H1N1 új típusú influenza:féljünk-e tőle vagy sem?

Te beadatod-e az influenza elleni oltást?

  • A H1N1 oltást igen, a szezonálist nem.

    Szavazat: 6 11.5%
  • A H1N1 oltást nem, a szezonálist igen.

    Szavazat: 5 9.6%
  • Mindkettőt beadatom.

    Szavazat: 14 26.9%
  • Egyiket sem.

    Szavazat: 27 51.9%

  • Összes szavazó
    52

borka

Őstag
Kedves Kmolli !

Mélységesn megétem a gyermekek miatt a felháborodásod,viszont engem az hábórít fel,de nagyon,hogy a "mert ehhez még a háziorvos sem ért, " és ,hogy a gyermekrendelőbe nincs vakcina.
Szomorú dolog ami a háziorvost illeti.mert akkor mitt tanult? Ezekután meggérdőjelezném,hogy ért-e valamihez.
Az hogy nincsen kellő ménnyiségú oltoanyag a gyógyszertárakba ill. a gyermekdokinál nemhinném,hogy az ellenkampány mitt alakult ki ez az állapot.

Mivel szabad orvos vállasztás van szerintem bár melyik rendelőben be tudnátok adatni az oltást:rolleyes: mivel igazoltan veeszélyeztetettek Vagytok.

Üdv:Sándor
 

Szepy

Új tag
Kmolli!

Én is azon a véleményen vagyok amit leírtál.Örülök, hogy leírtad én nem tettem meg ,mert nem akartam a támadásokat.Mi beoltattuk magunkat 3 hete és semmi dajunk nem lett, a gyerekeket még nem tudtuk, oltóanyag "hiánya" miatt, de hamarosan lehet azt az ígéretet kaptuk.

Gabi
 

misamaci

Aktív tag
Hétfői hír:

"..Már egyéves kortól beadható az új influenzavírus elleni védőoltás - jelentette be Székely Tamás egészségügyi miniszter hétfőn. Az Országos Gyógyszerészeti Intézet megadta az új vírus elleni vakcina forgalomba hozatali engedélyét úgy, hogy az oltás már egyéves kortól beadható. Hat hónapos kor alattiak esetében azért nem engedélyezték az oltást, mert nem volt ilyen korú gyermeken klinikai vizsgálat, és a nemzetközi szakmai állásfoglalások sem egységesek a tekintetben, hogy a tojás alapú vakcinákat lehet-e alkalmazni ennél a korosztálynál, mert a tojásfehérje-allergia nem igazolható egyértelműen a 6-12 hónaposoknál. Hároméves korig most fejeződtek be a klinikai vizsgálatok..."

"..Szepezdi Zsuzsanna, az Országos Gyógyszerészeti Intézet főigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, a gyermekek klinikai vizsgálata során enyhe mellékhatások jelentkeztek, például enyhe rosszullét, hányinger, az oltás helyén bőrpír, hőemelkedés..."
teljes cikk ->>
 

dg

Őstag
Sziasztok!

Molli, nem azt mondták, hogy konkrétan az influenza elleni védőoltás az, ami kihozhatja a cukorbetegséget. Egyes tanulmányok más védőoltást hoznak ezzel összefüggésbe. Feltevés, nincs bizonyítva. Ami pedig magát az influenzát és a diab kialakulását illeti, nekem az szűrődött le mindabból, amit eddig olvastam erről, hogy a diab influenza (vagy egyéb "hétköznapi" betegség) nélkül is kialakul. A fertőzéses megbetegedések gyorsítják a kialakulását.
Egyébként a háziorvosom szerint a védőoltás és egyes betegségek kialakulás közt összefüggést keresni badarság. Szóval: egy ide - egy oda. De hangsúlyozom, hogy a diab dokink is ezeket elvi lehetőségként sorolta fel, nagyon helyesen, hiszen ezek a kérdések a szakmát is foglalkoztatják és megosztják, jó, ha tud róla a szülő, aki végül döntést hoz a családjával kapcsolatban. S mindezekkel együtt határozottan ajánlották az oltást. S mindkét orvosunk önmagát is beoltatja.

