H1N1 új típusú influenza:féljünk-e tőle vagy sem?

Te beadatod-e az influenza elleni oltást?

  • A H1N1 oltást igen, a szezonálist nem.

    Szavazat: 6 11.5%
  • A H1N1 oltást nem, a szezonálist igen.

    Szavazat: 5 9.6%
  • Mindkettőt beadatom.

    Szavazat: 14 26.9%
  • Egyiket sem.

    Szavazat: 27 51.9%

  • Összes szavazó
    52

Sala

Új tag
Ez az influenza vírus is olyan,mint a többi.Nem magától az influenzától kell tartani,hiszen aki jó fizikumban van,tele vitaminokkal az simán átvészeli.Ami veszélyes az a vele járó láz,ami egy idős,vagy más okból beteg embernek lehet a "kegyelemdöfés".
Az idős emberek jó része combnyaktörésben hal meg(na nem közvetlenül),hanem annak velejáróival.Kórházba kerülés,legyengülés,influenza,láz,stb.
Én ahogy látom többen fognak meghalni abban,hogy úgy összevesznek ezen a dolgon,és megölik egymást,mint magában a betegségben.
Aki úgy érzi szüksége van rá adassa be,aki meg nem az ne foglalkozzon vele.
 

Judit

Új tag
Előre is elnézést kérek, mert nem szorosan a témába vág a mondandóm. Az egy-két oldallal ezelött említett magazinról van szó. kmolli írta, hogy egyértelműen szűrt és részinformációkat tartalmazó cikkekbe botlott. Teljes mértékben egyetértek vele.
Nekem az év elején hívta fel a figyelmemet egy radiológus doktornő erre a magazinra, hogy milyen káros is lehet, ha egy újság vagy magazin "szűrt" információkkal megtűzdelt cikket közöl le.
Konkrétan arról volt szó nagy vonalakban, hogy a mellrákot gyógynövényes léböjt kúrával lehet gyógyítani!!! Mondják ezt egy olyan országban, ahol évente 2000 nő hal meg mellrákban, és ennek ellenére kevesen járnak el szűrésre. Azt írták a cikkben, hogy a mammográfia nagyon fájdalmas, rákkeltő, olyan sötéten festik le a szűrést, hogy ihaj. A Radiológiai Szakmai Kollégium és még rengeteg civil szervezet küzd és fáradozik, hogy járjanak a nők szűrésre, végezzék el az önvizsgálatot havonta, figyeljék magukat és ha baj van azonnal menjenek orvoshoz! Erre jön egy ilyen cikk, mellyel növelik a nők félelmét a szűrővizsgálattal kapcsolatban. Véleményem szerint rendkívül kártékony az ilyen hozzáállás és manipuláció.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Judit, én nagyon örülök, hogy ezt a témát felhoztad.
Érthetetlen, hogy miért festik le ilyen sötéten a vizsgálatot, elriasztva ezzel azokat, akik egyébként elmennének erre a vizsgálatra.
Én az ANTSZ-től (mivel elmúltam 45 éves) két évente kapom a "behívót" a szűrésre, és állítom, hogy a 15 évvel ezelőtti vizsgálathoz képest rengeteget fejlődött a fizikai vizsgálat. Tényleg mondható, hogy fájdalommentes, szó sincs nyomorgatásról, amivel általában riogatnak, és valóban vetkőzéssel-öltözéssel együtt 15 perc az egész. Ez semmi a további évekért, amit nyerünk általa.
Ezt kellene leírni, nem a riogatást.
 

pumpás

Őstag
Dr. Mercola véleménye szerint a gyógyszergyártók igencsak jól járnak a média hisztériakeltésével. Az oltás okozta károsodásért pedig senki sem vonható felelősségre. Ne engedje, ha egy orvos azt akarja bebeszélni magának, hogy az oltás beadása után érzett egészségügyi probléma fellépése csupán véletlen egybeesés!
Nap mint nap hallani a médiában a H1N1 influenza veszélyeiről. Ám a betegség lefolyása legtöbb esetben enyhe, és eddig nem következett be a rettegett mutáció sem
.


