Insulinpumpa

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kedves d.g., ha volnál szíves beidézni azokat az írásokat, amelyekben én szóltam le bárkit is, nagyon örülnék neki. Már csak hogy tanuljak belőle valamit, és hogy helyre tudjam igazítani magamat, ha kell.

Steveray!
A Moderátori közlemények topikon megtalálod a szíves beidézéseket. Az inzulinpumpa topik inkább maradjon meg annak, amire való.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Sziasztok!
Gond az hogy ha a bázis aránya átlépte a 60%-ot nálam?
Étkezési inzulinok 3 - 5 - 3 NE (R:40CH E:60CH v:50CH) 67%,
a bázis 22,6NE/nap 33%
Még további arányeltolódás várható.....
Laffi, ismerem kb a "múltadat" :) és szerintem ez nálad abszolút OKÉ!!!!! Sőt, szerintem végre nem adsz sok bázist! Ez szuper!!! Azért kalkuláld bele, hogy a frontok marha erősen hatnak a szervezetre és most sok van belőlük, szóval lehet, hogy már csak átmeneti eltolódások lesznek :)
Ügyes vagy, hogy ezt elérted!

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kedves Nofre, én magam is naponta ötször mérem a cukrom, általában. Tehát én is erre biztatok másokat. Ez a korábbi, nem csak e fórumon feltett írásaimból is kiderül. De nem többször, mert azzal csak magatokat zavarjátok össze szerintem.
...
Akárhogy is hívnak, kedves fórumozó társam, szerintem egyértelmű, hogy nem vevő az írásaidra az itt fórumozók döntő többsége. Ha szeretnél a csapat tagja maradni érdemben (nemcsak mint egy account), akkor célszerű lenne figyelembe venni, hogy kiknek írsz. Ha ez nem megy, akkor egy másik fórumot kellene keresned. Vannak még cukros fórumok az Index.hu-n például.

laffi

Tag
Tudjátok viszem be az adataimat táblázatba, frankón látszik hogy ezidáig egy merő nagy vércukoremelkedés a napom. Minden kaja előtt magasabb kissé és kaja után zuhan. Ebből nekem az jön le hogy a bolusok nagyok (voltak!) Ezért azokat visszavettem, míg a folyamatos vc emelkedés miatt a bázist emeltem.
Próbálok képet biggyeszteni arról hogy milyen vércukor átlagaim vannak decemberben.
Le sem merem írni hogy most milyen bázisadagoknál tartok. Mostanra már egy nagy lépcső az egész napom folyamatosan emelkedő dózisokkal. De ha megnézitek a diagramot, megkívánja a lépcsőzetes emelést. Este 8-12 között tud a legjobban emelkedni a cukrom, de hogy mitől??? (6-kor vacsizok)

Vighkata! Igen a 60/40 és 40/60-ról tudok, de nálam lassan már 70/30 lesz! Ezért dobtam fel a kérdést. Az itteni dokim "már sokat látott és bármi lehet" ezt mondta rá. K. főorvos aki beállított sztem nem szeretné látni hogy most milyen adagokon vagyok.

Molli! Hogy a fenébe ne adnék sok bázist...., napi 22NE az rengeteg, ennyit még sosem adtam. Ezért nem is értem h miről írsz...

Steveray! Nem reagálok az ilyen-olyan hsz-ekre egyáltalán (a tudatlant meg nem vettem magamra), mindez tán nem véletlen. Nem azért vagyunk itt h egymást minősítsük. Lehet nicket váltani, de a stílust elég nehéz levetkőzni. Az első pár hsz óta tudom h melyik 2 korábbi nicken futottál még....

Csatolások

• dec.JPG
    dec.JPG
    51.8 KB · Olvasás: 15

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Étkezési inzulinok 3 - 5 - 3 NE (R:40CH E:60CH v:50CH) 67%,
a bázis 22,6NE/nap 33%
Fordítva írtad a %-okat, a felső sor a 33% és az alsó a 67%. Én meg túl gyorsan olvastam és, ha a bázis 33% lenne, akkor tényleg nagyon nagy eredmény lenne már, de most, hogy jobban végigolvastam, láttam, hogy fordítva vannak a %-ok, ez tévesztett meg.

