Málnás Charlotte<o></o>
<o> </o>
Hozzávalók: <o></o>
A piskótatekercshez
: 6 tojás, 6 evőkanál édesítő,(én a gyógyszertárit használom 6 evőkanál liszt,
A töltelékhez: ½ liter tejszín, ¼ kg. málna, 3 evőkanál édesítő, egy zacskó zselatin
A tojások fehérjét elválasztjuk a sárgájától. A fehérjét tálba tesszük, és kemény habbá verjük. Hozzáadjuk az édesítőt, és tovább verjük. Beletesszük egyenként a tojássárgáját, és tovább verjük, amíg egyenletes masszát nem kapunk. (Kézi vagy gépi habverővel is dolgozhatunk.) Ezután óvatos mozdulatokkal belekeverjük a lisztet. Ezzel már ne verjük. Sütőpapírral kibélelt, nagy lapos tepsibe tesszük, és 200 fokos sütőben, tűpróbáig sütjük. (hamar megsül.)
Még melegen a sütőpapírral együtt feltekerjük. Hidegen már nem lehet feltekerni, mert eltörik. Ha kihűlt, óvatosan széttekerjük, diétás málnalekvárral vékonyan megkenjük, és újra feltekerjük, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy közepes nagyságú gömbölyű tálat kibélelünk a piskótakarikákkal.
<o
> </o
>
A zselatint elkeverjük a 2 dl. hideg vízzel, majd lassan felmelegítjük. (ne forraljuk fel, csak addig főzzük, amíg átlátszó lesz) és hagyjuk kihűlni. Közben a málnából leveszünk kb 5 dkg-ot, a többit robotgéppel péppé verjük. A tejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük az édesítőt, majd a málnapépet, és lassan kevergetve beleöntjük a zselatinos vizet, majd a. darabos málnát.
<o
> </o
>
Beleöntjük a piskótatekercsekkel kibélelt tálba. Hűtőben pár óra alatt megszilárdul, és könnyen kiborítható. (Ha nem sikerül kiborítani, széles késsel lazítsuk meg a széleit.) Málnával és tejszínhabbal díszíthetjük.
<o
> </o
>
(Eperből is készíthetjük, használhatunk friss, vagy mélyhűtött gyümölcsöt is.)
<o
> </o
>