Insulinpumpa

Sani

Új tag
Szerintem ez orvosfüggő, hogy kit fektetnek be.
Nekem sem kellett befeküdnöm ( persze van, akit b etfektetett), viszont a dokim azt mondta, hogy ami értékeket megad, azok kb 50%-ban jók, tehát nekem kell kikísérletezni, hogy mi az ideális nekem.Az életemhez, a táplálkozási igényemhez, a mozgáshoz. ...Ha már egyszer be van állítva, akkor nagyon egyszerű és sokkal könnyebb lesz az életed.
Csak jól kell használni a tudást:)
 

Nyafi

Tag
Köszi Sani,sejtettem hogy Orsika már elszelelt.:)
Egyébként így biztosnságosabb érzés nekem,meg vsz hogy a dokim figyelembevette az eddigi instabil ch-egyensúlyomat.

Más : Ti melyik kanült szeretitek jobban,a Flexlinket vagy a Tenderlinket?
Mert a kezdőcsomagban mindkettőből volt egy csomó mintadarab,én még csak egyszer próbáltam ki a Tenderlinket,ami ugye 30-45°-os,de nemigazán értem,miért van ennek jelentősége? Az inzulin felszívódása szempontjából? Amúgy én is olyan Kata-féle vagyok,aki szereti látni hogy mikor megy be a tű...:)(még vérvételnél is....)
 

zsuzsa

Új tag
Kipróbálltam én is az áttolásos áttöltést, és tényleg tökéletesen működik, egyetlen nagyobb bubi keletkezett és könnyebb volt légteleníteni. Nálunk is működik Metronikosoknál, ez nagyon jó.
 

orsika

Új tag
Szia Nyafi!

Szóval... Én debreceni vagyok, és a Kenézy-be járok. Nem tudom miért nem kell befeküdni. Nekem azt nondták, menjek be az osztályra, és ott megmutatnak mindent. A doki is ott lesz, és megbeszéljuk az adagokat, egységeket. Persze, ha itthon valami nem úgy műkodne ahogy kell, akkor kocsiba űlok, és uzsgyi a korház, vagy egy telefon, és jön a képviselő... Nekem az a tapasztalatom egyébként, hogy a kezdetekben nem ilyen lazán működött ez a dolog, a pumpa beállítással. én mikor legutóbb befeküdtem a szörnyű cukrok miatt kb: 3 éve, ott volt egy nő akit akkor állítottak pumpára, és neki be kellett feküdni. Én tőle is sokat tanultam. Láttam mit hogyan csinál, hogy viseli, reagálja le a dolgokat. Félt tőle, azóta sem tudom mi van vele, mert valahonnan a keleti országrészből jött Debrecenbe. Akkor még dehogy gondoltam hogy valaha én is ilyen "drága" nő leszek...

A 90, és a 45 fokos szerelék között, nekem azt mondták, hogy az a külömbség, hogy ha én sokat mozgok, főleg hajlongok, akkor a 45 fokos kényelmesebb... egyébként én a munkámból adódóan sokat hajlongok, ezért mind a két, vagy három félét ki fogom próbálni. Szerintem nindenki maga tudni fogja, melyik a jó. Ha nem érzel külömbséget, akkor szerintem válaszd azt amit az orvos ajánl. Nekem azt mondták, hogy álltalában a 90 fokosat használják.

Szóval, még te sem nem kaptad meg a pumpát?
Biztos írtad már, de most lusta vagyok utána nézni...
 

Nyafi

Tag
Köszi Ors!ka a választ,azt hiszem maradok a Tenderlinknél,nekem már az első próbánál bejött!
Én még nem viselem a pumpát,csak ki kellett próbálnom egy éjszakára a kanül viselését hogy "szokjam." Igazából már egy óra után megszoktam,csak nagyon óvatosan mozogtam,nehogy hozzáérjen valami :D De nem fájt egyáltalán és pikkpakk beszúrtam magamnak..
Majd kérlek írd meg ha megkaptad a pumpát hogy milyen,hogy alakulsz,mert kb egyszerre fogunk hozzászokni.;)
Én valahogy olyan büszke vagyok erre...hogy pumpás leszek...:oops:
Normális dolog ez??!!:)
 

eremit

Új tag
Amikor én pumpás lettem, szóba sem került, hogy majd nem kell befeküdni... Először 3 napról volt szó, míg végül 5 lett belőle (hétfő délelőttől péntek délutánig). Hiába, változik a világ... :)
 

Sani

Új tag
Képzeljétek, most már tényleg elmondhatjuk, hogy az új patronfeltöltés mind a 3 cég pumpájánál működik. Kipróbáltam (Animas IR1200 )és téyleg nagyon profi!
Köszönjük szépen a jó ötletet!:)
 

orsika

Új tag
Nyafi!
Normális... Szerintem. Mondjuk nekem azt mondta a képviselője a Roche-nek, hogy rettentően örül annak, hogy vettem a fáradságot, és utána néztem mindenfélének, és hogy nem abból a fajta emberből vagyok, akik félnek, és nem nagyon tudják elképzelni a pumpát magukon, hanem már alig várom, és igenis akarom, hogy működjön...
Te mikor kapod? én is szeretném, ha megosztanád majd velem a tapasztalataidat...

