Insulinpumpa

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Nyafi!
Azt hiszem tényleg hasonlóak vagyunk, nekem is muszáj látnom a vérvételt, meg ahogy megy be a tű. Én úgy érzem, hogy így kontrollálom azt amit tesznek velem. Amikor a glukoz monitort felrakták rám, akkor a doki a hozzá tartozó kanült belövő kütyüvel lőtte be. Belül remegett a testem, mert semmit sem láttam, csak tudtam, hogy most belémlőnek egy tűt. Brrrrrrrrrrrr!!! (Akkor még nem voltam pumpás, tehát első kanülös voltam.)

Nafi és Orsika!
Olyan jó látni, hogy rajtam kívül más is így rajong egy új dologért, ez tényleg izgi.

Tímeácska!
Én felnőttként kétségbe voltam esve, amikor a pumpára állításon azt mondták délelőtt, hogy majd este felrakjuk. Azt hittem sosem jön el az este.

Attila!
Én 3 év után is nézegetem, hogy mit tud még a pumpa, amit még nem alkalmaztam, vagy nekem is újdonság. Egyik ilyen, amikor kitaláltam, hogy másnap a pumpa ébresztőjére akarok felkelni. Be is állítottam az ébresztést. Szerintem az izgalomtól vagy nem tudom mitől, de előbb ébredtem fel, azóta sem tudom milyen pumpa ébresztésre ébredni. Én ugyanis óra nélkül kelek, lehet, hogy máskor is előbb ébrednék.

Akkor jó pumpázást, és ismerkedést kívánok, és várjuk a beszámolókat.

Nyafi

Tag
Köszi Kata,a biztatást,és természetesen jelentkezem hamarosan az eredményekkel...
Lehet hogy még addig is megjelenek majd...de most sietek haza a munkából,juhéjjj!!:D

vighkata

Szia Attila!
A grafikonoknak mindenképpen van értelme. Először is folyamatában, képi megjelenítésként látod a cukorgörbédet. Azonkívül ha az orvosod is elfogadja, akkor lehet ez a cukinaplód. Mellette, ha akarod, továbbra is írhatod a hagyományos cukinaplót. Ha bizonyos időközönként egymáshoz viszonyítva elemzed a cukrodat (1-1 hónap, vagy fél év), akkor a változást könnyebb megítélni.

Én nem szívesen véleményezném más görbéjét, de a tieden azt látom, mint a sajátomon, ami nem jó. Vagyis "hullámvasút" kinézetű a görbéd. Csak a tiedben látok rendszerességet. Vagyis nagyjából azonos időben megy fel, és zuhan le a cukor. Egy orvos ezt a hullámvasút görbét fűrészfognak nevezi.

A pumpának köszönhetően ezt sokkal könnyebb kordában tartani, de itt is a hipokat kell megpróbálni kiiktatni. Nekem ez szokott a legnehezebben sikerülni. Egy picit mindig csalódott vagyok, ha nem sikerül a hipot kikerülni, de lényegesen kevesebb a hipok száma, és súlyossága, mint penes koromban.

MrVinyl

Új tag
Most regisztráltam a fórumra, május 28-án lesz 10 éve hogy kiderült a cukorbetegségem. Érdeklődve olvasom az oldalakat, elkezdtem az elején talán a végére érek valamikor, csak gondoltam előtte gépelek. A HbA1c értékeim 2 évre visszamenőleg: 5,3; 4,5; 5,7; 6,3; 5,4; és most 6,7 volt. A napi értékeim elég ingadozóak, sokszor mérek 10 feletti értékeket. Rendszeresen sportolok, alkoholt nem fogyasztok, nem dohányzom.
Mik lehetnek az esélyeim egy pumpára, "alkalmas" lennék-e, az orvosommal még nem beszéltünk róla, nekem is elég új dolog.
Várnék pár jó tanácsot is, mert abból sohasem elég.

Köszönöm

tímeácska

Őstag
Üdv. MrVinyl!
Nagyon szépek a HbA1c értékeid, gratula hozzá!;-)
Szerintem, ha Téged is érdekel az inzulinpumpa, akkor ne habozzál az orvosoddal beszélni arról, hogy belevágnál! Szerintem okos gondolat, főleg, mint írod, ingadoznak a napi értékeid! Szerintem, hajrá pumpa-project!:-D
Pumpát 2 hónap próbaidőre adnak a pumpa gyártó cégek. Ebből 3 is van: Roche: Accu-chek Spirit (kisfiam és én is ennek a cégnek a pumpáját használjuk), Medtronic: Paradigm, Medtrust: Animas. Van már elképzelésed, melyik pumpa lenne a szimpatikus számodra, vagy még nem igazán tudod melyiket választanád? Érdemes mindhárom készülék után kutakodni, itt a neten, sok infót fogsz találni!
Várnál pár jó tanácsot: pl.?! Kérdezz nyugodtan, mire is gondolsz!
Jó csemegézést az oldalakon!;-)

PuMuKli

Új tag
Kedves mindenki!
Nekem van pumpám méghozzá " Accu-Chek Spirit " de azélőtt " H-TRONplus " volt. Szóval ha bárkinek van vmi kérdése nyugodtan kérdezzen. :)

Sani

Új tag
Kedves MrVinyl!

