Sziasztok!
Elég hosszú ideig távol voltam, és csak olvasgattam a jobbnál jobb hozzászólásokat a pumpáról. DE megkapta az én kisfiam is a pumpát, két hete viseli, és az értékei nagyon jók.
Mi szenzort nem használtunk, így is jól beállt. Na ezt azért még elkiabállni nem lehet, és azt se lehet letagadni, hogy azért nehézségei is vannak. Sokat kell kalkulálni, számolni, mérni, de a jó eredmények minden erőfeszítést megérnek. Mióta pumpánk van 10 fölé nem ment a cukra de 10 es értékeink voltak, csak könnyű volt visszatolni őket. Na és a szabadságról ne is beszéljünk. Ami nem azt jelenti hogy fel lehet rúgni a szabályokat, sőt. De nagyon jó hogy nem kell 6 órakor kiverni az ágyból rögtön szúrni és vezényszóra enni. A szerelékcserét még megérzi, szerintem ez mindíg így lesz, mert az valóban fáj neki egy kicsit, nagyobb szúrás mint a pennel, de két napig elfelejthető, sőt abban a pillanatban hogy beszúrtuk, már nem is fáj. Egy szó mint száz mi is sokat gondolkodtunk rajta, a folyamatos vívódásaimat olvashattátok is, és hogy mennyit szenvedtünk az ingadozó értékek miatt. Nem bántuk meg a pumpatherápia választását, még ha tudjuk hogy nehézségek nyilván itt is adódhatnak. De ha arra gondolok, hogy 3 éves, és a kis anyagcseréjét ezzel a módszerrel stabilizálhatjuk, és ami nagyon fontos a későbbi szövődményeket kitólhatjuk, vagy megelőzhetjük, már megérte. Az ára valóban nem olcsó, a legkorszerűbb de egyben a legköltségesebb kezelési fórma. Nekünk januárben kell kifizetni, százezer forint körüli összeget mondtak, és fél évente ezt a 40 ezret a szerelék árát, és persze bármi elfogy vagy tartozékra szükség van, semmi akadály megrendeli az ember és kapja, csak nyilván plussz forintokért. Rendeltünk tépőzáras övet hozzá mart az nem vot, plussza ferde szereléket, mert az sem volt, és mi inkább azt kezdtük el használni a diabos ápolónők javaslatára, ezeket nyilván a végén a cég összesíti és ennyivel többet fogunk fizetni. Örülök hogy a pumpások táborát gyarapítottuk, remélem nem is fogjuk megbánni, és a kisfiam aki a kezdetektől fogva úgy viseli mint a zokniját, pár év múlva is azt fogja mondani anya jól döntöttetek, és jó hogy pumpám van. Abban azért titkon mindíg bízunk hogy esetleg pár év múlva már pumpa sem kell mert a tudomány valahogy ezt a betegséget is megoldja. De addig is működjenek a pumpák, legyen mindenkinek nagyon jó vércukorértéke vele és akinek még nincs annak nélküle. sziasztok.