Hétfő óta van oltóanyag a rendelőnkben. Hanna tegnap megkapta az oltást. Az elmúlt több mint 24 órában kutya baja se tőle, s megelőlegzem: nem is lesz. (Az orvosunk szerint sem.)
Az én és férjem oltására megkértük a receptet.
Reggel azt hallottam a rádióban, hogy hétvégéig minden patika kap vakcinát, bizományos értékesítésre, még azok is, akik nem igényelték.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
És a kérdésemre, hogy hogyan előzzünk meg egy világjárványt oltás nélkül, az ellenzők közül senki sem válaszolt.
De, én válaszoltam. Azt írtam, hogy én sem tudom, hogy hogyan lehet oltás nélkül megelőzni egy járványt.
És talán egyedül én indokoltam meg, hogy miért nem adatom be a vakcinát.
De talán nem is rám gondoltál.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Amíg az ellenzők nem tudnak jobbat, fogadják el ezt a megoldást.
Én csak a magam nevében szeretnék szólni. Nem adatom be, és akármit is írtam a miértekről, hozzátettem, hogy ezzel senkit nem szeretnék befolyásolni. Én nem adatom be, de senkinek nem mondtam, hogy ne adassa be. Vagyis senkinek nem mondtam, hogy mit csináljon, vagy azt csinálja, amit én.

A magam részéről nem fogadom el sem az ellenzők, sem a mellette kardoskodók véleményét. Döntöttem a magam fejével (és még vívódtam is, ezt is leírtam), önmagam ismeretében, és ebbe döntésbe szerepet játszott mindkét tábor kampánya.
 

napocska

Őstag
A H1N1 témának kapcsán azon gondolkoztam, hogy érdekes módon most, amikor szinte bármilyen információ két kattintással a rendelkezésünkre áll, szinte lehetetlen egy megbízható értesüléshez jutni. Illetve ott van valahol, de ki mondja meg, melyik hiteles?
Szerintem ez az állapot közel egyenértékű azzal, mintha semmilyen információ sem állna az emberek rendelkezésére. A tudományos publikációkkal az a gondom, hogy ugyanolyan meggyőző erővel állítja mindegyik az egymásnak teljesen ellentmondó tényeket igazságként, a média pedig csak a minél nagyobb hatásvadászatra utazik, hazugságok, és torzítások árán is.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Reggel azt hallottam a rádióban, hogy hétvégéig minden patika kap vakcinát, bizományos értékesítésre, még azok is, akik nem igényelték.
A munkahelyen szól a rádió (a még meglévő Sláger), és bemondták, hogy ma reggel minden gyógyszertár kap vakcinát. Egyelőre egy gyorssegély mennyiséget, és folyamatosan a megigényelt mennyiséget is napokon belül a eljuttatják a patikákba.
Molli, ha ma van lehetőséged lemenni, akkor tedd meg.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A Dunaferr, ahol dolgozom, jelenleg 8000-en vagyunk állományban. Vagyis a cég vezetése 8000 vakcinát megvett, és az is ingyenesen kapja, aki egyébként nem lenne rá jogosult, csak be kell sétálnia az üzemorvoshoz. A cégünkre is az országos átlag jellemző a beadatók és be nem adatók között.
 

