked voltak hólyaghurut problémáid?? vagy hogy keveredtél bele ebbe a betegségbe??
nekem az a furcsa hogy ha állok akkor nem fáj, este viszont elkezd zsibbadni azon a ponton, az a baj, hogy én nem tudom egyértelműen hogy ez nőgyógyászati baj, mert szerintem a trigonum is ott van kb. ami viszont urológiai terület.
 

zsofi26

Új tag
Amikor nekem masodszorra jott elo a gyulladas,akkor volt holyaghurutom,csipo vizeles,nagyon lassan mult el,honapok alatt,most harmadszorra is fellangilt,de most nincs ilyen,de van helyette viszketo ego erzes kivulrol.Fogalmam sincs mi lehet ez,mindig gyulladas,csak kicsit maskepp,de mindig pocsek,es honapokig nem mulik,mikor vegre mar ugy erzem,h jol vagyok,akkor megint fellangol.A vizsgalatok persze semmit nem mutatnak.Ha erdekel a hormon tema olvass utana a baratcserjenek,egy masik forumon egy nonek bevallt,de itt kriszta probalta,neki nem segitett
 

puSzilva

Új tag
lassan múlt el, 2 hónap alatt?? akkor te időben eszméltél és nem szedtél be nagy mennyiségű antibiotikumot?? STD tenyésztéseid is voltak?? mint chlamidya meg társai?
te mivel próbálod lehúzni a gyulladást? ülő fürdőzni szoktál? én egyszerűen felek tőle, pedig lehet, hogy segítene..
 

zsofi26

Új tag
Szia,a lassan alatt kb 6honapot ertek,de szerintem teljesen sose mult el.Voltam mindenfele vizsgalaton,csak gardnerellat talaltak,de ez a baci amugy is bennunk el,szoval szerintem nem az csinalta a gyulladast. Beszedtem en is a sok antibiot,bar nem honapokig,hanem csak 3felet,es mikor megint azt akartak adni,mar nem vettem be,meg nem is mentem vissza a dokihoz,mert tudtam,h ugyse tud segiteni.Igazan jol,mikor semmim se fajt kb5honapig voltam,az utobbi 5ev alatt.!A furdokadba mar evek ota nem ultem bele,szerintem az en esetemben ez mar semmit sem erne.halottnak a csok,kb...De ha visszalapozol a forumon,akkor lathatod h miket irtam.
 

ayurveda55

Új tag
Azt gondolom az immunrendszer erősítése alapjába véve lehetséges megoldás, mivel ahogy olvasom ...az antibiotikumokkal tropára vágott bélrendszer, és a nőgyógyászati "rész", plusz a húgyutak ide-oda ping-pongozzák a bacilusokat.
Elsőre biztosan az immunrendszert támogatnám meg a helyetekben. :) no és az alsó csakrák kiegyensúlyozása is igen fontos. Nézzetek körül ilyen módszerek között! Bár Kriszta azt mondta, hogy elfogult vagyok az ayurveda tekintetében :) . Megfogadtam a véleményét. Ha nem ayurveda..., akkor energiák másként, az alsó két csakrában. Nézzetek körül :)
 

puSzilva

Új tag
Szia Ayurveda!
az én történetemben az elképesztő, hogy már mindent próbáltam, a mai napig mindenféle immunerősítőket szedek, olyan dolgokat mint pl astaxanthin EGCg stb, aminosavak vitaminok, stb. Sőt még a csakra meditációkat is végigcsináltam, nagy elkeseredésemben újra elkezdtem, múlt héten a szív csakrán voltam de szerintem SAJNOS nem ezen múlik. régen pl szedtem shatavarit meg goksurat is, kínai angyalgyökér, pástortáska teát ittam.....nem lehet azt mondani hogy nem tettem meg minden, még a dohányzásról is leszoktam pedig elképzelheted hogy egy ilyen bosszantó betegség közben nem egyszerű feladat volt. Most annyira be vagyok gyulladva, hogy még a fenekem is fáj, és piros is, nekem az az érzésem, hogy alapjában véve trigonitisem van és ennek következménye a hüvelygyulladás és a végbélgyulladás is, ezek nem állandóak, nekem leginkább alhasi fájdalmaim vannak és méhszáj magasságában egy nyomó érzésem van nyugalmi állapotban és ha pl kimaradok estére vagy fázik a lábam másnapra zsibbadni is elkezd.
Akkor voltam jól mikor kőkemény diétát tartottam de akkor is volt ez a nyomó érzés, de mikor már kilo voltam 167 cm magassággal akkor már kezdtem nagyon rosszul kinézni és engedtem annyit a diétámon, hogy megettem a rántott húst meg a főzeléket amit liszttel rántottak be, de ennyi. cukorra rá sem bírok nézni, gyümölcsöt sem eszem csak grapefruitot és narancsot néha.
Antibiot 2 éve szedtem utoljára úgyhogy már illene jól lennem de még mindig alig vannak napok mikor úgy érzem magam hogy semmi bajom:( és ez már eléggé kikészít, nem tagadom kurva nehéz napokat élek meg lelkileg, nagyon bízom benne, hogy jobb lesz mert így nagyon nehéz bármilyen jövőképet látni és anélkül csak marad a nihil!!
 

