Insulinpumpa

nagytniki

Új tag
Van ferde, egyenes, mindkettő különböző hosszokkal sőt: van ferde fémtűs is, biztonsági, dupla ragaccsal. Szereléket én 60 cm-est kaptam. Egy barátom mesélte,, hogy ő kapott 30 cm-est. Felnőttként....na az is egy kínlódás lehetett:)
Amúgy itt van az összes verzió:
http://www.medtronic-diabetes.hu/product-information/infusion-sets/index/infusion-set-selector.html

És egy csomó egyéb:
http://www.medtronic-diabetes.hu/product-information/insulin-pump-accessories/index.html

Köszi, ezeket már átnyálaztam:)
Ma délelőtt megvolt a csere! És egész jól ment, csak a belövésnél sírt picit, de amint kihúztam azt az óriási tűt, semmi baja nem volt tovább:)
Remélem jó szögben ment, de a kukucskáló nyíláson durván látszik, ahogyan megy a kanül a bőre alatt...ugye az normális??
 

manocs

Új tag
Igen, normális!! Az a rész egy picit érzékenyebb, de -mint mondtam- a tű nincs mélyebben, a belövés pedig nem fáj jobban. Remélem ezzel jobban boldogultok. :)
 

nagytniki

Új tag
Igen, normális!! Az a rész egy picit érzékenyebb, de -mint mondtam- a tű nincs mélyebben, a belövés pedig nem fáj jobban. Remélem ezzel jobban boldogultok. :)

köszi:) egíelőre nem fájlalja a belövés helyét, pedig a karján van és sokszor felveszem az ölembe, vagy megemelem, és hozzáértek, mégse reagál rá!:hurra: Holnap majd a másik karja lesz a soros..:p
köszönöm a segítségeket!:)
 

bogesz

Új tag
sziasztok!
volt du.-án egy kis gubanc! 15-kor: 19,3 ez volt a csúcs itt már levettem a pumpát és pennel adtam 4 E-et,most 17-kor 9 volt mikor rakjam vissza?sűrgős!!!!!!!!!!!!!! köszi
 

poe

Őstag
Bogesz!


Ha magas a vc, nincs értelme levenni a pumpát. Ha nincs rajtad a pumpa, nem kapsz bázisinzulint.... Legközelebb szerintem elégedj meg a kanülcserével.
 

bogesz

Új tag
Bogesz!


Ha magas a vc, nincs értelme levenni a pumpát. Ha nincs rajtad a pumpa, nem kapsz bázisinzulint.... Legközelebb szerintem elégedj meg a kanülcserével.
nem volt elég! teljes cserét csináltam!
mikor visszaraktam 9,3-nál,félóra múlva kezdődött előről 11,,13,,16!
szerinted?nem hiszem,hogy rosszat tettem,mert mindenhol azt olvastam,hogy jobb ilyenkor a pen! és tényleg ! levitte! mikor a pumpát vissza tettem kezdődött előröl!:dr_32: újabb bólus kellett! 22-kor kezdett lefele menni mikor már volt bennem 2E újabb bólus! most szépen alakul! 6,4-el keltem, ettem most 7,2! remélem marad is!
 

somcsika

Aktív tag
Tegnap Manka megigérte, hogy megkérdezi, hogy van-e a novorapid-nak hányinger keltő hatása. De aztán eszembe jutott, hogy éppen diab. rendelés van. Beszéltem is a doktornővel és ma már egy rendkívüli kontrollon is megjelentünk.
Csináltak ultrahangot és vérvizsgálatot és minden rendben van. Szóval nem értjük, hogy mi lehet a baj most vele.
De ami a lényeg, hogy a hasában van egy ferde kanül. Egy kicsit panaszkodik rá, hogy húzza a bőrét, meg hogy szúrja, de egyelőre meggyőzhető, hogy hagyja még.
 