blaci

Őstag
Sziasztok!
Rendszeresen elolvastam ezt a topikot, a beidézett cikkeket is, eddig nem szóltam még hozzá, ami nem azért van, mert nincs véleményem…
A leírtak CSAK a saját véleményemet tükrözik, NEM muszáj velük egyetérteni, de (főleg a fórumon) vitatkozni sem!;):D
Én hamarosan (jövő hét elején) beadatom az oltást és a családunk többi tagja is, mi így döntöttünk. A magam részéről inkább bízom az orvosok, szakemberek véleményében, ajánlásában. A fenti szavazásnál még én is arra szavaztam, hogy nem adatom be a védőoltást, de azóta átgondoltam, mérlegeltem és úgy látom, hogy nekem (is) szükségem lenne/van rá. Sokfelé járok, a munkám során is sok emberrel találkozom, ráadásul még cukorbeteg is vagyok. Még ha csak arra lesz is jó az oltás, hogy ha a járvány elér minket, nem dőlök ki néhány hétre, nem hiányzom a munkából, nekem már megérte! A cég számunkra ingyen biztosítja az oltást minden dolgozónak, aki nem fokozottan veszélyeztetett azoknak is. Mondjuk az országos szállítmányozásban és tömegközlekedésben dolgozóknak egyébként is szorgalmazzák. Nemrég a cég készítet és kiadott egy belső, a járvány terjedésekor követendő eljárásra vonatkozó, amolyan "válságkezelő" utasítást. Ebben elsősorban a dolgozók várható (a járvány terjedésével) és tényleges megbetegedésének és ezzel a munkából való kiesésének esetén a szolgáltatásoknak és járatcsökkentéseknek a technológiája van kidolgozva, hogy a közlekedés fenntartható legyen.
Elgondolkodtató volt…:shock:;):D
Remélem, hogy erre nem kerül sor, nem fog ilyen méreteket ölteni a dolog! Viszont belátom a veszély valós, fel kell rá készülni.
Az új típusú influenza ellen az egyetlen hatékony védekezési lehetőség jelenleg a védőoltás, de ezt éppen azok utasítják el, akik a legnagyobb veszélyben vannak. A védőoltásnak nincs alternatívája, az immunerősítő szerek, vitaminok nem védenek meg a betegségtől. Azért fontosnak tartom a fokozott vitamin fogyasztást, én is igyekszem minden napra biztosítani magamnak.
A lehetőség adott mindenkinek…sőt, szerencsére a választás lehetősége is, mindenki mérlegeljen és döntsön a saját belátása szerint.
Üdv.,
Laci
 

borka

Őstag
Sziaztok !

Csak ezért másolombe ide,hogy itt olvasható a mi véleményünk amit a másik topikon megírunk 1 évvel ezelőtt.(
Influenza elleni védőoltás)

Idézet:
Eredeti szerző Borka
Az első influenza elleni védőoltást beadattam kb. 2000-ben./De ez volt az utolsó is/.Hónapokon keresztül kinlódtam vele mert sem kitörni nem akart rajtam,sem nem védet meg semmitől. Azóta a CENTRUM- tabletát szedjük /nov.-márc. /között és kutya bajunk. A pneumococcus elleni védőoltást is orvosi javaslatra kipróbáltam, ami semmilyen különöseb problémával sem járt, addig míg meg nem kaptam az ismétlő oltást. /5 évvel későb/ Ekkor megint eszabadult a pokol és minden bajom volt. Nem biztos ,hogy egy leromlott immunháztartással rendelkező, anyagcsere zavarokkal szenvedő betegnek jót tesz bár milyen mesterségesen bedott vírusfertőzés. Természetesen ez egyénre szabott, ez ügyben okosak nem lehetünk csak szépek. Javallat: Együnk sok zöldséget, gyümölcsöt mértékkel. A Vecsés-i káposztában rengeteg C vitamin van és JÓ hatással van a magas vc-ra. :confused:

Csak azért idéztem be magunkat mert 1x már mi is leítuk a saját érveinket.
Hála Annabellának indított egy új topikot és ezzel, ez a topik feledésbe merűlt.

