Insulinpumpa

orsika

Új tag
Na, de Orsika!
Rólad sem láttunk még képet! Gondolom, Te sem egy rózsa vagy, Orsolya felirattal...:rolleyes::mrgreen:
KÉPET-KÉPET-KÉPET!!!:mrgreen:
Aki kíváncsi rám, az IWIW-en megtalál. Rajta vagyok a PUMPÁS által létrehozott INZULINPUMPA oldalon... Ja! Nem sok debreceni van fent, nem lesz nehéz rámtalálni.

orsika

Új tag
Úgy látom nagyon hasonlóan gondolkodunk,én sem hittem volna hogy rendbe lehet tenni a cukijaimat valaha is! És pont a jövőbeli baba miatt
döntöttem így!:)
És ha majd kapsz infót a belövőről,megírod? Nekem is kellene a Flexhez...
Szió!

Tegnap este beszéltem a pumpatréneremmel, és holnapra hozza a belövőt. Nem kell ére fizetni. Már akkor adott volna, mikor a pumpát megkaptam, csak éppen nem volt nála.
Tehát kérd te is bizalommal....

Szia!

pumpás

Őstag
Szia Ors!ka! Mi innen Eger és környékéröl többen járunk Debrecenbe.Nekem is csak pozitiv élményeim vannak a dokinöröl és igen is törődnek a beteggel.Bármi problémája van a betegnek mindent meglehet vele beszélni.

Nyafi

Tag
Szió!

Tegnap este beszéltem a pumpatréneremmel, és holnapra hozza a belövőt. Nem kell ére fizetni. Már akkor adott volna, mikor a pumpát megkaptam, csak éppen nem volt nála.
Tehát kérd te is bizalommal....

Szia!

Nahát! Akkor nekem is jár! Addig is megpróbálom kézzel magamba döfni...;)
Köszönöm az infót!

tímeácska

Őstag
Az elmúlt 4 hetem... Alakulok...
A "végrekilábaltam a vesemedencegyulladásból" után állítanom kellett a bázisomon:
régi bázisom: 0:00-6:00 -> 0,2 U/h
6:00-0:00 -> 0,3 U/h
új bázisom: 0:00-6:00 -> 0,4 U/h
6:00-0:00 -> 0,5 U/h
Ennyit jelent, hogy végre gyulladás mentes a szervezetem (asszem...), és ilyen mértékkel emeltem a bázison...

Csatolások

• JTR. Cukinapló 2008.04.11.-2008.05.08..doc
    301 KB · Olvasás: 10

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Az elmúlt 4 hetem... Alakulok...
A "végrekilábaltam a vesemedencegyulladásból" után állítanom kellett a bázisomon:
régi bázisom: 0:00-6:00 -> 0,2 U/h
6:00-0:00 -> 0,3 U/h
új bázisom: 0:00-6:00 -> 0,4 U/h
6:00-0:00 -> 0,5 U/h
Ennyit jelent, hogy végre gyulladás mentes a szervezetem (asszem...), és ilyen mértékkel emeltem a bázison...

Ehhez csak gratulálni lehet, nagyon ügyes vagy.

tímeácska

Őstag
Köszi Orsika, köszi Kata!;-)
Még finomítgatok rajta, bár azért a ló túlsó felére sem akarok pottyanni... Igazság szerint a hypocskákat akarom elkerülni... Már sejtem a megoldást... ;-)

Tudom, így ránézésre nem rossz, de valamin még kell csiszolnom...​
Ha jobban megnézitek a naplót, ott látható, hogy néha 13-15 órától szépen lassan emelkedik a cukrom... Nem nagyon, de kúszik felfele. Nem korrigáltam bele hamar, kíváncsi voltam, mégis meddig megy, és merre. De 19 óra körülre ilyenkor (korrekció nélkül) már 7 körül járt a cukim. Ha ekkor rákorrigáltam 120%-kal, akkor hypo lett, de ha csak 110%-kal, akkor is... Nos, arra már rájöttem, ilyen későn (mármint időben, azaz este 7 után) nem ildomos korrigálnom... Kitaláltam, mi lenne, ha már délután 13-15 óra körül emelném meg a TBR-t, 120-110%-kal... Ugyan ez, vagyis, hypo, ill. hypo közeli értékeket csináltam... 110%-on is! Úgyhogy, még agyalok, mi legyen... Lehet, bevezetek egy uzsonnát, pont a "kritikus" 15 óra körülre, nem sok, kb. 10-15 g CH-al, először 110, aztán ha nem oké még úgy sem az eredmény (emelkedik a cuki), akkor 120%-kal. De a bázist addig nem állítom, amig a %-os emelés eredményeit nem látom tisztán... Aztán ha kell hosszabb távon az emelés, ill. változtatás, akkor beállítok egy új bázist.​

Sziasztok!

