Insulinpumpa

poe

Őstag
Kiírja, hogy a szenzor lejárt. Belemész a szenzor menüpontba és kiválasztod az új szenzor indítását. Kb fél perc. Csak van amikor érdemes vele várni, mert kérhet VC mérést és nem jó, ha pl kaja után méred. (Ha gyorsan változik a vc a kontrollmérés idején, az torzítja az eredményt, pontatlan lesz.)

sünike

Új tag
Nem, ne érts félre, nem azt mondtam, hogy változtatni kell, de én furcsának találom, hogy ez így lett beállítva. Ha így jók az eredményeid, akkor hagyd így, de én szeretném, ha megkérdeznéd a dokidat, hogy mondja el, hogy miért alakította így az arányokat, mert engem érdekelne.

Írtad, hogy 5 körül hipot érzel. Nem tudom, hogy van-e a beállításhoz köze, de én úgy látom a mini adagjaidból, hogy neked még van saját inzulin termelésed, és ez a saját inzulin próbálja meg kiegyensúlyozni a (szerintem) nem megfelelő arányt. A magas bázis és a saját inzulin korrigálja az étkezéshez adott alacsony bólust.

Koránt sem biztos, hogy jól agyalok, de én így látom. Totális inzulin hiánnyal egy felnőtt nem működne másképp gyerek adaggal. Az inzulin (termelt, és adagolt) mennyiség egyszerűen testsúly kilogrammra van meghatározva, némi eltéréssel. Persze lehet, hogy még így is tévúton járok, ezért kérlek, hogy a dokitól szerezz egy kis infot.
Szia Kata!
Természetesen eszembe sem jut magamtól átálítani a pumpát,nem vagyok orvos nem értek hozzá,csak használom 2 éve.

Másfél év penes próbálkozás után kaptam pumpát,inzulinallergia(a bázis inzulinoktól hasmenésem lett)és a nagyon kis bólus miatt.6x szúrtam(éjjel 3kor 1E miatt kellett felkelnem...)
164 cm és 48 kiló vagyok,ehhez mennyi inzulin kéne szerinted?Milyen beállítást csinál te nekem?
Ígérem nem nyúlok a beállításhoz,de kíváncsi vagyok szerinted,h lenne jó?:dr_24:

christina

Őstag
Egyébként ma egész nap bent csücsültek a párommal a kórházban. Hétfőn, amikor leszedik, ugyanerre lehet számítani?

Erről nem tudok nyilatkozni, tudod ott sose lehet tudni!:) De az a gyanúm nem lesz rövid idő.:rolleyes:
Mi nem cipeltük be a Gergőt, mert nem akartam hogy összeszedjen valami nyavalyát. Letöltöttük az szenzor méréseit és visszavittük a cuccot. :D

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szia Kata!
Természetesen eszembe sem jut magamtól átálítani a pumpát,nem vagyok orvos nem értek hozzá,csak használom 2 éve.

Másfél év penes próbálkozás után kaptam pumpát,inzulinallergia(a bázis inzulinoktól hasmenésem lett)és a nagyon kis bólus miatt.6x szúrtam(éjjel 3kor 1E miatt kellett felkelnem...)
164 cm és 48 kiló vagyok,ehhez mennyi inzulin kéne szerinted?Milyen beállítást csinál te nekem?
Ígérem nem nyúlok a beállításhoz,de kíváncsi vagyok szerinted,h lenne jó?:dr_24:

Nem csináltam neked beállítást, és nem is fogok.
Egyrészt, mert nem vagyok én sem orvos, és így nem titrálhatok, még akkor sem, ha meg tudom csinálni.
Másrészt pedig titrálni vc napló alapos tanulmányozása után lehet, és egyéb paraméterek ismeretében, egyelőre itt csak testsúlyodat és ebből a BMI-det ismerem, ezt pedig kevés is lenne.

A feltételezett maradék saját inzulin termelés meg még neccesebbé teszi a dolgot, de ez is csak feltételezés.

Amikor penes voltam, akkor nekem a csúcs a napi 8x-i szúrás volt, de mivel az sem hozta meg a várt eredményt, a dokim azt mondta, ezért kár éjszaka is és hajnalban is felkelni, hogy szúrjak, és visszaálltunk a napi 5x-i szúrásra. Aztán jött a megváltó pumpa.
Nekem viszont szerencsére nem volt semmi bajom egyik inzulinnal sem, nem volt allergiás reakció.

sünike

Új tag
Nem csináltam neked beállítást, és nem is fogok.
Egyrészt, mert nem vagyok én sem orvos, és így nem titrálhatok, még akkor sem, ha meg tudom csinálni.
Másrészt pedig titrálni vc napló alapos tanulmányozása után lehet, és egyéb paraméterek ismeretében, egyelőre itt csak testsúlyodat és ebből a BMI-det ismerem, ezt pedig kevés is lenne.

