Insulinpumpa

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kedves d.g., igazad van. Ki kellene beszélni, de ehelyett - úgy látom - leginkább csak szégyenlősen összehúzzuk magunkat és homokba dujuk a fejünket, hogy "nálam ez úgy sem fog bekövetkezni"...

Talán Pillangó 69 említette meg a Hgba1c-t. Nekem azzal sincs semmi különösebb problémám. Legutóbb 6,8 volt, és 8,3-ról fél év alatt jöttem le ennyire. De: ahogy a Hgba1c-rovatban is írtam, és már más is megerősítette ezt az infót: nem szabad 6,5 alá menni, mert a legújabb USA-beli kutatások azt mutatják, hogy a 6,5 alatti Hgba1c-s cukorbetegek között aránytalanul magasabb a halálozás, mint a 6,5 körülieknél. Figyelem!!!

Az a vizsgálat, amiről te írsz, az az ACCORD vizsgálat, és a 2-es típusú, és egyéb problémával (mint pl magas, vagy ingadozó vérnyomás) rendelkező cukorbetegek vizsgálatát tartalmazza. Egyelőre a szakamai diabetológia is vizsgálódi afelől, hogy a gyakoribb halálozás oka lehetett-e az alacsony HbA1c szint. Egyébként nem 6,5-ös, hanem a 6,0-os szintet húzták meg határként.

Az 1-es típusú cukorbetegek az ADVANCE vizsgálatban szerepelnek, az nem lett elállítva. Még jóval a 6,0%-os HbA1c szint alatt sem fordult elő halálozás.
Én 1-es típusú cukorbeteg vagyok.

http://www.medical-tribune.hu/index.php?pid=2&lid=1&sid=350&aid=5533

lizzi

Őstag
sziasztok!
Kata a pumpát 2,5 óra alatt kicserélték vagyis elhozták nekem:)ez megnyugtató:)
És hát ülni tudok a pocakomtól még ,de azért hátfájás meg egyebek vannak,és a simizés megvolt:)köszönjük:)

vighkata

sziasztok!
Kata a pumpát 2,5 óra alatt kicserélték vagyis elhozták nekem:)ez megnyugtató:)
És hát ülni tudok a pocakomtól még ,de azért hátfájás meg egyebek vannak,és a simizés megvolt:)köszönjük:)
Ez gyorsan ment. A simikézést meg virtuálisan küldöm máskor is. Hát, a hátfájás, sajna vele jár.

dg

Őstag
Az a vizsgálat, amiről te írsz, az az ACCORD vizsgálat, és a 2-es típusú, és egyéb problémával (mint pl magas, vagy ingadozó vérnyomás) rendelkező cukorbetegek vizsgálatát tartalmazza. Egyelőre a szakamai diabetológia is vizsgálódi afelől, hogy a gyakoribb halálozás oka lehetett-e az alacsony HbA1c szint. Egyébként nem 6,5-ös, hanem a 6,0-os szintet húzták meg határként.

Az 1-es típusú cukorbetegek az ADVANCE vizsgálatban szerepelnek, az nem lett elállítva. Még jóval a 6,0%-os HbA1c szint alatt sem fordult elő halálozás.
Én 1-es típusú cukorbeteg vagyok.

http://www.medical-tribune.hu/index.php?pid=2&lid=1&sid=350&aid=5533

Milyen veszélyes, ha valaki nem megfelelően értelmezi a híreket. Hát igen. Az ACCORD nem igazán a "magunkfajta" egyes diabosról szól. És egyébként is: korántsem tették le a voksot semmi mellet sem. Ezt bizonyítandó, az ADVANCE folytatódik.

laffi

Tag
nem szabad 6,5 alá menni, mert a legújabb USA-beli kutatások azt mutatják, hogy a 6,5 alatti Hgba1c-s cukorbetegek között aránytalanul magasabb a halálozás, mint a 6,5 körülieknél. Figyelem!!!
Ezt a kutatást mivel támasztották alá? Mennyire volt reprezentatív? Milyen okokra vezethető vissza a magasabb elhalálozás? Hypoglikémiás kómákból eredtek talán?
Akkor ezek szerint a 6,5-7 % közötti értékeket kell megcélozni?
Áh!
Bocs, közben látom Vighkata reagálását és olvasom a cikket is!