Most megint két topikon folytathatjuk a témát.:rolleyes::evil::evil:

Üdv:Sándor
__________________
La :confused: Borka
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Az első influenza elleni védőoltást beadattam kb. 2000-ben./De ez volt az utolsó is/.Hónapokon keresztül kinlódtam vele mert sem kitörni nem akart rajtam,sem nem védet meg semmitől. Azóta a CENTRUM- tabletát szedjük /nov.-márc. /között és kutya bajunk. A pneumococcus elleni védőoltást is orvosi javaslatra kipróbáltam, ami semmilyen különöseb problémával sem járt, addig míg meg nem kaptam az ismétlő oltást. /5 évvel későb/ Ekkor megint eszabadult a pokol és minden bajom volt. Nem biztos ,hogy egy leromlott immunháztartással rendelkező, anyagcsere zavarokkal szenvedő betegnek jót tesz bár milyen mesterségesen bedott vírusfertőzés. Természetesen ez egyénre szabott, ez ügyben okosak nem lehetünk csak szépek. Javallat: Együnk sok zöldséget, gyümölcsöt mértékkel. A Vecsés-i káposztában rengeteg C vitamin van és JÓ hatással van a magas vc-ra. :confused:

Csak azért idéztem be magunkat mert 1x már mi is leítuk a saját érveinket.
Hála Annabellának indított egy új topikot és ezzel, ez a topik feledésbe merűlt.
Hát igen, ez a mi lett volna, ha típusú történet. Mert, ha nem kaptad volna meg az oltást, akkor lehet, hogy az influenza miatt kialakuló pneumococcus fertőzés miatt intenzíven lettél volna vagy ma már nem tudnál fórumozni velünk. Sarkítottam, de kb ennyire nem lehet tudni, hogy mi lett volna, ha nem kaptad volna meg. A lényeg itt a haszon-kockázat arányban áll, ami egy oltás utáni mellékhatást és magát a megbetegedést mérlegeli, azaz a pneumot avagy az influenzát és én személy szerint is úgy érzem, hogy jobban jártál egy télen át tartó náthával, mint egy súlyos, szövődményes influenzával. A másik kérdés, amit nektek kell tudnotok, hogy mennyire jártok tömeges helyeken, mennyire érintkeztek sok emberrel, mert ha nem, akkor valóban felesleges a szezonális oltás, abban az esetben én sem adatnám be magamnak.
De kérem szépen, azért az emberek többsége jár tömegbe, bevásárlóközpontokba, háziorvoshoz, dolgozik sok emberrel, gyerekei vannak stb, nekik igazán nem lehet azt mondani, hogy áh, úgysem érintkeznek sokat feltehetően fertőző betegekkel, elég a vitamin... Mindannyian tudjuk szerintem, hogy nem elég. Maximum nem akarjuk belátni.

Az előző hsz-em hangvétele miatt bocsánatot kérek, tényleg nagyon ideges voltam. Nem mondom, hogy mostmár tök nyugodt vagyok, de tegnap asszem, kijött belőlem a füst, mostmár nem vagyok indulatos... Szóval elnézést a hanvgételért! (és nem a tartalomért...)
 

borka

Őstag
Molli !
No problem,megértettem az indulatodat és a többi fórumozó társunk is veszi a lapot, remélem.:rolleyes:
Mi csak megindokoltuk úgy ahogy mások is a saját véleményünket.

Üdv.Sándor
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kata, drága Kata, mindig irigyeltem a nyugalmadat :) Természetesen nem rád gondoltam az ellenzők tábora címén, hanem azokra, akik másokat is arra buzdítanak, hogy ne oltassák magukat.

Goyo, engem az zavar, mint a feljebbi mondatomban írtam. Lehet ellenezni, de erre buzdítani mást nem. És én ezt érzem a hiteltelen cikkek bemásolásával, a bizonytalan forrásból számító rémhírterjesztéssel, miszerint be ne oltasd magad, mert jaj mi lesz. Na, ez zavar. Kata pl nem zavar, ő saját maga eldöntötte és nem akart senkit semmire rábeszélni, nem hozta föl azokat az érveket, hogy az oltás csak a gyógyszerlobbi egy fogása, hogy minél több pénzt szerezzenek, valójában meg a lakosság tizedelésére szolgál és maga az influenza egy bakfitty, amit sima c vitaminnal lenyomunk simán, még mi, cukrosok is, az idősek is és a pici gyerekek is. Ismersz, ha valami félrevezető dolgot látok a fórumon, amivel úgy érzem sokakat meg lehet "fertőzni", akkor megpróbálok mindent, hogy ne mehessen végbe. Sajna, most csak ennyire futja, komoly időhiány miatt...

