Ha megtiltanák a dohányzást...

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Arról nem is beszélve, hogy például a vörösbor mértékletes fogyasztása még előnyös is -- rengeteget halhattunk már erről.
A mértéken, és a megfelelő körülményeken van a lényeg. Közhelyszerű, de mégis igaz: járjuk az arany középutat!
A vörösbor hatóanyaga a rezveratrol, ami kimondottan előnyös a szív-érrendszerre, jó vértisztító és értágító hatással rendelkezik. Olyannyira, hogy ezt a hatóanyagot ki is vonják, és a gyógyászatban alkalmazzák, sőt már kapszulázott formában is hozzá lehet jutni. Tették ezt abból a célból, hogy a szükséges rezveratrolt ne kelljen alkohol (bor) formájában meginni, hiszen nem egy pohár bor hozza meg a kedvező változást, hanem a rendszeres fogyasztás. Na most valaki a kedvező tulajdonságú hatóanyag miatt ne igyon meg naponta egy pohár bort, a bor maradjon meg az alkalmankénti élvezetnek.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Katának üzenem, hogy minden káros szenvedélytől mentes életet élek. Van családom, barátok, és soha semmi nem vinne rá, még a legnagyobb megrázkódtatás sem, hogy valaha is rágyújtsak, vagy megigyak bármilyen alkoholt. És a pipázásról mit gondolsz?
Arról kevesebbet hallani.

A nagyapám, és apám is pipázott, egyszerűen imádtam az illatát. Kedves gyerekkori élményeim jutnak eszembe. Ha bárhol pipa illatot érzek meg, az emlékképek azonnal beugranak.

Mivel a pipába is dohány kerül, az is káros, de nem tudom milyen mértékben. Nem is érdekel, mert az az én szokásaimat nem fogja megváltoztatni.
 

pusimelu

Őstag
Engem nem zavar ha valaki dohányzik bár én soha nem dohányoztam. 12 éves koromban kipróbáltam az unokatesómmal úgy hogy elvettünk egy szálat a papám munkásából.Iszonyú volt!:???:Majdnem megfulladtam!
A középiskolába ahova jártam nem volt divat tehát utána már nem érdekelt!

Minnél jobban tiltasz valamit annál nagyobb a kísértés!:rolleyes:Lásd Dinnye!
Ebben is NAGYON NAGY PÉNZ VAN!
Olyat nem merek kiejteni a számon hogy én soha nem fogok dohányozni mert ki tudja mit hoz a jövő!
Tisztelem azt aki leteszi és meg bírja állni hogy nem gyújt rá mert nagyon nehéz már csak a nikotin kötödése miatt is!Nofre és a többiek akik leteszik letették csak így tovább!:p
 
Én 40 évig dohányoztam majd teljesen önként fogtam magam és letettem.Van egy érzésem, hogy valamilyen szervezet kezdi erőltetni ezt a dohányzás elleni cécót. Nagyon nagy üzlet lenne ha betiltanák a maffiának. Ugyanis illik tudni volt Európában olyan korszak XVI-XVII század amikor halálbüntetés járt érte és mi van akkor most?
Minél jobban tiltják annál jobban lesz az ellenállás eszköze.Ha jól belegondolok nyugodtan állítom, hogy a.... kaják vannak olyan károsak mint a dohány. Ma egy elhunyt 30 év után is felismerhető a vele megetetett tartósító szerek miatt.
Mégsem veszik az EU.--ban a magyar zöldséget, gyümölcsöt ami nem vegyszeren nevelkedett, nem oldat úsztatja a gyökerét hanem termő föld.
A szomszédságomban élt egy úr!! 103 éves korában halt meg, Csendőr volt, 60 évig szivarozott, hetente egyszer ágyba fekvő részeg volt és csak bort ivott ( nem műtrágyát!!)valódi Magyar bort.
 

