Insulinpumpa

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kata megjött a Cd és már meg is néztem nagyon érdekes.Még egy párszor megnézném ha lehet meg a párom is szereté ha látná,aztán szólok az én galambomnak és visszarepítem.A receptes Cd -t még nem néztem de azt is megnézem.A Cd-n azt mondták hogy csak akkor adnak pumpát ha rossz az eredményem vagy ha van hajnali jelenségem vagy ha szövődményem van.Nekem egyik sincs úgyhogy lehet hogy még egy darabig penes maradok ,de nem akarnám elvenni a lehetőséget a nálam rosszabb állapotuaktól.Meli

Dehogy küldöd vissza, ezt neked küldtem öribe, mind a kettőt. Nekem van, ha valakinek kell, akkor lehet másolni.

Az igaz, hogy az elbírálásnál a szövődmények, vagy a problémák megléte "előnyt" jelent, de érdemes a kérvényt benyújtani, az OEP majd eldönti, hogy támogatja-e vagy sem. Az orvosod biztos javasolni fogja, és az is kell hozzá.

Inkább bízzunk benne, hogy megváltozik a szemlélet, és nem csak a diab súlyosbodásakor javasolják a pumpát, hanem megelőzés képpen is, pont azért, hogy ne súlyosbodjon az állapot, és ne alakuljon ki szövődmény.

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Tegnap előtt este produkáltam egy 1,4-est, hajnali 3-ra már felment 26,9-re. 5 E inzulin vitte le reggelre 9-ig.
Hát sajna megint nem lesz a Pixes letöltésemben egyszerre 2 olyan hét, ahol nincs 20 fölötti. Na de ha egyszer megcsinálom...., kinyomtatom, és bekeretezem.

tímeácska

Őstag
És pumpesz visszatéve! Már annyira hiányzott a kicsike! De szerintem én is neki... ;-) Nagyon szeretjük egymást! ;-) :-D Most sokkal kevesebb bázissal megy, az össz. 15 E helyett 8,4 E megy... Majd meglátjuk, hogyan alakulok... Kicsit tartott az orvosom a hypoktól, ezért ez a nagy óvatoskodás!

zsuzsa

Új tag
Christina én a diabetes magazint járatom nekem ez jobban tetszett, és az elejétől fogva ezt fizetem elő ez egy évben 6 alkalommal jelenik meg, a szerkesztőknek Dr. Békefi Dezső gyermekdiabetológus is a tagja, és jó cikkek, főzősarok stb... is van benne. érdeklődni lehet 88/328-051 számon vagy [email protected] címen.

Kedves Robik, Róbertek, Mrobi, és CsRob1! Nagyon boldog névnapot kívánunk Nektek!
Máté és Tímeácska

Köszönöm! :)

<STYLE type="text/css">.wysiwyg { background-attachment: scroll; background-repeat: repeat; background-position: 0% 0%; background-color: #f5f5ef; background-image: none; color: #4d4d4d; font-family: Verdana, Arial, Arial; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: 400; font-size: 11px; line-height: normal } p { margin: 0px; } .inlineimg { vertical-align: middle; }</STYLE>

pusimelu

Őstag
Christina!Az újságban amit kaptunk annak a végén van egy megrendelőszelvény én azt adtam fel.Ildikó mondta hogy úgy megrendelhetem az újságot.Jó dolgokat olvastam benne.Meli

Kata köszönöm a Cd-ket és edukálom a családomat vele.Bettike nagy figyelemmel nézte és mondta hogy biztos ilyen van Máténak is.Mondtam hogy Igen.Lehet hogy a Kezelőorvosomnak is megmutatom hogy én ilyet szeretnék.Kiváncsi vagyok mit szól majd hozzá,hónap végén megyek.Holnap meg az új melóhelyemre megyek.Meli

tímeácska

Őstag
Hoppá... Bocsi Meli, nem tudom, miért Reginát mond Máté a kislányodra... Pedig biztosan nem másik kislányról beszél, mert a képeken felismeri... ;-) Bizony, olyan van Máténak is... ;-)

Dina

Új tag
Sziasztok!
Én teljesen friss vagyok a fórumon, és nagyon boldog vagyok, hogy találtam ilyet :)
Nekem az ötödik gyermekem cukorbeteg, ráadásul Down-syndrómás. 13 éves, és az elmúlt két hétben nagyon rakoncátlan lett a vércukra, nincs egy nyugodt percem. Dolgozni sem tudok menni, meg Emma sem suliba, egészen el is vagyok keseredve miatta. Gondolom, itt vannak olyanok köztetek, akik már használják az inzulinpumpát. Tőlük szertnék segítséget kérni. Néhány infót erről a szerkezetről megköszönnék.

