Kedves Csigu!Talán vadnak hangzik,de nekem egy ilyen eccerűség jutott eszembe,aztán csak javíts ki nyugodtan!De ha jól emlékszem,pontosan te mondtad,hogy 4naponta cseréled a helyet.Valamit esetleg félreértettem,vagy tényleg így van?Csak azért kérdezem,mert amikor az őspumpák megjelentek,akkor még a napi csere volt érvényben.Mások is itt 2-3 napot írtak.Tudod,hogy van az emberi testben egy olyan progi,ami az idegentestek eltávolítását célozza.Ha nem megy,akkor jön a "feldolgozó ipar".Ami ugye vagy megbékélést jelent,de sok esetben kellemetlen reakciójú izolálást,ha érteni,mit mondani akarni Növényke...Sok sikert kívánok,de a fémen én is csodáxom...Ha valakit irritál idegen test,az hogyan tudna fémmel összehaverkodni?De tudod mit?Inkább legyen végre sikered,hiszen a pumpánál nagyszerűbb találálálá...mány nem is létezik!
Növénykém!
Biztos, hogy nem én írtam, hogy 4 naponta cserélem a helyeket/kanülöket... Van, hogy naponta, de max. (és szigorúan max.!!!) 2 naponta cserélek kanült, magamnál, és Máténál is... Máténak nincsenek bőrreakciói, de mivel csökkent IgA, IgG-je van, hatványozottabban fogékonyabb a fertőzésekre, akár a bőrön keresztülieket is beleértve... Nem rizikózunk, cselekszünk... ;-)
Ezt a "fém kanült" nem a szokványos értelemben vett "fém"-nek kell érteni... Mittudoménmár milyen anyagból van, elvileg, maga az anyag nem irrigál... (De ezt majd az én bürkém eldönti...;-)) Egyelőre nyugi van a kanül helyén... Így is maradjon!
Egyébként mint szerkentyű nem valami szimpatikus ez a Rapid-D Link... A szerelék az, ami nem szimpatikus...
Nem tudom, ki látott már közületek ilyen kanült, úgy közelebbről... De leírom nagyjából... Érdekes csatlakozója van, ami a cartridge-hez (inzulin tartály, az a fecsi szerű...), nem olyan, mint a Flexen, Tenderen... Ez sokkal puhább, vagyis, puha anyagból van, és érdekes "szárnyai" vannak 2 oldalon... A szerelék maga (a cső) nagyon merev, órák alatt rugja csak ki magát, vagyis, csak órák múlva egyenesedik ki, addig tekereg minden fele (ahogy a csomagolásban össze volt tekerve...). Nekem az is furi, hogy a kanül-részhez tartozik egy kb. 8-10 cm. hosszúságú szerelék rész, ami ugye a kanülhöz tartozik, ennek a végét kell rácsatlakoztatni a szerelék többi részére... Ugyanis, a légtelenítés úgy megy, hogy a tű végén kell, hogy kicsöpögjön az inzulin, és utána kell beszúrni a tűt a bőrbe... Utána tilos légteleníteni (mert már légtelenítve van a tű...) De ennel a formánál kizárt, hogy elmaradjon a tű légtelenítése, esetleg nem megfelelő mennyiséggel légtelenít az ember (vagy túl kevés, vagy túl sok...). Szóval, nem pont a kanül végénél (ragacsos fej) lehet lecsatlakoztatni a szereléket, hanem fürdésnél a kanülből kilóg még vagy 8-10 cm. hosszú cső, annak a végére lehet tenni egy kis kupakot, és irány a fürdés... Hát, elég zavaró ez az ide-oda lifegő-lafogó szerelék darab... Főleg törölközéskor kell odafigyelni rá, nehogy kirántsa az ember...
De mi van olyankor, amikor a légbuborék túlhaladt ezen a 8-10 cm.-es szakaszon??? Mit tudok vele csinálni??? Nem tudom "kinyomatni" a légbubit, úgy, mint Fexen, vagy Tenderen... Nagy valószínűséggel, beadásra kell, hogy kerüljön a levegő?! Vagy cserélhetem ki az egész kanül részt??? Fogggggalmam sincs, mi ilyenkor a teendő... ??? És, amikor szétcsatlakoztatom a szereléket (mondjuk fürdéskor), és akkor kerül bele így levegő (és elég nagy valószínűséggel kerül is bele!!!!!!)?! Akkor mi van?! Szóval, nagyon nem szimpi ez a kanül........
Összegezve: ha a bőröm bírja, csak abban az esetben marad ez a típusú kanül... Egyáltalán nem nyerte meg a tetszésemet, mint kanül (mivel, van viszonyítási alapom...)...