ayurveda55

Új tag
Elég kemény történet...állandó fertőzés. A kapcsolatodban minden rendben? Nem akarok személyeskedni, de lehetséges hogy oda bújt el minden probléma gyökere. Ne érts félre, csak agyalok. Valami megoldás csak van elrejtve neked is..
 

zsofi26

Új tag
Sziasztok!Ez a pszicho meg kapcsolat tema szerintem nem lehet ok.Nekem mikor eloszor elojott nem volt senkim,es meg szuz voltam,szoval tuti nincs osszefugges,legalabbis reszemrol.
 

ayurveda55

Új tag
Kedves puSzilva!
A labor szerinti baktériumtörzsek kipusztítása megtörtént? A candida melletti törzsekre gondolok :) minden bizonnyal készítettél labort, vírus és baktériumokra vonatkozóan. Mit mutat? Ahogy írod, már van valami felülfertőződésed is...gondolom utána mentél! Dósa teszt szerinti étkezést is jó volna kipróbálnod!
 

puSzilva

Új tag
Szia Ayurveda!
bennem nem tenyészik már semmi, e.coli hüvelytenyésztésben előfordul már nem foglalkozom, ilyen nemi úton terjedő bacim már nincs, pedig volt nekem is gardnerellám de azt kiirtották még akkor mikor folyamatosan antibiot etettek velem és még nem tudtam, hogy milyen kárt csinál bennem. Candida diétát tartom, sőt most járok egy belgyógyászhoz aki hisz a gombába, de vannak új fejlemények az alhasi fájdalom az valószínű, hogy a gyerekkori sérvem kiújulásának vagy az összenövéseknek köszönhető, szeptemberben megyek sebészetre megnézetni:) Jó lenne nagyon ha attól lenne mert nekem az alhasi fájdalom a domináns fájdalom.
Nekem a hólyagom beteg alapvetően, a múltkori hüvelygyuszi elmúlt és azóta semmi, az csak akkor jön ha nagyon le vagyok gyengülve, szóval asszem nekem itt nincs helyem, max annyi hogy mások gondolnak a hólyagproblémákra is. Esetemben a hüvelygyuszi a hólyag trigonum gyulladásának következménye és akkor sokat jöttem-mentem, buliztam. Sajnos ha kirúgok a hámból akkor megvan a böjtje:(
nem lelki, a pasi akivel együtt volna akkor mikor beteg lettem már nincs, én raktam ki a szűrét, túl jó volt vele a szex :p
most jól vagyok Hál'Istennek meg annak, hogy nagyon vigyázok magamra.
Dósa tesztről még nem hallottam pedig aztán majdnem minden mellé tehetek már pipát.
mi az??
 

ayurveda55

Új tag
Na jó, akkor még azt töltsd ki légyszíves, aztán próbáld meg tartani az élelmiszerek szerinti táplálkozást, hátha történik még valami javulás az állapotodban :)
Az ayurveda szerint ha a személyiségünknek megfelelően étkezünk (prakritink szerint) akkor elkerülhetjük a "kilengéseket" a szervezetünk működésében. A dósa teszt segíti kideríteni milyen "csoportba" tartozol :) Talán segít erősíteni az immunrendszeredet és a tudatod egyensúlyát, ha betartod. Más ötletem nincs, és sok sikert a belgyógyászathoz
 