Igy viszont tényleg nem annyira tuti a dolog... De hátha a folyamatos emeléssel, (a nap végéig, ahogy most csinálod) sikerül megoldani. Szerintem tökmindegy, hogy milyen arányban, mit adsz, ha így tudsz normoglikémiát elérni!

Zsu77

Új tag
" a stílust elég nehéz levetkőzni."

Igen!Még az igazságszolgáltatás is ismeri mit jelent az,hogyha hozzáértő szakik vizsgálata kimondja két írásról,hogy alkotójuk egy és ugyanaz a személy!

Magdika

Új tag
Kedves d.g., ha volnál szíves beidézni azokat az írásokat, amelyekben én szóltam le bárkit is, nagyon örülnék neki. Már csak hogy tanuljak belőle valamit, és hogy helyre tudjam igazítani magamat, ha kell.

Én amondó vagyok, hogy nem mernék másokat tanítgatni, én leírom, hogy én mit és hogyan csinálok, akinek van hozzá kedve, elkezdhet hasonlóan cselekedni. Először is nagyon fontos ebben a kérdésben, hogy az ember ismerje ki saját magát, ami bizonyos figyelmet és fáradságot mindenképpen igényel. Érezze meg, hogy mire hogyan reagál, hogy jelentkezik a magas és az alacsonyabb vércukorszint, és ha ez már megvan, akkor kezdődhet élesben a dolog.

De hogy én bárkit is arra biztatnék, hogy ezt tegye, az azért erős túlzás. Nem is tudom, hogy hogy jutottál, kedves d.g. erre a következtetésre. De ha esetleg Te akarod kipróbálni, rám számyíthatsz!

Egyébként pedig, mint már másutt írtam, a napi 5x vércukormérés bőven elég.
Kedves Vera! és mindenki !cukorbeteg társaim!

Nagyon kevés időm jut rátok sajnos, és hál istennek.
De sajnálattal veszem, hogy e kevés időt is az egymás kötekedésével töltitek. Nyilván nektek több időtök van, de nem egymást segítve kellene ezt eltölteni.
Bocsájtsatok meg,de nem akarok senkit megbántani, de ezt nem bírtam szó nélkül hagyni.
Mindenjót mindenkinek Magdika

laffi

Tag
Molli!
Tényleg!!!! Fordítva írtam, de a szövegben meg írtam hogy a bázis aránya átlépte a 60%-ot. Mindegy, most már egyről beszélünk.
Megyek az igényeim után és majd kiderül hogy ilyen adagokkal hova jutok
Félve írom le, de ez a bázis rezsim most (ami mindenféle tankönyvi beállítási sémát felrúg):
0-10 0,7
10-14 0,9
14-19 1,1
19-24 1,2

Magdika! Ne húzd fel magad, nem kell beszállni a kötekedésbe, én sem teszem....
Nemrég én is megbántódtam egyes bejegyzéseken, de úgy döntöttem h nem veszem magamra. Azért mert nem vagyok könnyen beállítható, attól még nem vagyok tudatlan sem, igaz(?) Kezdőnek sem mondanám magam 9 év diabétesszel a hátam mögött.
"a stílust elég nehéz levetkőzni" ezzel nem minősítek senkit! Mindenkinek van egy stílusa, ami jellemző a beírásaira. Nekem is van, és sztem jól felismerhető.... (?) Ha nicket váltanék, rólam is hamar kiderülne hogy ki vagyok/voltam. Ennyi!

