Insulinpumpa

bajgar

Új tag
Animas

Üdvözlet mindenkinek!

8 éves kisfiamnak január óta van Animas pumpája. A vízállóság szerintem inkább a gyerekeknél fontos. Maga a pumpa nagyon pontos, megbízható készülék. Igaz a fenntartása kicsit húzós, de a forgalmazó nagyon rendes és ad előre is szereléket hozzá. A magyar nyelvű menű miatt teljesen egyedül tudja kezelni.
Ha van kérdésetek szívesen válaszolok! :)
 

bogácsa

Új tag
Re: Animas

bajgar írta:
Üdvözlet mindenkinek!

8 éves kisfiamnak január óta van Animas pumpája. A vízállóság szerintem inkább a gyerekeknél fontos. Maga a pumpa nagyon pontos, megbízható készülék. Igaz a fenntartása kicsit húzós, de a forgalmazó nagyon rendes és ad előre is szereléket hozzá. A magyar nyelvű menű miatt teljesen egyedül tudja kezelni.
Ha van kérdésetek szívesen válaszolok! :)

mit jelent az h húzós?
mennyi szereléket hasznááltok havonta, és ez mennyibe kerül összesen?
hány naponta cseréltek tűt?
 

eremit

Új tag
A pumpa jelenlegi ára (AccuChek Spirit) 104 ezer forint. A szerelék 30 ezer/félév és a feltöltő inzulintartály 3000 forint/félév. Ez a legfrissebb adat úgy 99%-os pontossággal.
 

eremit

Új tag
Figyelem!
November 30-án csütörtökön 16:00-tól MISKOLCON a Bocskai utca 10. sz alatt (sötétzöld egyszintes épület) inzulinpumpával kezelt felnőttek részére összejövetel. Szeretettel várják a leendő pumpahasználókat is!
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
inzulinpumpa

Kedves Bogácsa!


http://www.medtrust.hu/
http://www.medtrust.hu/inzulinpumpa.htm

Itt találsz telefonszámot is, meg e-mail elérhetőséget is, ahol felteheted a kérdéseidet.


http://fiatalcukorbeteg.lap.hu/

Itt is találsz mindenféle hasznos, téged érdeklő témát.


http://web.axelero.hu/pharmrkt/

Ez a Pharma-Marketing Kft. oldala


http://www.medtronic.com/HU/about/medtronic_in_hungary.html

Itt is böngészhetsz, ennek a cégnek a glukoz monitorát alkalmazzák a betegeken, a 4 napon át tartó folyamatos vércukor ingadozások kimutatására. De van inzulinpumpájuk is.

Üdv: Kata
 

szolnok

Új tag
Bogácsa !

Ne viccelj tessék megírni a tapasztalatokat! Nem tudom elképzelni milyen lehet egésznap ezzel a kis készülékkel az oldalán az embernek , mi az amiben zavar? / ne nevessetek ki pl szex? / és mi lett tőle jobb?

Szóval gyűtsd a tapasztalatokat és írj! :oops:
 

bogácsa

Új tag
no jó :D
mivel hétfő óta rajtam van a ketyere, már tudok nyilatkozni...
nekem is rengeteg fenntartásom volt és féltem és az volt a képzetem h nem tudom majd hol tárolni és mindenki látni fogja...és egyátalán!!!
és annyira kicsi pumpa (a mo-on kapható legkisebb és legkönnyebb ebben a pillanatban)h a zsebemben is simán elfér...vagy ma állásinterjún a melltartómon volt középen...annyi h 1számmal nagyobbnak tűnik a mellem,mint egyébként 8) az még külön jó is!!
reggel cseréltem tűt...úgy néz ki h nekem 4 napot is bent lehet a kanül...de ha hosszabb ideje viselem majd biztosan mondhatom.
reggel tanítgattam a páromat h kell belőni a tűt..önbelövős és egyátalán nem fáj nekem jobban mint a pen.és párom adta be az inzulint...ő programozta. :) olyan aranyos!nagyon érdeklődik.
a pumpa vízálló....és gyakorlatilag most 5 nap alatt SEMMIBEN :lol: sem korlátozott. úgy állok hozzá h eddig is a mobilom állandóan a zsebemben volt..most ez is ottvan a másikban...alváskor sem zavar,nem is keltem fel az éjjel sem h mi van a pumpával!
a vércukraim még nem tökéletesek, de ez nem egyik napról a másikra megy...nekem 5 naponta változtatunk a mennyiségeket, kis mértékekben és igy fogunk eljutni a tökéletes szintig....most evés előtt stabilan 8, utána 10...de ha figyelembe veszem mennyire ingadozott (ami plö a szemnek a legrosszabb)akkor ez a stabilság megnyugtat,mert arra lehet következtetni belőle ha eltaláljuk a nekem megfelelő mennyiséget,akkor tökéletes és stabil cukraim lesznek.(mert nekem az elmúlt hónapokban nem tudni miért,de úgy felborult az anyagcserém h mindenki csak nézett...)
szóval én csak pozitívat és örülök h belevágtam!
 
bogácsa írta:
nekem is rengeteg fenntartásom volt és féltem...

szóval én csak pozitívat és örülök h belevágtam!
Ugye, hogy nem is olyan rossz... :D
De ezt általában csak azok hiszik el, akik használják. A vércukraid pedig még lesznek sokkal jobbak is, és szinte minden helyzetet lehet kezelni vele, csak oda kell figyelni :)
 

bogácsa

Új tag
dr. s. s. írta:
Egyébként mindenkinek BUÉK!

