Insulinpumpa

gretta

Új tag
hát sok választása sajna nincs az embernek. mindent túl kell fogadnunk amit kiszabnak ránk. éshát ki hogy viseli.... én személyszerint néha nehezen tudom elfogadni a dolgokat ( főleg a rosszakat :) ), de szerencsére nem mindenki ilyen mint én :)
és mi van ha a bőrallergia megmarad??? a pumpásokkal beszéltél már ezügyben? hátha van valami ötletük. egyébként viszket neked? zavar valamiben? vagy semmiképp sem jó hamár van ilyen..

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Mostani álláspont szerint minden bizonnyal otthon leszek hétvégén... Remélem!:) Viharos sebességű gyógyulás?! Beérem én a lassú, de biztossal is... ;) Nem vagyok én telhetetlen, nagyravágyó! ;-):)
Timi, nekem úgy rémlik, más is írt már hasonló bőrreakciót... :roll: De nemtom ki és mikor... huha, én is remekelek itt...

Képzeljétek, mikor most műtöttek (császár), a doki a műtét után közölte velem, hogy nem sok ilyen szövetet látott még, mint az enyém (az első, sima szülésnél is már megjegyezte, de akkor csak egy gátmetszés erejéig láthatta, hogy hogy vérzek), azt mondta, hogy extra munkát igényelt a sok vérzés, amit a szöveteim produkáltak. Tehát nem vagyok vérzékeny, az alvadási faktoraim jók, a szöveteim olyan eresek, hogy ilyen nem sok van. Na, hát legalább már orvosilag is alá vagyok támasztva, hogy ezért nem ment nekem a pumpa. Ez azért megnyugtatott, mostmár tutira tudom, hogy nálam ez egy különleges állapot, a jövőben fontos info lehet még, pl műtétnél és megnyugodtam, hogy nem én vagyok kis érzékenyke, nem én reagáltam túl a dolgokat, hanem valóban nem normális, amennyire véreztek a kanüljeim. Engem ez pszichésen nagyon nyomasztott, mert senkinek sincs ilyen gondja és nem tudtam eldönteni, hogy csak én vagyok túl nyámlila vagy tényleg egy ritka szöveti vérzékenységről van szó. A doki szerint nem probléma ez még műtétnél sem, csak azért jó tudni, mert több tamponálás és tálka kell a vérhez, de a szövetekből nem tudok annyi vért veszíteni, hogy ártson, csak kellemetlen, mert folyton kicsit vérzik.

Zsu77

Új tag
Tímeácska!Én azt javaslom,hogy kérdezz rá erre az allergia topikban is.Ha nincs,nyiss egy általánost,mert ott majd előtérbe kerülve egy szaki-doki biztos ránéz!

tímeácska

Őstag
Timi, nekem úgy rémlik, más is írt már hasonló bőrreakciót... :roll: De nemtom ki és mikor... huha, én is remekelek itt...

Képzeljétek, mikor most műtöttek (császár), a doki a műtét után közölte velem, hogy nem sok ilyen szövetet látott még, mint az enyém (az első, sima szülésnél is már megjegyezte, de akkor csak egy gátmetszés erejéig láthatta, hogy hogy vérzek), azt mondta, hogy extra munkát igényelt a sok vérzés, amit a szöveteim produkáltak. Tehát nem vagyok vérzékeny, az alvadási faktoraim jók, a szöveteim olyan eresek, hogy ilyen nem sok van. Na, hát legalább már orvosilag is alá vagyok támasztva, hogy ezért nem ment nekem a pumpa. Ez azért megnyugtatott, mostmár tutira tudom, hogy nálam ez egy különleges állapot, a jövőben fontos info lehet még, pl műtétnél és megnyugodtam, hogy nem én vagyok kis érzékenyke, nem én reagáltam túl a dolgokat, hanem valóban nem normális, amennyire véreztek a kanüljeim. Engem ez pszichésen nagyon nyomasztott, mert senkinek sincs ilyen gondja és nem tudtam eldönteni, hogy csak én vagyok túl nyámlila vagy tényleg egy ritka szöveti vérzékenységről van szó. A doki szerint nem probléma ez még műtétnél sem, csak azért jó tudni, mert több tamponálás és tálka kell a vérhez, de a szövetekből nem tudok annyi vért veszíteni, hogy ártson, csak kellemetlen, mert folyton kicsit vérzik.

