Insulinpumpa

orsika

Új tag
Sziasztok!

Ma találkoztam a pumpás pasival. A Roche cégtől jött. Spirit pumpám lesz. Nem is bánom. Jövő hét szerdán megyek be a korházba, ott elindítjuk a gépet, megmutatnak rajta mindent, amit még nem tudok, és jövök is haza. Nem kell befeküdni sem.

Az önrészt nem kell befizetnem egyben, hanem van többféle részletfizetés is. Nagyon segítőkész valt. Kaptam ingyen egy csomó dolgot... Egy Accu-check vércukormérőt, (a d-contban úgyse nagyon bíztam...) ehhez, meg a pumpához egy smart pix-et, egy oktató dvd-t, Na meg egy katalógust, jó húzós árakkal... Nace nem baj. Remélem a jövő hét egy új születésnap lesz a számomra. Nagyon bízok a pumpában...
 

Sani

Új tag
Kedves Orsika!

Örülök, hogy csatlakozol hozzánk, pumpásokhoz :).
Biztosan könnyebb dolgod lesz és egyszerűbben fogod beállítani a cukrodat, hiszen tudod:
Ha a lehetőség és a tudás megvan, akkor már csak alkalmazni kell tudni és akkor minden ok.
De adjál magadnak időt és ha bármi kérdésed van, szívesen segítünk...ha tudunk.;)
 

orsika

Új tag
Köszönöm... Nagyon kedvesek vagytok...Ja, és a cég képviselője nagyon meg volt lepve, hogy mennyi mindent tudok a pumpáról, és egyáltalán a témáról. Mondtam, hogy ez csakis ennek a fórumnak köszönhető...
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Orsika, gratul a pumpához!
Majd legyél azért türelmes, nem egyik napról a másikra érkezik a csoda, de érkezik, ez biztos és tényleg új születésnapod is lesz :D
 

orsika

Új tag
Kedves Kata!


Lenne egy kérdésem... Te, amikor megkaptad a kezdő csomagot, abban benne volt a tű belövő? Mert ez nem volt egészen tiszta.
 
Szia Timi!
Nagyon szuper, hogy fel tudtad rakni a képet az új áttöltő patronról. Ilyennel töltöttem át egy ismerősömnek az új Spiritjébe az inzulint, és sokkal praktikusabb, mint a régi fecsi-tűs áttöltés. Ezzel is vízszintesen toltam át az inzulint, amióta írtad én egyébként is így használom.
Írd le léccike, hogy az ötletet vetted valahonnan, vagy te jöttél rá a technikára. Mindenképpen köszönet érte, mert egy nagyon jó technika.


:pSzia KAta!!
Köszi a dícséretet!!
Az a helyzet, hogy nem magamtól vagyok ilyen "ügyes", hanem a ROCHE-osokkal nagyon jó a kapcsolatom és meséltek a bevezetésre kerülő új patronról, és arról, hogy ott az áttolásos módszert lehet jól alkalmazni. Mivel nekem ilyen új patronom nem volt:rolleyes: még kipróbáltam azzal ami van......, és nagyon jól bevált.
Amikor már többszőr kipróbáltam akkor mertem leírni a másik fórumon, amit sajnálok, hogy nem ilyen aktív mint itt nálatok!!:o

Akik animas és medtronik pumpások, ők is használhatják ezt a módszert, mert ott is csak tolni kell vízszintes helyzetben! :cool:de azért kérdezzétek meg a képviselőtöket, (nem nagyképűség) de volt rá lehetőségem és minden patron tipussal kipróbáltam ami kicsi országunkban megtalálható!
Mert a fontosnak tartom, ( a munkám miatt) hogy csak olyat mondjak amit ki is próbáltam, és természetesen jó is!

Üdv Timi
 
H

hypohonder

Vendég
Kedves Orsika, az én Spirit-csomagomban nem volt kanül-belövő. Az egyébként is csak a merőleges 8mm-es kanülhöz jó, a 17 és 13 mm-es 45 fokoshoz nem. Nem tudom, hogy Te milyen szerelékeket választottál, talán nem árt mindegyiket kipróbálni, és utána dönteni.
Én is csatlakozom az előttem szólókhoz: sikeres és szövődmény mentes pumpás létet kívánok Neked!
 
H

hypohonder

Vendég
Kedves Tímeácska! Az "EDUKÁCIÓ" témakörében a 229. sz. hozzászólásodban megfogalmazott kedves kérdésedre válaszolnék most itt, mert eddig is ide tettük fel a vércukor-mérések grafikonjait. Útmutatóul annyit, hogy az utolsó két heti (márc. 30. utáni) értékek a lényegesek, mert az addigiak már az előző adatsorokban szerepelnek.
Nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre!!!
 