Amúgy beszéltem a somogyi kezeléséről az orvosommal és hát ő sem tudott mást mondani mint meg kell előzni a hipót, és akkor nem lesz somogyi. Na jó... persze, de ha mégis van, akkor mit tegyek.... ui pár napja agyon korrigáltam mégsem történt semmi, a máj glükózraktára szorgalmasan pótolta a glukagont... Ti mit csináltok? %-os emelés? Bátran? 50-100%??? Kombináljátok 1-2 normál bolussal talán?

Sani

Új tag
Kedves Laffi!

Nekem - szerencsére - ritkán van szerencsém találkozni Somogyi Úrral....
így nem is tudom, mikor volt utoljára....
de ez lehet, hogy azért van, mert mostanában...- jó fél- 1 éve - újra megérzem, ha lefele megy a cukrom. 3.5 - 3.8 -nál már érzem, hogy valami nem ok. Ti nem szoktátok érezni?
Ha szoktátok, milyen értéknél?

laffi

Tag
Sani!
A 4 alatti cukrot én már hipóként kezelem, érzem már kb 4,2-nél is a tüneteket, ui még mindig "magasan vagyok" legalábbis az utóbbi 1 hét átlaga 8,6. Ilyen beállítás mellett bizony hamar észre lehet venni a nagy esést.
Amúgy ha nekem esik, akkor nagyon tud esni, tehát a 4,2-ből percek alatt 3,5 lesz. Durva hipóm (3 alatti) elég ritkán fordul elő, 2 alatti talán 1x volt a 9 év alatt.

Magdika

Új tag
én mint 27 éve cukorbeteg és pár szövödménnyel élő tudom,hogy amikor bekövetkezik a baj(ha bekövetkezik!)akkor először rossz és nehéz elfogadni ,de egy idő után fel kell állni és tovább élni az életünket és örülni annak ami megmaradt és pozitívan hozzáálni.És bármi jó dolog történik velünk azt egy újabb lehetőségnek és csodának felfogni ,csak így lehet ezzel a betegséggel együttélni.
Én pl. csodának fogom fel azt ,hogy az egyik szemem jó maradt és 27 év ,,minden után"nemsokára életet adok a kisbabánknak:)és kívánom mindenkinek,hogy ha bármi rossz történne akkor a pici jót is meglássa benne ,úgy ahogy nekem sikerült:)

Szia Lizi!
Én 21 évesen akkor 16 éves diabetesszel szültem a fiamat 1975-ben. Semmilyen kütyüm nem volt, még a cukrom sem tudtam mérni, mégis sikerült. Igaz a terhességem nagy részét a kórházba, illetve a Debrecen Klinikán töltöttem, (ahol mértek vc-ot is) de megérte. Ez után még fel is neveltem és egészségügyis lett. A mentőknél. A körülményeim, ahogyan kezdett fejlődni a diabétesz úgy javultak. De ha előbb jöttek volna, most nem lennének szövődményeim. Érted mit akarok mondani, neked már ezekkel a lehetőségekkel sikerülni kell. Szurkolok neked, te meg vigyázz magatokra.
Magdika

Magdika

Új tag
Kedves Laffi és Magdika!
Köszönöm, hogy hozzászóltatok, és hogy értitek, mire gondolok. Természetesen az ember stóban jobban ki tudná fejteni, hogy mit gondol, mit hogy ért, de hát ez van.

Nehogy azt higgyétek, hogy én rögtön feladtzam, mikor kiderült egyik-másik problémám. És nyilván helyesen gondoljátok, hogy máááás volt negyven évvel ezelőtt és más most egy kezdő cukros esélyes. De ugyanúgy benne van a pakliban a szövődmény most is, mint akkor.