Szia Molli!
Örülök, hogy látlak! Remélem, minden O.K. Nálatok!;-)
Apropó! Jöttök a talira? Ugye igen, igen, igen lesz a válasz!?;)
Szerintem, én írtam az allergiás reakciókról... :rolleyes: Csak én lehetek ilyen bonyi...;):rolleyes::mrgreen:

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Sziasztok!

Mindenkinek ajánlom, bár nekem azért vannak kétségeim, mert ugye nem egyedül a glukagon emeli a cukrot. De azért a Somogyizóknak, akár jól jöhet ez a elfedezés, meg azoknak is, akiknél a gyerkőcök még növésben vannak. :)

http://rd.hirkereso.hu/rd/5644723?o...u/Tudomany/20080829_cukorbetegseg_leptin.aspx

Sok jó sukrot és egészséget kívánok: PindurBocs

Ezek állatkísérletek, és kezdetlegesek. Egy mellette lépvő cikkből idézek:

""Két héten belül teljesen normálisak voltak" - közölte Unger, aki úgy véli, a leptin megváltoztatta egy másik hormon, az úgynevezett inzulinszerű növekedési faktor (IGF-1) működését. Az IGF-1 az inzulinhoz hasonlóan szabályozni kezdte a vércukorszintet, sőt vélhetően egy másik, diabétesznél termelődő káros anyag, a glukagon képződését is akadályozhatja. Mivel a génterápia embernél veszélyes lehet, Unger most azt tervezi, hogy a diabéteszes egerekbe injekcióval juttatják be a leptint, remélve, hogy így is hatékony a módszer."

Zsu77

Új tag
diabétesznél termelődő káros anyag, a glukagon...

Hát ezt nevezem!Ez aztán tudomány!A glukagon mint káros anyag...remélem az illető nem megy nobel-díjért!

dg

Őstag
diabétesznél termelődő káros anyag, a glukagon...

Hát ezt nevezem!Ez aztán tudomány!A glukagon mint káros anyag...remélem az illető nem megy nobel-díjért!

Maradjunk optimisták, és higgyük azt, hogy a fordító cseszerintette el a cikket. Ezen a honlapon is volt már olyan mondat, főoldalon közölt cikkben, hogy az inzulint a máj termeli.:D Vijjogtam is rendesen!

Zsu77

Új tag
Maradjunk optimisták, és higgyük azt, hogy a fordító cseszerintette el a cikket. Ezen a honlapon is volt már olyan mondat, főoldalon közölt cikkben, hogy az inzulint a máj termeli.:D Vijjogtam is rendesen!

Hát akkor talán el is lehetne búcsúzni ettől az oldaltól és felvenni a hiteltelen informátorok körébe...
Egy laikus ha innen informálódik,hát...még belegondolni is rossz.De közben meg húznák ki a pénzt szegénynek a zsebéből...
:mad::mad::mad:

tímeácska

Őstag
Hát akkor talán el is lehetne búcsúzni ettől az oldaltól és felvenni a hiteltelen informátorok körébe...
Egy laikus ha innen informálódik,hát...még belegondolni is rossz.De közben meg húznák ki a pénzt szegénynek a zsebéből...
:mad::mad::mad:

...és mindeközben informálódnak is onnan a laikusok, és húzzák is ki a pénzt szegények zsebéből... (Gondolom én...:rolleyes:)
Mert ugye, egy laikusnál jobb "kuncsaft" nincs is! Ők bármit elhisznek, bármit megvesznek... Csúnya dolog az Ő hiszékenységüket (reménykedésüket-???-) kihasználni, na de hát ezt híjják "biznisz"-nek...
Mert ugye, próbáljanak Minket -nem annyira laikusokat:mrgreen:- meggyőzni... Asszem, felkopna az álluk a "laikusokból élő" cégeknek... Asszem... :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Zsu77

