Hamis, egészségtelen, és jó minőségű élelmiszerek megismerésére

misamaci

Aktív tag
Ez itt a bibi. A fizetett (érdek)vizsgálatok. :mad:
Egyed, igyad, vegyed, vigyed. :rolleyes:

Ez is előfordulhat, de szerintem az is játszik, hogy normál (kis) mennyiségben fogyasztva tényleg nem okoz semmiféle káros mellékhatást, hiszen egy olyan anyagról beszélünk, ami mindig is jelen volt az ételekben, csak kis mennyiségben. (pl. emiatt ízlik az igazi, sóban érlelt füstölt hús, sonka stb. is)
Inkább az a gond, hogy az iparilag előállított élelmiszerekben szinte mindig jelen van, ész nélkül adagolják és ezért szinte lehetetlen hogy ne adagoljuk túl ha ilyeneket eszünk. Ráadásul egy idő után a szervezet megszokja a "felturbózott" ízeket és ezért a rendes ételeket ízetlennek érzi ...

borka

Őstag
Ma reggel hallottam a rádióban,hogy 1 Német fickó olyan szoftvert csinált,ami az élelmiszereken lévő vonalkódból megmutatja az élelmiszer őszzes öszzetevőit.
Fényképezős mobillal le fényképezi a vonalkódot amit a sz.gépre bevisz és 1 hatalmas adatbázisból előhivja az összes adatot.

Ha lessz egy kis időm megkeresem a Kossuth rádió arhivumába.Ma reggel 3/4 8-kor volt a műsor.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Olvastad amit Misa Írt?
Hiszen Te is termeled,hogy egyelek meg,:rohog:
Persze, termelem, annyit, amennyire szükségem van, minek az kívülről bevinni, ráadásul nem hínárból kivonva, hanem kémiai úton előállítva? :)

Nem kell kémiai cucc!!!

Csatolások

• merges_vagyok.gif
    merges_vagyok.gif
    2.7 KB · Olvasás: 36

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Misamaci köszi, teljesen érthető, amit írsz és megnyugodtam :) És mostmár ebből is többet értek...

misamaci

Aktív tag
A Reál márkatermékek minőségellenőrzése során kiderült, hogy két termék, a Pick Szeged Zrt. által gyártott „Reál Párizsi szeletelt 150g” és „Reál Sonka szeletelt 100g” Listeria Monocytogenes fertőzöttsége magasabb az előírt határértéknél, így a két termék fogyasztása az egészségre ártalmas lehet, írta keddi sajtóközleményében a Reál Hungária Élelmiszer Kft. ...

...A fertőzésveszély kizárólag a Pick Szeged Zrt. által gyártott „Reál Párizsi szeletelt 150g” és „Reál Sonka szeletelt 100g” nevű termékek esetében áll fenn, a forgalmazott egyéb termékek biztonságosak ....

cikk itt (is)

dg

Őstag
A Reál márkatermékek minőségellenőrzése során kiderült, hogy két termék, a Pick Szeged Zrt. által gyártott „Reál Párizsi szeletelt 150g” és „Reál Sonka szeletelt 100g” Listeria Monocytogenes fertőzöttsége magasabb az előírt határértéknél, így a két termék fogyasztása az egészségre ártalmas lehet, írta keddi sajtóközleményében a Reál Hungária Élelmiszer Kft. ...

...A fertőzésveszély kizárólag a Pick Szeged Zrt. által gyártott „Reál Párizsi szeletelt 150g” és „Reál Sonka szeletelt 100g” nevű termékek esetében áll fenn, a forgalmazott egyéb termékek biztonságosak ....

cikk itt (is)

Azért egy időre elveszi a kedvem attól, hogy akár máshol Pick párizsit vegyek (más boltokban is jelen van saját márkásként: pl Penny, Aldi).

vighkata

Jó ez a táblázat! Hát, amit én szoktam venni, az nincs valami előkelő helyen... ;) Vajon mennyire megbízható ez az értékelés?
Elég korrektnek tartom, ráadásul független. (Persze ma már semmi sem biztos.)
Én már régóta nem veszem a hátul szereplő cuccokat, csak sajna az elöl szereplők meg nem kaphatók mindenhol. Mondjuk a gyümjoghurttal nincs gondom, mert nem szeretem, évek óta nem is veszem, most inkább az egyéb termékekre gondoltam (tejföl, tisztítószer, stb.)