Először is gratulálok az eredményeidhez!

Én úgy tudom, hogy több kritériumnak is meg kell felelni ahhoz, hogy az OEP a 85 %-át támogassa a pumpának és használatának.
- több mint 2 éve fennálló inzulinkezelt cukorbetegnek kell lenni ( felnőttnél)
- más módon nem biztosítható normoglikémiás értékek pl. Hajnali -jelenség által megemelkedett reggeli vc értékek, amit csak hajnalban beadott ultragyors inzulinnal lehet kiküszöbölni
- HbA1c-nek 7 felett kell lennie
A kezelőorvosnak kell egy nyomtatványt kitölteni és elküldeni ( vagy a pumpacég intézi ) az OEP-nek, aminek tartalmaznia kell 2 hetes vc kontrollt, ami bizonyítja a rossz eredményeket, + az eddigi kezelés hatástanaságát bizonyító leletek.
Én így emlékszem, hogy ezekkel a kritériumokkal kaptam meg a pumpát.
Különben nagyon jó döntés lenne, sokkal egyszerűbb és szabadabb lenne az életed.:)
Szorítok, hogy megkapd a támogatást és használhasd a ma legkorszerűbb kezelési módot!

Sani

Új tag
Ki az orvosod?
Mert én Zalaegerszegre járok.
Ha keszthelyi vagy, akkor lehet, hogy már találkoztunk, vagy láttuk egymást.:)

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Volt egyszer egy jó kis vita a fórumon ebből a "milyen kritériumoknak kell megfelelni" témából :) Én megkaptam a pumpát 6-os HbA1c-re és se hajnali jelenségem se ilyen egyéb, orvosilag elismert problémám nem volt (mondjuk úgy, dokumentált problémám, mint a hajnali jelenség nem volt). Mégcsak terhes sem voltam ;) A lényeg, hogy úgy látom, hogy ez nagyon orvosfüggő dolog, mint itt a fórumon kiderült, nagyon másképp működik mindenhol a pumpaigénylés dokumentálása és hivatalos eljárása. Nekem nem kellett semmit sem tennem, egyszer (!) mentem be a Medtronichoz (mégcsak nem is a diabetológiára!) és ők intéztek mindent a kezelődokimmal, nekem sem cukornaplót sem semmit nem kellett adnom és 1 hónap múlva megjött az engedélyem. És a medtronicnál ismerek sokakat, akik így kaptak pumpát. Csak azért írtam le, hogy MrVinyl ne ijedjen meg a sok kritériumtól :D

poe

Őstag
Sziasztok!

Én éppen most kaptam meg az engedélyező határozatot. :p
A kritériumokkal kapcsolatban Mollival értek egyet (mondjuk én is MedTronicos vagyok). A pumpás cégnek érdeke, hogy megkapd és mindent meg is tesznek ezért. A tréneremmel beszélgettem erről, ő azt mondta, hogy egy esetről tud, amikor nem engedélyezték, az az illető is kettes típusú diabos volt. Szóval, ha akarod és van rá pénzed, akkor lesz pumpád.

orsika

Új tag
szia Nyafi!

Eljött hát a te napod... :D Remélem minden rendben lesz. Mit is mondtál, be kell feküdnöd? Jó lenne ha minnél hamarabb tudnál írni ide, mert én úgy izgulok... :cry: tudod.... Nekem van még két napom...

orsika

Új tag
Szia mindenki.

Az lenne a kérdésem, hogy eddig a D-Cont personal tesztcsíkot használtam, a vc mérőmben, de a pumpával az accu -check-et fogom. nos, ezt a tesztcsíkot is fel lehet íratni a dokimmal? Ha igen, így mennyiba kerül,

Köszönöm a választ...

vighkata

Ors!ka!
Az accuhoz is támogatással írathatod fel a csíkot. Accu-Chek Active a csík neve. A csík valóban drágább, mint a többi (1500 körül egy doboz), de ez nem a Roche hibája. A szabályozás szerint a támogatás a generikus készítményhez van számolva. Generikus készítmény: a piacon elérhető legolcsobb készítmény. Erre számolják ki a 85%-os támogatást. Ezt forintosítják, és ezt a forint összeget vonják le nominálisan az összes más termék árából.
A Accu-Chek géppel viszotn pontosabb mérési eredményeket kapsz, és a vc mérő alkalmas a számítógépes adat áttöltésre.

vighkata

Nekem nagyon tetszik, hogy egyre többen teszik fel a fotójukat, tényleg sokkal személyesebbé teszi a csevegést.

Oldal tetejére