tímeácska
Őstag
Nem jutok szóhoz, komolyan, ilyet soha az életemben nem láttam! Őszintén gratulálok mindkettőtöknek!
Hogyan oldjátok meg, hogy sosem hipózik? Egy kis plussz mozgás, ami olyan hirtelen történik, hogy nem lehetett vele kalkulálni, nem csinál hipót egy 4 körüli értékből (mert, ha jól látom, inkább 5 alattiak a cukrai, ennyire stabil 5 alatti cukrokat soha nem láttam senkinél még!)? Nekem ez nem megy sosem, ha 5 alatt van folyamatosan a cukrom, akkor egy picike nem várt energiaráfordítás és hipó lesz...
Köszi Molli!
Kis plusz mozgás állandóan van... Akkor pumpa megfog, TBR vissza 70-80%-ra, attól függ, itthon, vagy kint a szabadban van a rohangálás. És egy kis Ch... Nem sok, kb. 5-7g. Ezt meg ledolgozza...
Néha már nekem is kezd olyan érzésem lenni, amikor ránézek a letöltés eredményekre, hogy az én gyerekem nem is cukorbeteg... :-D De aztán ápr. 6.-án este sikerült magamat meggyőzni... Akkor ugrott fel a cukra 16-ra, ugyanis egyéb okok miatt túl volt terhelve az agyam, és egyszerűen elfelejtettem beadni a bólust a vacsihoz... Szégyenlem is rendesen... És itt figyelhető meg igazán, hogy mennyire is fontos, hogy jól eltaláljuk az adott Ch-hoz az inzulin mennyiséget, ugyanis, így már tudom, hogy a vacsi 30 g Ch-ja inzulin nélkül ilyen magasra dobja inzulin nélkül a cukrát, és ki lehet számolni, hogy 1 E inzulin hány mmol/l-t csökkent, ill. tart szinten.
Egyébként a %-os állítgatással "játszadozok" egész nap... ;-) Eszméletlen, mennyire jó dolog!