Insulinpumpa

tímeácska

Őstag
Pumpások!
Mióta meg van a pumpátok, azóta kellett valamilyen okból kifolyólag használnotok a pent? Nyári strandolási idő kivételével... Ha igen, miért, és hogyan álltatok át a penes kezelésre? Mennyi idő alatt sikerült átállítani? Mennyi ideig használtátok a pent a pumpa helyett?

pumpás

Őstag
Hali!Nekem kellett használnom a pent a nyár elején amikor bekrepált a pumpám.Igaz nem sok időre kb 8-10 órára.Ugy oldottam + hogy kiszámoltam kb 3órára eső inzulin adagomés beadtam pennel.Igaz 1/2 óránként cukit néztem.

Pumpások!
Mióta meg van a pumpátok, azóta kellett valamilyen okból kifolyólag használnotok a pent?
Egyszer kitéptem a szereléket, cserére pedig nem volt lehetőség, mivel tartalék szereléket csak többnapos utakra viszek magammal. Pen viszont mindig kéznél van, így kb. 2 óránként mértem és az időszaknak megfelelő bázis mennyiségét adtam be. Kb. 8 órán keresztül tökéletesen működött.
Ha az insulatardos pen is nálam lett volna, még egyszerűbb lett volna...

zsuzsa

Új tag
Hú ez jó téma, én nagyon nem tudnám mit és mennyit adjak Tibusnak, ha elromlana a pumpa. Gyorsan bejelenteném, álítólag rögtön eljuttatnak egy csere pumpát hozzánk, de az lehet 8-10 óra, és felhívnám a diab dr.-néninket, hogy miből mennyit hogyan adjak neki. Tímeácska te mit csinálnál Máténál ilyen esetben?

Zsu77

Új tag
Valaki nekem az előbb aszonta,hogy tavasztól ingyenes a pumpa,alanyi jogon,mármint önerő nélküli lesz.Ez igaz?Hallott erről valaki valamit?

tímeácska

Őstag
Valaki nekem az előbb aszonta,hogy tavasztól ingyenes a pumpa,alanyi jogon,mármint önerő nélküli lesz.Ez igaz?Hallott erről valaki valamit?

Hát, ezt nem tudom megerősíteni, de a pumpatréneremmel elég sűrűn beszélgetünk, biztosan említette volna! De nem hinném, hogy így lenne!
Annyi tuti, hogy a Roche-nál a H-Thron pumpa (ha jól emlékszem ez a típus...) kedvezményes áron elérhető, fél éves szerelékekkel együtt mintegy 58 ezer Ft! Na, ez 100%!!! (Vagy a H-Thron, vagy a D-Thron... de valamelyik TUTI!) Én ennyit tudok! Ha Valakit érdekelnek a részletek, elérhetőséget tudok adni privin!

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető

Én azt hallottam, hogy az Eü minisztérium január 1-től nagyobb keretet engedélyez, ami elméletileg annyit és azt jelenti, amint Zsu mondott. De a szigorú feltételeknek továbbra is meg kell felelni... ami eddig volt, azt hiszem 5 év diabétesz meg a satöbbi... a lényeg, hogy többen hozzájuthatnak majd, mint eddig, mert a támogatás 100%-os lesz :) a részletek még nem ismertek, de amint megtudok valamit, megírom.

Zsu77

Új tag
Én azt hallottam, hogy az Eü minisztérium január 1-től nagyobb keretet engedélyez, ami elméletileg annyit és azt jelenti, amint Zsu mondott. De a szigorú feltételeknek továbbra is meg kell felelni... ami eddig volt, azt hiszem 5 év diabétesz meg a satöbbi... a lényeg, hogy többen hozzájuthatnak majd, mint eddig, mert a támogatás 100%-os lesz :) a részletek még nem ismertek, de amint megtudok valamit, megírom.

Tehát:IGAZ!!!:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
NOFRE!MIELŐBB A RÉSZLETEKET!!!:D:D:D:D:D:D:D:D:D

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Amit én tudok, az az, hogy még egyáltalán nem kidolgozott ez a dolog. Van ugye a pumpa, és van a szerelék, ami folyamatos ellátást igényel. Ez két külön dolog, és biztos, hogy nem lesz mindkettő ingyenes. Tényleg szó volt alanyi jogról, de ebben van a legnagyobb ellentét. Mert megállapítani egy "alanyi jog"-ot nem kis feladat és felelősség. Én mindenképpen támogatnám, de azt is, hogy ne kelljen gyerekeknél 1, felnőtteknél 3 évet várni.
Az OEP a két hónapos próbaidőt is azért vezette be, mert sok pénzt "pazarolt" azokra, akik nem nem gondolták komolyan a dolgot. Ha az OEP 100%-ot fedez, akkor a betegek is meggondoltabbak lesznek? Hát biztos hogy nem. Szóval tervezgetik, de egyelőre még semmi sem biztos.

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Igen-igen. Ezért a szuperszigorú feltételek maradnak... a gondozó orvosnak ugyanúgy javasolnia kell... stb. Talán a pénzügyi határok lesznek kicsit tágabbak... reméljük.

lizzi

Őstag
Tímeácska ezen ,hogy mit csinálnék ha nem mükődne a pumpa már sokat gondolkodtam ,de szerencsére még nem kellett döntenem ,mert nem használtam pent azóta.Én azon szoktam gondolkodni ,hogy hogyan is lesz majd a szülés alatt ??Ha valaki leírná aki szült pumpával megköszönném!

Oldal tetejére