Kedves Sani, felbuzdulva azon, hogy egyetértesz velem, fel fogok tenni majd az otthoni gépről egy párosítást. A tervem az, hogy a napi-heti vércukor eredményekhez egy lapon társítom az ugyanezen időszakra vonatkozó pumpa eredményeket, és így jobban látni lehet majd, hogy mi mért történt és hol lehet a hiba.
Az eddigi pumpás pályafutásom alatt még nem történt velem olyasmi, ami tegnap este. Fel kellett töltenem a pumpát, és nem tudom, hogy hogyan, de már csak a behelyezett fecskendőben vettem észre, hogy vagy három nagyobb buborék került bele. És nem sikerült rendesen eltávolítani, aminek eredményét mutatja a 10-12-1/2 2 órai vércukormérés, azaz hogy inzulin helyett levegő ment, és szépen 9-12 felé tendált a cukrom. Ekkor sikerült a vezetékből eltávolítani a még ott lévő levegőt, és reggelre - persze korrekciós bólus mellet - 7,2-re hoztam magam... szóval ez is azt mutatja, hogy tapasztalat ide, rutin oda, a figyelem nem sikkadhat el.
A hipóról. Többször is előfordul velem mostanában, hogy nem érzem a hipót, mondjuk 3,7-nél sem. És azt csináltam, hogy nem csináltam semmit. Sem nem ettem, sem nem ittam CH-t. És semmi bajom nem lett. Ebből arra következtetek, hogy az a hipó nem hipó volt, hanem olyan szinten "állt be" a cukrom, és már nem esett tovább, ezért nem is volt hipó-érzetem. Tehát szerintem ha mérünk, és 3,5-3,9 körüli cukrot mutat a mérőnk, de nem érzünk hipóra utaló dolgokat, akkor nem kell ágyúval lőni a verébre, és elkezdeni akármilyen CH mennyiség bevitelét, mert szükségtelen.
Nálam ez eddig bevált.