drybone

Új tag
sziasztok
azért döntöttem ugy hogy irok erre a forumra mert én évekkel ezelőtt sikeresen kigyógyultam a candidából. Még 1998 ban történt, hogy nőgyógyászhoz fordultam mert fájt a petefészkem, illetve viszketett a hüvelyem. Azt mondta semmi bajom nincs, biztos fel vagyok fázva. Tenyésztést nem csinált. Elmentem a háziorvoshoz aki Tarividet irt fel. Ettől nagyon rosszul lettem, felerősödtek a tüneteim, még véreset is pisiltem. Ujra nőgyógyászhoz mentem, egy másikhoz, aki Klion tablettát és kúpot irt fel. A kliontól elmúltak a bajaim, viszont nagyon gombás lettem. Sűrű fehér folyásom lett, derék és izületi fájdalmakkal kombinálva. Ez az orvos felirt nekem egy gombaellenes gyógyszert is, bevettem, de nem sokat javult a helyzet. Elkezdtem egy cukor és szénhidrát szegény diétát, illetve minden nap ettem joghurtot. Közben elmentem én is allergia vizsgálatra, homeopátiás orvoshoz, nem segitett semmi. Belgyógyászhoz is mentem, mert a hasam puffadt volt, tele voltam gázzal. A belgyógyász diflucant irt fel nekem. Eltelt 2 év, a tűnetek lassan enyhültek...A férjemet nem kezelték a gombával, ő a kliont vette csak be, neki nem voltak tünetei, folyatattuk a házaséletet. A diétát betartottam. A candidának mindvégig látható jelei voltak :( szerencsére a férjemet ez nem zavarta. Végül az egyik nőgyógyász azt mondta gynevac injekciót javasol. Megkezdtük a kúrát és már a 2. injekciónál éreztem hogy javulok. Az 5.re teljesen rendbe jöttem. Utána már ugy éreztem készen állok a terhességre. Rögtön első próbálozásra teherbe estem, ez már 2002-ben volt. Az első babám a 7. héten elhalt, ez nem valószinű hogy a gomba miatt lett volna, az orvos szerint az ilyenkori vetélés genetikai hiba miatt van. Küretet csinált, azt mondta várjunk 3 hónapot. Az élet úgy hozta, hogy nem vártunk...A küret utáni első mensesem utolsó napján együtt voltunk a férjemmel, és nem védekeztünk, mert ilyenkor elvileg nem eshet még teherbe az ember. Utána már egész hónapban "vigyáztunk" úgy ahogy előtte évekig. És mégis 9 hónap múlva, problémamentes terhesség után megszületett a kislányunk aki most 8 és fél éves, egészséges 3. osztályos nagylány :) A szülés is rendben ment, semmilyen fertőzés nem volt, természetes úton történt, a babának sem volt candidája. Ezt azért irtam le mert tudnotok kell, hogy igenis el tud múlni ez a vacak candida. Diéta-diflucan-gynevac...kombináció. Ha nem is egyből, de egy idő után hatni kezdenek. Lehet hogy 2-3 év is kell a tünetmentességhez, ami elég furcsa de nálam ez volt a helyzet.

És a tapasztalat miatt egy másik dolgot is le szeretnék irni. Az eset már 2006-ban történt. A kettő közt semmilyen nőgyógyászati bajom nem volt. Furcsa nyomás szerű érzést éreztem az alhasamnál, illetve rossz közérzetem volt. Nőgyógyászhoz mentem, aki azt mondta semmi bajom nincs. Ezzel elvoltam egy darabig, de egyre rosszabb lett a helyzet, gyengének éreztem magam, az alhasi fájdalom nem mult. Megint nődoki, semmi eredmény. Az internetet bujva találtam Dr Tisza Tímea bőrgyógyászati rendelésére, aki nemi betegségekkel is foglalkozik. Elmentem, kenetet vett, ami és tenyésztére küldte...Ez nem sima nőgyógyászati kenetvétel, hanem célzott, kórokozóra történő mintavétel, darabja ha jól emlékszem 3000 Ft volt, mert sajnos a tb nem támogatja ezeket a vizsgálatokat, vagy szerencséseknek nagyon korlátozott számban. Lényeg az, hogy ureapasma tenyészett ki belőlem, amiről előtte még csak nem is hallottam. Bevettem az erre felirt doxyciklint és elmúlt a panaszom! Fel voltam háborodva, mert akkor más egy éve nem tudtam mi lehet a bajom, és soha egyetlen nőgyógyász sem mondta hogy ez lehet, vagy hogy erre lehet tenyésztést kérni, de az pénzbe kerül de létezik ilyen is! Nem vizsgáltak erre a kórokozóra. Végülis otthagytam kb 50 ezer forintot mert minden kórokozóra leszűrtek, de legalább meggyógyultam.

Most ha valaki mégy gyanakszik arra hogy a candidán kivül valamilyen kórokozó van benne mindenképp szűresse le magát, ne szenvedjen senki feleslegesen mint én.

Ma már okosabb vagyok talán annyival, hogy ugy tudom a sote std ambulanciáján tb alapon elvégzik az ilyen tesztet, de kb 2 honapot kell várni időpontra vizsgálathoz, és beutaló kell hozzá. De érdemes direkt tenyésztést kérni!!!

puszi mindenkinek, és mielőbbi gyógyulást kivánok!!
 
Oldal tetejére