Insulinpumpa

Szabolcs

Új tag
inzulinpumpa

CsRob1!
Én nem tapasztaltam olyan nagy eltérést a szenzor és a vércukormérő értékei között, mint Te. ( Max 2 mmol-t) Az első 3 napban hasonlítgattam leginkább össze a két értéket. Azt viszont megfigyeltem, hogy a gyors változások esetén, a normál tartománytól egyre távolodva - akár lefelé, akár felfelé - egyre pontatlanabbá vált.
Tudatom Veled, hogy technikai, különösen számítástechnikai, analfabéta vagyok, így nem szívesen vállalkozok diagramm küldésre. Ha Te küldsz szívesen megnézem! A szenzor használat arra derített fényt, hogy nem volt véletlen, hogy nem tudtam Lantussal beállítani a vércukromat. Nem egyenletes a napi inzulinigényem. A 0 CH-s diéta napján kiderült, hogy hajnali 3-tól 6-ig meg kell emelni a bázisadagom. Az ennek megfelelő módosítás után sikerült elérni, hogy a nap 93 százalékában normál tartományban volt a cukrom. Amióta kezdek visszazökkenni a mindennapokba rájöttem, hogy a vacsora előtti 2-3 órában is meg kellene emelnem a bázist. Most evvel kisérletezem.
 

Szabolcs

Új tag
Szia Kuruczbea!

Az általam használt pumpát, úgy adják oda neked kipróbálásra, hogy kapsz hozzá 4 szenzort is. Három hónap áll a rendelkezésedre, hogy eldöntsd, kell-e a pumpa. Ezen időszak alatt vehetsz további szenzorokat is, viszonylag kedvező áron, 16 500 Ft-ért 4 darabot. ( Később egy kerül annyiba.)
 

kuruczbea

Új tag
Köszi Szabolcs!

Erről a medtronic pumpáról semmit nem találtam magyarul, a szenzorról sem. Nekem úgy néz ki Accu-chek spirit lesz, amihez ingyen adják azokat a dolgokat amivel a számítógépen is nyomon követhető minden ez így 120 000ft, szenzorról nem tudok, de valaki mintha azt írta volna, hogy lesz(vagy van), amit te próbáltál az drágább pumpa,ugye?
 

eremit

Új tag
Kedves kuruczbea!
Én májusban kaptam Spiritet, kaptam hozzá egy Accu Chek vércukormérőt és a SmartPixet, amivel a pumpa és a vércukormérő adatait is be lehet olvasni a számítógépbe. Elég érdekes dolog, jól el lehet böngészni a táblázatokon és diagrammokon... Nekem első körben a pumpáért és féléves szerelékért és patronért 138 ezer forintot kellett fizetnem. Igaz akkor a támogatás még magasabb volt valamivel... :roll:
 

gady77

Új tag
Kedves Dr.s.s!

Azt hiszem megnyugodhatsz, mert az idegkárosodásnak nálam tünetei voltak. A lábamon a nagyujjam vége kicsit érzéketlenebb, mint amilyennek lennie kellene. Sokszor lilás, vörös stb és kicsit zsibog is. Ja és kb 10-alkalommal mondogattam a diab dokimnak, hogy nem tökléletes a lábam. Ezt párhuzamban a háziorvosomnak is mondogattam, akit nagyon imádok, -mert ilyen szupi orvossal még nem találkoztatm- és minden vizsgálat nélkül "miligamma N" szedését javasolta. Mivel azonban bizalmatlanul fogadtam a házidokim vizsgálat nélküli gyógyszerterápiáját tovább unszoltam a diab dokimat, aki aztán megunta a panaszkodást és elküldött vizsgálatra, ahol kiderült, valóban van idegkárosodásom. Napi 3x1 Miligamma N kapszulát kell szednem azóta.
Hát én mindenféle vizsgálat nélkül javaslom MINDENKINEK, hogy szedje ezt a kapszulát. Nem nevezem gyógyszernek, mert valami vitaminkoktél féle, de a cukrosoknak életmentő is lehet. Igaz NEM OLCSÓ, de az egészség megfizethetetlen.
 

kuruczbea

Új tag
Bocs, de azt azért még nem értem, hogy mi az összefüggés az inzulinpumpa és a vércukormérő szerkezet között, a kettő egymással nincs összefüggésben, tehát nem a vércukrodat figyelve adagol a pumpa, akkor miért nem lehet bármilyen pumpánál ilyet használni?
 