vighkata

Laffi!
Néztem a bázisodat, tényleg ellentmond nem csak a tankönyvi sémáknak, hanem az egészséges hasnyálmirigy élettani működés modelljének. Ezzel nem is lenne semmi gond, mert miért ne lehetne valaki szöges ellentéte a könyvnek, vagy a nagy átlagnak, ha ezzel egyensúlyban van.
Csakhogy a régebbi letöltéseden irigylésre méltó diagramot látok, a mostani kis kép beillesztésen látszik, hogy "húz" elfele a cukid. Őszintén nem tudok semmi jó tippet adni, vagy magyarázatot találni a jelenségre, mivel tudom rólad, hogy nagyon fegyelmezett és logikus gondolkodású vagy. Lehet, hogy még a 22 E-ges bázis is így lesz rendben, és ki fog alakulni az egyensúly. Most én mondom megint, hogy türelem.

laffi

Tag
Csakhogy a régebbi letöltéseden irigylésre méltó diagramot látok, a mostani kis kép beillesztésen látszik, hogy "húz" elfele a cukid.

Kata! Erre már nem először célzol ;) , de irigylésre méltó adatok CSAK a szenzor működése alatt voltak, mivel a szenzor nem hagyta hogy elszálljak vagy hipózzak. Ezért volt az a pár nap annyira szép, de akkor már ideteszem a korábbi pumpás hónapokat is jó?
Látszik hogy az éjszakáim egyáltalán nincsenek/nem voltak rendben. Valamint az örökös problémám, hogy étkezés előtt általában magasabb a vc, utána pedig esik... Ez is ellentmond minden normális, átlagos beteg adatainak. Ebből a helyzetből kiindulva próbálok rendet tenni.
A napi adagom a hideg idő beköszöntével emelkedett. Október-novemberben elég volt kb 28-30 NE inzulin, most pedig 34 NE a napi adagom. Viszont az arányok egyre jobban tolódnak el a bázis többlet irányába.

Csatolások

• okt-nov.bmp
    576.1 KB · Olvasás: 10

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Kata! Erre már nem először célzol ;) , de irigylésre méltó adatok CSAK a szenzor működése alatt voltak, mivel a szenzor nem hagyta hogy elszálljak vagy hipózzak. Ezért volt az a pár nap annyira szép, de akkor már ideteszem a korábbi pumpás hónapokat is jó?
Látszik hogy az éjszakáim egyáltalán nincsenek/nem voltak rendben. Valamint az örökös problémám, hogy étkezés előtt általában magasabb a vc, utána pedig esik... Ez is ellentmond minden normális, átlagos beteg adatainak. Ebből a helyzetből kiindulva próbálok rendet tenni.
A napi adagom a hideg idő beköszöntével emelkedett. Október-novemberben elég volt kb 28-30 NE inzulin, most pedig 34 NE a napi adagom. Viszont az arányok egyre jobban tolódnak el a bázis többlet irányába.
Mikor insulatardon voltam, akkor adtam be úgy, hogy 3x12-14 egység bázis (ez összesen kb 26-30) és 3x6 egység humalog a kajákhoz, ez 18. Viszont, amikor utána áttértem Lantusra, akkor szépen kiderült, hogy brutálul túl voltam inzulinozva, mert abból csak napi 10egység kellett kb, humalog maradt. De, ez a felállás működött vagy 5-6 évig az insulatarddal, annyi volt a bajom, hogy nagyon könnyen kimozdítható volt a cukrom, egyáltalán nem az jellemezte, hogy egész nap hipóztam, dehogy, hanem akármitől fel vagy le ment secperc alatt, szóval nagyon labilis volt és csak nagyon kemény odafigyelés mellett tudtam normál tartományban tartani. Nem azért írtam le, mert nálad ugyanez lenne a szitu, nem hinném, de nekem még mindig az a gyanús, hogy ha CH mentes napod van, egyáltalán nem kell ennyi bázis (persze, picit több kell evéssel is, de erről beszéltünk, ez pici különbség és egész napra vonatkozik). Én a kajálásban és a gyorsinzulinokban látom még mindig a problémát, szerintem azzal kéne játszani valamit, nem a bázissal.

Még az jutott az eszembe, hogy miket eszel? Leírnád egy átlag napodat, amikor egyértelműen lefelé megy kaják után a cukrod?

vighkata

Viszont az arányok egyre jobban tolódnak el a bázis többlet irányába.

