Ez egy kissé durva volt, de nem lepődöm meg!Jó lenne, ha megtanítanád a 'tanácstalan és tapasztalatlan' embereket kezelni magukat!![]()
Azt a szurit csak viccből tettem fel.Temészetesen jó volna,ha mindenki megtudná tanulni a sját pumpájának a kezelését, főleg jóvolna, ha arra kellőképen ki is oktatnák.Nemtudom,hogy miért, de sokszor az az érzésem,hogy az eszközzel kapott tájékoztatót nem olvasák el mert túl soknak tarják. A tapasztalat átadás igen fontos, de ne feledjük, hogy nem vagyunk egyformák. És,hogy nem vagyunk azt mi sem bitonyítja jobban ,hogy akiknek insulin érzékenységük van,pl: Laffi ,Teki,és jómagam, sosem fogunk olyan eredményket produkálni mint Te, B, Laci és még sorolhatnám.A szigorúság és az elmléleit tudás kevés ,ha az a hülye szervezetem nemtudja azt csinálni amit én akarok.Sajna ezt az orvosok is megállapították.
Azt a szurit csak viccből tettem fel..
.. de ne feledjük, hogy nem vagyunk egyformák. És,hogy nem vagyunk azt mi sem bitonyítja jobban ,hogy akiknek insulin érzékenységük van,pl: Nafi ,Teki,és jómagam, sosem fogunk olyan eredményket produkálni mint Te, B, Laci és még sorolhatnám.A szigorúság és az elmléleit tudás kevés ,ha az a hülye szervezetem nemtudja azt csinálni amit én akarok.Sajna ezt az orvosok is megállapították.
Az, hogy merem mérés nélkül korrigálni a cukromat miért merészség? Szerintem inkább természetes! És megvan az eredménye is, hiszen bőven 7 alatti a Hgba1c-m. És lesz ez még jobb is.
Nem merészség, hanem tapasztalat. Írhatnám csupa nagybetűvel is. Lehet, hogy én többet figyeltem magamra, hogy idáig eljutottam, de eljutottam.
Végül is el kell dönteni, hogy mit szeretnél jobban: szövődménnyel vagy anélkül élni, s ha van már szövődményed, akkor súlyosbodni akarsz, vagy szinten maradni.
én nem értem, hogy mi a kérdés. ( bocs, lehet, hogy én vagyok értetlen)
a normoglikémiás cukor 4-7 között van ...ez, gondolom - nem kérdés.
Ha a bázis adag jól van beállítva, akkor mindig - de különben is mindig - ez a normális tartomány.
A bólust azt a bevitt ch tartalomhoz adagoljuk, és akkor is - én legalább is úgy számolom - , hogy 4-7 között legyen étkezés után is. Tehát mindig.
Az, ha valami befolyásolja a cukrot, ( stressz, front, inaktivitás, láz, gyulladás, hasmenés,aktivitás, stb.), akkor ahhoz igazítjuk a bázis adagolást ( pl. %-os módosításban )
szerencsére kitalálták a pumpát, ami nagyon kicsi adagolásban adagolja az inzulint ( az én pumpám, 0,025 e- ként), tehát - szerintem - sokkal könnyebb a normális vc szintet megtartani és a különböző funkcióival ( pl.nyújtott bólus ) 'kijátszani' a különböző szerveztet ért hatásokat.
azt a szurit csak viccből tettem fel.temészetesen jó volna,ha mindenki megtudná tanulni a sját pumpájának a kezelését, főleg jóvolna, ha arra kellőképen ki is oktatnák.nemtudom,hogy miért, de sokszor az az érzésem,hogy az eszközzel kapott tájékoztatót nem olvasák el mert túl soknak tarják. A tapasztalat átadás igen fontos, de ne feledjük, hogy nem vagyunk egyformák. és,hogy nem vagyunk azt mi sem bitonyítja jobban ,hogy akiknek insulin érzékenységük van,pl: Nafi ,teki,és jómagam, sosem fogunk olyan eredményket produkálni mint te, b, laci és még sorolhatnám.a szigorúság és az elmléleit tudás kevés ,ha az a hülye szervezetem nemtudja azt csinálni amit én akarok.sajna ezt az orvosok is megállapították.
"Nem értem, mi a kérdés?"Szokták mondani: messziről jött ember azt mond, amit akar...
Végül is el kell dönteni, hogy mit szeretnél jobban: szövődménnyel vagy anélkül élni, s ha van már szövődményed, akkor súlyosbodni akarsz, vagy szinten maradni.
Én nem értem, hogy mi a kérdés. ( bocs, lehet, hogy én vagyok értetlen)
A normoglikémiás cukor 4-7 között van ...ez, gondolom - nem kérdés.
Ha a bázis adag jól van beállítva, akkor mindig - de különben is mindig - ez a normális tartomány.
A bólust azt a bevitt ch tartalomhoz adagoljuk, és akkor is - én legalább is úgy számolom - , hogy 4-7 között legyen étkezés után is. Tehát mindig.
Az, ha valami befolyásolja a cukrot, ( stressz, front, inaktivitás, láz, gyulladás, hasmenés,aktivitás, stb.), akkor ahhoz igazítjuk a bázis adagolást ( pl. %-os módosításban )
Szerencsére kitalálták a pumpát, ami nagyon kicsi adagolásban adagolja az inzulint ( az én pumpám, 0,025 E- ként), tehát - szerintem - sokkal könnyebb a normális vc szintet megtartani és a különböző funkcióival ( pl.nyújtott bólus ) 'kijátszani' a különböző szerveztet ért hatásokat.
Nem szeretnék senkit sem megbántani, én csak :idea:
Egy nyolcas cukor szerintem sem megy le magától normál szintre, mivel nincs mitől lemennie. Hacsak mozgással nem korrigáltok, mert egyébként nem. ...(modearátor által törölt szövegrész)... de egyébként kizártnak tartom, hogy inzulin nélkül vissza tudjatok térni a pl. 6-os szintre.
Kedves d.g., azt hiszem, hogy egyrészt nem fogalmaztam kellően árnyaltan, másrészt te sem úgy olvastad az írást, hogy rögtön értsd, de: nem vaktában korrigálok.
Persze, nem azt szeretném sugallni, hogy esetleg máés nem figyel magára, csak még nem vette észre azokat az apró jeleket - amelyek azért nem minden esetben olyan aprók -, amikből következtetéseket lehet levonni.
quote]
Ismételjünk.
A nagy átlag épp a tökéletes megfigyeléseiből jut arra a következtetésre, hogy a szélsőséges értékekre másként reagál a szervezet, a mérés tehát elemi követelmény az érzet alátámasztására. Igen. Általában, a beszámolók alapján, tudják az érintettek, hogy magas vagy alacsony a vc szint, de hogy mennyire alacsony és mennyire magas -- nos, etekintetben már biztos ért mindenkit meglepetés. Mást mért, mint amire gondolt a fizikai megnyilvánulás alapján. Ezért csalóka az, hogy mit érzünk és jobb megbizonyosodni róla minden esetben.
Természetesen, ettől még működhet nálad a vaktában korrigálás.