Re: inzulinpumpa

kmolli írta:
CsRob1 írta:
Attól még távol áll, de a penhez képest óriási előrelépés, legalábbis számomra. Sokkal szabadabb élet lehetséges, kellő tapasztalattal szinte minden helyzet megoldható vele, ami pl. hosszúhatású inzulinnal nem lehetséges vagy legalábbis sokkal nehezebb.
Engem érdekelne, hogy mik azok a helyzetek, amik csak pumpával oldhatók meg, leírnál 1-2-t? Köszi szépen!
A hipok utáni hirtelen vércukoremelkedés viszonylag egyszerűen kivédhető az adagolás módosításával, vagy nagyobb, elhúzódó étkezéseknél "elhúzódva" is be lehet adni a szükséges inzulint, így az étel felszívódásának megfelelően hat. Sportolásnál egyszerűen vissza lehet venni a mennyiséget, így nem kell plusz CH-val korrigálni a hosszúhatású inzulin hatását. Vagy ahogy Szabolcs is írta (és nálam is ez volt, - igaz akkor még nem volt forgalomban a Lantus), egyszerűen olyan az ember inzulinszükséglete, hogy azt hosszúhatású inzulinnal nem lehet megfelelően lekövetni.
 
kuruczbea írta:
.. mi az összefüggés az inzulinpumpa és a vércukormérő szerkezet között...
A vércukormérő szenzor a pumpának továbbítja az adatokat (vezeték nélküli kapcsolaton), a pumpa tárolja és kijelzi a mért értékeket. Létezik pumpa nélkül használható szenzor is (CGMS), de ez nem jelzi ki a vércukrot, csak tárolja és le lehet tölteni számítógépre. Ha jól tudom, ezt kifejezetten orvosi célra szánták, nem hiszem, hogy bárki megveheti.
Ha még nem 100%-ra van kiválasztva a pumpád, talán érdemes lenne rákérdezned a kezelőorvosodnál vagy felhívnod a Medtronicot a szenzoros pumpával kapcsolatban. Ha felhívnád őket, telefonszámot tudok adni privátban
 
Re: inzulinpumpa

Szabolcs írta:
CsRob1!
Azt viszont megfigyeltem, hogy a gyors változások esetén, a normál tartománytól egyre távolodva - akár lefelé, akár felfelé - egyre pontatlanabbá vált.
A nagy eltéréseket én is a normál tartományon kívül tapasztaltam.
Mihelyt lesz időm, felteszek valahova 1-2 diagramot, hogy innen is elérhető legyen.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
MilgammaN

Kedves Mindenki!

Az álábbi cikket kopiztam a MilgammaN-ről. Én is szedem, a diab orvosom javaslatára, de nekem csak kúraszerűen kell szedni, nem folymataosan. Tehát én is csak javasolni tudom, annak is, aki idegi bántalmak megelőzéseként kívánja használni.
Üdv: Kata



Hatóanyag: benfotiamine, cyanocobalamin ATC: VITAMINOK Gyártó: Wörwag
Kiszerelés: 20x Fizetendő ár: 1183 Ft