És még valami: szerintem sokan, fórumozók, fordítva ültök a lovon.l Nem a következményt, hanem az okot kell megszüntetni. Nem a somogyi-hatást, hanem a hipót kell elkerülni. Mert minél inább a következményre koncentráltok, annál nehezebb a kérdést megholdani. Na persze én is ismerek olyan embert, aki a probémákat a nehezebbik végénél szereti elkezdeni megoldani...csak úgy a mi esetünkben nagyobb a kockázat is.

Kedves Steveray! Miért nem a neveden szóllíthatunk.
A középső bekezdésedet vitatom. Nem úgyanúgy, sokkal későbbre kitolható.
a fordítva ülök a lovon egyetértek. Valóban a hipókat és engedd meg hogy hozzá tegyem , hogy a hipereket is megelőzni célszerű. De hiszen ezen vagyunk mindannnyian.
Ne haragudjatok, de idő hiány miatt nem mindig azoin a napon vagyok veletek, mikor ti írtok, de itt vagyok.
Magdika

steveray

Új tag
Na, ezt a Hgba1c-kérdést tisztázni fogom az orvosommal. Én ugyanis tovább mennék a hatos szint felé, de ő állított le ezen az úton, hivatkozva erre az eredményre. Egyébként: ezek a kutatási eredmények sosem a bizonyosság szintjén fogalmazódnak meg, ezért is könnyű őket megcáfolni, és új álláspontot kialakítani. Olyan, mint az angolna: könnyen kicsúszik a kzedből, pedig már azt hitted, hogy megvan...

Én is megérzem a négy alatti hipó természetű vércukor esést. Erről már írtam. És arról is, hogy van, amikor pl. 3,2-nél, sőt ( a múlt héten egyszer) 2,7-nél sem jelez a szervezetem. Én ezt annak tudom be, hogy ilyenkor beállt a cukor, "máma már nem esik tovűább" (Józsaf A. után szabadon), és akkor nem kell kapkodni. Egyébként kapkodni sosem kell, mint ahogy habzsolni sem, amikor jelez a tested, hogy baj van.

Kérdés a Spiritesekhez: nálatok mennyivel tart tovább az Energizer elem mint pl. a Duracell? Mert nálam úgy érzem, semmivel sem tart tovább egyik a másiknál, viszont az Energizer jóbal olcsóbb - és ti hogy látjátok?

vighkata

Kérdés a Spiritesekhez: nálatok mennyivel tart tovább az Energizer elem mint pl. a Duracell? Mert nálam úgy érzem, semmivel sem tart tovább egyik a másiknál, viszont az Energizer jóbal olcsóbb - és ti hogy látjátok?

Én csak az Energizer elemhez tudok hozzászólni. Olyan régen cseréltem, hogy nem is tudom megmondani, hogy mikor. A világos kék csomagolásút vettem meg, igaz egy kicsit drágább volt, mint a sötét kék, de ez tartósabb. Akciósan vettem, a 4+2 db-os 1000,-Ft (999 Ft) volt, és még van benne 4 elem. Én úgy gondolom, hogy itt igaz az "olcsóbb a drágább", mivel az olcsóbb elemet gyakrabban kell cserélni.

tímeácska

Őstag
Nálam az elemek ripsz-ropsz lemerülnek... Nem tudom, miért... Akár milyet használhatok, 2 hetente (és akkor már örülhetek, hogy olyan sokáig bírta... :rolleyes:) tutira elemcsere... De ezt Kisgyónban "illusztráltam" is... :rolleyes: De minden egyéb elem lemerül a közelemben... Cukimérőmben valamivel hosszabban bírják, kb. havonta-másfél havonta "elég" cserélni... Karórában is sitty-sutty lemerül... Energia-vámpíííír vagyok... :lol: :twisted: :roll:

Sani

Új tag
Sziasztok!