Dina

tímeácska

Őstag
Szia Dina!
Ha gondolod, nekem van egy jó kis DVD-m az Accu-Chek Spirit pumpáról (Roche-os), szívesen elküldöm postán! A pumpa használatát, működését mutatja be, és "felhasználói" vélemények is vannak rajta! Érdemes megnézni!
Persze, ha kérdésed van, arra is szívesen válaszolunk (ha tudunk). Egyébként itt egy nagyon jó csapat van, szerintem nem marad megválaszolatlan kérdésed! Üdv. Közöttünk!!! ;-)

orsika

Új tag
Szia Dina!
Ha gondolod, nekem van egy jó kis DVD-m az Accu-Chek Spirit pumpáról (Roche-os), szívesen elküldöm postán! A pumpa használatát, működését mutatja be, és "felhasználói" vélemények is vannak rajta! Érdemes megnézni!
Persze, ha kérdésed van, arra is szívesen válaszolunk (ha tudunk). Egyébként itt egy nagyon jó csapat van, szerintem nem marad megválaszolatlan kérdésed! Üdv. Közöttünk!!! ;-)
Én Pedig iszonyatosan büszke vagyok arra, hogy e csapat (néha aktív, néha passzív, de érdeklődő, agyban mindent elraktározó) tagja lehetek...

KÖSZÖN)M NEKTEK... mégha nem is vagyok egy meghatározó emberke... :)

rgyörgy

Új tag
Szervusz Dina!
Én is üdvözöllek, itt a fórumon. Az inzulinpumpát nem ismerem, de azt tudom, itt olyan csapat van együtt, akiknek a segítségére számíthatsz.
rgyörgy

Dina

Új tag
Sziasztok!
Nagyon köszönöm a gyors, és nagyon kedves válaszokat :D
Sajnos azomban Emmának nem lesz jó az inzulinpumpa, mert ő még nagyon mozgékony, és nem tud figyelni a kütyüre. Szerintem naponta háromszor gyomlálná ki magából. Úgy néz ki- mivel ma voltunk orvosnál- hogy vagy napi 3x fogja kapni az inzulint 2 helyett, vagy átllítják másikra. Más módszert ismer valaki? Mert én nem tudok róla- sajnos. Egyébként a Budaiba járunk 3,5 éve, akkor lett beteg Emmus. Szegény, majdnem meghalt, 5 napig volt kómában, mert nem ismerte fel senki hogy cukorbeteg. Láttam rajta, hogy valami nem oks, de mivek középsúlyos fogyatékos, nem tudta megfogalmazni, hogy mi a baja. De örülünk, hogy él :D , csak nagyon nehéz mellette dolgozni.
Na, most jól elsírtam a bánatom, sajna, ez most probléma, eddig jól elvoltunk a betegségével.
Köszönöm a sok hozzászólást, tényleg nagyon jó ez a fórum :)

gretta

Új tag
sziasztok,
én is eléggé friss vagyok a fórumon. sikerült végigolvasnom nagyjából az eddig leírtakat, úgyhogy nagyjából képbe vagyok veletek. tényleg nagyon szupi. csak azt nem értem hogy az elmúlt évek alatt, miért nem tévedtem ide.... Nem lettem volna egyedül a sok felmerülő kérdéssel és biztos hamarabb is sikerült volna jobb értékeket produkálnom. De ami késik az nem múlik persze!!!!!!!!!!!
szóval Dinához hasonlóan én is örülök a fórumnak. biztos hasznos lesz.
Kmolli mikorra van kiírva? tudja valaki? vagy már lehet azóta meg is szült? érdekelne. én több mint egy éve szültem egy egészséges kislányt. nem volt egyszerű végigvinni a terhességet, de mindenképp megérte. ha ismét jók lesznek az értékeim akkor újra indul a projekt :)
Olvastam, hogy némelyikőtök az Egiseptet használja fertőtlenítésre. Ez csak úgy megvehető a patikába? Mennyibe kerül? Én egyébként semmit sem használok, pedig lehet nem ártana ( ha nem mást akkor a sima alkoholt) Eléggé látszanak a tűk nyomai a pocimon. Én ugyanis még nem mertem máshova szurkálni a kanült. egy kicsit nem ártana bátrabbak lennem. Mivel más az inzulin felszívódása attól tartanék, hogyha a comba szúrnék akkor esetleg több bázisra lenne szükségem...Vagy ez igy hülyeség?

Oldal tetejére