Új tag
Hát igen.És a gond az,amikor megvan a kellő lexikális tudás ugyan,de mégis előrukkolnak a csodaszerekkel.Amik ráadássul tényleg működnek.Sajnos.Már mint tényleg sajnos.Komoly bajok bevált módszerrel kezelt,kényesen felállított egyensúlyába rondítanak bele.Konkrétan.Bizonyos cég bizonyos terméke bizonyosan méregdrágán felvállalta,hogy majd ők eltüntetik azt a piszok cukrot a vérből...:confused::confused::confused:A baj az,hogy a dolog működik.
De bocsánat.Mert nem kéne az egész "bent a cukor-eltűnt a cukor" ügy lényegét szem elől téveszteni.Történetesen azt,hogy arra a "nagyellenség"fránya cukira éppenséggel odabent "egy páran"várnak.Mondjuk hány db sejtecske?Az tuti,hogy őket csak az inzulin tudja megetetni semmi más.Illusztrálva ez kb. olyan,hogy én leteszem eléd az ételt,hogy megegyed,de jön valaki aki majd azt eltünteti,hogy a konyha asztal ismét üres legyen.Jól laktál-e?Ilyen szereknek neki esni több,mint veszélyes.Ha a kiszámolt ch-szükséget ez az akármi elviszi,akkor hogy lesz a sejteké?Szerintem hagyjuk meg ezt a munkát a jól bevált inzulinnak,ő tudja,hogy hova kell azt eltüntetni!

tímeácska

Őstag
Más téma...

Használt itt már valaki fém kanült (Rapid-D Link)? Én pár napja használom, amolyan tesztelés jelleggel, hogy bírjuk-e egymást...
Annyira furi... Olyan, mintha valami ...izé... piszkálná a bőrömet belülről... Nem kellemetlen, nem fáj, de... nem is kellemes... Érdekes... Olyan, mintha csikizne... Tender/Flex Linknél nem éreztem ilyet, vagy hasonlót, lehet, hogy ezt a fém tű miatt érzem... Kíváncsi vagyok, hogy "bírjuk-e egymást" hosszabb távon, avagy allergizáljuk egymást... ;-) :-D

bogex

Új tag
Más téma...

Használt itt már valaki fém kanült (Rapid-D Link)? Én pár napja használom, amolyan tesztelés jelleggel, hogy bírjuk-e egymást...
Annyira furi... Olyan, mintha valami ...izé... piszkálná a bőrömet belülről... Nem kellemetlen, nem fáj, de... nem is kellemes... Érdekes... Olyan, mintha csikizne... Tender/Flex Linknél nem éreztem ilyet, vagy hasonlót, lehet, hogy ezt a fém tű miatt érzem... Kíváncsi vagyok, hogy "bírjuk-e egymást" hosszabb távon, avagy allergizáljuk egymást... ;-) :-D

nem is hallottam még fém kanülről. ezt a pumpás cég adta kipróbálásra? ezt ajánlották az allergia elkerülése végett? kíváncsi vagyok hogy hogy bírja a bőröd. Végülis ha ő bírja akkor te majd megszokod valahogy :)

tímeácska

Őstag
nem is hallottam még fém kanülről. ezt a pumpás cég adta kipróbálásra? ezt ajánlották az allergia elkerülése végett? kíváncsi vagyok hogy hogy bírja a bőröd. Végülis ha ő bírja akkor te majd megszokod valahogy :)

Pedig nagyon rég óta van a Roche cégnek ez a fém kanülje! Régebb óta, mint a Flex Link...
Igen, ezt ajánlották, elég sok hasonló bőrproblémás egyénnél megoldást jelentett a fém kanül használata... Meg, voltaképpen már csak ez az egy fajta kanül maradt, amit még nem próbáltam ki... Minden Roche pumpát használó emberke start-setjében van egy ilyen kanül, és persze Tender és Flex Link is... Csak sokan "észre sem veszik" a Rapid-D Linket, mert nem olyan "dizájnos", sem Ő maga, sem a csomagolása... :D