Hétfő óta használom a Spirit-pumpát! Nagyon meg vagyok elégedve az eddigiekkel, a vércukrom tegnapra szépen beállt a 4-7-es tartományba. :) Azzal együtt, hogy adtam már be fél adag levegőt az ebédhez, és az első cserénél elfelejtettem légteleníteni a kanült...

Másrész kicsit le vagyok törve, mert kiderült, hogy rengeteg ételre allergiás vagyok. Az orvos nem nagyon tájékoztatott, csak annyit mondott, hogy diétázzak, aztán az allergia akár el is múlhat... Meg, hogy konzultál egy orvossal, hogy találkozott-e már ilyen "súlyos" ételallergiával...

Na mindegy, előbb a pumpával foglalkoznék. ;)

Jó hétvégét!

tímeácska

Őstag
Sziasztok!

Hétfő óta használom a Spirit-pumpát! Nagyon meg vagyok elégedve az eddigiekkel, a vércukrom tegnapra szépen beállt a 4-7-es tartományba. :) Azzal együtt, hogy adtam már be fél adag levegőt az ebédhez, és az első cserénél elfelejtettem légteleníteni a kanült...

Másrész kicsit le vagyok törve, mert kiderült, hogy rengeteg ételre allergiás vagyok. Az orvos nem nagyon tájékoztatott, csak annyit mondott, hogy diétázzak, aztán az allergia akár el is múlhat... Meg, hogy konzultál egy orvossal, hogy találkozott-e már ilyen "súlyos" ételallergiával...

Na mindegy, előbb a pumpával foglalkoznék. ;)

Jó hétvégét!

Ügyes vagy Foxmulder!;) És üdv. a pumpások táborában!:p
Érdekes, ez az allergia kérdés... Én, mióta diabos vagyok, egyre több anyagra vagyok érzékeny/allergiás, amikre azelőtt nem voltam az... Biztos, hogy az immunrendszert is érinti a betegség... Legalábbis, nálam nagyon úgy tűnik...:x:-(

vighkata

Gratulálok, egy újabb pozitív értékelés a pumpának. Az ételallergiára érdemes lenne venned egy dietetikai könyvet, mert bizony itt is, mint a diab esetében, neked kell nap, mint nap megküzdened az egészségedért.

vighkata

Holnap megyek egy 35 km-es bringatúrára. Ez egy városi rendezvény, kb. 2000 fővel, rendőr motoros felvezetéssel és mentő útbiztosítással Félúton van egy 1 órás pihenő, utána jövünk vissza. A pumpánál úgy szoktam megoldani, hogy leveszem 70%-ra, a pihenő alatt 100%-ra, a visszaúton megint 70%-ra. Megérkezéskor pedig 120-130% veszem a pumpát attól függően, hogy mennyit mérek. Ilyenkor a 2-3 óra múlva mért érték nagyon fontos, mert rendszerint akkor kúszik fel a cukim 15 közelébe.

A rendezvény a Dunaújvárosi 5 Próba második megmérettetése

http://4proba.dunaujvaros.com/index.php?p=hir&hid=10

tímeácska

Őstag
Holnap megyek egy 35 km-es bringatúrára. Ez egy városi rendezvény, kb. 2000 fővel, rendőr motoros felvezetéssel és mentő útbiztosítással Félúton van egy 1 órás pihenő, utána jövünk vissza. A pumpánál úgy szoktam megoldani, hogy leveszem 70%-ra, a pihenő alatt 100%-ra, a visszaúton megint 70%-ra. Megérkezéskor pedig 120-130% veszem a pumpát attól függően, hogy mennyit mérek. Ilyenkor a 2-3 óra múlva mért érték nagyon fontos, mert rendszerint akkor kúszik fel a cukim 15 közelébe.

A rendezvény a Dunaújvárosi 5 Próba második megmérettetése

http://4proba.dunaujvaros.com/index.php?p=hir&hid=10

Hát akkor jó szórakozást, Kata!;-) Én is imádom az ilyen túrákat, csak nem igazán van ilyesmire lehetőségem mostanság...:rolleyes:

Oldal tetejére