Szia Laffi!
Megnéztem a két hónap diagramját, és azt látom, hogy a november átlagban jobb tendenciát mutat, mint az október. Viszont mind két görbe egy hónap középértékét mutatja a nap 24 órájára vetítve. A jó az, hogy mindkét hónap nagyjából ugyanabban az időben mutatja a kiugrást, és a visszaesést. Ami ennek a görbének a hiányossága, hogy mivel középértéket mutat, nem látszik a legmagasabb és a legalacsonyabb (hipo) értéke.

Amit én leszűrök belőle, hogy éjféltől hajnali 3-ig magas a cukid, utána viszont meredeken zuhan. Ez egybeesik a reggeli előtti méréssel, amikor még magas, közben jön egy étkezés, utána pedig a meredek zuhanás. Te úgy gondolod, hogy a bólussal és a hozzá tartozó CH-val próbálod meg az egyensúlyt elérni. Szerintem a bázison kellene változtatni, mert a reggeli utáni vc esés valószínű az éjszakai kevés, és a reggel időszak magas bázisának köszönhető.
Írtad, hogy nálad nem kifejezett a hajnali jelenség, viszont az éjféltől adagolt 0,7 E/h bázist én kevésnek gondolom. Az éjfélig tartó 1,2 E/h soknak tűnik, a diagramodat látva viszont szerintem megfelelő.

Az éjszaka folyamán, amikor nincs CH bevitel, akkor a máj folyamatosan bocsátja a véráramba a glukozt, hullámszerűen, hajnali 3 órához közeledve a legtöbbet. Ha sikerülne elcsípni, hogy az éjszaka folyamán mikor a legtöbb a véráramba jutó glukóz, akkor az az egyensúlyi helyzet jó esetben egész napra kitart.

Tehát, ha te is úgy gondolod, és "átrágod" a lehetőséget, akkor tehetsz egy próbát a hajnali 1-2 óra körüli bázis emelésre, mondjuk 0,1 E/h-val. Szerintem ez ne tartson 5-nél tovább, mert ez így is kitart a reggeli utáni vc csökkenésig. Ez 0,3-0,4 E össz mennyiség, ezt a pluszt vedd el a reggel 6-10-ig terjedő időszakból. Így a napi össz bázis mennyiségedhez nem nyúlsz, csak talán sikerül jobban követni a máj hajnali "többlet" munkáját.
A nap többi részérez egyelőre ne nyúlj, mert ha sikerül jól eltalálni a hajnali-reggeli dózis változtatást, és ezzel a reggeli "hullámvasutat" kiiktatni, akkor jó esély van arra, hogy az ebéd és vacsora közötti vc kiugrást is ki tudod kerülni. Néhány nap megfigyelés szükséges, hogy lásd, működik-e a dolog, és ha szükséges, akkor hol kell még hozzányúlnod.

Az étkezés utáni hirtelen vc eséshez a bólussal úgy lehet játszadozni, hogy a kettős hullámban beadott bólus azonnali része legyen a kevesebb, mondjuk 1/3 arány, a maradék pedig az elnyújtott adag. De én, ha jól emlkékszem, te így adod magadnak.

De ha nem így adod, akkor egyelőre ezen ne változtass, csak a bázison, mert ha nem válik be a módosítás, akkor nem lehet tudni, hogy melyik módosítás volt a mellélövés, a bázis?, vagy a bólus.

A későbbiekben, ha sikerül az éjszakai, hajnali magas vc-t, és az étkezés utáni hipot kikerülni, akkor lehet gondolkodni a bázis/bólus arány 50/50%-hoz való közelítésre.

Még mindig azt mondom, most, hogy látom az újabb diagramodat, hogy irígylésre méltó, mert a két diagram nagyjából ugyanazt a hullámot mutatja. Nálam valószínű egy ilyen diagramon a két görbe keresztezné egymást.