Annabella

Új tag
Emberek! Látom eredeti üzenetem, ami valójában egy kérdés volt, sikerült úgy értelmezni, hogy abból iszonyatos félreértés kerekedett. No de sebaj, ez csupán egy felvetés volt, hogy mi lenne ha megtiltanák a dohányzást, ami ugye igazából, mivel sok embert érint, úgysem valósul meg. Szó sincs arról, hogy bárkit is meg kellene különböztetni azért, mert neki van egy rossz szokása, ami másnak nincs. Az csak annak kellemetlen, aki orra alá odafüstölnek, meg hát a szél az odafújja. Hiszen nincsen két egyforma ember, és így szokás sem. csak maximum hasonlóak lehetünk. Hát tegyen mindenki a legjobb belátása szerint. úgy, ahogy neki tetszik. Amúgy BLacival csak annyiban nem értek egyet, hogy igenis a ruha teszi az embert. Nagyon is számít milyen a külsőd, hiszen elsőre ha rád néznek, mindenki az alapján ítél meg. Ha elhanyagolt, akkor máris mondják hogy úristen ez hogy néz ki. Ha meg ápolt, netán csinos, akkor utánadnéznek. Sokszor annyira, hogy nem tudod magadról elvonni a tekinteteket. Ilyenkor sajnos senkinek nem jut eszébe, hogy milyen a belsőd. Meg amúgy is lakva ismerszik meg a másik.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Emberek! Látom eredeti üzenetem, ami valójában egy kérdés volt, sikerült úgy értelmezni, hogy abból iszonyatos félreértés kerekedett.
Jajj, dehogy is volt itt félreértés. Mindenki leírta a maga véleményét. Dohányzó és nem dohányzó, pusztán annyi történt, hogy ezek egyike sem azonosul a te eredeti üzeneteddel.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Amúgy BLacival csak annyiban nem értek egyet, hogy igenis a ruha teszi az embert. Nagyon is számít milyen a külsőd, hiszen elsőre ha rád néznek, mindenki az alapján ítél meg. Ha elhanyagolt, akkor máris mondják hogy úristen ez hogy néz ki. Ha meg ápolt, netán csinos, akkor utánadnéznek. Sokszor annyira, hogy nem tudod magadról elvonni a tekinteteket. Ilyenkor sajnos senkinek nem jut eszébe, hogy milyen a belsőd.
És ha az ápolt, netán csinos külsejű hölgynek kilóg a kapanyél a szájából....? Szóval nem a ruha teszi az embert. Látvány, nem (alig) több. Valójában feltételez valamiféle belső tulajdonságot, de nem törvényszerű.

(És itt már tényleg nem a buszmegálló dohányfüstjéről beszélünk, miért is volt baj, hogy egy kicsit elkanyarodtunk az eredeti üzenettől?)
 

dg

Őstag
Szerintem sincs szó félreértésről. Egyszerűen többen leírtuk, mit gondolunk a dohányzás kérdésköréről. Ez nyilván eredményez kitérőket is, egy fórum feladata pedig éppen ez. És jó, hogy "beszélgettünk" erről is!

"Nem a ruha teszi az embert".
Ehhez annyit, hogy a közmondás tartalmilag helytálló. A király rongyokban is király marad, csórikám meg kifényezheti magát, csórika marad. Ez a közmondás ezt jelenti.
Ettől még helytálló, hogy külső alapján is megítéljük egymást, akarva-akaratlanul, helyesen vagy helytelenül, de az egy másik közmondás lenne, ha lenne. Az az ítéletalkotásról szólna, nem arról, hogy mindenki minden körülmények között az, ami/aki -- végső soron azonos önmagával. (S bár ugyan ez már végképp nem a topik címéhez vág, de hát itt bukkant fel, s bocsánat, de engem nagyon zavar az ilyen hiba. Biztos munkaköri ártalom. Úgyhogy elnézést a jelentéstanért!)
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Hogy stílusos legyek: Kijelölt dohányzóhely belülről
 

Csatolások

  • kijelölt dohányzó helyiség.jpg
    kijelölt dohányzó helyiség.jpg
    44.6 KB · Olvasás: 6

borka

Őstag
Nos jó volt ezt a témát is kivesézni, mindenki elmondta a véleményét,hogy miként vélekedik a donányzással kapcsolatba.
Mindenesetr aki letette a bagót ,eszébe ne jusson újra rágyújtani.:evil:
Aki pedig úgy döntött,hogy élvezi a bagozást,hát csinálja ameddig kedve,ill. pénztárcája engedi, amibe nem illik turkálni másoknak.:rolleyes:

Jöhet egy következő téma;):roll:
 

blaci

Őstag
...