Igaz, nekem Animas IR 1200 -as pumpám van, de az az Energizer Ultimate Lithium AA elemmel kb. fél évet bír ki. Ez nagyon jó...legalább ezt nem kell 5-6 naponta cserélni ( ha már a patront igen ;) )

vighkata

Azt hiszem, az Ultimate a világos kék (mármint a csomagolása), de ezt csak otthon tudom megnézni. Nekem is ez bevált, ezért nem is próbálkozom mással.

Sani

Új tag
Én is megérzem a négy alatti hipó természetű vércukor esést. Erről már írtam. És arról is, hogy van, amikor pl. 3,2-nél, sőt ( a múlt héten egyszer) 2,7-nél sem jelez a szervezetem. Én ezt annak tudom be, hogy ilyenkor beállt a cukor, "máma már nem esik tovűább" (Józsaf A. után szabadon), és akkor nem kell kapkodni. Egyébként kapkodni sosem kell, mint ahogy habzsolni sem, amikor jelez a tested, hogy baj van.

Én úgy tudom, hogy két dologtól biztosan függ, hogy érezzük-e a hypót:
- milyen magas értékről esik le
- milyen gyorsan esik le

Az, hogy a tünetek azok mik, azok meg személyfüggők, és személyenként is változóak.

Abban meg teljesen egyet értek Steveray-jel, hogy nem szabad hypo esetén habzsolni. Akkor is tudatosan kell étkezni, megpróbálni a normál értékre feltornászni a vc értéket. :arrow: Ezt mondjuk - szerintem - meg kell tanulni, kontrolállni a ch bevitelt hypo esetén. Ez nagyon fontos dolog.

Sani

Új tag
Sziasztok!

Igaz, nekem Animas IR 1200 -as pumpám van, de az az Energizer Ultimate Lithium AA elemmel kb. fél évet bír ki. Ez nagyon jó...legalább ezt nem kell 5-6 naponta cserélni ( ha már a patront igen ;) )

És a Duracell elem az 5 napot bírt ki. Ezt egyszer próbáltam, de többet nem fogom.
Maradok a lithiumos elemnél.

laffi

Tag
Energizer Industrial AA kb 4-5 hetet bír egy db. A szenzor nagyon fogyasztotta, azt vettem észre. Köszi az egyéb tippeket!

Pumpás! most úgy 1 hétig használtam a varázslót, miután a tapasztalataim alapján a beállításokat elvégeztem. Sajnos a korrekciók étkezés előtt, amit a pumpa számított, túlontúl soknak bizonyultak... így inkább leálltam a varázsló használatával. A részletek a blogomban.... "korrigálunk?" bejegyzésben..
Ha van jó tipped szívesen fogadom...
Egyelőre a %-os bázisos korrekcióval megyek tovább.....

steveray

Új tag
Elnézést kérek a Medtronicosoktól, nem tudtam, hogy ti is ilyen elemmel "működtök". Az igazat megvallva sosem számoltam utána, hogy mikor merültek le az elemeim, de korábban Duracellt használtam, és azok egy hónapot bírtak. Az Energizeer-ek talán valamivel többet. Én is ebben a bizonyos akcióban szereztem be a legutóbbi adagot, s ha másoknak ilyen jók a tapasztalatai, akkor maradok ennél.

steveray

Új tag
Pár szó a hipóról - igaz, erről nem lehet eleget beszélni.
Ma reggel pl. 2,7-re ébredtem, de szinte semmi hipó érzésem nem volt. Azért ezzel már nem mertem azt csinálni, amit pl. 3,7-tel, hogy hagyom, hagy legyen úgy, ahogy van, benyaltam egy kis mézet, a cukorszintet emelendő.

Igazat adok Saninak, tényleg azok a hipóérzet lényeges elemei, amit ő leírt. És az lenne a cél, hogy mindenki felfedezze magában ezeket a jeleket, és ha ez megvan, akkor mindig tudhatjuk, hogy közelít.

Oldal tetejére