Insulinpumpa

tímeácska

Őstag
Vick!
Az a pohár NEM FÉLIG ÜRES, HANEM FÉLIG T E L I !!!!

Az Élet igenis egy csoda!!!

Minden egyes pillanatát KI KELL ÉLVEZNI, és mindenben a JÓT kell keresni! Mert igenis, mindenben megtalálod a jót, ha elég kitartóan keresed!!!
-No comment-
 
H

hypohonder

Vendég
Ebben akár egyet is érthetünk, kedves Tímeácska, csak azt is hozzá kell tenni szerintem, hogy az élet nem minden része és pillanata élvezetes... Igaz, én néhány szövődménnyel a hátam mögött (hülyeséget beszélek, csak jó lenne, ha a hátam mögött volna, de bennem van), szóval így is abban reménykedem, hogy húzom még valameddig, mondjuk megérem a gyermekeim emberré válását, amikor elvégzik az egyetemet-főiskolát. Ehhez még legalább hat év kellene, és persze nem ágyból vagy tolószékből élvezni a pillanatot. No de befejezem, még mielőtt Kata megint a fejemre csap a (szép ki magyar fejezéssel) negatívkodásért...
Nem is mondtam még, hogy csütörtök estefelé beüzemeltem a Spiritet, és azóta is nagy a barátság köztünk. Ég és föld a különbség a H-Tronhoz képest!
 

tímeácska

Őstag
Jajj, kedves Hypohonder, tényleg negatív vagy! :)
De mint írtam, ha elég kitartóan keresed a dolgok mélyén a JÓT, akkor tuti megtalálod! Keresd még alaposbban és biztos megleled! :)
Na, látod! Máris találtál valami JÓT: a Spiritet! :) Kívánom, hogy a kezdeti jóbarátság sokáig így legyen, és ne csalódj benne, a várt eredményeket érjétek el, így együtt! :)

 

Vick

Új tag
Tímeácska! Köszi, jó ilyet olvasni.
Hypohonder! Én próbálok pozitív lenni, és ha valami miatt elkeseredek akkor arra gondolok, hogy mások (olyan optimisták mint Tímeácska is) hogyan oldanák meg, hogyan lépnének tovább. Te próbálkozol ilyennel?
 

Vick

Új tag
Pl Máté "tűzoltása" teljesen kiborított volna engem. Nem is tudom Tímeácska hogy tudott úgy viselkedni ahogy. Nekem biztos az egész napom tönkre ment volna. De ezentúl, ha a fiam felidegesít, igyekszem Tímeácskára gondolni. :)
 

Vick

Új tag
Hypohonder!
Leírnád a különbségeket a két pumpa között? Miért jobb a Spirit? Talán segít valakinek, aki most akar pumpát választani.
 
H

hypohonder

Vendég
Helló, Lányok! Látjátok, máris milyen pozitív vagyok, amint hölgyekhez szólok? Szóval azért általában nem vagyok olyan búvalbélelt (hogy finoman fejezzem ki magam), sőt, de azért nem tudom elfelejteni a realitásokat sem. Különben pedig imádok viccelődni, szeretem a humort, a jó zenét (azt mindenek felett), az élet apró és nagyobb örömeit. Pl. azt, hogy veletek szót válthatok.

Azt a nagyképűséget, hogy én tartsak bemutatót a Spiritről nem egészen 3 nap után, nem merném vállalni. Ami egyértelmű számomra ennyi idő után is, az pl. a kiterjesztett bólus vagy a kombinált bólus lehetősége a H-Tronhoz képest. Abban megegyezhetünk, hogy a gyors bólus (a H-Tronon csak ez van) az lórúgás-szerűen hat a szervezetre szakorvosok szerint is, míg a kiterjesztett és kombinált bólus ugyanazt a mennyiséget tetszés szerinti időtartam alatt juttatja a szervezetbe (negyedórás időintervallum ugrási lehetőséggel). Így persze a hatás is sokkal szolídabb, pontosabban szelídebb. Az eredmény pedig ugyanaz. Lehet, hogy a szervezet is jobban alkalmazkodik hozzá. Szóval sikerült a természetes állapothoz ezzel is közelítenie a pumpakezelésnek.
 

tímeácska

Őstag
Vick!
Hát, Máté "tűzoltása" engem is meglepett egy kicsit... :-D De az egészet úgy reagáltam le, hogy láttam, hogy boldog, így -akármennyire is akartam volna "haragudni", nem bírtam...-Meg azért hozzáteszem, hogy tudom, nem akart Ő rosszat... Látta a tévében, és úgy gondolta, hogy most tűzoltó lesz... Na, jó, annak azért én sem örülnék, ha csupán játszásiból minden nap belottyantana egy vödör vizet a szoba közepére... :) Majd kitalál úgyis valami más csibészséget...:) Örülök, ha önfeledten tud játszani, mert TUD JÁTSZANI!!! -nem tudom leírni, amit mondani akarok, nem tudom megfogalmazni, de ugye érzitek, mire gondolok?!-
 

christina

Őstag
Pl Máté "tűzoltása" teljesen kiborított volna engem. Nem is tudom Tímeácska hogy tudott úgy viselkedni ahogy. Nekem biztos az egész napom tönkre ment volna. De ezentúl, ha a fiam felidegesít, igyekszem Tímeácskára gondolni. :)