Én bízom benned, sikerülni fog neked.

laffi

Tag
Nem azért írtam le, mert nálad ugyanez lenne a szitu, nem hinném, de nekem még mindig az a gyanús, hogy ha CH mentes napod van, egyáltalán nem kell ennyi bázis (persze, picit több kell evéssel is, de erről beszéltünk, ez pici különbség és egész napra vonatkozik). Én a kajálásban és a gyorsinzulinokban látom még mindig a problémát, szerintem azzal kéne játszani valamit, nem a bázissal.

Még az jutott az eszembe, hogy miket eszel? Leírnád egy átlag napodat, amikor egyértelműen lefelé megy kaják után a cukrod?

Emlékszem hogy Te is (én is) 3x adtad az Inzulatardot és mégsem volt az igazi.
CH mentes napon valóban kevesebb kell, kérdés mennyivel. Sztem most sokkal!!! 1,0 NE/óra sosem kellett CH mentes napon, max 0,9.
Attól tartok hogy valóban a "bólusokkal kellene megoldani" a gondjaimat.
Átlag nap?
Nagyon standardizáltam a reggelit/vacsorát.
R: 2 dl tej, 60g kenyér (+/- 5g) szalámival/májkrémmel/sonkával 40 CH
V: 2 dl tej, 80g kenyér (+/- 5g) szalámival/májkrémmel/sonkával 50 CH ezektől ritkán térek el.
E: változatos.... általában vmi leves, aztán utána legtöbbször vmi durumtészta v főzelék. Rizs v krumpli hetente max 2x. vmi husival. Néha rakottas. Kelt tésztát nem eszek. Palacsintából max 3-at (45 CH) 2-3 hetente.

laffi

Tag
Szia Laffi!
Megnéztem a két hónap diagramját, és azt látom, hogy a november átlagban jobb tendenciát mutat, mint az október. Viszont mind két görbe egy hónap középértékét mutatja a nap 24 órájára vetítve. A jó az, hogy mindkét hónap nagyjából ugyanabban az időben mutatja a kiugrást, és a visszaesést. Ami ennek a görbének a hiányossága, hogy mivel középértéket mutat, nem látszik a legmagasabb és a legalacsonyabb (hipo) értéke.

Amit én leszűrök belőle, hogy éjféltől hajnali 3-ig magas a cukid, utána viszont meredeken zuhan. Ez egybeesik a reggeli előtti méréssel, amikor még magas, közben jön egy étkezés, utána pedig a meredek zuhanás. Te úgy gondolod, hogy a bólussal és a hozzá tartozó CH-val próbálod meg az egyensúlyt elérni. Szerintem a bázison kellene változtatni, mert a reggeli utáni vc esés valószínű az éjszakai kevés, és a reggel időszak magas bázisának köszönhető.
Írtad, hogy nálad nem kifejezett a hajnali jelenség, viszont az éjféltől adagolt 0,7 E/h bázist én kevésnek gondolom. Az éjfélig tartó 1,2 E/h soknak tűnik, a diagramodat látva viszont szerintem megfelelő.

Az éjszaka folyamán, amikor nincs CH bevitel, akkor a máj folyamatosan bocsátja a véráramba a glukozt, hullámszerűen, hajnali 3 órához közeledve a legtöbbet. Ha sikerülne elcsípni, hogy az éjszaka folyamán mikor a legtöbb a véráramba jutó glukóz, akkor az az egyensúlyi helyzet jó esetben egész napra kitart.

Tehát, ha te is úgy gondolod, és "átrágod" a lehetőséget, akkor tehetsz egy próbát a hajnali 1-2 óra körüli bázis emelésre, mondjuk 0,1 E/h-val. Szerintem ez ne tartson 5-nél tovább, mert ez így is kitart a reggeli utáni vc csökkenésig. Ez 0,3-0,4 E össz mennyiség, ezt a pluszt vedd el a reggel 6-10-ig terjedő időszakból. Így a napi össz bázis mennyiségedhez nem nyúlsz, csak talán sikerül jobban követni a máj hajnali "többlet" munkáját.
A nap többi részérez egyelőre ne nyúlj, mert ha sikerül jól eltalálni a hajnali-reggeli dózis változtatást, és ezzel a reggeli "hullámvasutat" kiiktatni, akkor jó esély van arra, hogy az ebéd és vacsora közötti vc kiugrást is ki tudod kerülni. Néhány nap megfigyelés szükséges, hogy lásd, működik-e a dolog, és ha szükséges, akkor hol kell még hozzányúlnod.

