Insulinpumpa

poe

Őstag
semmi ilyesmi nem történt,mióta kórházban voltam e miatt, sűrűbben nézem,hogy nincs e eldugulva! de most hogy nem eszem semmit sem a legjobb 7 alá nem is megy,mondjuk nekem ez "tök jó" mert nem sűrün van ilyen cukrom! az alap beállítással van gond,de nem tudom egyedül!
Ha nincs rendesen beállítva a bázisod, abban így nem tudunk segíteni, csak ha látjuk a VC naplót, meg ez igazából a doki feladata, felelőssége.
Három dolog jutott még eszembe:
- nem csak dugulás lehet a ludas, az inzulin is lehet romlott, vagy rossz helyre böktél (pl inzulincsomóba) ahonnan nem szívódik fel normálisan
- a mostani időjárás is beleszólhat, növekszik az inzulinigény, próbáld ki egy két napig a százalékos állítást, had menjen 120-140%-on és mérjél rendszeresen
- a másik (bár nem írtad, hogy kaja előtt mennyi volt a cukrod), hogy vannak olyano (pl én is) akiknek - hiába ultragyors hatású a pumpában lévő inzulin - ki kell várni 10-15 percet a beadás után a kajával. A reggeli utáni vc-t én csak így tudom megfogni.

És továbbra is nyugi, ezt dühből nem lehet megoldani. ;)
 

bogesz

Új tag
most mértem,semmi kaja egész nap,3.6 ! valami nagyon el van cseszve!a dokit inkább hagyjuk,nem ez az első hogy úgy érzem lövése sincs!
 

poe

Őstag
Nagylevegő....
Egyrészt Pumpás jól mondja. Másrészt gondolom azért írsz ide, mert biztatást, segítséget vársz tőlünk a problémád megoldásában. Segítünk is szívesen, de úgy nem tudunk, ha félnaponta, naponta bekiabálod, hogy épp mennyi a vc-d. Légyszíves adj több infót.
 

bogesz

Új tag
Helló!
újra itt vagyok,a problémám a régi! 17.30-kor mértem:16.3!durva!!!!!!
Adtam 5 e bólust,a%-on állítottam 120-ra! Most 13.6! Valami még eszetekbe jut? Ja a %-ot 24 órára állítottam.
 

borka

Őstag
Bocs de ez az info amiket írsz nagyon kevés, csak pumpást tudom idézni Keress egy másik dokit!<!-- google_ad_section_end --> Ő majd beállitja az insulin adagod .:rolleyes:
 

bogesz

Új tag
bocs de ez az info amiket írsz nagyon kevés, csak pumpást tudom idézni keress egy másik dokit!<!-- google_ad_section_end --> ő majd beállitja az insulin adagod .:rolleyes:
ez így elég vicces,mert a környékünkön állítólag ő a legjobb,az egyetlen! Pont ma próbáltam,becsúszni hozzá,de sajnos 1/2 óra csörgetés után,sem vették fel a telefont!
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
segítséget szertnék kérni szakdolgozatomhoz, az alábbi link megnyitásával és kitöltésével:
www.kerdoivem.hu/kerdoiv/224767167/
Szia Judit!

Kitöltöttem a kérdőívet szíves-örömest, mert úgy gondolom, hogy egy ilyen kitöltéssel valami úton-módon segítünk. Neked a szakdolgozathoz, nekünk diabosoknak meg talán azért, mert az életvitelünk, igényeink jobban előtérbe kerülnek.

Azonban a kérdések között találtam néhányat, ami a te munkádban, mint statisztikai kimutatás nem fedi a valóságot. Még jó, hogy ez csak egy szakdolgozat, és "nem oszt, nem szoroz", már ami a mi további kezelésünket illeti.

Amire gondolok, pl.
5. Milyen gyakran látogatja kezelőorvosát?


Hát itt rám egyik pont sem illik. Egy "Egyéb" ponttal ki lehetett volna egészíteni, hogy tudjak válaszolni.

15. Hány évente írat új vércukormérőt?


Itt ugyanaz a problémám. A választási lehetőségek között nem szerepel az, hogy pl. "Nem íratok, hanem teljes áron megveszem a nem támogatott cukormérőt". Vagy ide is az "Egyéb" lehetőség kellett volna.

21. Befolyásolja diabetese életvitelét?

Ez a csúcs. Ne értsd félre, nem kötekedni akarok, de erre vagy mindkét választ be lehetne jelölni, vagy egyiket sem.
Vagy visszakérdezni, hogy milyen szempont szerint?!

Valójában kitöltöttem a kérdőívet, más is kitölti, készül belőle egy kimutatás, ami messze nem fedi a valóságot. Akkor mit mutatunk ki?