Szia Vick!
Hasonló a felfogásom a tiédhez! :rolleyes: Mikor olvastam Timi sorait a "tűzoltásról" HÁÁÁÁT nem mondom a gondolatra is ideges lettem, hogy mi lett volna ha az én fiam csinál ilyet! Én valahogy nem viseltem volna ilyen jól! Ebből is látszik, hogy nem vagyunk egyformák! Szerencsére!:)
Azt a pohár vizes dolgot én is régóta próbálom alkalmazni, de nem olyan egyszerű! Igaz?:???:
Szép napot!
 

tímeácska

Őstag
Na, szóval...
Elárulom, hogy olyan derűsen én sem láttam ám mindíg a Világot! Talán akkor "nem kezdtek érdekelni" a "hétköznapok gondjai" (csibészség, stb.), amikor jan. végén, febr. elején, gyakorlatilag egy hajszálon függött Máté élete... Minden túlzás nélkül... A mai napig áldom annak az fiatal orvosnak a nevét, aki akkor segített Mátén... Nos, onnantól én már annak is tudok örülni, ha a gyerek "felbosszant" valamivel... Mert van, aki felbosszantson... Én akkor megfogadtam, soha nem fogok rá haragudni -kb. 5 másodpercnél tovább...:)-. De, azt azért hozzáteszem, hogy nem engedek meg Neki mindent! A rendet, és a "játékszabályokat" próbálom betartatni Vele! :) Kisebb-nagyobb sikerrel... :-D
 

Vick

Új tag
Nézegetem a régi bejegyzéseket és ott olvastam, hogy valaki rendszeresen ugyanakkor hypozik, csökkentette a bázist és továbbra is ugyanúgy hypózik.
Az én tapasztalatom, hogy a hypo előtt már kb 2-3 órával csökkenteni kell a bázist.
Ha pl 17 ó körül szokott alacsony lenni a vc, akkor már kb 14-15 h-kor csökkenteni kell a bázist néhány órára. (Ki kell kísérletezni a megfelelőt) Ez a novorapid esetében igaz. Mi ilyen inzulit használunk a pumpába. Ennek a csúcshatása ugyanis beadás után 1,5-2 órával van. Ti hogy csináljátok?
 

tímeácska

Őstag
Sziasztok!
Mi is NovoRapidot használunk! Én csak az épp' ellenkezőjéhez tudok hozzászólni... Még bennt voltunk a kórházban pumpa-beállításon, amikor beállítottak egy alap bázist, de reggeli után mindíg magasabb volt a gyerek cukra, így már 6-tól több inzulint állítottak be alapnak (7-kor eszik), viszont éjjel 3,5-3,8 körüli cukrai voltak (de stabilan), így 22 órától lejjebb vették a bázist, reggel 6-ig. Így reggelihez nem kell adni több bólust, mint a legelső beállításnál, ami mellett szépen (5 körül) tartja a cukrát.
 

Vick

Új tag
Egy kis pumpa összehasonlítás:

A mi pumpánk (Medtronic Paradigm Minimed 712) bázisát 0,05 Egységenként és fél óránként lehet változtani. Erre gondolok pl:
6:00 - 6:30 ig 0,25 E/ó
6:30 - 12:00-ig 0,3 E/ó (ez nem így van, csak példa!)

A legkisebb beadható bólus 0,1 E

És a tiétek?

Engem a legkisebb korrigálási lehetőségek érdekelnének.
(Van úgy, hogy 0,1 bólus kevés de 0,2 már sok lenne.)
 

hzn

Új tag
Sziasztok!
Nekem ACCU-Chek D-Tron pumpám van, és nagyon elégedett vagyok a pumpával és a forgalmazó céggel is. Mert ugye az sem mindeggy, hogy milyen a kiszolgáló háttér, a kapcsolattartás és az esetleges problémák megoldása. A ROCHE cég nagyon jó ebben.
Nekem sokat segített a pumpa. Szabadabb élet, és egy kicsit segít elfelejteni a betegséget a mindennapi szurkálás miatt. No és persze a vércukrok jobbak lettek mint azelőtt. Csak az tudja aki kipróbálta , hogy mi a különbség.
 