Hasonló hatású készítmények

A készítmény hatóanyaga 50 mg benfotiamin, 0,25 mg cianokobalamin drazsénként.
Egyéb összetevők: zselatin talkum, sztearinsav, szacharóz, mikrokristályos cellulóz, kukoricakeményítő, 101,225 mg laktóz-monohidrát, karnauba pálmaviasz, ricinusolaj, fehér viasz, Colorant Redbrilliant (kinolinsárga E104, Azorubin E122, Ponceau 4R E124), sellak, glükóz szirup, titán-dioxid (E171), dextrin, kalcium-karbonát.
Kiszerelés: 20, 50, 100, 500, 1000 db drazsé bliszterben, dobozban.
1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A MILGAMMA DRAZSÉ ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A Milgamma drazsé benfotiamint valamint B12-vitamin tartalma révén különösen alkalmas idegi és mozgásszervi valamint gyulladásos eredetű fájdalmas állapotok kezelésére.
Különböző eredetű ( pl. diabetes mellitus, mérgezések és alkoholizmus által kiváltott ) idegrendszeri bántalmak, valamint reumás panaszok, általános ízületi- és izomfájdalmak, övsömör kezelésére.
2.TUDNIVALÓK A MILGAMMA DRAZSÉ ALKALMAZÁSA ELŐTT
Nem szabad alkalmazni a készítményt
Ha Ön a készítmény összetevőivel szemben túlérzékenységet mutat.
Ha Ön psoriasisban szenved, mivel a B12-vitamin súlyosbítja a kóros bőrtüneteket.
Gyermekkori alkalmazás
Erre vonatkozóan nem áll adat rendelkezésünkre.
Terhesség, szoptatás
Alkalmazása nem ellenjavallt.
A készítmény hatása a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Nem befolyásolja hátrányosan az azokhoz szükséges képességeket.
Egyéb gyógyszerek alkalmazása
Amennyiben Ön más gyógyszert is szed, a Milgamma kezelés megkezdése előtt ki kell kérnie kezelőorvosa tanácsát. A Milgamma drazsé ugyanis más, egyidejűleg alkalmazott gyógyszerek hatásosságát befolyásolhatja.
3. HOGYAN KELL SZEDNI A MILGAMMA DRAZSÉ-T?
Ha az orvos másképpen nem rendeli szokásos napi adagja 4-szer 1 drazsé. Enyhébb esetekben napi 1 drazsé.
A drazsékat étkezés után egészben lenyelve kell bevenni.
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszernek, így a Milgamma drazsénak is lehetnek mellékhatásai.
Egyes esetekben túlérzékenységi reakciók (csalánkiütés, sokkos állapot stb.) léphetnek fel.
Ilyen esetben célszerű a gyógyszer szedését abbahagyni és orvoshoz fordulni.
Mennyi ideig alkalmazható a készítmény?
A terápia idejét kezelőorvosa határozza meg.
5. A KÉSZÍTMÉNY TÁROLÁSA
Legfeljebb 25°C-on, fénytől védve tartandó.
A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Re: MilgammaN

Bioszaky!!! :) Léccí segíts a miligammaN értelmezésével kapcsolatban, mármint arra lennék kíváncsi, hogy ezek a hatóanyagok mik is tulajdonképpen, mennyire természetesek és mikre szokták használni?
Nagyon köszi :oops:
 

szolnok

Új tag
Bocs hogy válaszolok, de a Dr.Infón utána néztem.

a kapszula tartalmaz:
0,25 mg cianokobalamin, 90 mg pridoxin-hidroklorid, 40 mg benfotiamin.

Azaz neutrop B vitaminok, B6, B1 vitamin származék, B12 vitaminok melyek kedvezően befolyásolják az idegrendszer , mozgásszervek gyulladásos és degeneratatív megbetegedéseit.
A vitamin hiány pótlásán túl, a nagy vitamin dózisokat tartalmazó kombinációnak, analgetikus és vérképző hatása van.
Alk: gyulladásos eredetű fájdalmak, neuropathiák/ diab,és alkohol okozta polyneropáthia/ migrén, myalgiák herpes, stb.. kezelésére és roborálásra alkalmazzák, többek között.
Vénynélkül kapható, 5099 Ft. De nem szedhető észnélkül.
 

gady77

Új tag
A Milligamma N kapszula szedését, valóban kúraszerűen érdemes csak szedni és ahogy Szolnok írta, nem ész nélkül!!!
Nekem a neuropathia-n történt vizsgálat " enyhe fokú hypaesthesias típúsú károsodást" igazolt és 6 hónapig 3x1 kapszulát írtak fel, majd kontroll. Most tartok az 5. hónapnál, az eredményt még nem tudom.

Évekkel a neuropathia-s vizsgálatot megelőzően a háziorvosom már javasolta a Miligamma N szedését és szedtem is kúraszerűen: napi egy kapszulát 2-3 hónapig, majd fél év szünet, aztán megint 2-3 hónap.

Azt hiszem kétféle kiszerelésben kapható. Amit Szolnok írt, az a legnagyobb kiszerelése 100 db-os.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
szolnok írta:
Bocs hogy válaszolok, de a Dr.Infón utána néztem.

a kapszula tartalmaz:
0,25 mg cianokobalamin, 90 mg pridoxin-hidroklorid, 40 mg benfotiamin.

