sziasztok!
2 nap intenzív,28.1-es cukor,leállt az anyagcserém,majdnem kiszáradtam...stb.
nem adagolt a pumpa.abszolut.most már jól vagyok!
nem adagolt a pumpa.abszolut.

Szia Bogesz,jó,hogy nem lett nagyobb baj!
Erről mesélj egy kicsit,pontosan mi is történt és hogy fordulhatott elő ilyen egy milliós készülékkel,lécci!Tanulságos lehet...
És ne hagyd ki a széria nevét sem,hátha erre tévednek és borzalmasan sajnálkoznak majd!![]()
Egésznap hánytam,epés vagyok.Nem gondoltam arra hogy a géppel lehet a baj,mert elviekben jeleznie kell,ha dugulása van.(volt már ilyen)Most se csipogás se vibrálás,semmi nem volt!Ezért eszembe sem jutott,csak reggel,mikor már alig láttam,gyenge voltam / hi/ írta a cukormérőm,ügyelet.Szia Bogesz,jó,hogy nem lett nagyobb baj!
Erről mesélj egy kicsit,pontosan mi is történt és hogy fordulhatott elő ilyen egy milliós készülékkel,lécci!Tanulságos lehet...
És ne hagyd ki a széria nevét sem,hátha erre tévednek és borzalmasan sajnálkoznak majd!![]()
Egésznap hánytam,epés vagyok.Nem gondoltam arra hogy a géppel lehet a baj,mert elviekben jeleznie kell,ha dugulása van.(volt már ilyen)Most se csipogás se vibrálás,semmi nem volt!Ezért eszembe sem jutott,csak reggel,mikor már alig láttam,gyenge voltam / hi/ írta a cukormérőm,ügyelet.
korházi beutaló sürgösségi,epegörcs,mentő!!!
Intenzív,pumpa le infúzió fel,2 nap után mondta a doki,hogy vissza tehetem.Vissza tettem,7.2-ről 14.9-re ment fel ez már furi volt mert közben olyan bólusokat adtam,mint a lórúgás.Levettem,gondoltam légtelenítek,itt kezdődött,semmi nem jött ki belőle,levettem a szereléket,ott volt minden.újra infúzió! Mikor már normális értékeket produkáltam,összeszereltem steril cuccal,és láss csodát elindult,hajnalban vissza tehettem azóta rajtam van.Kikerültem az intenzívről,durva betegellátás,kórházi állapotok,saját felelősségre haza jöttem!Ez történt!
Ja.Anyukám is akkor mér cukrot,ha megvágja véletlen az ujját...az emberek zöme az ujjszúrás miatt aggódik,mer hogy az nagyon rossz lehet...hát,én is emlékszem az elsőre...előbb tű nélkül tettem az ujjacskámhoz,csak úgy szokni a gondolatot,aztán haladtam a felestől felfelé...aztán rájöttem,hogy ezt nem is lehet érezni!![]()
Hát,rossz lehet még az epével is szenvedni.Így dupla diétád van,mi?Remélem tartod az epe-diétát is!
Így persze érthető,hogy nem gyanakodtál...de van valami amit nem értek,lehet,csak én vagyok ilyen nehéz fejű,már annyit átolvastam ezt amit írtál és csak nem tudom összerkani.Hogy-hogy csak másnap reggel tűnt fel az elszállás?Előző napi mérések nem mutatták,hogy ,má bocsi,de:győzelmi zászlót játszik a cukrod?
![]()
Azért bosszantó hogy "egy kis" maradék nem egy felejthető 8-9-est csinál, hanem mindjárt fellendíti 12 fölé. Hát hogy merjen így valaki konyhamalackodni? Ha főzés közben belekóstolok a kajába, néha még az is meglátszik.... hasonlóképpen.
úgy gondolom ez lehetett nálam is a hiba,az ember mindig a jóra törekszik,aztán tessék!Ment felfelé a vc.de nem gondoltam a gépre,azt hittem a hányás borította fel,utána olyan rosszul voltam,hogy nem gondolkodtam!Egyszer nálam is előfordult, hogy nem jutott be az inzulin. Indokolatlanul magas cuki, én is lórúgásnyi bólusokkal próbálkoztam. A pumpa adagolta az inzulint, de fél napomba telt, míg rájöttem, hogy leveszem a kanült, beállítok 5 E-t, és megnézem mennyi jön ki. Hát egy csepp sem. A luer zárnál (ez az a menetes rész, amivel a szereléket belecsavarjuk a pumpa házába, vagyis az adapterbe) szivárgott az inzulin. Valószínű, amkor összecsavartam a cuccokat a feltöltés után, nagyon meghúzhattam a szereléket, és megrepedt a menetnél.
Akkor a luer zártnál már lehetett érezni az inzulin jellegzetes "orvosi rendelő" szagát.
Teljes szerelék csere, és lassan levittem a cukimat, igaz akkor már 30 fölött mértem.
Ha nagyon felmegy a cuki, először szagolok, és egy próba adagolást csinálok. Azóta ez nem fordult elő, de jó tanulság.
Az, hogy ilyen előfordul, nem jelenti, hogy ne lenne biztonságos a pumpa. A 4 év alatt egyszer volt ilyen, és nem a pumpa hibából adódott, és talán még csak nem is a szerelék hibája. Valószínű tényleg én feszítettem túl a szereléket.
Indokolatlanul magas cukinál érdemes mindig valami technikai, adagolási hibára gyanakodni.
Én ezt a "keserű" tapasztalatot elmondom mindenkinek, és te is tedd, mert első pillanatban nem erre gondol az ember. Ha viszont tudja, hogy másnál ilyen előfordult, akkor ő időben elejét veheti ennek a malőrnek. Nekem ez a fél nap elég volt a 30-as cukorhoz, de aki nem ilyen érzékeny, annak sem mindegy, hogy 15-ig felmegy-e vagy sem.úgy gondolom ez lehetett nálam is a hiba,az ember mindig a jóra törekszik,aztán tessék!Ment felfelé a vc.de nem gondoltam a gépre,azt hittem a hányás borította fel,utána olyan rosszul voltam,hogy nem gondolkodtam!
Ez teljesen természetes, először a pánik, félelem, aztán a zavart tudat gátolja a reális, okos gondolkodást. A szervezet ilyenkor az élet fentartásért cserébe "kikapcsolja" a logikus gondolkodást.utána olyan rosszul voltam,hogy nem gondolkodtam!