Rengetegen, emberek milliói gyógyultak már ki belőle, és milliók fognak még megbetegedni – mindenféle komplikáció nélkül.
Emellett a vírus elleni oltást ajánlják mindenkinek, pedig a vakcinát nem tesztelték a megfelelő módon. Nincs elég információ a készítmény megbízhatóságáról.
Az Egyesült Államokban a Kongresszus védelme alá vette a gyártókat és az oltást beadókat, így ha netán sérülés érné vagy panasza lenne a vakcinával kapcsolatban, nincs kit felelősségre vonni.

Ugyancsak a kormánytól nem kap kompenzációt probléma esetén.
Ne hagyja egyetlen orvosnak se, hogy elhitesse magával, hogy az oltás beadása után érzett egészségügyi probléma fellépése csupán véletlen egybeesés!
A legtragikusabb károsodások akkor keletkeznek, amikor a tüneteket nem veszik elég komolyan, és még több vakcinát kap a beteg, ezzel súlyosbítva a tüneteket – agyi és immunrendszeri károsodás vagy akár halál is bekövetkezhet.
A gyógyszergyártó cégek a helyzet legnagyobb haszonélvezői. Nemcsak állami támogatást tettek zsebre, de az eladott vakcinákból is nyereséget realizálhatnak.
Egyesek szerint nem csak a gyártók, hanem az orvosok is jól járnak. A doktorok pluszpénzt kapnak az oltásokért a betegtől és a cégektől is.
Dr. Mercola szerint a jó hír az, hogy egyre több ember figyel fel a vakcina veszélyeire, és fontolja meg az oltás beadatását.

Egy újabb kérdőív alapján kiderült, hogy az amerikai szülők kétharmada nem fogja megengedni, hogy gyermekének beadják a vakcinát.

Sokakban felmerül a gondolat: mi van, ha mégsem megbízható az oltóanyag? Egyre többen mérlegelik az előnyöket és a kockázatokat.
A vakcinával és az oltással kapcsolatban a következőkben olvashat pár jó tanácsot:
• Ha nem orvosnál oltatja be magát, nagyobb veszélynek van kitéve!
Mindig forduljon orvoshoz, ha be szeretné oltatni magát! Ne távozzon azonnal a vakcina beadása után, mert ha hirtelen allergiás reakciója jelentkezik, segítség hiányában akár meg is halhat!
• Ha beoltatja magát, és komplikációi lesznek, azonnal jelentse!
Nemcsak saját egészsége, de mások életének megmentése érdekében is fontos, hogy jelentse orvosának, ha súlyos mellékhatásokat tapasztal az oltás beadása után!
• Ne higgye el, hogy véletlenről van szó, ha a vakcinának mellékhatásai jelentkeznek!
• Nincsen semmilyen bizonyítéka, hogy 3-4 influenza elleni oltást is megkaphatna egy szezonban!

Bár a médiából és a kormánytól kapott információ megnyugtatóan hangzik, ne felejtse el, hogy az orvosok még nem találkoztak ezzel a vírussal, így minden tanácsuk megalapozatlan!
Egyes tanulmányok szerint az influenza elleni gyógyszer, a Tamiflu beszennyezi a szennyvíztisztító berendezések folyóvíz-kivezető csatornáit. Hogyan kerül oda a Tamiflu? Az emberek vizeletén keresztül.
A kutatókat aggasztja, hogy a madarak, amelyek ezzel az anyaggal találkoznak, hamar kifejleszthetnek és elterjeszthetnek olyan influenzatípusokat, amelyek gyógyszerrezisztensek.
Még rosszabbá teszi a helyzetet, hogy korábbi vizsgálatok során már bebizonyították, hogy a víztisztítási folyamatok során ezeket az anyagokat nem tudják megszűrni.
Ezért, ha Tamiflut vagy más vírus elleni gyógyszert szed, nem csak magát teszi ki nagyobb veszélynek a kockázatokkal szemben, hanem hozzájárul a gyógyszerezisztens influenzatörzs megjelenésének egyre növekvő problémájához. Már nemcsak egészségügyi kockázatokról van szó, hanem a környezeti hatásokról is.
Tény és való, hogy a vírus elleni gyógyszereknél és a vakcinánál számos jobb módszer van a védekezésre. Ezek a készítmények nem létfontosságúak az emberi szervezetnek, míg a tiszta víz, a tápláló étel és az egészséges életmód igen
 

