Kedves Mira, én már 3-4 között megérzem a közeledő hipót. Persze ez igen sok megfigyelésen alapszik, tehát 8 év után ne legyen semmilyen görcs benned azért, mert esetleg Te csak alacsonyabb cukornál veszed észre. De mivel én sem vagyok egy különleges ember, nincsenek különleges adottságaim, ezért merem feltételezni, hogy más is képes megfigyelései alapján időben észlelni a közelgő veszélyt.
Ez azért lényeges, mert akkor még időben és kellő eredménnyel tudsz tenni a negatív következmények elkerülése érdekében.
Ma reggel pl. ébredéskor éreztem, hogy közeleg a hipó, gyorsan, minden mérés nélkül bekaptam 2 db szaloncukrot, ami már hónapok óta az éjjeli szekrényemen volt. Utána kb. 5 perccel mértem, és 2,8-at mutatott a műszer. De a somogyit így is sikerült elkerülnöm.
És ami lényeg: tudd visszatartani az evési kényszert, illetve magadat attól, hogy többet egyél, mint ami feltétlenül szükséges.
A pumpa tényleg nagyon jó dolog, biztosan jobban fognak alakulni a cukraid, mint eddig. De ezt is ki kell tapasztalni, természetesen.
Én évek óta használom, kérdezz nyugodtan!Van itt valakinek Camit Pro programmal kapcsolatos tapasztalata? Ez hasonló progi, mint a Smart Pix adatlatöltő... Nagyon érdekelne a dolog...
Kedves Mira!Kedves Hypochonder!
Az én gondom az, hogy már 3.5-ös értéket is sokszor Somogyi követ. Hogy előzzem meg? Azt már tudom, hogy kb. 12 óra múlva van vc. emelkedés hypot követően, de ez sem törvényszerű. Előre nem adhatok korrekciót, mert az egy :twisted:-i kör! Sőt! Somogyi sem mindíg van...Illetve olyan események is vannak, hogy a 9.1-es vc-ból 40 perc múlva 3.4 lesz. Se mozgás, se front, se semmi....??????????????????????????????????
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=6 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=alt2 style="BORDER-RIGHT: 1px inset; BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset; BORDER-BOTTOM: 1px inset">Eredeti szerző Tímeácska![]()
Van itt valakinek Camit Pro programmal kapcsolatos tapasztalata? Ez hasonló progi, mint a Smart Pix adatlatöltő... Nagyon érdekelne a dolog...
</TD></TR></TBODY></TABLE>Én évek óta használom, kérdezz nyugodtan!
Nem kell neked elhinned, elég ha mindenki más tisztában van ezzel a ténnyel. A somogyi hatás 24-48 órán belül bármikor jelentkezhet. Nem nálad, hanem sokaknál, akik nem te vagy.Azt - ne haragudj - nem tudom elképzelni sem, hogy a hipó után 12 órával jelentkezik a somogyi hatás.
Én ennyitől speciel bekómálnék. Még akkor is, ha nem jön utána a somogyi. A somogyi nem attól függ, hogy mennyit eszünk, bár tény, hogy aki túleszi magát, annak tutira felmegy később a cukra, de a somogyi és a túlevés 2 különböző dolog.Én, 3,5-nél biztosan megérzem a hipót, és akkor pl. iszok két-három korty kólát, vagy tonicot (gondolom azt nem kell írnom, hogy természetesen nem diabetikus italt!!!), esetleg gyümölcslevet, éppen mi van kéznél. Ez akkor nem elég, ha komoly süllyedésben van a cukrom, és akkor kb. 10 perc után ezt megismétlem.
Ez már mindenképpen megakasztja a vércukor süllyedését, és kész a therápia.
Ez után nem jön a somogyi hatás.
Ha pl. nincs kóla, gyümölcslé, de még tej sem (abból többet kell meginni), akkor csoki, keksz is jó, de azt vízzel teszem gyorsabban felszívódóvá, azaz vizet iszom a lenyelése után.