Hamis, egészségtelen, és jó minőségű élelmiszerek megismerésére

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A kolléganőim már ki sem merik előttem ejteni Norbi nevét, ha ez mégis megtörténik, akkor ijedten rám néznek. Tudják mi a véleményem, pedig nem korlátozom őket. Ők döntik el, hogy fizetnek-e többet ugyanazért a cuccért, mint amit nem reklámoznak fogyókúrás termékként. A hatástalanság eddig nem győzte meg őket. Hát szívük joga, ők tényleg nem diabosok. A diabosok félrevezetése már sokkal inkább a disznóság kategória.

borka

Őstag
"Kamerák előtt vittem le a vércukorszintjét egy fiúnak, és ezt bármikor újra vállalom!"

Forrás: http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/feladta-magat-norbi-pofonosztoja-2010668

Hát mit mondjak, én is le tudom vinni kamerák előtt a cukimat. Kamera azért nekem is kell hozzá. :rohog:

Apropó, ez a köcsögölés, hát izé, ööőőő..... :rolleyes:

Vajon mi volt az a titkos szer ami a kamerák előtt vitte le a fiú vc.jét?
Hogy-hogy nem kapott még ezért Nóbel-dijjat?:rolleyes:
Meddig forgott a kamera? Mennyi insulint adott be magának és utánna hogy korigált,hogy be ne kómáljon?

Remélem,hogy a felvilágosult diabosok a fentebb említet KACSÁBÓL nem hisznek el semmit.:cool:

dg

Őstag
Én is abban látom a jelentősségét, hogy a hitelét, a nimbuszát rombolja, rávilágít a hazugságaira. Borzasztóan felelőtlenül dobálózik az egészséges, illetve a minket leginkább érintő diabetikus, diabosoknak javasolt kifejezésekkel. (Egyébként úgy, hogy lövése nincs a diabetesről.) :mad:
Az egyik cimborám amúgy tesztelte a kakaóscsigáját a hagyományossal szemben, mármint, hogy mennyire dobják meg a vc-t. Nem tapasztalt különbséget, csak a Norbi féle még rossz is volt. ;)

:) Az is valami!
Mi az epres, töltött csokit próbáltuk. Egyszeri és megismételhetetlen alkalom volt! Rossz,de legalább jobban megdobta a vc értéket, mint a "mezei" töltött csoki!

szolnok

Új tag
"Kamerák előtt vittem le a vércukorszintjét egy fiúnak, és ezt bármikor újra vállalom!"

Forrás: http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/feladta-magat-norbi-pofonosztoja-2010668

Hát mit mondjak, én is le tudom vinni kamerák előtt a cukimat. Kamera azért nekem is kell hozzá. :rohog:

Apropó, ez a köcsögölés, hát izé, ööőőő..... :rolleyes:

Véleményem szerint Norbi már annyi baromságot hordott össze a diabéteszről, hogy elképesztő A fenti mondatáért simán büntethető lenne, minden diabos tudja, hogy ha magas vércukorszintre eszik az ugyebár nem lesz a kajától alacsonyabb maximum ha jó a glikémiás indexe a kajának, nem dobja feljebb nagyon az értéket. Elképesztő , hogy senki illetékes nem figyel oda erre a rengeteg hü...ségre. Na persze ő állitólag diabos szakemberekkel is konzultál. ???????????
Na és a múltkor valahol volt egy megjegyzése, miszerint a diabosok elrohadnak a magas cukortól. TV ben láttam sajnos nem jegyeztem meg hol. UNDORITÓ.!!!

gabibaba

Aktív tag
A régi kezelő kórház nyári táborában ő volt a fő szponzor, sok ilyen terméket ettek. Miért is ne gondolná, hogy jók a termékei? :o :mad:

poe

Őstag
Engem nem is érdekel különösebben, amíg olyanokat vezet meg, akik elhiszik, hogy pusztán drága ételek/alapanyagok megvásárlásával tesznek valamit az egészségükért. Az viszont, hogy mostanában ráment a diabetes témára és a hülyeségeivel konkrét egészségkárosodást okozhat embereknek, az már annál inkább zavar...