dg

Őstag
Döntöttem.
Hanna holnap kapja a védőoltást az új típusúnak nevezett vírus ellen. (Remélem, mire ideér, nem még újabb típusú lesz..) Én is beadatom magamnak és a férjem is. Hedvig, a kislányunk nem kapja meg a korára való tekintettel (nincs még 3 éves).
 

dg

Őstag
További véleményem:
az üzleti oldalát nem ecsetelem, nyilvánvalónak tartom, hogy a pénz ebben a kérdésben is úr. Inkább azt írom le, miről beszéltem ma a diabetológusunkkal és a háziorvosunkkal.
A diabetológus szerint, mindent mérlegelve inkább a beadatását javasolja, mintsem a mellőzését. A beadás rizikói: legenyhébb, hogy nem hat a védőoltás kellőképpen gyerekek esetében , mert nem produkál megfelelő immunválaszt. A háziorvos tette ehhez, hogy gyerekeknél 60-80%-os biztonságot jelent. Komolyabb hátrány, hogy előhozhat olyan betegséget, ami eddig nem volt. Itt gondolhatunk arra is, hogy a cukorbetegség kialakulását is vizsgálják abból a szempontból, hogy esetleg egyes védőoltásoknak köze van hozzá, de mint tudjuk, ez nem bizonyított. Tehát ez a tétel úgy ahogy van, beláthatatlan. Nincs jó referenciája az oltásnak, kétes például az is, hogy nincs rajta szavatossági idő, tehát nincs mit vitatni azon, hogy ez egy nagyhirtelen, kevés klinikai teszten átesett szer. Megerősítettek abban, hogy valóban, az orvostársadalom megosztott a kérdést illetően, sok immunulógusra is igaz ez.
A háziorvos azt mondta, hogy rövidtávú oltási szövődménytől nem kell tartani, s ha éppen lappangó, de még tünetmentes fertőzés van a gyermek szervezetében, az nem fog hátrányt jelenteni, semmi nem lesz belőle (amin meglepődtem, mert másként tudtam, de nem vagyok kompetens, ugyebár.)
Röviden ennyi.
Beadatjuk az oltást.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Most már se szeri se száma az ellene, és érte létrehozott kampányoknak, de az ellene kampánynál eddig ebben találtam a legtöbb, és hihető indoklást. Ennek ellenére engem mégsem ez a tanulmány győzött meg, mert ezek is csak feltételezések, egyelőre sem ennek, sem más kampánynak semmi bizonyítéka.

Ugyanakkor lehet lenne félni valóm, mert a főnököm és két kollégám Kínában van kiküldetésen. Ha hoznak vírust, jó messziről hozzák, ha nem onnan, akkor a mindenféle reptereken még összeszedhetik. Szóval ennek nem örülök.
Ezenkívül decemberben én is reptéren fogok forgolódni, az USA-ból várok vendéget.
Na még a végén én fogok koppanni a nagy elhatározásomban. Mégsem adatom be a vakcinát, és ez az én döntésem, senkit sem akarok befolyásolni.
 

dg

Őstag
Pumpás által beidézett (167 hsz) cikk is azokból való, amelyek állítanak mindenfélét, de hogy ezeket az állításokat mire alapozzák, azt csak a Isten tudja. Nekem pont az ilyenekből lett elegem, csak telebeszélik az ember fejét. Színház, és az nyer, aki jobban játsza a szerepét. Vagy inkább retorikai ki mit tud? Ezért maradtam én az orvosokkal való konzultációnál, és az érdekelne igazán, hogy akik beadatják maguknak, gyerekeiknek, milyen tapasztalatokat szereznek! Az egyedi esetekből többet lehet okulni.