H

hypohonder

Vendég
Negyedik napja használom a Spiritet, s azóta nem érte el egyszer sem a vércukorszintem a tizest. Szinte kivétel nélkül a kiterjesztett bólust alkalmazom, 15-30 perces lefutással.

Ezzel az eszközzel minimum 0,1 egységet lehet beadni. Felnőtteknél szerintem a 0,05 nem igazán értékelhető és érzékelhető hatással van, de gyermekeknél ez lehet jelentős is.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
"Azt a nagyképűséget, hogy én tartsak bemutatót a Spiritről nem egészen 3 nap után, nem merném vállalni."

Ne aggódj Hypohonder, mi később is itt leszünk, és úgyis beszámoltatunk.
És lányok, Vick és Christina, meg mindenki, mindenkinek félig töltjük a poharát, és nem hagyjuk, hogy félig üres legyen. Azért van ez a fórum, hogy ezt megtehessük.

Kata
 
H

hypohonder

Vendég
Jó nektek, én meg ha néha azt is gondolom, hogy elindultam felfelé, hamarosan kiderül, hogy dehogy is, mélyebben vagyok, mint korábban. Bármiben kezdek is el bízni, arról gyorsan kiderül, hogy hamu, vaklárma, tévedés. És ezen semmit nem változtat az, hogy a pohár félig üres, vagy félig tele van. Mert ha nincs teljesen tele, akkor üres. És ezt meg lehet bárhogy fogalmazni, a lényeg ugyanaz marad. Meg a dal is: The song remain the same - Led Zeppelin. Ez legalább feldob néha...
Na pá veletekl
 

Vick

Új tag
Mi ez a nagy hallgatás?
Milyenek a vérdukor értékeitek mostanában?
Nem tudom mi van, de mióta inzulinpumpás a fiam, sosem volt ilyen rossz a vércukra mint az elmúlt 3-4 napban. Az az érzésem, hogy valahol hypózik, de nem találom mikor, akárhányszor is mérek. Azért gondolom, mert hiába korrigálok +bólussal, nem megy le. Sőt!
Tegnapelőtt délután uzsi után 1 órával 1,5-öt mértem és nem lett utána somogyija, egész este 10 alatt volt, éjjel is alacsony volt, 2x kellett megetetnem és minimális bázis ment. Gondolom, hogy ekkorra már elfogyott a májból a cukor a sok hypo miatt (amit nem találok!), azért nem volt somogyi, és éjjel sem tudott "somogyizni", ezért maradt szép egész éjjel.
Ma éjjel megint volt valami, mert hiába adtam a bólusokat, csak nem akart lemenni. Reggel 17 volt a vércukra, 9 órára felment 20-ra, most kezd visszamenni.
Nagyon ki vagyok bukva, hogy nem találom mi a baj!

Nektek több vagy kevesebb inzulin kell az elmúlt napokban?
 

christina

Őstag
Mi ez a nagy hallgatás?
Milyenek a vérdukor értékeitek mostanában?
Nem tudom mi van, de mióta inzulinpumpás a fiam, sosem volt ilyen rossz a vércukra mint az elmúlt 3-4 napban. Az az érzésem, hogy valahol hypózik, de nem találom mikor, akárhányszor is mérek. Azért gondolom, mert hiába korrigálok +bólussal, nem megy le. Sőt!
Tegnapelőtt délután uzsi után 1 órával 1,5-öt mértem és nem lett utána somogyija, egész este 10 alatt volt, éjjel is alacsony volt, 2x kellett megetetnem és minimális bázis ment. Gondolom, hogy ekkorra már elfogyott a májból a cukor a sok hypo miatt (amit nem találok!), azért nem volt somogyi, és éjjel sem tudott "somogyizni", ezért maradt szép egész éjjel.
Ma éjjel megint volt valami, mert hiába adtam a bólusokat, csak nem akart lemenni. Reggel 17 volt a vércukra, 9 órára felment 20-ra, most kezd visszamenni.
Nagyon ki vagyok bukva, hogy nem találom mi a baj!

Nektek több vagy kevesebb inzulin kell az elmúlt napokban?


Nálunk is pár napja szörnyű a helyzet, nekünk magasak a cukrok, pedig mindent úgy teszünk, mint régen.:confused:
Tegnap ebéd után 18,5!!!! lett a cukra és gyorsat kellett adnom, amire több mint egy hónapja nem volt példa!
Ugyanolyan volt a kajája mint máskor és semmi különös változás nem volt a napirendjében. NEM ÉRTEM! Egyik reggel pedig 14-es cukorral kelt, a reggeli cukrai jók szoktak lenni, de ha nem akkor inkább hypozik.
Most az időjárás is viszonylag állandó, nem tudok különösebb frontról. Van egy 8. érzékük, hogy valami következik?:)
 
Oldal tetejére