Insulinpumpa

Sani

Új tag
Kedves Tímeácska!

Mindennek van valami oka.
Én a helyedben utána járnék a dolgoknak.
Persze tudom, könnyű így távolról beszélni, csak nem szeretném, hogy nagyobb baj legyen.
:cool:
Ne dugd a fejedet a homokba.
De hogy van az, hogy Te ennyire nem vagy jól ilyen sokszor?

tímeácska

Őstag
Kedves Tímeácska!

Mindennek van valami oka.
Én a helyedben utána járnék a dolgoknak.
Persze tudom, könnyű így távolról beszélni, csak nem szeretném, hogy nagyobb baj legyen.
:cool:
Ne dugd a fejedet a homokba.
De hogy van az, hogy Te ennyire nem vagy jól ilyen sokszor?

Igen, biztosan mindennek meg van a maga oka...:rolleyes:
Utána járni... Abba is bele lehet ám fáradni!;) Meg egy "kis" megfázás miatt nem fogok orvoshoz rohanni! Már nem!;) Persze, én sem szeretném, hogy bármi nagyobb baj legyen! Hidd el, nekem azokból már untig elég volt!!!
Nem dugom a fejemet a homokba, csak ez a megfázás, vagy vírus, vagy bármi, már nem tud megijeszteni! Ez már nem! (Tudom, kicsit titokzatos vagyok...:cool:)
Hogy mitől van az, hogy ilyen sokszor nem vagyok jól?! Na, én lennék a legboldogabb, ha én azt meg tudnám mondani! De nem tudom!:???:

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
De jó lapos, viszont eléggé mulatságos a fürdés, hogy csak úgy lóg belőlem valami. Így tényleg érezni, hogy csatlakozásra van szükség.
/quote]

Így tuti a módi,hogy nem felejted ott a pumpeszt sehol...:rolleyes:

Csak egyszer, de a vasgyár felé félúton már hiányérzetem volt, hát visszatekertem, és csatlakoztam magamat. Annak idején a pent többször hagytam otthon.

dg

Őstag
Hihetetlen, hogy - minden kézzel fogható ok nélkül ( pl. ch bevitel, feszültség- így felmenjen bárkinek is a cukra.
Lehet az, hogy bármi gyulladás ha van a szervezetben, akkor az 1,5 órán belül ennyire felborítja az anyagcsere- háztartást?

Lehet.

Zsu77

Új tag
Csak egyszer, de a vasgyár felé félúton már hiányérzetem volt, hát visszatekertem, és csatlakoztam magamat. Annak idején a pent többször hagytam otthon.

Igen,az könnyen felejtős.Amúgy örülök,ha ez bevált és szerintem tényleg jó,ha ilyen figyelmeztetős terjedelmű,mert a másik annyira profi a pumpesszal együtt,hogy az ember észre se veszi az ott létét,vagy épp a nem létét.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Igen,az könnyen felejtős.Amúgy örülök,ha ez bevált és szerintem tényleg jó,ha ilyen figyelmeztetős terjedelmű,mert a másik annyira profi a pumpesszal együtt,hogy az ember észre se veszi az ott létét,vagy épp a nem létét.
Hát ebből a magát a kanült még annyira sem veszem észre, mint a másiknál, már amikor csatlakoztatva vagyok. Egyébként nálam már berögzült szokás, hogy néha megtapogatom, hogy minden a helyén van-e, pedig mindig minden a helyén van. A kanült meg annyira nem lehet érezni, hogy volt már olyan, hogy valakinek meg akartam mutatni, és keresnem kellett, hogy melyik oldalamba böktem.

Sani

Új tag
Hát ebből a magát a kanült még annyira sem veszem észre, mint a másiknál, már amikor csatlakoztatva vagyok. Egyébként nálam már berögzült szokás, hogy néha megtapogatom, hogy minden a helyén van-e, pedig mindig minden a helyén van. A kanült meg annyira nem lehet érezni, hogy volt már olyan, hogy valakinek meg akartam mutatni, és keresnem kellett, hogy melyik oldalamba böktem.

Többször jártam már én is így.Meg kell tapogatnom, hogy tényleg bent van e a kanül...és persze nem mindig a megfelelő oldalon keresgélem. :roll:

Zsu77

Új tag

Tök jó!:DEz nagyon profi!:D

Magdika

Új tag
<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:DoNotOptimizeForBrowser/> </w:WordDocument> </xml><![endif]--> Magdika, azt szeretném megkérdezni, milyen értékek között normális a vércukor szint? Milyen értékek között igyekezzek tartani?
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
Én arra törekszem, hogy 5-8 között legyen, perzse ez nem mindig sikerül. Étkezés előtt 4-5, étkezés után 6-7-8. Egy cukor beteg számára ez lenne az ideális, legalábis én így tanultam. Nekem 5 alatt már félő, hogy hipózok, és nem örülök a 8 fölötti értékeknek sem. Ilyenkor egy kis mozgás, ami legalább 20 perc, le viszi. Persze tudni kell hozzá, hogy a beadott inzulinnak meddig van hatástartama. Nekem egy falatot sem szabad inzulin adás nélkül enni, mondjuk két étkezés között, mert azonnal felszalad, Előtte mérek és ha normális értéket kapok 1 egység inzulinnal megkóskolhatom ami kb.10 gr Ch-t tartalmaz. Ha ez kevesebb az 1 E inzulin is hipót okoz. Ha ez időben mozgás is van, Pl. játszunk az unokákkal, akkor is mérünk és beszámítjuk a mozgáést is ílyenkor nem kell inzulint adni egy-két falathoz, mert lemozogjuk. Ezt csak a folytonos vércukor mérésekkel lehet csinálni. Ma már erre van lehetőség, sajnos nekem régen nem volt, és ennek szövődményeim lettek eredményei.

Oldal tetejére