Egyébként ebben a cikkben nem értem, hogy ugyan miért kell a tamiflúnak olyan messzire menni a vízzel, hogy madarakkal találkozzon és rezisztens vírust hozzon létre, mikor ezt már az emberen is megteheti? Meg mi az a számos lehetőség, amivel egy járvány ellen védekezni lehet hatásosan gyógyszer és vakcina hiányában? Mert Ukrajnában egyik sincs, járvány viszont van (akármilyen vírus okozza is, mert ezt is oda-vissza cáfolják, de hogy járvány van, az nem kétséges)
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Pumpás által beidézett (167 hsz) cikk is azokból való, amelyek állítanak mindenfélét, de hogy ezeket az állításokat mire alapozzák, azt csak a Isten tudja. Nekem pont az ilyenekből lett elegem, csak telebeszélik az ember fejét.
Na valami ilyesmire gondoltam. Leírni lehet bármit, az attól még nem bizonyíték, akár ellene, akár mellette érvel.
És én nem a kampányok hatására döntöttem, hogy nem adatom be, és nem az esetleges mellékhatások miatt nem, hanem mert jellemzően kikerülnek a nyavalyák. Mégis ez az első alkalom, hogy én is elgondolkodtam, hogy adassam, vagy ne adassam.

Lassan ezek a kampányok elérik, hogy az emberek egymás ellen forduljanak, az orvos a beteg ellen, és fordítva.
Tiszta, és igazán hihető, korrekt tájékoztatást, nem kaptam. Bármelyik érv mögött ott "láttam" valakit, akinek érdeke az állítás. Vagy rá,- vagy lebeszélés folyik, de a döntéshez nem sok segítséget tapasztaltam.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A vizelettel kiürülő hatóanyag számomra hihető is, logikus is, de itt sincs sehol a bizonyíték. Hogy is lenne, hiszen még csak most kezdték oltani a népet.
Ha ilyen fene előrelátók lennének a biológusaink, politikusaink, akkor már ezer és egy környezeti katasztrófát meg tudtak volna előzni, vagy egyáltalán létre sem hozni.

Ezzel a nyavalyás influenza járvánnyal, ill. a védőoltás beadatásával a népre akarnak pszichikailag felelősséget testálni. A felelősség nem a népeken van, ők azt a vakcinát adatják be, amit a tudósok létrehoztak, az állam pedig jóváhagyott. Azt, hogy mi kerül a környezetbe ezáltal, azt nem a Mari néninek és Józsi bácsinak kell tudnia. Sőt, kivédenie sem.
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Én csütörtökön kapom meg az oltást (mindkettőt, a szezonálisat is), ha járvány lesz, márpedig lesz... egyszerűen nem engedhetem meg magamnak, hogy akár egy napra is kidőljek (elméletileg 4-5 nap magas láz), szóval nekem megéri, hogy ne essek ki a munkából.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Én nem attól tartok, hogy kidőlök, hanem hogy a boncasztalon állapítják meg.....
Valljuk be, kár hősködni, cukorbeteg vagyok, ha elkap a vírus, úgy kap el, hogy én már csak meg sem tudom. (Na de ez ugye nem így lesz.)
 

pumpás

Őstag
Tőlem ma megkérdezték hogy beoltatom-e a gyerekeket.Határozotta elutasitotta m az ovónőt meg a tanárt is Semmiféleképpen NEM
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Egyszerűen nem értem, hogy miért veszi be, aki beveszi az oltás elleni kampányt. Miért nem veszik be akkor ugyenezen személyek az oltás mellettit? Merthogy amilyen érvek az elleni kampányban elhangzottak, azok pont annyira misztikusak, mint a kézzel dagantot gyógyító távolkeleti orvos.

Nem hiszünk azoknak, akiknek ez a szakmájuk, de hiszünk azoknak, akik nem ezzel foglalkoznak?