Csatolások

  • Trend+napi.doc
    45 KB · Olvasás: 14
  • Napló.doc
    215.5 KB · Olvasás: 11
  • Heti+anyagcs.doc
    39.5 KB · Olvasás: 11
H

hypohonder

Vendég
Örülök, hogy folytathatom a tegnapi írásomat. Nem, mintha feltételezném, hogy bárkit is érdekelnek ezek a listák, de most felteszem és pumpa és a vércukor mérő naplóját, illetve listáját. Ezek összevetéséből látszik, hogy gyakran adok kisebb bólusokat úgy, hogy nincs mellette mérés.

Mit gondoltok miért? Csak nem megérzem a magas cukrot, még tíz körül?
 

Csatolások

  • Napló.doc
    215.5 KB · Olvasás: 9
  • Listák.doc
    1.2 MB · Olvasás: 10

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Szia Ors!ka!

Az nagyon jó, hogy ennyire várod a pumpát, így a kisebb zökkenőket is símábban veszed, minth tartanál tőle.
Talán tőlem kérdezted, hogy a kezdőcsomagban van-e belövő. Nekem nem volt, de a Roche mindig újít. Többen dícsérik, akik használják, nekem azért nem kell, mer nekem szükségem van arra, hogy lássam a tűt a bevezetéskor. Úgy érzem a belövővel, hogy nem én kontrollálom. Az való igaz, hogy csak a FlexLink, 8 mm-s tűhöz használható. Amikor én pumpás lettem, akkor még a H-Tron Plus pumpát kaptam, abban a csomagban nem volt ennyi minden, mint most a Spirithez. Nem volt része a cukimérő, én külön vettem meg, és a SmartPix egy egészen új dolog. A Spirithez már én is megkaptam ezeket, nyáron lesz egy éve. A SmartPixet használom folyamatosan, a cuki adatait, és a pumpa adatait is le lehet vele tölteni . Nézd meg a vércuki görbéket, akik felrakták, azok a Pixszel lettek letöltve.
A pumpával egészen biztos javulni fognak az értékeid, de ez tényleg nem két nap alatt következik be.
 
H

hypohonder

Vendég
Nem tudom, mi van a fórumon, már jóval a mostani belépésem előttől azt láttam, hogy a nevem mellett "jelenleg elérhető" szöveg piroslott, pedig csak most léptem be fél perce...
 

Mrobi

Új tag
Víghkata ez az áttöltés lehetséges Metronicos felszereléssel is, mert nekünk ez valahogy másképp néz ki, és nem tudom kivitelezni.
Sziasztok
Medtronicos pumpánk van és tegnap este kiprobáltam az újfajta áttöltést, tökéletesen müködött.
Mindent összeszereltem ahogy eddig, majd lefektettem az asztalra és egy ceruzával lassan áttoltam az inzulint, majd légtelenítettem a patront.
 

Sani

Új tag
A magas cukrokat én is megérzem, viszont én nem mernék vcmérés nélkül inzulint adni...mert ugye az a cél nekem, hogy 4-7 között legyen. Ezt meg mérés nélkül könnyen félre korrigálhatom. Bár az nagyon jó ötlet, ha már ilyen bátor az ember és megbízik az érzéseiben, hogy csak minimálisakat adunk be, de én mérés nélkül akkor sem merném.
Ugyanígy van az alacsony cukornál is. Mindig mérek, és megpróbálom megsaccolni, hogy mennyi ch szükséges a normoglikémiás értékek eléréséhez.
 

eremit

Új tag
Ja, remélem, hogy senkit nem zavar, hogy "kütyü"-nek kezdtem nevezni az inzulináttolás segédeszközét... Mert azt hiszem én tettem ezt a dolgot... Vagy nem?
 

Nyafi

Tag
"Ma találkoztam a pumpás pasival. A Roche cégtől jött. Spirit pumpám lesz. Nem is bánom. Jövő hét szerdán megyek be a korházba, ott elindítjuk a gépet, megmutatnak rajta mindent, amit még nem tudok, és jövök is haza. Nem kell befeküdni sem."


Szia Ors!ka!

Meglepve olvastam az utolsó mondatodat...hogyhogy nem kell befüködnöd?Örülök neki,nem azér':)csak nekem meg 3 napot mondtak,úgy készülök...persze nem baj,mert így legalább szakszerű kezekben leszek,mostanában úgy is annyi hipóm volt.:(
Megkérdezhetem melyik kórházba jársz rendelésre?
Na ,annyit gagyogok,hogy sztem már itt sem vagy...:D
 
Oldal tetejére