Zsu77

Új tag
Kedves Csigu!Talán vadnak hangzik,de nekem egy ilyen eccerűség jutott eszembe,aztán csak javíts ki nyugodtan!De ha jól emlékszem,pontosan te mondtad,hogy 4naponta cseréled a helyet.Valamit esetleg félreértettem,vagy tényleg így van?Csak azért kérdezem,mert amikor az őspumpák megjelentek,akkor még a napi csere volt érvényben.Mások is itt 2-3 napot írtak.Tudod,hogy van az emberi testben egy olyan progi,ami az idegentestek eltávolítását célozza.Ha nem megy,akkor jön a "feldolgozó ipar".Ami ugye vagy megbékélést jelent,de sok esetben kellemetlen reakciójú izolálást,ha érteni,mit mondani akarni Növényke...Sok sikert kívánok,de a fémen én is csodáxom...Ha valakit irritál idegen test,az hogyan tudna fémmel összehaverkodni?De tudod mit?Inkább legyen végre sikered,hiszen a pumpánál nagyszerűbb találálálá...mány nem is létezik!:)

tímeácska

Őstag
Kedves Csigu!Talán vadnak hangzik,de nekem egy ilyen eccerűség jutott eszembe,aztán csak javíts ki nyugodtan!De ha jól emlékszem,pontosan te mondtad,hogy 4naponta cseréled a helyet.Valamit esetleg félreértettem,vagy tényleg így van?Csak azért kérdezem,mert amikor az őspumpák megjelentek,akkor még a napi csere volt érvényben.Mások is itt 2-3 napot írtak.Tudod,hogy van az emberi testben egy olyan progi,ami az idegentestek eltávolítását célozza.Ha nem megy,akkor jön a "feldolgozó ipar".Ami ugye vagy megbékélést jelent,de sok esetben kellemetlen reakciójú izolálást,ha érteni,mit mondani akarni Növényke...Sok sikert kívánok,de a fémen én is csodáxom...Ha valakit irritál idegen test,az hogyan tudna fémmel összehaverkodni?De tudod mit?Inkább legyen végre sikered,hiszen a pumpánál nagyszerűbb találálálá...mány nem is létezik!:)

Növénykém!
Biztos, hogy nem én írtam, hogy 4 naponta cserélem a helyeket/kanülöket... Van, hogy naponta, de max. (és szigorúan max.!!!) 2 naponta cserélek kanült, magamnál, és Máténál is... Máténak nincsenek bőrreakciói, de mivel csökkent IgA, IgG-je van, hatványozottabban fogékonyabb a fertőzésekre, akár a bőrön keresztülieket is beleértve... Nem rizikózunk, cselekszünk... ;-)
Ezt a "fém kanült" nem a szokványos értelemben vett "fém"-nek kell érteni... Mittudoménmár milyen anyagból van, elvileg, maga az anyag nem irrigál... (De ezt majd az én bürkém eldönti...;-)) Egyelőre nyugi van a kanül helyén... Így is maradjon!
Egyébként mint szerkentyű nem valami szimpatikus ez a Rapid-D Link... A szerelék az, ami nem szimpatikus...
Nem tudom, ki látott már közületek ilyen kanült, úgy közelebbről... De leírom nagyjából... Érdekes csatlakozója van, ami a cartridge-hez (inzulin tartály, az a fecsi szerű...), nem olyan, mint a Flexen, Tenderen... Ez sokkal puhább, vagyis, puha anyagból van, és érdekes "szárnyai" vannak 2 oldalon... A szerelék maga (a cső) nagyon merev, órák alatt rugja csak ki magát, vagyis, csak órák múlva egyenesedik ki, addig tekereg minden fele (ahogy a csomagolásban össze volt tekerve...). Nekem az is furi, hogy a kanül-részhez tartozik egy kb. 8-10 cm. hosszúságú szerelék rész, ami ugye a kanülhöz tartozik, ennek a végét kell rácsatlakoztatni a szerelék többi részére... Ugyanis, a légtelenítés úgy megy, hogy a tű végén kell, hogy kicsöpögjön az inzulin, és utána kell beszúrni a tűt a bőrbe... Utána tilos légteleníteni (mert már légtelenítve van a tű...) De ennel a formánál kizárt, hogy elmaradjon a tű légtelenítése, esetleg nem megfelelő mennyiséggel légtelenít az ember (vagy túl kevés, vagy túl sok...). Szóval, nem pont a kanül végénél (ragacsos fej) lehet lecsatlakoztatni a szereléket, hanem fürdésnél a kanülből kilóg még vagy 8-10 cm. hosszú cső, annak a végére lehet tenni egy kis kupakot, és irány a fürdés... Hát, elég zavaró ez az ide-oda lifegő-lafogó szerelék darab... Főleg törölközéskor kell odafigyelni rá, nehogy kirántsa az ember...
De mi van olyankor, amikor a légbuborék túlhaladt ezen a 8-10 cm.-es szakaszon??? Mit tudok vele csinálni??? Nem tudom "kinyomatni" a légbubit, úgy, mint Fexen, vagy Tenderen... Nagy valószínűséggel, beadásra kell, hogy kerüljön a levegő?! Vagy cserélhetem ki az egész kanül részt??? Fogggggalmam sincs, mi ilyenkor a teendő... ??? És, amikor szétcsatlakoztatom a szereléket (mondjuk fürdéskor), és akkor kerül bele így levegő (és elég nagy valószínűséggel kerül is bele!!!!!!)?! Akkor mi van?! Szóval, nagyon nem szimpi ez a kanül........
Összegezve: ha a bőröm bírja, csak abban az esetben marad ez a típusú kanül... Egyáltalán nem nyerte meg a tetszésemet, mint kanül (mivel, van viszonyítási alapom...)...