Nem érdekel senkit, aki elutasítja az oltást, hogy a vírus lefolyása egyáltalán nem mindig enyhe, mert ahol járvány tört ki (rendes járvány, nálunk még NINCS járvány), ott a szezonális influenzáéval hasonló halálozási arányt hozta? Hogy ebben az idényben 2 járvány lesz és az egyik olyan komponensű vírus, amiről SENKI SEM TUDJA, hogy mit fog okozni, ha rossz időben valóban KITÖR? Senkit nem érdekel, hogy mi van az eddig beoltottakkal?

Kinek nem világos az a tény, hogy maga az influenza (mindkettő! és idén 2 lesz ugyebár, aki átmegy az egyiken és jól legyengül, majd 2 hét múlva elkapja a másik is, az igencsak jó eséllyel fog a kórházban kikötni és akkor lehet imádkozni) halálozási rátája 3-4% és ki tudja, mennyi az oltásé???? Mik az influenza szövődményei és azok milyen gyakoriak? (segítek: nagyon gyakoriak!) És az oltásnak mik és milyen gyakoriak???


Engem felháborít ez a balhé, a bizalom teljes hiánya. Szedjünk D1 vitamint, nem? Attól majd nem leszünk betegek. Vagy majd a maszkot feladom a 16 hósomra, az jó poén úgyis, ha már mindenki beteg lesz itthon, nem? Vagy esetleg a 3 éves gyerekembe nyomok olyan dózisú vitmaint, amitől tutira beteg lesz? És akkor majd stresszmentesen élek, mert az is gyengít ugye, a stressz, meg hirtelen élsportoló is leszek, ha eddig nem lettem volna az, akkor senkinek nem lesz baja. És majd kiküszöbölöm azokat az egyáltalán nem rika eseteket is, puszta akarattal, amikor makkegészséges 30-asok bírnak meghalni egy akármilyen influenzában? Esetleg az oltási szövődmények tényleg durvábbak, mint egy tüdőgyulladás, ami már nem is pontosan hány %-ban alakul ki az influenza után, de nem kevés, talán 15% vagy valami ilyesmi?

Én nem vagyok szakember, de mivel érdekelt a téma, végiggondoltam, hogy kiknek a véleménye számíthat ebben. Olyanoké, akik ezzel foglalkoznak, akik ehhez értenek, mert ehhez még a háziorvos sem ért, ne tőle várjuk talán a választ, ha őket is megfertőzi a félelem és jómagyar módjára azt hiszi, hogy ő mindenhez ért, ezért véleményt formál olyanról, amihez nem ért. Én heketig kutattam a szakértők válaszait, végigolvastam ezeket, olvastam az oltás technológiájáról és soha, egyetlen egy szakértői vélemény sem szólt ellene. Az összes ellene szóló vélemény ismeretlen forrásból ered vagy olyanból, ami egyértelműen semmilyen szakértői forrást nem tartalmaz.

És a kérdésemre, hogy hogyan előzzünk meg egy világjárványt oltás nélkül, az ellenzők közül senki sem válaszolt.

Nem az oltás alternatívája a maszk és a vitamin.

Vannak az oltásnak hátrányai, biztosan van némi igazság a lebomlásban, a rezisztencia kialakulásában, de az orvostudomány mai állása szerint ez a lehető legjobb és eddig valóban egészen jó lehetőség volt bizonyos betegségek kivédésére, gyengítésére. Amíg az ellenzők nem tudnak jobbat, fogadják el ezt a megoldást.