Eremit!

Szerintem ez orvos, kórház, és beteg függő is... Gondolom, hogy ez azon is múlik, hogy ki hogy ért a kezeléséhez, vagy mennyire fél a használatától. De ez az én véleményem...
 

szucsa

Tag
Sziasztok!

Először is Saninak köszönöm a részletes választ.

Mint azt az előbbi hozzászólásomban írtam, 2 hétig feküdtem benn a kórházban, abból a második hét volt pumpával. Azóta gyakorlatilag ugyanazt kell egyem (reggeli - vacsora korpás kenyér, plusz az ebédre választottam a rizst valamivel) ezekkel kell megnéznem, hogy mennyire emelkedik a cukrom. Olvastam az előző hozzászólásokban, hogy van ahol 1-2 napig nem esznek az új pumpások, hogy be lehessen állítani a bázis. Én is ezzel a tudattam mentem a kórházba (Semmelweis Egyetem I. Belklinika) és mégsem ez lett. Mások a módszerek. Majd kiderül...

Egyébként én is az újdonság varázsában élek, gyakran böngészem a pumpa menüit, mit - hol lehet beállítani, megnézni.

Üdv:
Szűcs Attila
 

szucsa

Tag
Szerintetek van értelme a grafikonoknak?
Smartpixel készítettem grafikonokat, illetve készítettem egy weboldalt (egyelőre a notebookomon van), amivel a Smartpixes adatokat (most még csak vércukor) importálom és saját grafikont is készítek.

Ha minden igaz, akkor kapok a Medtronictól egy adatkábelt, amivel a Medtronic weboldalával is lehet jelentést készíteni. Majd kiderül mennyire informatívak ezek.

Feltettem wordben a grafikonokat, ha esetleg valaki kíváncsi rá.

Attila
 

Csatolások

  • szucs_attila_grafikonok.doc
    118 KB · Olvasás: 17

tímeácska

Őstag
Annyira örülök, hogy így örültök a pumpának! Mátém is ilyen volt, mikor beszéltünk Neki a pumpáról... Sőt, amikor még csak a papír részét mentünk intézni a dolgoknak, sírva is fakadt, hogy Ő miért nem kapja még meg a pumpáját... Azóta is nagy barátságban vannak a kütyüvel!
 
:pSziasztok!!

Örülök, hogy minden féle pumpával bevált a az "áttolásos" technika!!:p
És, hogy ki mertétek próbálni, ugye én írtam, hogy szupi, és nekem gyorsabban is megy ezzel a módszerrel a szerelék csere!!
Még nem mértem le az időt, de lehet, hogy egyszer megteszem;)??!!

Hypohonder!! gratulálok a szép grafikonokhoz!! Ez jó téma lehet a következő pumpás talira!!
Bevállalod??:roll:

A pumpa beállításikhoz csak annyit szeretnk hozzászólni, hogy nem csak orvos függő, hanem kórház és az, hogy a finanszírozásba bele fér-e? egy lelendő "pumpás " "beteg" kórházi felvétele?- sajnos........
És nem minden szakrendelésnek van ma már kórházi háttere, amióta ezek a nagy vátozások végbementek kicsi országunkba:???:!

A leend pumpásoknak pedig hajrá-hajrá!!

Üdv mindenkinek Timi
 

Nyafi

Tag
Annyira örülök, hogy így örültök a pumpának! Mátém is ilyen volt, mikor beszéltünk Neki a pumpáról... Sőt, amikor még csak a papír részét mentünk intézni a dolgoknak, sírva is fakadt, hogy Ő miért nem kapja még meg a pumpáját... Azóta is nagy barátságban vannak a kütyüvel!


Tímeácska,hogy Máté nagy barátságban van a kütyüvel,szerintem csak neked köszönheti...:)Tudod,egy gyerek még nagyon befolyásolható..
És grat a szép HgA1c-hez!!!
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Én valahogy olyan büszke vagyok erre...hogy pumpás leszek...:oops:
Normális dolog ez??!!:)[/quote]


Méghogy normális-e? Én 3 éves pumpa használóként ugyanolyan büszke vagyok rá, mint az elején.
 

Nyafi

Tag
Én valahogy olyan büszke vagyok erre...hogy pumpás leszek...:oops:
Normális dolog ez??!!:)


Méghogy normális-e? Én 3 éves pumpa használóként ugyanolyan büszke vagyok rá, mint az elején.[/quote]


Szuper,annyira jó hogy Ti vagytok!!!:D
Mostmár azért kicsit kezdek izgulni,hogy közeleg a hétfő...:roll:
 
Oldal tetejére