poe
Őstag
Nyomd meg az ESC gombot.nekem nem medtronik pumpám van,én kaptam hozzá egy külön kis gépet,nyomkodom,keresem,de még csak egy adat van benne amit én kalibráltam be,hogy lehet megnézni mit mér?
Nyomd meg az ESC gombot.nekem nem medtronik pumpám van,én kaptam hozzá egy külön kis gépet,nyomkodom,keresem,de még csak egy adat van benne amit én kalibráltam be,hogy lehet megnézni mit mér?
Szia Kata!Nem, ne érts félre, nem azt mondtam, hogy változtatni kell, de én furcsának találom, hogy ez így lett beállítva. Ha így jók az eredményeid, akkor hagyd így, de én szeretném, ha megkérdeznéd a dokidat, hogy mondja el, hogy miért alakította így az arányokat, mert engem érdekelne.
Írtad, hogy 5 körül hipot érzel. Nem tudom, hogy van-e a beállításhoz köze, de én úgy látom a mini adagjaidból, hogy neked még van saját inzulin termelésed, és ez a saját inzulin próbálja meg kiegyensúlyozni a (szerintem) nem megfelelő arányt. A magas bázis és a saját inzulin korrigálja az étkezéshez adott alacsony bólust.
Koránt sem biztos, hogy jól agyalok, de én így látom. Totális inzulin hiánnyal egy felnőtt nem működne másképp gyerek adaggal. Az inzulin (termelt, és adagolt) mennyiség egyszerűen testsúly kilogrammra van meghatározva, némi eltéréssel. Persze lehet, hogy még így is tévúton járok, ezért kérlek, hogy a dokitól szerezz egy kis infot.

nekem nem medtronik pumpám van,én kaptam hozzá egy külön kis gépet,nyomkodom,keresem,de még csak egy adat van benne amit én kalibráltam be,hogy lehet megnézni mit mér?
Egyébként ma egész nap bent csücsültek a párommal a kórházban. Hétfőn, amikor leszedik, ugyanerre lehet számítani?
semmi baj!bocs, ezt nem tudtam.
De ettől függetlenül így is elmondhatták volna.
Nem csináltam neked beállítást, és nem is fogok.Szia Kata!
Természetesen eszembe sem jut magamtól átálítani a pumpát,nem vagyok orvos nem értek hozzá,csak használom 2 éve.
Másfél év penes próbálkozás után kaptam pumpát,inzulinallergia(a bázis inzulinoktól hasmenésem lett)és a nagyon kis bólus miatt.6x szúrtam(éjjel 3kor 1E miatt kellett felkelnem...)
164 cm és 48 kiló vagyok,ehhez mennyi inzulin kéne szerinted?Milyen beállítást csinál te nekem?
Ígérem nem nyúlok a beállításhoz,de kíváncsi vagyok szerinted,h lenne jó?
Nem csináltam neked beállítást, és nem is fogok.
Egyrészt, mert nem vagyok én sem orvos, és így nem titrálhatok, még akkor sem, ha meg tudom csinálni.
Másrészt pedig titrálni vc napló alapos tanulmányozása után lehet, és egyéb paraméterek ismeretében, egyelőre itt csak testsúlyodat és ebből a BMI-det ismerem, ezt pedig kevés is lenne.
A feltételezett maradék saját inzulin termelés meg még neccesebbé teszi a dolgot, de ez is csak feltételezés.
Amikor penes voltam, akkor nekem a csúcs a napi 8x-i szúrás volt, de mivel az sem hozta meg a várt eredményt, a dokim azt mondta, ezért kár éjszaka is és hajnalban is felkelni, hogy szúrjak, és visszaálltunk a napi 5x-i szúrásra. Aztán jött a megváltó pumpa.
Nekem viszont szerencsére nem volt semmi bajom egyik inzulinnal sem, nem volt allergiás reakció.[/QUOT
Köszönöm a választ Kata!
Én csak azt tudom,hogy az értékeim 5-7 között vannak(mikor hypozom se ugrik meg a cukim).Legutóbb akkor volt magas a cukrom amikor megkaptam a szezonális influenza elleni oltást és a H1N1 oltást egyszerre,persze amilyen az én formám sikerült produkálnom az oltás melléghatásaként egy 5 napos hányást és bal oldali (kar,láb,arc...)zsibbadást.De ekkor is "csak" 13 volt a legtöbb.
Szerencsére nem szoktak extra magas cukraim lenni és Somogyit sem ismerem igazán...
Kedves Kata mégegyszer köszönöm a választ és hogy időt szántál rá.
Nem kérdezősködöm tovább...
Nem kérdezősködöm tovább...
[/COLOR]
Látnok vagy 
Látnok vagy 
Irom ha eredményes lesz a kiváncsiskodásomLátom a beidézés megint elcsúszik egy kicsit, technikai problémák miatt. Hamarosan helyreáll.

Szerencsés egymásratalálás volt!Hangyusz, azt hiszem sokan irigyelnénk egy olyan dokit, aki maga is diabos, ráadásul pumpás.
!Erről nem tudok nyilatkozni, tudod ott sose lehet tudni!De az a gyanúm nem lesz rövid idő.
Mi nem cipeltük be a Gergőt, mert nem akartam hogy összeszedjen valami nyavalyát. Letöltöttük az szenzor méréseit és visszavittük a cuccot.![]()