Grácia, irigyellek, hogy ott már van oltás. Nálunk talán az egész kerületben nincsen még az orvosoknál. Egyébként az influenza - én így tudom - ki tudja hozni úgy is a cukorbetegséget, hogy nem feltétlenül manifesztálódott volna nélküle. Ez nem azt jelenti, hogy ki is hozza, csak van rá valami csekély esély, sajnos megfigyelhető, hogy nagyon sok gyereknél egy influenza után alakult ki néhány hónap múlva, de felnőtteknél is megfigyeltek ilyesmit. És igen, ez önmagában azt sem jelenti,hogy ha oltással megelőzzük, akkor nem lesz cukros a gyerek, szóval ez itt most offtopik volt vlaóban, mert nem azért oltatom be én sem a gyerekeket, mert akkor nem lesznek cukrosok :) Ahogy írod, ezzel tényleg nem érdemes foglalkozni :)

Na, még valami. Irtátok többen, hogy biztosan nem a bizonytalanság miatt nincsen oltóanyag a gyerekeknek. Vagyis tegnap estig nem volt. Hát dehogynem. Ezt maguk a patikusok mondták! Nem rendeltek konkrétan, felnőtt oltást sem, merthogy senki sem fogja megvenni. Ugye ez egy picit hosszabb fonal, van, aki legyártja, van, aki előkészíti szállításra, van, aki raktározza a szállítás előtt, van aki szállítja, teríti és végül van a patika vagy orvos. Namost a patika, ha nem rendel előre, akkor nyilván valahol a fonál közepén, mondjuk a raktározásnál akadunk el, tehát nem indul el a terítés. Gondolom én persze, de aztán lehet, hogy haptákban áll valaki a raktárnál és ha mégis rendel valaki, 2 nap alatt odaszállítja a 3 dobozt. Mindenesetre a patikusok mondják ezt, nem én találtam ki. Gondolom pont az egész hajcihő miatt (mert az ÁNTSZnek és az oltás gyártójának is állandóan azzal kell foglakoznia, hogyan cáfolja érthető módon a rémhíreket) az orvosokhoz való terítés sem sikerült normálisan, látjuk,egyik helyen ott az anyag, másik helyen nincs.
Köszönöm, hogy szóltatok, hogy már van vagy lesz 1-2 napon belül, tegnaphoz képest ez is nagy hír, de sajnos hétfőn megkapta a szezonálisat, mondván, hogy SEMMILYEN PATIKA sem vállalt be nekünk rendelést 1 héten belül (!!!!) és a háziorvosunk hétfőn úgy tudta, hogy november végére érkezik meg a kerültbe a vakcina. Ha megkapta az egyik oltást, csak 2 hét múlva kaphatja a másikat, tehát most még 2 hetet várnunk kell. Dehát az csúszni fog, mert most kezdte az ovit, az oltás miatt otthon tartottam, hogy ne legyen beteg, ugyanis az oviban állandóan beteg, de már vissza kellett vinnem őt, tehát jövő hét végére, mégha lesz is oltóanyag, 99%, hogy beteg lesz (értsd: nátha, köhögés), tehát újra ki kell vennem az oviból, megint 2 hét itthon, mire mindenki kigyógyul és akkor mehet az oltás, tehát ez újfent 1 hónap. Hát, mi erről most lecsúsztunk és mi csak imádkozni tudunk, hogy nem ér el minkel még 6 hétig ez az egész.
 

borka

Őstag
Szia Molli !

