Insulinpumpa

linus

Tag
Szerintem nem. A legtöbb ilyen tokon (legalábbis amit én eddig találtam) nem tudnád kivezetni a pumpa vezetékét. Ezekbe ugyanis be van építve egy darab vezeték, a külső oldalon csatlakozóaljzattal. Tehát mikor berakod a lejátszót, azt rádugod a belső csatlakozóra, a fülhallgatódat meg a külső aljzatra csatlakoztatod.
Egyébként van rá ötletem, hogy hogyan lehetne megoldani, de azt majd csak valamikor decemberben árulom el. :)

Oksa, köszönöm!

tímeácska

Őstag
Sajnos STOP üzemmódban a pumpa csak nagyon halkan pittyeg,20-30 másodpercenként.:(

Pittyeg és rezeg is! Ezeket a figyelmeztető jelzőhangokat nem lehet kikapcsolni! Mátém pumpáján folyamatosan be van kapcsolva a rezgés és csipogás is, az enyém el van némítva. De STOP üzemmódban is csipog és rezeg, ha akarom, ha nem! És ennek a csipogó jelzőhangnak a hangerején nem lehet állítani sem! Egyébként 3 percenként jelez, pontosan akkor, amikor a "soron következő" inzulin beadás ideje elérkezik, de a STOP üzemmód miatt kimarad a beadás!

Szóval, Timka, nem értem, hogy a Te pumpád miért nem jelzett... Se így, se úgy... Ha kipróbáltad, hogy újabb STOP üzemmódban csinál-e valamit, légy szíves írd meg, nagyon érdekel! Mielőbbi jó cukikat! :cool:

tímeácska

Őstag
Egyébként az én pumpám is megtréfált tegnap! Éppen patront cseréltem (meg elemet is, röpke 5 nap után megint...:))...
Ugye, eljutottam odáig, hogy "vegye ki a patront". Na, kiszedtem, beállítottam, hogy 300 E inzulinnal töltöm fel, dugattyú be is állt, inzulintartályt be is helyeztem, oké, mehet tovább a művelet... Önellenőrzés meg volt, na, már csak a szerelék feltöltése volt hátra, amikor a pumpa ezt írta ki (vagy valami hasonlót...): nincs behelyezve patron (információnál: E10 Patronhiba). Hát, pedig akárhogy is nézegettem a pumpát, több patron már nehezebben fért volna bele...:):o
Megnéztem közben a "pipa" gombbal (alaphelyzetben 1× megnyomva a pipa gomb), hogy mennyi az éppen aktuálisan pumpában levő inzulin mennyisége, ezt jelezte a készülék: --- . Újból végig kellett csinálnom a patroncserét ahhoz, hogy megtalálja a készülék a patronját... És megtalálta!:D

christina

Őstag
Úgy látszik a pumpák se bírják a kánikulát! :rolleyes:
Jó is, hogy eszembe juttattad. Elrakom a Medtronic tel.számát az ördög nem alszik!:dr_64:

borka

Őstag
Pittyeg és rezeg is! Ezeket a figyelmeztető jelzőhangokat nem lehet kikapcsolni! Mátém pumpáján folyamatosan be van kapcsolva a rezgés és csipogás is, az enyém el van némítva. De STOP üzemmódban is csipog és rezeg, ha akarom, ha nem! És ennek a csipogó jelzőhangnak a hangerején nem lehet állítani sem! Egyébként 3 percenként jelez, pontosan akkor, amikor a "soron következő" inzulin beadás ideje elérkezik, de a STOP üzemmód miatt kimarad a beadás!

Szóval, Timka, nem értem, hogy a Te pumpád miért nem jelzett... Se így, se úgy... Ha kipróbáltad, hogy újabb STOP üzemmódban csinál-e valamit, légy szíves írd meg, nagyon érdekel! Mielőbbi jó cukikat! :cool:
Kedves Tímeácska!
Nem akarok kötekedni,de mégis megteszem.:rolleyes:
A SPIRIT pumpa STOP üzemmódban,percenként sípol egyet és csak egy pillanatra rezeg.( Ha nem érintkezik a pumpa a testeddel észre sem veszed és ha bármilyen szütyőben van hallani is igen nehéz.) A hangerején változtatni nem lehet,mint ahogy írtad is,de viszont ki lehet kapcsolni a FIGYELMZTETÉST.:cool: Sajnos nem is olyan nehéz:mad:
A használati utasítás 45.oldalán olvashatod.:o

timka

Új tag

Kipróbáltam és semmi gond nem volt akkor vele.Arra gondoltam,hogy egy bizonyos idő után lehet hogy már nem figyelmeztet,hogy ne merítse le az elemet.Azért kb 7 órára inzulin nélkül maradtam Lehet hogy az első 2 órában csipogott és rezget de nem tudom mi történt.Néha a frász kerülget tőle.6 egység és 5 órányi 200% kellett ahhoz hogy 16 órára 12 re menjen le a cukim.Szia.:dr_24:

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
viszont ki lehet kapcsolni a FIGYELMZTETÉST.:cool: Sajnos nem is olyan nehéz:mad:
A használati utasítás 45.oldalán olvashatod.:o
Ezt a 45. oldalt én is szemügyre veszem újra, mert én is úgy emlékszem, hogy azt a jelzést nem lehet kikapcsolni, ami arra figyelmeztet, hogy nincs inzulin adagolás. Persze lehet, hogy az más, szóval utánanézek. Nem árt az agyi frissítés nekem sem. ;):cool:

tímeácska

Őstag
Ezt a 45. oldalt én is szemügyre veszem újra, mert én is úgy emlékszem, hogy azt a jelzést nem lehet kikapcsolni, ami arra figyelmeztet, hogy nincs inzulin adagolás. Persze lehet, hogy az más, szóval utánanézek. Nem árt az agyi frissítés nekem sem. ;):cool:

Nem lehet kikapcsolni... Próbáltam már nem egyszer... És nem megy... :dr_4:

tímeácska

Őstag
Kipróbáltam és semmi gond nem volt akkor vele.Arra gondoltam,hogy egy bizonyos idő után lehet hogy már nem figyelmeztet,hogy ne merítse le az elemet.Azért kb 7 órára inzulin nélkül maradtam Lehet hogy az első 2 órában csipogott és rezget de nem tudom mi történt.Néha a frász kerülget tőle.6 egység és 5 órányi 200% kellett ahhoz hogy 16 órára 12 re menjen le a cukim.Szia.:dr_24:

Az a lényeg, hogy minden rendben, cukrod is rendeződött! :cool:

borka

Őstag
Nem lehet kikapcsolni... Próbáltam már nem egyszer... És nem megy... :dr_4:
STOP üzemmódban kilehet! kapcsolni a figyelmeztető jelzést.
Amikor strandon voltunk,betettem az öltözőszekrénybe a pumpát,kikapcsoltam a figyelmeztető jelzést,hogy ne csipogjon.:cool:

Csatolások

• DSCF1763.JPG
    DSCF1763.JPG
    180.3 KB · Olvasás: 11

tímeácska

Őstag
Amikor strandon voltunk,betettem az öltözőszekrénybe a pumpát,kikapcsoltam a figyelmeztető jelzést,hogy ne csipogjon.:cool:

Az én pumpám nem engedi! Még STOP üzemmódban sem! Hiába nyomom akár fél percig is a gombot... Még csak libacombot sem kapok...:rohog: Mindjárt megpróbálom Mátéén is... Azon még nem próbáltam, mert nem is akartam az Ő pumpáján kikapcsolni!

timka

Új tag
Szerintetek egy közepes utasbiztosítás elég a pumpa biztosításához?Még csak 1 biztosítót hívtunk fel,de azt mondta hogy náluk nem lehet erre biztosítást kötni.Valaki ajánljon már egy konkrét biztosító ahova nyugodtan mehetek.Csak 1 hétre kellene.

vighkata

A szöveg egy kicsikét zavaró, mert pont azt írja le, hogy bekapcsolt, meg hogy nem lehet leállítani, meg izé. De gondolom ez fordítási pontatlanság.

Viszont kipróbáltam, és az enyémen is le lehet állítani a csipogást. Ezt nem is tudtam. Visszakapcsolni a csipogást pedig nem lehet ugyanazzal a gombbal, ahhoz a pumpát kell bekapcsolni, és újból kikapcsolni, hogy a figyelmeztető hang működjön.

Én amikor a szekrénybe raktam a strandon, akkor nem kapcsoltam ki, hogy ne csipogjon. Itthoni fürdéskor sem szoktam kikapcsolni.

vighkata

Az enyém negyed óránként csippan, ha felfüggesztem. és igen, nekem is hasznos volt :D
A negyed óra nekem soknak tűnik. Mi van, ha pont abban a pillanatban, amikor csippan, nem hallod? Akkor a következő negyedórával már fél órát vagy inzulin nélkül. Persze ez még nem a világ vége, egy hosszabb fürdés (lábujjtól a fejbúbig :rohog:) is eltart fél órát. :D

Sziasztok szia lina!

Képzeld hogy jártam rendeltem azt a tapaszt amit mondtál,a nobadermet ma hivott a hapsi hogy majd 2hét mulva tudják hozni mert a külföldi beszállito szabin van.
Ez az én formám már 2 hete rendeltem.
Amugy tök jol vagyunk (kop-kop) lekopogom miután haza jöttünk a korházbol hányt,meg 40 fokos láza volt ugy hogy bevetésen élesben probáltuk ki a pumpa müködést de hála az égnek megusztuk a korházat.
De egyre jobbak a cukrai megszüntek az éjjszakai magas cukrok.
Meg rájöttem hogy a 45 fokos tü sokkal jobb nem ázik le erössebb a tapasza is,most ezt használjuk már nem annyira streszes a dolog mint az elején bevallom kicsit el voltam keseredve hogy mindig leázott a meröleges tü tapasza meg hogy nem voltak olyan jok a cukrai meg ugy az egész az elején .
Már azt mondtam inkább vissza térünk a penre ha ez igy marad de hát ez az eleje most már nem olyan vészes igy lassan 1 honap távlatábol .
Meg aztán már volt eggy akcio is reggelinél adjuk az inzulint aztán sipol a pumpa kiirja E4 (dugulás)na én ugy megijedtem hogy csak na gyors csere infuzios szerelék ,patron ,inzulin ,tü aztán ujra inditás és hála az égnek jo lett.
Mondom ami mással nem történik meg velünk igen.
Ez a mi formánk .

Oldal tetejére