Kérlek, ha van még rá lehetőség, akkor a kérdéseket módosítsd. Ha szükséges, akkor szívesen adunk tippet, tanácsot ehhez, hiszen mi élünk diabban, mi tudjuk, hogy milyen variánsok léteznek.
 

dg

Őstag
Én is megnéztem a kérdőivet.
Sok kérdésre nem lehet válaszolni a megadott opciók alapján, ezekre hát nem is feleltem, így meg értékelhetetlen az egész. Sajna, sokkal jobb volna, ha azok a diákok, akik ilyesmire készülnek, nem a már kész és sokszor kifogásolható kérdőívet tennék ide, hanem egy tervezetet, amit meg lehetne vitatni, s persze azt fogadná meg tanácsként a szakdoli írója, amit jónak lát. Kedves Judit! Szerintem ezt a kérdőívet teljesen át kell dolgozni.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
ez így elég vicces,mert a környékünkön állítólag ő a legjobb,az egyetlen! Pont ma próbáltam,becsúszni hozzá,de sajnos 1/2 óra csörgetés után,sem vették fel a telefont!
Neked nincs kontroll időpontod? Régebben is írtad, hogy telefonon "elhajtottak", letagadták magukat, nem érted el őket, stb.
Az orvosok is időbeosztás (rendelési idő) alapján dolgoznak, abba nem fér bele a folyamatos telefonálgatás.
A telefonon elérhetőséget általában az orvos ajánlja fel, azt is inkább gyermekek esetében a szülőnek, és inkább vészhelyzetre.
 

bogesz

Új tag
neked nincs kontroll időpontod? Régebben is írtad, hogy telefonon "elhajtottak", letagadták magukat, nem érted el őket, stb.
Az orvosok is időbeosztás (rendelési idő) alapján dolgoznak, abba nem fér bele a folyamatos telefonálgatás.
A telefonon elérhetőséget általában az orvos ajánlja fel, azt is inkább gyermekek esetében a szülőnek, és inkább vészhelyzetre.
de, időpontom volt,de sajnos a munkám olyan hogy nem akkor megyek amikor én szeretném!így ilyenkor telefonon szoktam új időpontot kérni! Nálunk eddig ez így működött.
 
Szerelék csere

Sziasztok!

Bocs mindenkitől, hogy csak akkor írok, ha kérdésem van.

Elég sokat szenvedünk a szerelék cséjével.

Medtronic pumpája van Rékának, és ferde szereléket használ, mert nagyon vékony, és az egyenes sokszor elgörbült a belövésnél. Gondolom nincs elég zsírszövete.

Sajnos gyakran előfordul, hogy vérzik a kanül, amikor a tűt kihúzom. Persze ilyenkor egyből újat lövünk. Tegnap este is ez történt, ráadásul 2-szer egymás után.

A hasában kevésbé fordul elő, de a csipőjénél elég gyakran. A combját nem használjuk, mert ott a pennel is vérzett. 1-2 alkalommal kipróbáltuk, egyszer be is gyulladt sajnos, és Réka nagyon tilitakozik ellene.

A felkart használja valaki? Most a hosszú ujjú pulcsi alatt talán az is szóba jöhetne.

Találkozott már valaki ilyen problémával? Mit tudtok ajánlani?

Előre is köszönöm a válaszotokat,
Erika
 

christina

Őstag
Szia Erika!

Úgy látszik leánykád ilyen alkat, hogy vérzékenyebb a szúrás helyénél ezzel nem tudsz mit kezdeni.
Mi a fiamnál a felkart használjuk, nagyon jól bevált. Hasba egyenlőre nem szeretnénk, mert olyan kis lapos a hasija, meg aztán félek, hogy a nadrág derékrésze irritálná és a Wc-re járkálásnál kihúzná a drágám. A combit is azért hanyagoljuk egy ideje, mióta önállóan jár pisilni, illetve 2 évig a penes korszakában inkább az volt használva.
A csípőnél mi 2x szúrtuk, de az egyik helye nagyon ronda lett ezért azt nem használjuk.
Bár a karját már pihentetni kéne, de ez jól bevált és nehezen szánom rá magam, pedig tudom hogy váltogatni kell a helyet.

Próbáljátok ki mindenképp szerintem.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Erika, egy-két alkalommal próbálkozzál meg vele, hogy nem a belövővel rakod be a kanült, hanem kézzel szúrod be.
A belövő brutál módon, nagy erővel lövi be a szereléket, és így előfordulhat, hogy oda is belövöd Rékának, ahova kézzel szúrva nem menne be.
Vékony kisgyerekeknél valóban nehéz megtalálni a megfelelő helyet, de az sem jó, ha félni fog az újabb kanül belövéstől, mert azt egymás után többször meg kell ismételni.

Én egy fél éven át szúrtam a combba, nekem nagyon jó volt, de nálam is gyakran előfordult, hogy egy vékonyabb eret találtam el, és visszavérzett, vagy a kanül kihúzásakor vérzett. Nekem a karba szúrás nem vált be. A felszívódás jó volt, csak a madzagban akadtam el mindig.
 
Oldal tetejére