A feltételezett maradék saját inzulin termelés meg még neccesebbé teszi a dolgot, de ez is csak feltételezés.

Amikor penes voltam, akkor nekem a csúcs a napi 8x-i szúrás volt, de mivel az sem hozta meg a várt eredményt, a dokim azt mondta, ezért kár éjszaka is és hajnalban is felkelni, hogy szúrjak, és visszaálltunk a napi 5x-i szúrásra. Aztán jött a megváltó pumpa.
Nekem viszont szerencsére nem volt semmi bajom egyik inzulinnal sem, nem volt allergiás reakció.[/QUOT
Köszönöm a választ Kata!
Én csak azt tudom,hogy az értékeim 5-7 között vannak(mikor hypozom se ugrik meg a cukim).Legutóbb akkor volt magas a cukrom amikor megkaptam a szezonális influenza elleni oltást és a H1N1 oltást egyszerre,persze amilyen az én formám sikerült produkálnom az oltás melléghatásaként egy 5 napos hányást és bal oldali (kar,láb,arc...)zsibbadást.:laz:De ekkor is "csak" 13 volt a legtöbb.
Szerencsére nem szoktak extra magas cukraim lenni és Somogyit sem ismerem igazán...
Kedves Kata mégegyszer köszönöm a választ és hogy időt szántál rá.:dr_31:
Nem kérdezősködöm tovább...

vighkata

[/COLOR][/QUOTE]

Kérdezgessél csak, ha valamire nem tudjuk a választ, akkor azt megkeressük.

Annak örülök, hogy jók a cukraid, ezért is ijedtem meg, hogy a változtatáson gondolkodsz, pedig teljesen értelmetlen. Teljesen mindegy, hogy miért jó, ha jó, akkor azt a terápiát kell folytatni.
Azért a dokid tájékoztatása érdekelne. Nem azért, hogy téged ellenőrizzelek (vagy mert hitetlenkedem), hanem azért, mert ebből mi tanulunk.

sünike

Új tag

[/COLOR]

Kérdezgessél csak, ha valamire nem tudjuk a választ, akkor azt megkeressük.

Annak örülök, hogy jók a cukraid, ezért is ijedtem meg, hogy a változtatáson gondolkodsz, pedig teljesen értelmetlen. Teljesen mindegy, hogy miért jó, ha jó, akkor azt a terápiát kell folytatni.
Azért a dokid tájékoztatása érdekelne. Nem azért, hogy téged ellenőrizzelek (vagy mert hitetlenkedem), hanem azért, mert ebből mi tanulunk.[/QUOTE]

Szia Kata!
Extra gyorsan válaszoltál:hurra:Látnok vagy :D?
Amint tudok rákiváncsiskodom:) a dokimtól...(kicsit odébb lesz,mert balesetet szenvedett :()
Amúgy ő maga is cukorbeteg és pumpás :)
Szép napot Neked Kata és mindent:dr_24:

vighkata

Kedves Hangyusz, ez a "nem kérdezősködöm tovább", olyan sértődősre sikeredett. Félek, hogy megbántottalak, nem állt szándékomban megbántani téged.

Ha az okoz gondot, hogy nem titrálok "látatlanban", és ezt magadra vetted, akkor azzal nem tudok mit kezdeni. Nem játszhatok senkinek a biztonságával, nem fogom a távgyógyító szerepét játszani.
Ha pedig túl kategorikusra sikeredett a mondandóm, akkor elnézést, ez nem fogom bájosabban leírni, mert ez tény, független bárkinek is az érzékenységétől.

Annyit tehetek, hogy jobban odafigyelek az érzékenységedre. (pro/kontra)

vighkata

Szia Kata!
Extra gyorsan válaszoltál:hurra:Látnok vagy :D?
Amint tudok rákiváncsiskodom:) a dokimtól...(kicsit odébb lesz,mert balesetet szenvedett :()
Amúgy ő maga is cukorbeteg és pumpás :)
Szép napot Neked Kata és mindent:dr_24:
[/QUOTE]

Előre is köszönöm a tájékoztatást, nem sürgős. A válasz bármikor jó lesz, akármikor aktuális a tudás szempontjából.

napocska

Őstag
Erről nem tudok nyilatkozni, tudod ott sose lehet tudni!:) De az a gyanúm nem lesz rövid idő.:rolleyes:
Mi nem cipeltük be a Gergőt, mert nem akartam hogy összeszedjen valami nyavalyát. Letöltöttük az szenzor méréseit és visszavittük a cuccot. :D

És nem hiányolták Gergőt? Én is mondtam a páromnak, hogy hétfőn már ne nyözgessük ezzel Danit, hanem hadd menjen iskolába (még szeret odajárni nagyon, számára bünti, ha nem mehet), de a párom gyáva, és nem mer egyedül menni :)

Oldal tetejére