Insulinpumpa

orsika

Új tag
Szia Orsika!
Egy tipp: egészségpénztár!!! Ha van esetleg Neked, vagy a családodon belül Valakinek, akkor az Ő nevére (aki nevén a kártya van!) kérjed a számlát! Ha nincs senkid, akinek lenne ilyen kártyája, akkor szerintem itt az idő, hogy legyen Neked is! Ha pl. vállalsz havi 5-6 ezer Ft-os befizetési önrészt, akkor ez pontosan fedezni fogja a következő fél éves szerelékeid árát. És, ebben az eg.pénztárban az a pozitív, hogy jóváírják a bankszámládra a vásárlás összegét (vagyis, visszakapod), ha fedezi az eg.pénzt.kártya összege a vásárlás teljes összegét, akkor az egészet írják jóvá, ha kevesebb pénz van rajta, akkor meg annyit, amennyi rajta van. Pl.: 33700 Ft volt Mátém fél éves szerelék mennyiégének az ára, az én eg.pént.kártyámon volt mondjuk 39000, akkor így a teljes, azaz a 33700 Ft-ot jóváírják a számla ellenében a bankszámlámra. De ha csak 20000 Ft lett volna a kártyámon, akkor azt a 20000 Ft-ot írták volna jóvá! Azért, ez nem kis "segítség"!;-)
Egyébként, tudom javasolni Mindenkinek ezt az eg.pénztárasdit! Jó dolog!
Diab.egyesületen keresztüli fizetésről nem hallottam, erről nincs infóm!
Szia.
Ezt úgy értsem, hogy én havonta 5-6 ezret bepakolok a pénztárba, és abból kijön a szerelék fél évente, plusz még a szerelék összegét jóvá is írják nekem? tehát ingyen van?:???:
Ebbe nekik mi az üzlet???

tímeácska

Őstag
Szia.
Ezt úgy értsem, hogy én havonta 5-6 ezret bepakolok a pénztárba, és abból kijön a szerelék fél évente, plusz még a szerelék összegét jóvá is írják nekem? tehát ingyen van?:???:
Ebbe nekik mi az üzlet???

:-D Igen! Mátémnál a pumpa így lett kifizetve! :-D És, valóba, jóvá is írták mind a 138.000 Ft-ot!;) Éppen most váltottuk ki a következő féléves mennyiséget, ugyan így jártunk el (ismét). Ha jól emlékszem, 30 naponbelül írják jóvá a vásárlás összegét!
Nos, csak a világosan látás kedvéért!
Azt tudom, hogy a Pharma Marketing-nél nincsen kártyaleolvasó portál (vagy mi!), így nekem ki kell fizetni a futárnak (mivel Ő hozza) a cuccost (Máté esetében ugye 33700 Ft).
De előre szóltam, (még a receptek leadásakor), hogy az én nevemre állítsák ki a számlát (vagy annak a családtagnak a nevére, aki nevén szerepel a kártya!!!). Cuccos megkap, kp. 33700 Ft kifizet, számla kivesz, és eljuttat az egészségügyi pénztárhoz, ahol majd 30 napon belül jóváírják a vásárlás összegét a számlaszámomra!
Ahol kártyaleolvasó működik (pl. gyógyszertárak), ott ugyan úgy lehet vele vásárolni, mint a bankkártyával, a rendelkezésreálló összeg erejéig.
Jó kis biznisz ez!;-)
Hogy miért éri meg Nekik?! Hát, mittudomén! De, hogy nekem miért éri meg?!:rolleyes:;););)

tímeácska

Őstag
:-D Igen! Mátémnál a pumpa így lett kifizetve! :-D És, valóba, jóvá is írták mind a 138.000 Ft-ot!;) Éppen most váltottuk ki a következő féléves mennyiséget, ugyan így jártunk el (ismét). Ha jól emlékszem, 30 naponbelül írják jóvá a vásárlás összegét!
Azt tudom, hogy a Pharma Marketing-nél nincsen kártyaleolvasó portál (vagy mi!), így nekem ki kell fizetni a futárnak (mivel Ő hozza) a cuccost (Máté esetében ugye 33700 Ft).
De előre szóltam, (még a receptek leadásakor), hogy az én nevemre állítsák ki a számlát (vagy annak a családtagnak a nevére, aki nevén szerepel a kártya!!!). Cuccos megkap, kp. 33700 Ft kifizet, számla kivesz, és eljuttat az egészségügyi pénztárhoz, ahol majd 30 napon belül jóváírják a vásárlás összegét a számlaszámomra!
Ahol kártyaleolvasó működik (pl. gyógyszertárak), ott ugyan úgy lehet vele vásárolni, mint a bankkártyával, a rendelkezésreálló összeg erejéig.
Jó kis biznisz ez!;-)
Hogy miért éri meg Nekik?! Hát, mittudomén! De, hogy nekem miért éri meg?!:rolleyes:;););)