Zsu77

Új tag
Növénykém!
Biztos, hogy nem én írtam, hogy 4 naponta cserélem a helyeket/kanülöket... Van, hogy naponta, de max. (és szigorúan max.!!!) 2 naponta cserélek kanült, magamnál, és Máténál is... Máténak nincsenek bőrreakciói, de mivel csökkent IgA, IgG-je van, hatványozottabban fogékonyabb a fertőzésekre, akár a bőrön keresztülieket is beleértve... Nem rizikózunk, cselekszünk... ;-)
Ezt a "fém kanült" nem a szokványos értelemben vett "fém"-nek kell érteni... Mittudoménmár milyen anyagból van, elvileg, maga az anyag nem irrigál... (De ezt majd az én bürkém eldönti...;-)) Egyelőre nyugi van a kanül helyén... Így is maradjon!
Egyébként mint szerkentyű nem valami szimpatikus ez a Rapid-D Link... A szerelék az, ami nem szimpatikus...
Nem tudom, ki látott már közületek ilyen kanült, úgy közelebbről... De leírom nagyjából... Érdekes csatlakozója van, ami a cartridge-hez (inzulin tartály, az a fecsi szerű...), nem olyan, mint a Flexen, Tenderen... Ez sokkal puhább, vagyis, puha anyagból van, és érdekes "szárnyai" vannak 2 oldalon... A szerelék maga (a cső) nagyon merev, órák alatt rugja csak ki magát, vagyis, csak órák múlva egyenesedik ki, addig tekereg minden fele (ahogy a csomagolásban össze volt tekerve...). Nekem az is furi, hogy a kanül-részhez tartozik egy kb. 8-10 cm. hosszúságú szerelék rész, ami ugye a kanülhöz tertozik, ennek a végét kell rácsatlakoztatni a szerelék többi részére... Ugyanis, a légtelenítés úgy megy, hogy a tű végén kell, hogy kicsöpögjön az inzulin, és utána kell beszúrni a tűt a bőrbe... Utána tilos légteleníteni (mert már légtelenítve van a tű...) De ennel a formánál kizárt, hogy elmaradjon a tű légtelenítése, esetleg nem megfelelő mennyiséggel légtelenít az ember (vagy túl kevés, vagy túl sok...). Szóval, nem pont a kanül végénél (ragacsos fej) lehet lecsatlakoztatni a szereléket, hanem fürdésnél a kanülből kilógmég vagy 8-10 cm. hosszú cső, annak a végére lehet tenni egy kis kupakot, és irány a fürdés... Hát, elég zavaró ez az ide-oda lifegő-lafogó szerelék darab... Főleg törölközéskor kell odafigyelni rá, nehogy kirántsa az ember...
Összegezve: ha a bőröm bírja, csak abban az esetben marad ez a típusú kanül... Egyáltalán nem nyerte meg a tetszésemet, mint kanül (mivel, van viszonyítási alapom...)...

:???:...Nos,sok sikert!:)
:(

Oldal tetejére