Insulinpumpa

tímeácska

Őstag
Kicsitselejtestímeácska:
Ma reggelre bedagadtak a szemeim, gyakorlatilag örülök, hogy kilátok a résen, fáj a kezem (alig bírtam tőle aludni), a szerda éjjeli 40%-os Glucose egy kissé kimarta a vénámat, rendesen begyulladt, a hasamba adott inzulin helyek megint belobbantak, viszketnek, vörösek, égnek, elfeküdtem a nyakamat... Asszem ennyi... :-D

zsuzsa

Új tag
Mi már gyakorlatilag nem is használjuk a pocakját, valamiért fáj is neki, talán könnyebben izomba megy mert olyan kocka hasa van, és vékony bőre, de nem is szívódik fel jól, mindíg magasabb cukrai voltak, mint a karjában. Mostanában csak a két karját használjuk feválltva.

tímeácska

Őstag
Mi már gyakorlatilag nem is használjuk a pocakját, valamiért fáj is neki, talán könnyebben izomba megy mert olyan kocka hasa van, és vékony bőre, de nem is szívódik fel jól, mindíg magasabb cukrai voltak, mint a karjában. Mostanában csak a két karját használjuk feválltva.

De hát nekem nincs kocka hasam...:mrgreen::mrgreen::cool::lol:

lizzi

Őstag
Hát Tímeácska most már irgum-burgum legyen vége ezeknek a dolgoknak és tessék rendbe jönni:):) megértetted????ki szervezi így a következő talit???

pusimelu

Őstag
Olyan jó olvasni titeket nem idegeskedtek vagy nem mutatjátok!?Kata olyan jól elmagyarázta a pumpa működését.Én nem idegenkedek tőle és remélem nemsokára már elfogadott kezelési módszer lesz Magyarországon.Meli

pusimelu

Őstag
Tímeácska a lányaim azóta ia emlegetik Mátét hogy milyen jó volt vele játszani és azt hiszem kicsit máshogy állnak a cukorbetegséghez mióta látták.Edukálódtak egy kicsit.

Találkozott már valaki (rajtam kívül :-D) olyan esettel, hogy a hasába adott (vagy bárhova) inzulin nem szívódik fel rendesen és egyszer csak késői inzulin leadás miatt hypozik órákon, esetleg napokon kívül?! Mert én már csak erre tudok gondolni...
Nálam is volt már ilyen - legalábbis erre gondolok én is, de nálam csak pár órával később jelentkezett az erősebb inzulin-hatás és nem okozott ilyen súlyos hipót.

<STYLE type="text/css">.wysiwyg { background-attachment: scroll; background-repeat: repeat; background-position: 0% 0%; background-color: #f5f5ef; background-image: none; color: #4d4d4d; font-family: Verdana, Arial, Arial; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400; font-size: 11px; line-height: normal } p { margin: 0px; } .inlineimg { vertical-align: middle; }</STYLE>

... Esetleg este oda lehet ütögetni a pumpát (felfelé álló csővel) az asztal lapjához, hogy az adapternél alig látható megbújó bubit felfelé kényszerítsük. Ezt vagy kilégteleníteni, vagy kiszámolni az idejét, hogy mikor jut a kanülhöz, és akkor kilégteleníteni.
Ha nem légtelenítesz és viszonylag nagy a bubi, akkor az összenyomhatósága miatt előfordulhat, hogy kevesebb inzulin adódik be. Pedig a bubi még messze van a kanül végétől. Nekem volt ilyen tapasztalatom, legalábbis ezzel magyaráztam.

<STYLE type="text/css">.wysiwyg { background-attachment: scroll; background-repeat: repeat; background-position: 0% 0%; background-color: #f5f5ef; background-image: none; color: #4d4d4d; font-family: Verdana, Arial, Arial; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400; font-size: 11px; line-height: normal } p { margin: 0px; } .inlineimg { vertical-align: middle; }</STYLE>

tímeácska

Őstag
Tímeácska a lányaim azóta ia emlegetik Mátét hogy milyen jó volt vele játszani és azt hiszem kicsit máshogy állnak a cukorbetegséghez mióta látták.Edukálódtak egy kicsit.

Na, a 2 napos talin jó lesz majd odafigyelni a lurkókra... Máténak is bejöttek a lányok...:rolleyes: Azt hiszem, az idősebb csajokra bukik Mátém, mert Reginát jobban emlegeti... Naponta vagy 6-7 alkalommal meg kell nézni a képeken...:rolleyes: Na, majd amikor "moziba" mennek, akkor "aggódhatunk" csak igazán... :lol:
Annak viszont nagyon örülök, hogy máshogy állnak a cukorbetegséghez! Ez igen lényeges!!! Ilyen kicsi korban talán egy életre meghatározó "élmény" lehet, hogy látják, teljesen egészségesként, gyerekként is lehet élni egy egész életre szóló betegséggel. Ők valószínűleg felnőttként is egy beteg emberben nem a "társadalom által kirekesztettjét" fogják látni, hanem az EMBERT!!!! És ezt akármilyen betegségben szenvedő emberre értem!

tímeácska

Őstag
Na, holnap visszarakom a pumpát... Már nagyon hiányzik a kicsike... Ez alatt a lassan 3 hónap alatt annyira megszoktam ezt a kis készüléket, hogy állandóan keresem magamon, öltözésnél is óvatoskodok...
Hát, lehetséges, hogy valóban nem szívódik fel valamiért rendesen a hasamból az inzulin, így utólag már tudjuk, hogy nem a kanüllel van a probléma, ugyanis a pennel hasba adott inzulin szinte egyáltalán nem szívódott fel (szombati talin ezért lehettek 22-25 mmol/l cukraim...). Vállamba, combomba adott inzulinnál semmi problémát nem tapasztaltam. A másik galibát, konkrétan a gyulladást és a kiütést is nagy valószínűséggel a fertőtlenítőszerek okozták nálam (szinte az orvosom orra előtt jöttek ki a hatalmas kiütéseim, azon a területen, ahol fertőtlenítőszerrel érintkezett a bőröm). Eddig teszteltem az Egisept-et, Kodant (színtelen, színezett), és a "tiszta szeszt". Mind a 4-re allergiás tüneteim lettek. Úgyhogy, nagy valószínűséggel vagy nem fogok fertőtlenítőt alkalmazni, vagy tovább kísérletezgetek, elég nagy a gyógyszergyártók piacán a kínálat... Esetleg volt valakinek hasonló incidense a fertőtlenítőszerekkel?

Oldal tetejére