Grácia, az influenzáról annyit, hogy mégha az oltást összefüggésbe is hozná akárki a cukorbetegség kialakulásával, nos hát magát az influenzát már legalább 30 éve bizonyítottan sikerült összefüggésbe hozni a cukorbetegség kialakulásával, szóval ebben az esetben aztán teljesen egyértelmű, hogy az oltás a kisebb kockázat. Nálam is egy influenza hozta ki amúgy, ezért is volt fontos ez a téma számomra (hogy milyen vírusok hozzák ki).
A szavatossági időről: ide is be volt linkelve az oltást gyártókkal (ha jól rémlik) egy cikk, amiben válaszoltak erre a kérdésre. A válasz az volt, hogy mivel sürgősségi módon kellett legyártani ezeket a vakcinákat, bizonyos előírásoknak nem kell így megfelelni, van erre egy szakzsargon, már nem jut az eszembe, hogy ilyen "hibás" küllemmel is piacra kerülhet, de attól még maga az oltóanyag pont olyna biztonságos, mint a szezonális. Mellesleg itt kiderült az is, hogy az oltások 90%-a ilyen küllemhibás, mégha nem is pont a dátum hiányzik róla. Mellesleg lássuk be, hogy a lejárat, ami kb 1-2 év, pont a sürgősségi eljárás miatt lényegét veszti, ugyanis jövő nyárra már nyilván nem lesz érdekes ez a kérdés, március után már senkit sem szoktak oltani semmilyen influenza elleni oltással.
Jól tettétek, hogy bevállaltátok, de van már nektek gyerekoltás a dokinál? Mert nekünk nincsen és 1 hónapot ígértek!!!! És (gondolom, érződik az írásomból), hogy mennyire pipa vagyok, mert ennek a bizalmatlanságnak köszönhető nagyrészt, hogy nem sikerült még mindig teríteni rendesen az oltásokat és én be akarom adatni a fiamnak, de nincs mit!!!! Ha elkapja az elkövetkezendő 6 hétben (mert 1 hónap mire megkapja és 2 hét az immunizáció) és kórházba kerülünk, én nem állok jót magamért. Pedig nekünk marha nagy esélyünk van, mert az egyik gyerekem szívritmuszavaros, a másik pedig egyszerűen minden magas lázzal járó vírustól kiszárad és kórházban köt ki. Csupán azért, mert egy rossz tulajdonsága van, hogy utál inni, főleg, ha beteg - és ezért egy egyszerű lázas betegség is nálunk komoly problémává növi ki magát. És most marha idegesítő, hogy a sok tökölés miatt nem tudja megkapni, mert nálunk kb 99%, hogy az influenza járna súlyos komplikációkkal és nem az oltás.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Ja, igen, hallottátok már, hogyha a gyerekek 3 éves kor alatt barna színű, Játékvár gyártójú plüssmacival játszanak, különösképpen, ha szájukat éri a szőre, a gyerek 12 éves korában barna szőrcsomók nőnek ki az orrából? Ha jót akartok, ne adjatok 3 éves kor alatt barna macit a gyereknek!

Most küldhetnék köremailt is, de talán ennyi szarkazmus elég lesz mára...
 

goyo

Adminisztrátor
Fórumvezető
(természetesen) megint mint laikus magánszemély írok

Kmolli teljesen érthető, hogy pipa vagy, mert itthon a gyermek oltóanyag ennyit késik (de őszintén nem hiszem, hogy a késés oka a "bizalmatlanság"), drukkolok, hogy a gyermekeid minél előbb megkapják.

Egyszerűen nem értem, hogy miért veszi be, aki beveszi az oltás elleni kampányt. Miért nem veszik be akkor ugyenezen személyek az oltás mellettit? Merthogy amilyen érvek az elleni kampányban elhangzottak, azok pont annyira misztikusak, mint a kézzel dagantot gyógyító távolkeleti orvos.
...

Az oltásokkal kapcsolatban - általában és nem csak a H1N1 esetében - számtalan ellenérv van és ezek többsége cseppet sem misztikus.

Én fogadatlan prókátorként arra kérem kis közösségünket, hogy tartsuk tiszteletben egymás döntéseit.

Ui.: Nofre-vel egyetemben csütörtökön beadatom az oltást.

Ui. 2.: Aki a nem beadás mellett dönt, annak biztos, hogy jól jön ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb dózisú D és C vitamin bevitel.
 

csabi4

Új tag
Még mielött döntenétek olvassátok el -egy háziorvos honlapja -tényekkel jogi dolgokkal bizonyitékokkal-és nagyon sok érdekes kérdés amire egyszerüen nem válaszolnak neki -pedig az oltási felelőség is rá hárul...a kommentekben más országokból is irnak nagyon érdekes olvasmány + a tényeket számszerüen hivatalos oldalokról idézve kommentálja.
http://giulio.freeblog.hu/
 
Oldal tetejére