Insulinpumpa

laffi

Tag
Kata! Sok minden vagyok, maximalista az neeem :) Akire céloztam (fűrészfog ne legyen) ő a pumpabeállítást végezte nálam, a szfvári dokimat azért bírom nagyon mert parnerként kezel és nekem ez nagyon fontos ... elismeri h sokat tudok róla és sokat küzdök vele, ő meg hozzáteszi jócskán a magáét, és olyan dolgokat elmond nekem részletesen amit nem minden betegnek lehet.
Sosem degradált le, sosem jött azzal hogy ő az orvos majd ő megmondja nekem a frankót, szépen végighallgatjuk egymást és megtaláljuk a közös utat.

Sani! Pontosan ezt csinálom. Elsőként a bázist próbálom rendbetenni, minden mást később... erre utaltam azzal h a finomhangolásnak még nincs itt az ideje sajnos.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Laffi!
Nagyon örülök, hogy ilyen dokid van, az enyém is ilyen, és nekem is szerencsém van vele. Szerintem az elismerés adja a legnagyobb erőt a tanuláshoz és a megértéshez. Persze szerénység nélkül ne hallgassuk el, hogy egy doki 'jó alany" nélkül nem sokra megy.

Sani

Új tag
Sani! ...Elsőként a bázist próbálom rendbetenni, minden mást később... erre utaltam azzal h a finomhangolásnak még nincs itt az ideje sajnos.

Kedves Laffi!

Nagyon örülök, hogy egyezik a véleményünk és biztos vagyok abban, hogy sikerülni fog neked!
Sok kitartást, türelmet és sikert kívánok hozzá! :arrow: Így biztosan rendbe fog jönni az anyagcsere - háztartásod. Csak legyél türelmes és kitartó! Jó munkához idő kell!
És nagyon szívesen segítek - ha tudok - ha bármi kérdés felmerül. ;)

Magdika

Új tag
Kedves Kata!

Lassan eljön az ideje, hogy valamilyen készüléket beszerezzek, ami jelzést ad a normoglikémiás értékek alatt, illetev fölött. Mostanában már a magas értékeket egyáltalán nem és az alacsonyakat is későn veszem észre. Két kicsi unoka feleügyelete, és az édesanyám időnkénti gondozása (sikerült bejutnia a közelünkbe lévő idősek otthonába, ammi nagy könnyebség nekem)- okok miatt szükségem lénne, hogy még néhány évet tudjak nekik segíteni. 48 éve tartó diabeteszem szövődménye a neuropátia, polyneuropátiha. Valószinű ezek miatt hagyott cserbe a megérzésem. Tudsz nekem segíteni?
Inzulint pennel adom és pumpát nem szeretnék. Idegenkedem tőle.Naponta5-10 között mérek. Milyen lehetőség van? Anyagi vonzata? Támogatás?
Magdika

vighkata

Kedves Kata!

Lassan eljön az ideje, hogy valamilyen készüléket beszerezzek, ami jelzést ad a normoglikémiás értékek alatt, illetev fölött. Mostanában már a magas értékeket egyáltalán nem és az alacsonyakat is későn veszem észre. Két kicsi unoka feleügyelete, és az édesanyám időnkénti gondozása (sikerült bejutnia a közelünkbe lévő idősek otthonába, ammi nagy könnyebség nekem)- okok miatt szükségem lénne, hogy még néhány évet tudjak nekik segíteni. 48 éve tartó diabeteszem szövődménye a neuropátia, polyneuropátiha. Valószinű ezek miatt hagyott cserbe a megérzésem. Tudsz nekem segíteni?
Inzulint pennel adom és pumpát nem szeretnék. Idegenkedem tőle.Naponta5-10 között mérek. Milyen lehetőség van? Anyagi vonzata? Támogatás?
Magdika
Kedves Magdika, ilyen készülékről nem tudok, csak a szenzor lenne, ami a pillanatnyi cukorszintet jelzi, akár az alacsonyat, akár a magasat. Ezek pumpához kapcsolódnak, de úgy tudom, hogy lehet szenzort külön is alkalmazni, de egy-egy alkalom, ami 4 napig tart, de az is elég drága mulatság. Sajnos ilyen esetekben csak a kontroll mérés az egyetlen lehetőség, hogy tudd, éppen mennyi a cukorszinted.
Én tudom jól, hogy neked nagy az önfegyelmed, és figyelsz magadra, de sajna ettől többet én sem tudok ajánlani.
Egyébként a pumpa önmagában sem képes a cukorszint meghatározására, az is csak akkor, ha a cukormérő szenzorral van összekapcsolva. A pumpásoknak is ugyanúgy drága mulatság a szenzor alkalmazása, mivel a TB nem támogatja. Fövényi doktornál való igényléskor van némi kedvezmény, de ez talán alapítványi, nem TB. Viszont ez sem nagy segítség, mert neked folyamatos használatra kellene, ezek a glukoz monitorok (szenzor) csak 4 naposak.

szolnok

Új tag
Kedves Mindenki!
Bevallom nem olvastam végig a topicot, de szeretném megkérdezni van e valakinek medtronic pumpája ami folyamatos glükoz szenzorral van összekötve? Metronic minimed paradigm tipus? Nem találok róla magyarul semmit.
Köszi a segítséget.

vighkata

Kedves Mindenki!
Bevallom nem olvastam végig a topicot, de szeretném megkérdezni van e valakinek medtronic pumpája ami folyamatos glükoz szenzorral van összekötve? Metronic minimed paradigm tipus? Nem találok róla magyarul semmit.
Köszi a segítséget.
Pumásnak ilyen van, és szenzort is használ néha, majd riasztom, hogy segítsen neked.

poe

Őstag
Kedves Mindenki!
Köszi a segítséget.

Szia!

Nekem is ilyen van. Mire vagy kíváncsi?

pumpás

Őstag
Kedves Mindenki!
Köszi a segítséget.
Hát magyarul szinte semmi nincs leirva.A szencsések közé tartozom aki folyamatosan szenzorral tudják monitorozni magukat.Eleinte óckodtam töle mert nehezen viseltem el magamon.De mára már hiányzik hogy ha nincs rajtam.Nagyon jó dolognak tartom.Naponta 2x kell kalibrálni könnyebb vele a bolus varázslot használni,szol (sipol,rezeg) ha tul alacsony vagy magas a cukrod.:p

Oldal tetejére