bogesz

Új tag
Véleményem szerint Norbi már annyi baromságot hordott össze a diabéteszről, hogy elképesztő A fenti mondatáért simán büntethető lenne, minden diabos tudja, hogy ha magas vércukorszintre eszik az ugyebár nem lesz a kajától alacsonyabb maximum ha jó a glikémiás indexe a kajának, nem dobja feljebb nagyon az értéket. Elképesztő , hogy senki illetékes nem figyel oda erre a rengeteg hü...ségre. Na persze ő állitólag diabos szakemberekkel is konzultál. ???????????
Na és a múltkor valahol volt egy megjegyzése, miszerint a diabosok elrohadnak a magas cukortól. TV ben láttam sajnos nem jegyeztem meg hol. UNDORITÓ.!!!
:oúr isten!!!!!!!!! akkor én már rohadok?????????:rolleyes::rolleyes:

borka

Őstag
Wikipédia

Egészségügyi hatások [szerkesztés]

Számos forrás mellékhatásokról számol be (például az arra érzékenyeknél nyaki és hátfájást, gyengeséget, fejfájást, szapora szívdobogást okozhat, valamint némely források az egyik legveszélyesebb adalékanyagként említik),[4][5] ugyanakkor tudományos vizsgálatok nem mutattak semmiféle káros mellékhatást.[6][7][8][9][10][11] 12 hetesnél fiatalabb csecsemők esetében fogyasztása nem ajánlott. Napi maximum beviteli mennyisége nincs meghatározva.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Már hónapok óta főzök egy bio levesporfélével (ízesítő, mindenféle fűszer és zöldségpor), egy vagyonba került, de mivel úgy láttam, hogy ebben nincs semmi természetellenes, hát használom a gyerekeknek is (ugyanis baromi finom). Erre most olvasom, hogy az élesztőkivonat jelenthet glutamátot az élelmiszerben? Ebben van élesztőkivonat, de mivel az élesztő olyan ismerős dolog, a napi kenyerünkbe is teszek és eddig nem olvastam sehol, hogy ez mérgező, hát azt hittem, az élesztőkivonat sem az. Ez mi a fene? Akkor ne együnk ilyet? :O

misamaci

Aktív tag
Már hónapok óta főzök egy bio levesporfélével (ízesítő, mindenféle fűszer és zöldségpor), egy vagyonba került, de mivel úgy láttam, hogy ebben nincs semmi természetellenes, hát használom a gyerekeknek is (ugyanis baromi finom). Erre most olvasom, hogy az élesztőkivonat jelenthet glutamátot az élelmiszerben? Ebben van élesztőkivonat, de mivel az élesztő olyan ismerős dolog, a napi kenyerünkbe is teszek és eddig nem olvastam sehol, hogy ez mérgező, hát azt hittem, az élesztőkivonat sem az. Ez mi a fene? Akkor ne együnk ilyet? :O

Igazából ami gondot okoz, az a Na-Glutamát és annak mértéktelen fogyasztása (a klf. adalékolt ételekkel). Szóval szerintem az a mennyiség, ami esetleg a levesporban lehet, önmagában nem okozhat gondot.

A glutaminsav természetes úton termelődik az élesztőgombák működése során (is, és még sok más természetes folyamat során is, pl. az emberi szervezet is előállítja, mint eszenciális aminosavat),

Az "élesztőkivonat" szó nem is biztos hogy Na-Glutamátot jelent, ugyanis az élelmiszer(kémai)kódex előírása szerint ez egy összefoglaló név az élesztőben található vízoldható összetevők összességére (aminosavak, peptidek, szénhidrátok, sók).

"...The Food Chemical Codex defines Yeast Extract as follows: " Yeast Extract comprises the water soluble components of the yeast cell, the composition of which is primarily amino-acids, peptides, carbohydrates and salts. Yeast Extract is produced through the hydrolysis of peptide bonds by the naturally occurring enzymes present in edible yeast or by the addition of food-grade enzymes"...."

Glutaminsav (magyar)
Na-Glutamát (magyar)
Na-Glutamát előállításáról (angol)

Oldal tetejére