Nos, innen levonható az a következtetés, hogy valójában Te előtakarékoskodtál... Vagy mi!;)
Ugyanis:
Ahol egyből le tudják vonni a pénzt a kártyáról (pl. gyógyszertár), ott a Te általad befizetett pénzből kerül levonásra a fizetendő összeg!
A szerelékek esetében:
Te ugye havonta beteszel 5-6 ezer Ft-ot, de mivel nem tudják azonnal levonni a kártyádról, Neked ki kell fizetned a teljes összeget kp.-ben, és csak azt írják jóvá a számlaszámodon!!! De azt Te 1 összegben kapod vissza, míg havonta 5-6 ezer Ft-ot fizettél "csak" be, és ugye sokkal nehézkesebb lett volna egy összegben kifizetni (igaz, így is ki kell fizetni 1 összegben, de EZT kapod vissza!!!). Hú, nem tudom, mennyire érteni! Help!!!

gretta

Új tag
Jó kis biznisz ez!;-)

Hú hogy is van ez????
A párom a Tempo eg.pénztárnál van. Legutóbb azzal fizettük ki a féléves szereléket. Az úgy működött, hogy én nyilatkoztam arrol hogy ők levehetik a tempo számlámról az összeget. Ők ezt a nyilatkozatot eljuttatták a temponak és a számláról így leemelték a pénzt. A kapott számlát kellett volna visszaküldenem hogy ők azt jóváírják a saját számlámra??? Milyen indokkal? Nem értem. És ezt az összeget vagy legalábbis egy részét a jövőévi adóbevallásban visszakérhetem. Hát nagyon nem lenne mindegy....
ha nem unod akkor elmagyarázhatnád egy picit. vagy olvassam át újra amit írtála :)

tímeácska

Őstag
Hú hogy is van ez????
A párom a Tempo eg.pénztárnál van. Legutóbb azzal fizettük ki a féléves szereléket. Az úgy működött, hogy én nyilatkoztam arrol hogy ők levehetik a tempo számlámról az összeget. Ők ezt a nyilatkozatot eljuttatták a temponak és a számláról így leemelték a pénzt. A kapott számlát kellett volna visszaküldenem hogy ők azt jóváírják a saját számlámra??? Milyen indokkal? Nem értem. És ezt az összeget vagy legalábbis egy részét a jövőévi adóbevallásban visszakérhetem. Hát nagyon nem lenne mindegy....
ha nem unod akkor elmagyarázhatnád egy picit. vagy olvassam át újra amit írtála :)

Abban az esetben, ha már eleve volt megállapodás a pumpás cég (vagy akiknek a szerelékeket/pumpát fizetne kellett -nálunk a Pharma Marketing KFT-), és az egészségpénztár között, akkor ki lehetett hagyni a számla eg.pénztárhoz való eljuttatását, mert automatikusan jóváírták... A Ti esetetekben nem kellett kp.-ben kifizetni azt az összeget!
Nos, hogy vegyük újból a mi esetünket...:
A mi eg.pénztárunk, és a Pharma Marketing között nem volt megállípodás, ezért annak a nevére kellett kiállítattni a számlát, akinek a nevén volt az eg.pénztár kártya... 33700 Ft.-ot kellett fizetni, ennyi volt a végösszeg. Mivel ugye nem tudták egyből jóváírni (lehúzni a kártyáról), így nekem a cuccos érkezésekor ki kellett fizetni a fizetendő összeget. A számlát pedig eljuttattam az eg.pénztárnak, akik 30 napon belül jóváírták a vásárlás összegét a bankszámlaszámomra! Így már érthetőbb?!;);)

orsika

Új tag
Én értem, de amit ebből leszűrtem, az az, hogy neked Tímeácska, azt az összeget írták jóvá, amit te eleve befizettél a pénztárnak... Vagyis mindenképp ki lett fizetve az a kb. 30000 ft. Legfeljebb, az a 30%-os adójóváírás az, amiért megéri. Vagy akkor még mindig nem értem... Ne haragudj,javíts ki ha valahol lemaradtam...

orsika

Új tag
Orsika! Én voltam az aki szponzorokat keresett a pumpához nekem több mint a fele összejött!

Szia Pumpás, én tudom hogy te voltál, nem felejtettem el, hogy mit írtál. De én nem fogok elmenni, és kuncsorogni, sehová. Sajnos, én NEM élnék meg a jég hátán. Én nem tudom ezt megcsinálni... Esetleg te nem akarsz engem támogatni?:lol:
Félre a tréfát... Nekem is ajánlotta a Pharmától a nő akivel beszéltem telefonon, de annyira szűkszavú volt, én meg nem értem, mi éri meg annak, akinek az ajtaján kopogtatok, hogy nekem a kezembe nyomjon egy csomó pénzt, EGY VAD IDEGENNEK!
Érted az aggodalmam? Esetleg, ha van valami olyan, hogy a támogattott összeget leírhatja az adóbl... Van ilyen???, mert akkor a munkahelyemen megpróbálnám... Nekik mindegy lenne, nekem meg ingyen... HM?