napocska

Őstag
Sziasztok!
Ha valakit érdekel, van most egy olyan akció a Medtronicnál, hogy ha négy szenzort veszel, a minilinket kölcsönadják ingyen, amíg a szenzorokat használod. (Ill. jövőre piacra dobnak egy új, sokkal kisebb minilinket, ha jól értettem)
Más: a bólus varázslót elkezdtük használni, és kiírja ugye az aktív inzulin idejét. Ezt hogy kell figyelembe venni? Tegnap kaja után két órával Dani cukra ment lefelé, vagyis valszeg túl sok bólust adtunk be (xilittel sütöttem Manocs féle muffint :)). Ekkor evett két kekszet, ami kb. 20 g ch. A pumpa kiírta, hogy aktív inzulin 0,7, ill. a két kekszhez 1 egységet kellett volna beadni. Mi be is adtuk, majd kb. 2 órán át "szirénázott" Dani, be van ugyanis állítva, hogy 4,5 alatt kezdjen a pumpa riasztani. Szőlőcukor, alma, bázis leállítás, minden volt, mire végre 4,8-nál álomra hajthattuk a fejünket. Gondolom eszerint az 1 egység beadandónál a 0,7 aktív inzulint úgy kellett volna beszámítani, hogy csak 0,3-at adunk be.
(A xilit pedig úgy tűnik, hogy tényleg nem beszámítandó, mint szénhidrát. 100 g-ot 50 g szénhidrátnak vettem, és szerintem ez okozta a galibát.)
 

zsuzsa

Új tag
Mi is használjuk a bólus varázslót, de nem mindíg, sőt általában nem aszerint indítok, mert nálunk nem lehetett olyan pontosan belőni, valamikor egyezik az általam megitéltel, de mindíg adott vc szintet és szh ot nézek, ill. napszakot az inzulin érzékenysége miatt, figyelembe veszem az aktív inzulint is, de pl. a minap kiírta hogy még van 2 E aktív inzulin vacsora után egy órával, de alig evett vacsorát, beteg, és vacsi idő után egy órával kívánt enni, na akkor nem adtam, mert tudtam hogy az aktív inzulinhoz alig volt benne szh. De mivel 14 es volt a cukra, egy óra múlva mértem még mindíg 13 volt, na akkor lefekvés előtt még eadtunk egy 0,5 E et.
 

tímeácska

Őstag
Bocsi,de a tűt kihúztátok a kanülből.:o:)
Nem tudom elképzelni,hogy az a vékony teflon szúrjon.:dr_31:

Sajnos, bizony tud szúrni néha tű nélkül is a kanül! Én pl. 3 hete folyamatosan ezzel küzdök! Ez alatt a lassan 3 év alatt ilyen még nem volt, hogy folyamatosan, és minden testrészemben szúrt volna! Volt már a hasamban mindkét oldalon, karjaimban, és tomporban... És csak szúr... Egyébként tényleg olyan érzés, mintha a tűt benne felejtettem volna... De nem, határozottan emlékszem, hogy nem felejtettem benne a tűt! :p:D:rohog: Asszem... Azért még egyszer megnézem...:p:p:rohog::rohog:;):cool::dr_31:
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
(A xilit pedig úgy tűnik, hogy tényleg nem beszámítandó, mint szénhidrát. 100 g-ot 50 g szénhidrátnak vettem, és szerintem ez okozta a galibát.)
Én a xilitet szinte egyáltalán nem számolom. Illetve csak annyira, hogy általában valami lisztes cucchoz kell, és ott a liszt CH-ját kerekítem felfelé. A xilitnek 7-es a GI értéke, ez jóformán elhanyagolható.

Most készítettem kandírozott gyömbért, és narancshéjat xilittel. A gyömbérből pedig süti lesz. Ott számolni fogom a lisztet és a zabkorpát, de a kész kandirozott gyömbérbe bele-belekóstoltam, és nem adtam hozzá inzulint.
 
Oldal tetejére