Kertbarátok, állatbarátok

dg

Őstag
A házunk mögött az udvarban kivágtak egy fát, mert megtámadta valamilyen gomba faj. Már több éve kezdett haldokolni a fa egyik vele, akkor város kertészete megpróbálta megmenteni, de úgy tűnik a gomba erősebb volt. Évről-évre nagyobb területen halt el a fa, a kivágása előtt már több, mint a fele beteg volt. A fa törzsén hatalmas gomba telepek voltak, valószínű a fa belülről már nagyon beteg volt.
Növénnyel láttuk is a fa kivágását.


Sajnos nekünk is van egy ilyen öreg fánk, egy szilvafa. Elég ramaty állapotban van, menthetetlen.
 

hirdeto

Új tag
Hú ez egy nagyon hosszú, szövevényes téma, amiben rövid véleményem szerint, érdekcsoportok szempontja, profitja /anyagi/ diktálja az adott irányt és nem a természetre valamint az emberekre gyakorolt hatása a szempont.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Én imádom a génmódosított banánt, bocs, kukoricát.
Egyébként én nem tudtam, hogy egy génmódisításnak köszönhető a banán.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Mindegy is, jól beérett, és ez legalább bevált. Szerintem a véletlennek köszönhető ez is, annyira jó sikerült. Mármint kukoriczából banán.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Lehet is szeretni a banánt ,mert nagy jó hatással van a szervezetre,persze nekünk, csak mójával.
Csinálj egy meccetett a banánból és a még nem szemes kukoricából. Tapasztalni fogod,hogy a két meccet között alig van valami eltérés.
Ez pedig egy kis melléklet .http://drinfo.hu/eletmod/taplalkozas-tudta/a-jotekony-banan
Na eztet kipróbálom. Mindegy milyen kukoriczát vágok félbe? Ha lehet, a nyári zsenge főző kukoriczát használnám.
 

borka

Őstag
Lehetőleg olyanból csináld a meccetet amelyiken a szem még nincs kifejlődve.
Igaz,hogy ezek között nincsen banán,de ezek is jók.
 

Csatolások

  • Csodálatos növények.doc
    202.5 KB · Olvasás: 3

borka

Őstag
Ti esztek banánt ????
Nekem azt mondta a diabetikus, hogy felejtsem el pedig néha szívesen ennék.

Csak módjával!!!!!!Ami azt jelenti,hogy egy felet meglehet enni.
Korigálásra is lehet használni, mivel magas a GI-je.("Glikémiás Index")
A keresés-be találsz ilyen oldalt.
 

susan.red

Új tag
Három nappal ezelőtt Sátoraljaújhelyről a menhelyről hoztam egy gyönyörű német juhász kutyát. Négy éves. Egy hete vagyok szabadságon, de holnap mennem kell dolgozni. Letelt.
Volt egy német juhászom.13 éves lett volna ebben a hónapban. Infarktust kapott egy hónappal ezelőtt. Azóta nem volt kutyám.Most viszont ez a kutya,illetve Hoss, mert ez a neve, rettenetesen ragaszkodik hozzám. Fél, hogy elhagyom. Tegnapelőtt a lányomhoz átszaladtam két házzal odébb, s a keritésen keresztül, mely 1m 60 magas, átment valahogy és utánam jött. Tegnap szögesdrótot húztunk a kerités fölé. Ma kissé félve mentem el vásárolni, de nem történt semmi sem. Sok mindent olvastam, többek között felmerült az is, hogy meg kell kötni, de a villanypásztorról is olvastam, s láttam fotókat.
Mégsem ilymódon szeretném megoldani a problémát, hanem humánusabban. De hogyan?
Ma mikor hazajöttem, egy kis szelet csokoládéval jutalmaztam, mert jól viselkedett.
Nem tudtok valami ötletet, hogy ne menjen el? Nagyon hasonlít a régi kutyámhoz, nem akarom elveszíteni. Az interneten láttam meg és Biatorbágyról Sátoraljaújhelyre mentem el érte. No meg nemcsak ezért.Ezt csak azért írtam le, hogy bizonyítsam azt, hogy nekem ő kellett. Nagyon kedves és okos állat. Igazi társ lehetne belőle. És nekem éppen most kell mennem dolgozni. Biztosan van valami, amivel tudomására lehet hozni, hogy nem hagyom el. Nem nagyon értek a kutyaneveléshez, sajnos. Ha valakinek van valami jó ötlete, megköszönném.
Zsuzsa
 

borka

Őstag
Kedvs Zsuzsa , először is le a kalappal ezért a cselekedetedért.
A Németjuhász egy nagon okos fajta, meg fogja érteni ,hogy hozzád tartozik,és hogy az- az ő othona,csak türelem kell hozzá. Egyenlőre munka után siessél haza,hogy érezze mennyire fontos neked.Bárki bármit mond beszéld meg a kutyával,hogy te nagyon szereted és ,hogy mindig vissza jössz hozzá. Lehet,hogy hülyén hagzik ,de a kutya meg fogja érteni.Amikor elmész dolgozni azt is beszéld meg vele.Lehet,hogy sokan őrültnek fognak tartani ezért amit írtam ,de az állatoknak is van lelkiviláguk ,és értik az embert,csak nem tudnak válaszolni.
Üdv. Borka
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Az előttem szólóhoz: okosak, ügyesek és válaszolni is tudnak, csak az ember olyan buta, hogy nem érti meg :) Viccen kívül, sokat kell foglalkozni vele, főleg, amikor hazaérsz, akkor "rögzül" benne, hogy várni fog... Nekem kiskutyáim vannak, és nem kertben élnek, de kábé így működnek ők is! Ha valakinek van jobb ötlete ossza meg velünk :)
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Ti esztek banánt ????
Nekem azt mondta a diabetikus, hogy felejtsem el pedig néha szívesen ennék.
Még sportolás előtt nagyon jó, mert gyorsan felszívósó és elhúzódó CH is van benne, vagyis nem engedi hirtelen lezuhanni a cukit a kondi elején, és tartósan is szolgáltat energiát.
 

susan.red

Új tag
Köszönöm a válaszokat. Reggel elmondtam neki, hogy dolgozni megyek stb. A lányom az előbb hívott, hogy a kutya ül a kapuban a napon már egy órája és nem mozdul. Vár engem. És nekem fél ötig még itt kell lennem. Jaj, de meghajtanám az órát. Egy biztos, ha hazamegyek és nem megy ki addig, fel fog lökni örömében. Rákészülök.
Ja, és csokit is viszek neki.
 
Oldal tetejére