Magdika

Új tag
Csak egyszer, de a vasgyár felé félúton már hiányérzetem volt, hát visszatekertem, és csatlakoztam magamat. Annak idején a pent többször hagytam otthon.

Nekem van egy neszeszerem és abban minden benne van. VC mérő, újszúró, reagens, egy üres reagenses doboz az elhasznált reagenseknek-cimke letépve és így tudom melyiket kell nyitni ha mérek, melyiket, ha végeztem, Penek, glükóz, egy tasakba néhány szem szőlő vagy mokka cukor. Ez a neszeszer mindig nállam van. Táska vásárlásnál mindig megnézem, hogy ez belefér e a többi holmim mellé. (pénztárca mobiltelefon papirzsebkendő tartó stb.)
Így aztán nem érhet soha meglepetés. Minden induláskor az ajtóba megnézem, hogy ez a neszeszer benne van e a táskámban.

bogex

Új tag
Én értem, de amit ebből leszűrtem, az az, hogy neked Tímeácska, azt az összeget írták jóvá, amit te eleve befizettél a pénztárnak... Vagyis mindenképp ki lett fizetve az a kb. 30000 ft. Legfeljebb, az a 30%-os adójóváírás az, amiért megéri. Vagy akkor még mindig nem értem... Ne haragudj,javíts ki ha valahol lemaradtam...

Hát mi van ingyen manapság??? Mi ugy használjuk ki a tempo kártyát, hogy a cég minden hónapban utal erre a számlára bizonyos összeget. És akkor mi abból vásárolunk cipőt a gyereknek :) Megvesszük a cipőt kp, kérünk róla számlát, amit benyujtunk a pénztárnak. Pér napon belül jóvárírják azt a számlánkra. De annak a pénznek rajta kell lennie a számlán...De az adójóváírás nem rossz ötlet :)

Mi ez? Nekem beindult a vírusriadó...

Jogos, nekem sem tetszik... Mondták nekem, hogy ennek a cégnek az embere beszélt a tévében az eljárásról meg a várható eredményekről.
De nem tűnik hitelesnek, amiket írnak tájékoztatás címén. Semmi részletes leírás, semmi kockázatok és mellékhatások... Csak egy 30% meg hogy x dollárt be kéne fizetni nekik...
Ilyen honlapot talán még én is tudnék csinálni. :-D
Meg a tévébe is elmegyek előadást tartani. :-D
Tényleg sok ilyen oldalt találtam már új eljárásokról, reményekről. Figyelemfelkeltésnek, érdekességnek mind jó volt, de aztán el is veszett mind.

Hát mi van ingyen manapság??? Mi ugy használjuk ki a tempo kártyát, hogy a cég minden hónapban utal erre a számlára bizonyos összeget. És akkor mi abból vásárolunk cipőt a gyereknek :) Megvesszük a cipőt kp, kérünk róla számlát, amit benyujtunk a pénztárnak. Pér napon belül jóvárírják azt a számlánkra. De annak a pénznek rajta kell lennie a számlán...De az adójóváírás nem rossz ötlet :)

Én is kiegészítettem az egészségpénztári keretemet, amiből ugyan levontak 8 % kezelési ktget, de a befizetett összeg 30 %-át visszakapom adójóváírás címén. Végeredményben kevesebbe került a pumpa, szóval jól jártam. :D

tímeácska

Őstag

Igen, jól érted! De azért nem mindegy, hogy az elején is pl. azt a több, mint 130000 Ft.-t nem kellett egyszerre kifizetni... Azért is írtam, hogy olyan előtakarékossági forma ez...
És nagyon sok cégnél "plusz juttatásként" havonta pár ezer forinttal hozzájárulnak az eg.pénztárhoz... És akkor az a havi 5-6 Ft, amit félre tesz az ember a szerelékekre, máris kevesebb lesz...
Az adójóváírás sem mindegy!:rolleyes:;)

orsika

Új tag
Igen, jól érted! De azért nem mindegy, hogy az elején is pl. azt a több, mint 130000 Ft.-t nem kellett egyszerre kifizetni... Azért is írtam, hogy olyan előtakarékossági forma ez...
És nagyon sok cégnél "plusz juttatásként" havonta pár ezer forinttal hozzájárulnak az eg.pénztárhoz... És akkor az a havi 5-6 Ft, amit félre tesz az ember a szerelékekre, máris kevesebb lesz...
Az adójóváírás sem mindegy!:rolleyes:;)
Köszönöm...

satti72

Új tag
Sziasztok!

Olyan problémám van, hogy kellene nekem egy pumpához profin értő kezelőorvos Budapesten. Tudtok ajánlani valakit? Előre is köszi!

Oldal tetejére