Az étkezés utáni hirtelen vc eséshez a bólussal úgy lehet játszadozni, hogy a kettős hullámban beadott bólus azonnali része legyen a kevesebb, mondjuk 1/3 arány, a maradék pedig az elnyújtott adag. De én, ha jól emlkékszem, te így adod magadnak.

De ha nem így adod, akkor egyelőre ezen ne változtass, csak a bázison, mert ha nem válik be a módosítás, akkor nem lehet tudni, hogy melyik módosítás volt a mellélövés, a bázis?, vagy a bólus.

A későbbiekben, ha sikerül az éjszakai, hajnali magas vc-t, és az étkezés utáni hipot kikerülni, akkor lehet gondolkodni a bázis/bólus arány 50/50%-hoz való közelítésre.

Még mindig azt mondom, most, hogy látom az újabb diagramodat, hogy irígylésre méltó, mert a két diagram nagyjából ugyanazt a hullámot mutatja. Nálam valószínű egy ilyen diagramon a két görbe keresztezné egymást.

Én bízom benned, sikerülni fog neked.

Tudod, az október még az orvos beállítása volt, nem mertem belenyúlni, a nov kb ugyanaz a görbe, csak lejjebb van :D. A december meg olyan "kibillent mérleghinta" Végülis egyik sem merő rossz beállítás, de jónak sem mondanám.
Az éjszaka első felén pár napja emeltem (1,1-ről 1,2-re) a másik felén ma csökkentettem mivel ma 3,3-mal keltem (0,65-re) Hosszú idő óta ez volt a legalacsonyabb cukrom.
Az más kérdés hogy éjszaka mikor legyen a "váltás" éjfélkor-e vagy inkább később, és hogy ez egy lépésben menjen-e (mert most éjféltől gyakorlatilag megfelezem az adagot) Ehhez viszont mérni-mérni-mérni kellene éjjel... :neutral:
Köszi a hajnalra vonatkozó tippet, ki fogom próbálni.
Egyelőre normál bolusokat adok a kajákhoz, mert ott még nem tartok hogy azzal játsszak, de a kéthullámú sztem is jobb lesz.
Mostanában jó cukrokkal ébredek, viszont az éjszaka első felében magas (10-13) a másik felében erős zuhanás van, ezér nem értek abban egyet Veled hogy kevés a 0,7 Átlagában sztem biztosan sok 0-10 óra között a 0,7NE/ó ! Viszont ha az éjszaka első felét rendbeteszem és lehozom a vc-t 6-7-8 körülire, akkor már vehetem is le a hajnali adagot alacsonyabbra, hogy a zuhanást kivegyem a reggelizés előtti időszakból.

vighkata

Tudod, az október még az orvos beállítása volt, nem mertem belenyúlni, a nov kb ugyanaz a görbe, csak lejjebb van :D. A december meg olyan "kibillent mérleghinta" Végülis egyik sem merő rossz beállítás, de jónak sem mondanám.
Az éjszaka első felén pár napja emeltem (1,1-ről 1,2-re) a másik felén ma csökkentettem mivel ma 3,3-mal keltem (0,65-re) Hosszú idő óta ez volt a legalacsonyabb cukrom.
Az más kérdés hogy éjszaka mikor legyen a "váltás" éjfélkor-e vagy inkább később, és hogy ez egy lépésben menjen-e (mert most éjféltől gyakorlatilag megfelezem az adagot) Ehhez viszont mérni-mérni-mérni kellene éjjel... :neutral:
Köszi a hajnalra vonatkozó tippet, ki fogom próbálni.
Egyelőre normál bolusokat adok a kajákhoz, mert ott még nem tartok hogy azzal játsszak, de a kéthullámú sztem is jobb lesz.
Mostanában jó cukrokkal ébredek, viszont az éjszaka első felében magas (10-13) a másik felében erős zuhanás van, ezér nem értek abban egyet Veled hogy kevés a 0,7 Átlagában sztem biztosan sok 0-10 óra között a 0,7NE/ó ! Viszont ha az éjszaka első felét rendbeteszem és lehozom a vc-t 6-7-8 körülire, akkor már vehetem is le a hajnali adagot alacsonyabbra, hogy a zuhanást kivegyem a reggelizés előtti időszakból.