Most beszéltem a gyermekorvossal aki azt mondta,hogy náluk va oltóanyag. A Ti orvosotoknak kellene esetleg felvenni a kapcsolatot,:rolleyes: Hátha sikerül.

GAZDAGRÉTTel: 246-3385​
Betegrendelés
Orvosok:
Hétfő
Kedd
Szerda
Csütörtök
Péntek páros
dr. Dajbukát Adrienn
15.00-17.00
11.00-13.00
17.00-19.30
08.30-11.00
15.00-17.00
dr. Mine Selua
09.00-11.00
17.00-19.00
11.00-13.30
15.00-17.00
09.00-11.00
dr. Quaiser Erzsébet
11.00-13.00
15.00-17.00
13.00-15.00
09.00-11.00
17.00-19.00
dr. Sinkó Gabriella
17.00-19.00
11.00-13.00
11.00-13.00
17.00-19.00
09.00-11.00





Péntek páratlan
dr. Dajbukát Adrienn




11.00-13.00
dr. Mine Selua




17.00-19.00
dr. Quaiser Erzsébet




09.00-11.00
dr. Sinkó Gabriella




15.00-17.00

dr. Quaiser Erzsébet

Üdv: Sándor
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kata, drága Kata, mindig irigyeltem a nyugalmadat :) Természetesen nem rád gondoltam az ellenzők tábora címén, hanem azokra, akik másokat is arra buzdítanak, hogy ne oltassák magukat.
De ha azt is tudnád, hogy mint a tojógalamb úgy járkálok körbe-karikába (mármint gondolatban), mert most potenciálisan veszélyhelyzetet teremtek magamnak. Ill. más teremt nekem, de hát a vírust sem én veszem a boltban, hanem hozza valaki, és adja kérés nélkül.
Írtam, hogy a főnököm és két kollégám Kínában van kiküldetésben, hamarosan jönnek haza, ezen kívül decemberben az USA-ból várok vendéget, én megyek érte Ferihegyre. Szóval én ennyit még nem vaciláltam, hogy adassam, vagy ne adassam. Persze én csak H1N1-ben gondolkodom.

Egyelőre még ott tartok, hogy "Ha valamit nem akarsz igazán, azt ne tedd!"
Természetesen, amint döntöttem, hogy beadatom az új típusú vakcinát, azonnal megírom nektek, az (ind)okok fentebb.

Azt hiszem, Laci is nagyon jó példa. Nyitott szemmel járt, mérlegelt, és döntött.
Bocs Laci, hogy veled példálozok, de a döntésed nagyon is jól mutatja a realitás talaján való mozgást, főleg, hogy ép ész érvekkel alá is támasztottad.

Molli, véleményem szerint nem sértettél meg senkit, még akkor sem, ha a leveledből "átjött" némi indulat. Érzelemmel élünk, és ha valamit nem bántásnak szánnak, azon nem illő megbántódni. A fórum pedig azért van, hogy a(z) (eltérő) véleményünket leírhassuk.

Nekem az a meglátásom, hogy itt is, mint sok más topikban sikerült valaki(k) számára hasznos tanácsot adni, vagy segíteni a döntésben. Ehhez pedig a véleményeket "ütköztetnünk" kellett.
 

Judit

Új tag
Azt hiszem én is beadatom magamnak a védőoltást. Ma eldöntöttem a BKV 9-es buszáról leszállva (ez a busz egyébként H1N1 és mindenféle influenza nélkül is egy kész fertő :twisted:).
Nagyon fel vagyok háborodva, hogy annak ellenére hogy tele van a TV, rádió, hogy H1N1, fertőzésveszély, zsepibe köhögj-tüsszents, kézmosás, cseppfertőzés stb...az emberek vígam beleköhögnek a képembe, vagy csak pusztán a tenyerükbe tüsszentenek és utána kapaszkodik tovább a buszon! Legszívesebben fejbevágnám az ilyet! :rolleyes:
Az aluljárókban lévő állapotokról nem beszélnék. :twisted:
Mivel kénytelen vagyok tömegközlekedési eszközzel utazni, ezért úgy gondolom, be kell adatnom magamnak a vakcinát.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Az aluljárókban lévő állapotokról nem beszélnék. :twisted:
Mivel kénytelen vagyok tömegközlekedési eszközzel utazni, ezért úgy gondolom, be kell adatnom magamnak a vakcinát.
Teljes mértékben egyet értek veled. Én a bicikli kormányát markolászom, és az merőben más, mint a busz kapaszkodó.

