Szenzor
Szóval a szenzor.
Most 6 napot bírt a szenzorom, de az utolsó 2 napban már igencsak nem tudta követni a normál tartományon kívüli értékeket. Tehát normálisan 4-5 nap volt.
Amíg rendesen ment, addig is egyértelmű volt a tendencia: 5 alatt magasabbat mutatott, 6 fölött pedig alacsonyabbat, egy 10 fölötti értéket már nagyon alacsonyabbnak mutatott (pl 11-et 9nek mutatta és egy 13-at csak 10-nek). Beleszámítottam mindig a kb 20 perces késést is persze.
Ez azért elég ütős dolog, hogy ennyire nem megbízható a magasabb értékeknél - legalábbis nálam nem az és ez már a sokadik szenzor volt, amit használtam és ezt tapasztaltam vele.
Nekem az a véleményem a szenzorról, hogy tulajdonképpen arra teljesen használhatatlan, amire hirdetik. Pl nem jelezte a valós 4 alatti cukraimat, mert egy 3.7-nél ő még csak 4 körül járt (késést beleszámítva is), tehát én éreztem a 3.7-et (nekem az már HIPÓ) és ettem, mire eltelt a 20 perc kb, addigra már 4 fölött voltam és a végén egyáltalán nem jutott a szenzor 4 alá, sőt, bőven fölötte volt, pedig az a 3.7 még lejjebb is ment (sőt, mivel eleve magasabbat mér a vc mérőm, szerintem olyan 3.5 lehetett). Arra volt beállítva, hogy csipogjon a pumpa 4 alatti cukroknál, hogy megelőzzem a nagyobb hipókat-hát nem csipogott. Ez kizárólag azért fontos, mert nem fogom beállítani a pumpát arra, hogy jelezzen nekem 4.5-nél, mert ha éppen tartósan 4.5 és nem hipó, akkor egy idő után eljut a szenzor is a 4.5-re és mégsem hipózom, tehát ne jelezzen olyankor, meg a 4.5 valósan amúgy sem hipó nekem, de az igazi hipót meg nem érzi, nem jut el odáig, csak amikor már nagoyn alacsony (volt ilyenem, nagyon rosszul voltam és 3.1 volt, na én akkor nagyon nagyon hipózom, tehát az már tök késő, ha jelzi, de csak akkor bírta jelezni!!!). Szóval nem működik egyik irányban sem, nem lehet vele megfogni a felmeni és lemenő cukrokat RENDESEN. Mert egy idő után meg lehet, de szerintem azt már általában bőven érzi a cukros ember, hogy nagyon felment vagy éppen nagyon le...
Arra abszolút nem alkalmas, hogy rendesen lássam, hogy hogyan mozog a cukrom.
Mire alkalmas? Hogy lássam, merre tart! A stabil cukrom, ha elindul valamerre, azt gyönyörűen látom. Hogy meddig megy fel vagy le, azt már nem. De a "szándékot'", az irányt, sőt még a sebességet is (bár ezt sajnos nem mindig...), ezeket szépen lehet követni.
De ez szerintem marhára nem ér meg 5-6 napra 10 ezer forintot, a 240 ezres minilinkről nem is beszélve.
Ennél olcsóbb, ha többet mérem a cukromat csíkkal, akár teljes áron...