Azaz neutrop B vitaminok, B6, B1 vitamin származék, B12 vitaminok melyek kedvezően befolyásolják az idegrendszer , mozgásszervek gyulladásos és degeneratatív megbetegedéseit.
A vitamin hiány pótlásán túl, a nagy vitamin dózisokat tartalmazó kombinációnak, analgetikus és vérképző hatása van.
Alk: gyulladásos eredetű fájdalmak, neuropathiák/ diab,és alkohol okozta polyneropáthia/ migrén, myalgiák herpes, stb.. kezelésére és roborálásra alkalmazzák, többek között.
Vénynélkül kapható, 5099 Ft. De nem szedhető észnélkül.
Köszi :) Miért kértél bocsánatot? :)
 

eremit

Új tag
De gondolom, hogy a Milligamma N kapszula szedését érdemes megkonzultálni a kezelőorvossal, nem? Vagy csak legyek határozott és kezdjek bele? Hm... Ilyet úgyse csinálok, azt hiszem... 8)
 

bioszaky

Új tag
Millgamma - Molli, valahogy nincs motivációm komolyan utánanézni. Annyit találtam, hogy ez a benfotiamin B-vitamin származék, és a 90-es évek közepén került a látótérbe. Előnye, hogy zsírban oldódként jobban hasznosul, mint a többi B-vitamin. Terápiásan a neurpathia ellen használják, de valahol az kis erek problémáira is ezt írják fel. Előbbit orvosi szaklapban is leírták, tehát hihető, hogy van hatás. Mégha nem is olyan erős, mint egy komoly gyógyszeré. Kúraszerűern alkalmazták, tehát nem kellett folyamatosan szedni.
Úgy emlékszem, hogy a Péterffy-ben volt diabeteszes szülők gyerekeinek nagy arányú B-vitaminnal kezelése a diabetesz megelőzésére. Vagy csak követték a gyereket, és akkor kezdték el adni a sok B-vitamint, ha megjelentek a szigetsejtellenes antitestek (beidnult az autoimmun reakció)? Sajnos, azt már nem tudtam meg, milyen eredményei lettek a kísérletenk. Kérdezd meg, tud-e vmit a dokinőd.
 

Camilla

Új tag
Sziasztok!
Gady!Most olvastam,hogy a lábon jelentkező neuropátiás zavart magamál is tapasztalom amit te leírtál, rám teljesen illik. SAJNOS!:(
kb. 3 hónapja érzem a jobb lábfejem zsibbadását, és el van lilulva,de még nem vizsgálta meg senki, ezt csak én öngyógyítás szintjén vettem észre.
2 hónapja elkezdtem ELEVIT magzatvédőt szedni, és az a kérdésem,hogy a MilgrammaN szedhető-e szerintetek ezzel a vitaminnal együtt, vagy túladagolnám magam? Az Elevit is tartalmaz B vitaminokat...
Most egyelőre orvost nem tudok kérdezni, mert egyelőre nincs orvosom.
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
bioszaky írta:
Millgamma - Molli, valahogy nincs motivációm komolyan utánanézni. Annyit találtam, hogy ez a benfotiamin B-vitamin származék, és a 90-es évek közepén került a látótérbe. Előnye, hogy zsírban oldódként jobban hasznosul, mint a többi B-vitamin. Terápiásan a neurpathia ellen használják, de valahol az kis erek problémáira is ezt írják fel. Előbbit orvosi szaklapban is leírták, tehát hihető, hogy van hatás. Mégha nem is olyan erős, mint egy komoly gyógyszeré. Kúraszerűern alkalmazták, tehát nem kellett folyamatosan szedni.
Úgy emlékszem, hogy a Péterffy-ben volt diabeteszes szülők gyerekeinek nagy arányú B-vitaminnal kezelése a diabetesz megelőzésére. Vagy csak követték a gyereket, és akkor kezdték el adni a sok B-vitamint, ha megjelentek a szigetsejtellenes antitestek (beidnult az autoimmun reakció)? Sajnos, azt már nem tudtam meg, milyen eredményei lettek a kísérletenk. Kérdezd meg, tud-e vmit a dokinőd.
Pont ilyen "leírásra" gondoltam, köszönöm!! :) A kísérlet érdekes, legközelebb megkérdezem a dokit!
 
Oldal tetejére