Közben az jár az agyamban, hogy lehet, hogy valaki beoltatja magát, ő maga nem betegszik meg, de vírushordozó attól még lehet. :mad:
Ezt sehol nem olvastam, de nekem logikusnak tűnik.
 

christina

Őstag
Nagyon fel vagyok háborodva, hogy annak ellenére hogy tele van a TV, rádió, hogy H1N1, fertőzésveszély, zsepibe köhögj-tüsszents, kézmosás, cseppfertőzés stb...az emberek vígam beleköhögnek a képembe, vagy csak pusztán a tenyerükbe tüsszentenek és utána kapaszkodik tovább a buszon! QUOTE]


:)
Igen, pont tegnap jegyezte meg a lányom a buszmegállóban, hogy nincs is olyan hideg miért veszed fel a kesztyűt?!
Mire én:- felszállok a buszra és kapaszkodnom kell, de én bizony meg nem fogom csupasz kézzel a kapaszkodót! Még jó, hogy az időjárás megengedi a kesztyű hordást. :)

Én a múlt héten beadattam a szezonális influenza elleni védőoltást (azt hiszem már írtam nektek), tegnap pedig a H1N1 ellenit.
A férjem is beadatja még azt hiszem a másikat is. A gyerekekkel van a gondom. A lányom tegnap hozta haza az iskolából a papírt, hogy engedjük-e. Azt hiszem (ő 14 múlt) beadatom, de a Gergőnél ez még mindig kérdés a 4 évével. A gyerekorvosunk tapasztalat hiányában óvatosan fogalmazva inkább a nem felé hajlott 2 hete, a szezonálisat viszont javasolta ahogy tavaly is.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Borka, nagyon köszönöm az infot és hogy gondoltál ránk!!! :)
Sajnos nem ilyen egyszerű ez a dolog. Az jó hír, hogy Gazdagréten már van vakcina, de itt Őrmezőn még csak a papírig sem jutott el az ovi, amit Christina is írt, hogy alá kell majd írni. Már az oltási könyvünk ott van az oviban, oda fog érkezni az oltóanyag és akkor elvileg odamegy a dokinéni és ott oltanak, de mi elhozzuk haza az anyagot és itthon kapja meg, de ez mindegy, részletkérdés. A lényeg, hogy mi ide tartozunk, az oltóanyag ingyenes, következésképpen nem adják csak úgy oda, ha kérem, főleg nem egy szomszéd körzetből. Na persze, lehet, hogy éppen most oda is adnák, igazából sajnos meg sem tudom próbálni, mert mint írtam, Nimród hétfőn megkapta a szezonális influenza elleni oltást, azaz 2 hétre olthatatlanná vált emiatt. Hétfőn még senki sem tudta, hogy a héten érkezik-e oltóanyag és mivel az ovi miatt ritkán van oltható, egészséges állapotban Nimród, a doktornénink azt kérte, hogy adjuk be most, amit lehet (szezonális), nehogy arról is lemaradjon a sok nátha és köhögés miatt, mivel hétfőn még tényleg semmi fogalma nem volt senkinek (patikáknak és más dokiknak sem, végigtelefonáltam jónéhányat), hogy a héten várható lesz egyáltaáln valahol. 5 patikát hívtam fel és 2 másik orvossal beszéltem (családtagok és újpestiek). Lehet, hogy volt, aki tudta, hát én nem találtam rá... De köszönöm még egyszer!
 
Oldal tetejére