Őszintén szólva nem vagy könnyű helyzetben. Olyan apró módosításokra van szükség, hogy azt nagyon nehéz eltalálni, hogy mikor, mennyivel, lefelé, vagy felfelé, stb. stb.?
Ha az éjszaka első fele alacsony, akkor az esti bázisból mindjárt le is vehetsz, mondjuk 3 órán keresztül, de az óvatosság kedvéért csak 0,1E/h-t javaslok.
A kettős hullámú (Spiritnél kombinált bólusnak hívják) bólust ha alkalmazod, akkor az jobban igazodik a CH felszívódás csúcsához, és sebességéhez.
Szerintem hamarosan jó hírekkel szolgálsz. Drukkolok neked.

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Laffi, kíváncsi lennék, hogy milyen diagrammja lenne a folyamatos vc mérőnek úgy, hogy nem nézel rá és ezért nem nyúlsz bele. Nem próbálod ki? Nagyon sok kérdésre választ adna szerintem.
Innen tudhatnánk csak meg, hogy kaja után mit tesz a cukrod.

laffi

Tag
Molli!
Gondoltam rá hogy ha nagyjából megvagyok a "mérleghinta" visszabillentésével, akkor kb január 2. felében jöhet a szenzor ismét. Amúgy tudom hogy mit teszaz étkezés... általában van egy kisebb emelkedés ami rövid ideig tart és a kaja után 1-2 órán belül nagy zuhanás követ. Feltöltöttem a blogomba a szenzoros időszak naplóját a "korrigálunk?" blogbejegyzéshez.

Kata!
0,05-0,1 léptékeket használok, viszont az időtartamokkal nagyvonalúbban bánok (még) A dokim mondta hogy ne legyen fűrészfogszerű az inzulinadagolás, és magam is azt tartom hogy egy-egy dózist meg kell tartani 3-4-5 órán át ha lehet. Így egyelőre nekem csak 4 bázisütemem van. Sajnos a finomhangolás még mindig nincs napirenden....
Emellett azt tartom hogy október óta igenis sokat javultam.

laffi

Tag
<TABLE cellSpacing=1 cellPadding=1 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD width=4></TD><TD class=text>
ÁLDOTT KARÁCSONYT KÍVÁNOK MINDEN KEDVES TOPICTÁRSAMNAK!

</TD></TR></TBODY></TABLE>

vighkata

Sajnos a finomhangolás még mindig nincs napirenden....
Emellett azt tartom hogy október óta igenis sokat javultam.
Persze, hogy sokat javultál, és az sem baj, ha maximalista vagy. A finomhangolás pedig jön magától majd egy-egy ötlet formájában. A lényeg, hogy a változtatás ne legyen kényszer (mert mindenáron jó cukit akarsz), hanem érezd a biztonságot, hogy egy változtatással könnyebben eléred célt. Egyébként szerintem nagyon jó dokid van.

Sani

Új tag
Kedves laffi!

A megfelelő kezelés nálad a bázis nagyon jól kiszámolt ( időben és mennyiségben) adagolása lenne a megoldás...meg mindenkinél...szerintem.
Ez az alapja és miután ez megvan, akkor erre lehet építkezni és finomítani, ill. állítani a naphoz és a különböző adottságokhoz, viszonyokhoz, állapotokhoz, befolyásolhatósághoz mérten akár a bázis, és a bólus adgokat, adagolásokat.

Oldal tetejére