Szia!
Azt hallottam ezek a vércukor mérő cenzorok csúnya nyomot hagynak. Ti próbáltatok már ilyet?
Milyen hamar sikerült elsajátítani a kezelést pumpával?
Nekünk azt mondták, az első hónap elég kemény lesz.
Hogy viseltétek először? Mekkorák voltatok?
Szia Lina!
Én a Roche pumpáját viselem, amihez nem lehet szenzort csatlakoztatni, viszont a Metronic cégnek van erre egy különálló kijelző készüléke, így más pumpát viselők, vagy akár penesek is ki tudják próbálni a szenzort.
Rajtam is volt szenzor, 3 alkalommal, jópáran vagyunk, akik már többször szenzoroztak. Én a magam részéről bizton állíthatom, hogy a szenzor kanülje nem hagy durva nyomot. Érdekes módon még azoknál a gyerkőcöknél sem, akiknél az inzulinos kanül okoz egy kis pirosodást, vagy viszketést.
A kanül anyaga orvosi teflonból készült, és akármilyen bőrbarát anyag, akkor is a test számára egy idegen anyag, amitől a test próbál megszabadulni.
Én nagyon jó ötletnek tartom, hogy mindkét cég képviselőjével találkozol, mert a személyes érzés sokat jelent a választásban.
Mi itt a saját pumpánkról (Roche, Medtronic) szinte kivétel nélkül csak jót tudunk mondani. Ami pedig egy pumpánál esetleges "hátrány", az pedig független a cégtől, az mindannyiunknál "hátrány". Ezek a hátrányok inkább egyéni, szubjektív érzések, nem is nevezhető igazán hátránynak.
Pl: az öltözködésnél, wc-re menetelnél figyelni kell a pumpára, csőre, de ezeket nagyon hamar meg lehet szokni.
Az hogy az első hónap milyen, szintén sok mindentől függ. Van aki pillanatok alatt megszokja, van akinek ehhez több idő kell.
Inkább az szokott aggodalmat okozni, hogy a cukorszint nem változik egy szempillantás alatt tökéletesre. De erre is volt már példa, a javulás látványos volt, itt egy fórumos kissrácnál.
Remélem sikerül megfelelően választanod, hidd el, bármelyik pumpánál döntesz, azt fogod imádni.
Maga a pumpa kezelése egyáltalán nem bonyolult, az már sokkal inkább, hogy a pumpa adta rengeteg lehetőséget megfelelően használd a cukorszint egyensúly elérésére.