Hamis, egészségtelen, és jó minőségű élelmiszerek megismerésére

misamaci

Aktív tag
Bocs, de akkor hogy lehet tőlük ételt kapni? És az árakról, jól látom, külön fel kell venni a termelőkkel a kapcsolatot, hogy megtudjunk valamit?

Én is így értelmeztem, hogy ez az oldal inkább csak arra szolgál hogy megtaláljuk egyáltalán a termelőket, a többi már a mi dolgunk ... sőt sok termelő alapból írja is, hogy árusítás a telephelyén, vagy küldi csomagban stb ... de legalább 1 (vagy több) telefonszám ott van mindenhol, szóval ezt az infót nem kell vadászgatni (láttam már ilyet is)

dg

Őstag
Én is így értelmeztem, hogy ez az oldal inkább csak arra szolgál hogy megtaláljuk egyáltalán a termelőket, a többi már a mi dolgunk ... sőt sok termelő alapból írja is, hogy árusítás a telephelyén, vagy küldi csomagban stb ... de legalább 1 (vagy több) telefonszám ott van mindenhol, szóval ezt az infót nem kell vadászgatni (láttam már ilyet is)

Igen, igen, azóta még jobban belenéztem. Most már azt gondolom, még jó is, ha az egyébként állandóan változó árakról nem írnak, elvégre ez nem egy webáruház. Szuper-jó ötlet -- változatlanul ezt gondolom!

borka

Őstag
Nem csak a bükki víz híres,hanem a bükki sajt is.:rohog:Pumpás idáig titokba tartotta.;)A talira meg akar lepni minket 1 nagy gurigával.:hurra::hurra::hurra:

S.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Nem nézek, csak veszek, meg eszek... ;)
Na jó, kicsit nézek is. :)
A diab talira pedig hozhatsz is egy-két karikával. Persze nem hozzájárulásként, hanem beszámítva a közös kajaköltségbe.
Mert ugye jöttök, csak még nem jelentkeztél? ;)

poe

Őstag
A diab talira pedig hozhatsz is egy-két karikával. Persze nem hozzájárulásként, hanem beszámítva a közös kajaköltségbe.
Mert ugye jöttök, csak még nem jelentkeztél? ;)
Megyünk, vagy megyek, ha egy mód van rá, csak mostanában elhalálozni sincs időm, így nem tudtam nyomonkövetni a talis dolgokat...
Jövő hétre tán egy kicsit csendesülnek a dolgaim, akkor megkereslek ezügyben. :dr_24:

misamaci

Aktív tag

Mármint melyik rész? :) ... mondjuk a csontritkulás eredményes kezeléséről szóló eredmények szerintem is eléggé kereskedelmi ihletésből születtek. :)

A hashajtó hatás - magas dózis vagy érzékenység esetén - szinte alapjáraton megvan az összes cukoralkoholnál ... és hosszútávon a máj túlterhelése/károsodása is elég valószínűnek hangzik (hiszen jóval több, fel nem dolgozott, anyagot kell eltávolítani a szervezetből) ... de ez szintén érvényes szinte az összes édesítőszerre ... hiszen ami nem bomlik le, az lényegében káros anyagként jelenik meg a szervezet számára.

Azért ne rezelj be! Ahogy olvasgattam a dolgokat folyamatosan elég nagy adagokban kell adagolni, hogy ez a hatás jelentkezzen (bár azért egyéni érzékenység is játszhat a dologban).

itt találhatsz bővebb infókat, főleg a cikk végén belinkelt anyagokat érdemes megnézni
http://en.wikipedia.org/wiki/Xylitol (angol)

erre gondoltam:
Kutyákkal való kísérlet kimutatta, hogy 100 mg xilit/kutya kg, tehát egy 20 kg-os kutya esetében napi 2 gramm alacsony vércukrot (hypoglycaemia) váltott ki, ami bizony életveszélyes is lehet. Az alacsony vércukorszint szédüléssel, zavarodottsággal, eszméletvesztéssel majd halállal jár, esetünkben a xilit elfogyasztása után 30 perccel.
Ez egy kicsit gyors, nem? 30 perc!!

misamaci

Aktív tag
erre gondoltam:
Kutyákkal való kísérlet kimutatta, hogy 100 mg xilit/kutya kg, tehát egy 20 kg-os kutya esetében napi 2 gramm alacsony vércukrot (hypoglycaemia) váltott ki, ami bizony életveszélyes is lehet. Az alacsony vércukorszint szédüléssel, zavarodottsággal, eszméletvesztéssel majd halállal jár, esetünkben a xilit elfogyasztása után 30 perccel.
Ez egy kicsit gyors, nem? 30 perc!!

Ott van az eb elhantolva, hogy az emberek és a kutyák anyagcseréje eléggé eltérő ... a kutyáknál teljesen felszívódik és a véráramba kerül ... az embereknél sokkal kisebb mértékben szívódik fel, ezért okoz inkább hasmenést. (...és azért kutyákkal készítették a tanulmányt, mert ezeket a kutatásokat állatorvosok végezték ... a kutya->édesség->rosszullét vonalon elindulva )

idézet innen (pdf): http://files.meetup.com/556343/xylitol in dogs.pdf
"...Oral absorption of xylitol varies greatly among
species. In people and rats, xylitol is absorbed slowly
(which increases the risk of osmotic diarrhea associ-
ated with excess sugar-alcohol ingestion); between
49% and 95% of oral xylitol is absorbed by people.4,5
In dogs, xylitol is rapidly and almost completely ab-
sorbed, with peak plasma concentrations occurring
at about 30 minutes.6
In rats, most xylitol metabolism occurs in the liver.
It is rapidly converted to D-xylulose, which is then
metabolized via the pentose-phosphate pathway to
glucose, glycogen, and, to a lesser extent, lactate.7
Virtually no xylitol is excreted in the urine. ..."

Oldal tetejére