És egy kérdés: kedves Bogácsa, elárulhatnád, hogy milyen pumpád is van? Nekem még egy szűk évem van hátra a H-TRON-nal, lehet, hogy olyanra vágynék, mint a tiéd, és akkor esetleg még be is tanítanál a kezelésére. Vagy addig leírhatnád azt ezen a fórumon, és akkor mindenki megtanulhatná. Szóval ha nem hadititok, akkor áruld már el, jó?

a med trust cég forgalmazza. a www.medtrust.hu oldalon rákereshetsz a pumpámra...a típusa nem titok:
animas ir 1200-as típus.

szívesen segítek bárkinek, kai ilyen pumpát kap majd. nem nehéz a használata, de rengeteg mindent tud.
120 oldalas hozzá a tájékoztató...azt most mondjuk nem írnám le.
itt találsz róla sok információt,melyek a leglényegesebbek:
http://www.medtrust.hu/IR1200reszletek.pdf

bármi kérrdés van, szívesen válaszolok.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
dr. s. s. írta:
Hogy van az, hogy valaki kapja magát és kitöröl hozzászólást erről a fórumról? Lehet, hogy maradi vagyok, de nem tisztességes szerintem. Így aztán az emberben az az érzés támad, mintha itt valaki magával levelezne, holott néhány napja még ott volt, hogy melyik levél mire reagált és fordítva. Ne csináljunk már egymásból, különösen a másikból bohócot, mert hogy valaki magából azt csinál, az magánügy. Talán mindenkinek jobban meg kellene gondolnia azt, hogy mit ír le, nem utólag kitörölgetni a cikissé vált szöveget, nemde? Jobban kéne tisztelnünk egymást!

Milyen hozzászólás tűnt el? :shock:
 

bogácsa

Új tag
dr. s. s. írta:
Kedves Kmolli!
Vigh K. november 28-i két levele között volt egy Bogácsa válasz, ami egyébként a VK irományaiból is kikövetkeztethető, ha a szövegösszefüggést vizsgáljuk. De én és mások is nyilván emlékeznek erre. Az a bizonyos Bogácsa válasz tűnt el, s így az a látszat, hogy VK saját magával levelezik. Ezt próbáltam szóvá tenni, mert nem tartom tisztességesnek, s ki tudja, hogy ez eddig már hányszor fordult elő. Mindenképpen rontja a fórum megbízhatóságát, ha valaki(k) a háttérből minden további nélkül belenyúlhatnak a már megjelent szövegekbe.
Egyébként úgy látom, hogy a fórum igencsak kifulladó félben van, mert semmi új felvetés nem jelent meg már legalább két hónapja. Leragadtunk a Bogácsa pumpájánál, s gyakorlatilag hetek óta csak ez a téma. Én a magam részéről megértem, ha sokakat ez nem nagyon érdekel, még ha személyesen örülök is annak, hogy az ő sorsa is ilyen értelemben rendeződött. Na persze a tapasztalatait szivesen várom én is, de olyanok meg még nincsenek két heti használat után...

ha észre vetted volna és visszaolvasnád a hozzászólásaidat(amit megtehetsz a profilodon)akkor rájössz h érdemi hozzászólásod a cukorbeteg témában nem volt, csak mások csesztetése(bocs a szóért) és negatívkodás. ez utolsó levelednek is csak ilyen tartalma volt.
a hozzászólásaimat(ami nem közvetlenül a pumpa témához kapcsolódott, töröltem. de mindenki ugy gazdálkodik a saját hozzászólásaival ahogy akar(csak egy javaslat :) )
ez a fórum eddig nem arról szólt h egymást sértegessük. te ezt teszed, nem csak velem, de velem főleg.
csak h mindenki tudja,ezt a hozzászólást is törölni fogom,csak le akartam irni.
ezek után nem vagyok hajlandó a hasonló rosszindulatú levelekre válaszolni.
ezen túl pedig kérlek kimélj meg mindenkit a hasonló, nulltartalmú beírásaidtól.
sajnálom ha rosszul estek a szavaim,nem megbántás,csak fáraszt a lejárató kampány.

köszönöm :o
ennyi
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
inzulinpumpa

Kedves Bogácsa!

Szerintem te olyan egyszerű vagy, mint a faék, de ezt a "nemes" egyszerűséget már csak a kétszínűséged színezi ki valamelyest.

Nyugodtan törölgesd ki az eddigi írásaidat, valószínű jól el fognak levelezgetni egymással az ittmaradottak.