Nem árt több oldalról tájékozódni, mivel tudjuk jól, a reklámok érdekeket szolgálnak, nem (feltétlen) a mi előnyünket, hasznunkat nézik.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Ezen a tejes cikken jót derültem. Tudniillik, hogy nem nagyon fogyasztok tejterméket, amióta rendesen főzök a tejallergiás fiamnak. Max 1-1 joghurtot eszem, de mégcsak sajtot sem. Risztejet, mandulatejet, zabtejet használok. És marha sok zöldséget eszem.
Ég és föld így étkezni meg tejjel. Ez a jobb... majd egyszer leírom, mikben jobb, főleg az emésztésben, de amúgy nem hiányzik és egyre kevésbé kívánom a tejtermékeket, mostmár szinte semmit sem kívánok, ami sajt, túró, joghurt, tej vagy tejszín. Sokkal jobban is ízlenek a rizstejes dolgok, kihozza az ételekből az igazi ízt, nincs saját íze.
Na, a lényeg, hogy néhány hülyeséget írt ez a fickó (azaz mondtott), egyet idézek is:
"Számoljunk! Egy liter teljes tejben van négy százalék zsír, azaz 40 gramm. Ami gyakorlatilag két szelet felvágott, vagy egy negyed csirkecomb. "
40gr zsír az marha sok. Az én felvágottaimban, 2 szeletben max 2gr zsír van. Egy negyed csirkecomban jól néznénk ki, ha lenne 40gr zsír...

Még egy:
"Továbbá, a városi ember kalciumhiányos, de hét deci tejjel a napi szükséglet már fedezhető. "
7 deci?? Soha életemben nem ittam egy nap ennyi tejet. Szerintem csecsemőként sem :) Rengeteg zöldségben, húsban van sok kálcium, amik sokkal egészségesebbek, mint a tej és nincsenek megkérdőjelezhető tulajdonságaik...

Nem tudom, ki ez a fickó, de szerelmes a tejbe :)

vighkata

Ezen a tejes cikken jót derültem. Tudniillik, hogy nem nagyon fogyasztok tejterméket,
Nem tudom, ki ez a fickó, de szerelmes a tejbe :)
Hát ezt tök jó, össze sem beszéltünk, és mégis egy véleményen vagyunk (már megint).
A cikk olvastán végig Szendi sorai jutottak az eszembe, leginkább akkor, amikor ez a figura azt írta, hogy a tejben nincs baci, Szendi meg azt, hogy a tej egy gennytömeg.

Valahol szerintem mindketten a két végletet képviselik, talán az igazság valahol a középúton van, de biztos, hogy nem ennyire szélsőségesek, mint ahogy állítják.

Január óta én is leálltam a tejről, egy cseppet sem ittam azóta. 2 hétig nehéz volt, mert hiányzott, de ma már nincsenek "megvonási" tüneteim. Én nem vagyok érzékeny a tejre, de valami a feldolgozásával gond volt nálam, mert órákkal később mindig megdobta a cukromat. Ez a galaktóz később történő felszívódása miatt lehetett.

Amit hiányolok ettől a figurától, -ha már olyan tudományosan adta elő az értekezését-, hogy meg sem említette, hogy a pici babáknak a fejletlen immunrendszer miatt 1 éves kor alatt kifejezetten káros a tehéntej ivás. A kecsketejről nem is beszélve, mert az a lehető legrosszabb alternatíva a picurkáknak.

Ez itt egy újabb bizonyíték számomra, hogy csak azért, mert valaki "nagy ember" leírta a gondolatmenetét, az még nem szentírás, nem kell vakon, bégetve követni, mint a kisbirkák.

És egy apró megjegyzés a végére. Gyerek voltam, amikor falun a mamám megfejte a tehenet, és azon frissiben adott nekem, hogy igyak. Én, aki a városban a zacskós tejhez szoktam, meghúztam a langy(tőgy)meleg, habzó tejet, és azon nyomban ki is jött belőlem. Olyan gyorsan történt a dolog, hogy csak amikor sugárban kiraktam magamból a nedűt, akkor érzékeltem az orromban a büdös tehénszagot. Soha többet nem ittam langymeleg, frissen fejt tejet.
Asszociációként Szendi gennytömegnek leírt verziója ugrik be érzésként, és emlékként.

Senki kedvét nem akarom elvenni a tejivástól, mindenki maga dönti el, hogy issza, vagy sem.

hát én 3 éves koromtól 25 éves koromig nem ittam tejet, max kakót, vagy tejeskávét. Akkor költöztünk vidékre, és itt is van "tőgymeleg" tej. Megkóstoltam csak úgy "melegen". Hát nekem nagyon ízlett. Sokáig nem tudtam inni, mert eltelítődött a szervezetem. azóta boltit iszom, de csak tejeskávé formájában. 1 pohár/nap.
Erről nem akarok lemondani, mert már csak egy kis csontritkulás kellene a boldogságomhoz.

Oldal tetejére