Amúgy BLacival csak annyiban nem értek egyet, hogy igenis a ruha teszi az embert. Nagyon is számít milyen a külsőd, hiszen elsőre ha rád néznek, mindenki az alapján ítél meg. Ha elhanyagolt, akkor máris mondják hogy úristen ez hogy néz ki. Ha meg ápolt, netán csinos, akkor utánadnéznek. Sokszor annyira, hogy nem tudod magadról elvonni a tekinteteket. Ilyenkor sajnos senkinek nem jut eszébe, hogy milyen a belsőd. Meg amúgy is lakva ismerszik meg a másik.

Kedves Annabella!
Igen, sajnos ilyen ez a világ, ebben igazad van... DE!
Vannak még (hál' Istennek) akiknek tényleg nem a külsőség számít... Kicsit "földhözragadtan", mai szemmel nézve (ami persze nem baj, sőt!) közelítetted meg ezt a dolgot, pedig itt (egy közmondásnál) inkább a sorok között kell(ene) olvasni…;):grin:
Arra hogy hogyan értelmezted, arra pedig csak egy másik közmondást írnék…pusztán hagyománytiszteletből, szóval:

Nem mind arany, ami fénylik!

Üdv.,
Laci …aki még mindig: "Nem a ruha teszi az embert." :mrgreen:

Ui.: Hogy szerintem mi lenne ha... mert ugye ez volt az eredeti kérdés, már olvastad az 1/#4 hozzászólásomban.;):D Akikről ott írtam (gengszterek) igencsak adtak a külsőségekre (is)...
Hát tényleg nem könnyű EMBERNEK lenni, a baj szerintem hogy nagyon sokan meg se próbálják...
 
Teljesen betiltani nem lehet, de...

Nem vagyok híve a teljes tiltásnak. Viszont nagyon örülnék annak, ha senkinek sem kellenne mások cigarettafüstjét beszívnia, ha nem akarja. Azaz minden nyilvános helyen legyen tilos dohányozni, különösen a zárt közterületeken, így a szórakzozóhelyeken, az éttermekben, bárokban, diszkókban is, valamint az aluljárókban, a tömegközlekedési eszközökön és azok megállóiban, állomásaiban és a játszóterkene. Jó lenne, ha az egyes zárt közterületek bejáratának a közvetlen közelében (pl. 5 m-es körzetében) sem lehetne dohányozni, mert akkor nem kellenne a füstön áttörnie annak, aki be szeretne menni pl. egy boltba.
Megfontolandó még a társasházak erkélyein, folyosóin a dohányzás tiltása, mivel azonban ez magánterület, így ott kicsit nehezebb a törvényi tiltás bevezetése.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Megfontolandó még a társasházak erkélyein, folyosóin a dohányzás tiltása, mivel azonban ez magánterület, így ott kicsit nehezebb a törvényi tiltás bevezetése.
Talán nem is tiltás a járható út.
Nálunk a lépcsőházban nem lehet rágyújtani. A lakógyűlésen a nemdohányzó lakók kérték, hogy ne füstölögjünk le-föl menet, mert a lakásban érzik a füstöt (meg amit te is említettél, a lakásból kilépve, vagy hazaérve kénytelenek keresztülmenni a füstön).
A lépcsőház falitáblájára ki lett tűzve ez a kérés és a közös döntés, valamint minden lakó megkapta a lakógyűlés anyagát nyomtatásban is.
Tehát nincs törvényi tiltás, mégis betartják a lakók. Nagy ritkán, elvétve lehetett "rajtakapni" valakit a füstölgésen.

Toleranciával, megbeszélve mindent el lehet érni, lehet egymáshoz alkalmazkodni. A "támadást" senki sem fogadja szívesen, jó eséllyel visszatámad.
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Hát még liftbe szállni... elég sokáig bagóztam, de soha eszembe sem jutott! Nálunk a házban beszállok a liftbe és érzem: füstölt az előző utazó
 
Oldal tetejére