Üdv: Kata
 

bogácsa

Új tag
köszönjük a újabb ÉPÍTŐ hozzászólásokat :D :D :D

ellenben találtam a neten böngészés közben egy tök jó kis oldalt. egy nagyon kevés angol kell hozzá. táblázatok és kimutatások arról h mi a pumpahasználók átlagéletkora, milyen a hemoglobin pumpa előtt és után...sajna a táblázatok az usa-ban készültek, de azért érdemes lehet elolvasni:
http://www.insulin-pumpers.org/about.shtml#hbA1c

ja,é s egy dolog,ami érdekesség:
mint tudjátok, jan 15től nem 90 hanem csak 85%ban lesz támogatott a pumpa és a tartozékok...én most abban a stádiumban vagyok h 3 hó próbaidő..majd ujra beadom a kérvényt. tehát akkor nekem már a 85%os kedvezmény jár.....szerintem az lenne az igazságos ha még 90%járna,mivel már megkaptam a pumpát.mindenhol nagy kavar van,senki sem tudja h mi lesz. akkor a földi halandó honnan tudja?
 

eremit

Új tag
A magas vércukorszint normalizálásának másik módja is elhangzott a miskolci találkozón. Beadsz magadnak pár egység inzulint (pl-1-3), és ezen felül beállítod, hogy a bázis inzulinod az elkövetkezendő néhány órában hány százalékkal legyen magasabb (pl. legyen 120%). Ez a helyreállításnak kevésbé drasztikus módja, a szervezetet kevésbé terheli meg.
De egyébként a 80-as szabály is nagyon jól működik :wink:
 

eremit

Új tag
Ha már inzulinpumpa a téma, és dr. s.s. is érdeklődik újabb pumpa iránt, akkor szólnék néhány szót az "én" pumpámról. Persze lehet, hogy sokaknak nem lesz ez újdonság, mert ők is Accu-Chek Spiritet használnak, de bizonyára lesz olyan, aki még nem találkozott ezzel.
Nagyon cuki és okos kis szerkezet!
A mérete kb. 81×55×20 mm, súlya elemmel, tele patronnal és infúziós szerelékkel kb. 110 g.
A patronba 315 egység inzulint lehet tárolni. Rengeteg funkció van a szerkezetben, összesen 5 féle alapritmust (bázist) lehet beállítani. Ezt a bázist 3 percenként adagolja, s ha kell, akkor meg lehet százalékosan emelni. A bólust is könnyedén be lehet adni.
Elemmel működik, kb. 4-5 hétig bírja egy ceruzaelem.
A már említett funkciók között a választott felhasználói tipustól (alap, haladó vagy egyéni) függően a következőket találjuk:
- bázis beállítás (5 féle)
- bólus (standard, kiterjesztett vagy kombinált bólus)
- Ébresztő funkció
- idő- és dátumformátum beállítása
- be lehet állítani, hogy ne lehessen megváltoztatni az alapritmust
- a kijelző kontrasztja váltiztatható
- az információs menüben visszakereshető a bólusesemény, a napi teljes inzulinigény, a riasztési események, az alapritmus %-os változtatása, a "hátralévő napok száma" (bár ez így elég durván hangzik :oops: :lol: )
- ami még beállítható: billenytűzár, hangerő, a riasztások jelzése (csipog és rezeg ha kell), elem típusa (tölthető vagy hagyományos), illetve a kijelző iránya (hogy kényelmesen látható legyen bármikor)

Szóval sok minden beállítható. Ezek a Használati útmutatásból (222 oldalas 8) )származnak kissé persze átfogalmazva és már a saját tapasztalataimat is beleépítve. Nekem május óta van ez a pumpa, és határozottan jó vele lenni. Vannak persze "negatívumai" is. Ezeknek bizonyos része az idővel eltűnik, mert a kezdeti nehézségeket maga a pumpa - kidudorodik a ruha alatt, nem tudod hová tenni, de aztán találasz megoldást, és pl. az infúziós szerelék okozza - beakad, felakad, lóg stb. De ez nem annyira zavaró, mert megszokod. A problémásabb dolog, hogy az inzulint nem csak szimplán bele kell helyezni, hanem fel kell szívni a megfelelő eszközzel, és úgy kell a pumpába rakni. A megoldás valószínűleg az lenne, ha gyártanának bele megfelelő méretű patront, de erre senki nem reagált eddig... Pedig ha már csak 85%-os a támogatás :cry: , akkor bizony jó lenne, ha azért a sok pénzért amit kifizetünk, kevesebbett kellene "dolgoznunk" vele. És persze sokkal egyszerűbb lenne az egész... 8)
(Az Accu Cheknek van egy másik típusa, ami ugyan hosszabb a Spiritnél, de abba bele lehet helyezni az inzulinospatront. Ennek sajnos nem tudoma nevét, ja és az csak 2 éves.)
Nos, ha bárkinek bármilyen kérdése lenne, szívesen válaszolok / válaszolunk. Biztosra veszem, hogy másnak is vannak tapasztalatai a Spirittel!
 
Oldal tetejére