Kipróbált édesség receptek

szolnok

Új tag
Linzerkarika diabetikusan.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p></o:p>
14 dkg liszt szénhidrát 98<o:p></o:p>
7 dkg szójafehérje izolátum „ 0<o:p></o:p>
25 szem őrölt süssina/vagy ki mit használ édesítő/<o:p></o:p>
12,5 dkg margarin<o:p></o:p>
&frac12; citrom reszelt héja<o:p></o:p>
2 evőkanál rumaroma<o:p></o:p>
1 vanilia rúd kikapart belseje<o:p></o:p>
pici só<o:p></o:p>
1 pohár ásványvíz<o:p></o:p>
diabetikus pikáns lekvár/meggy/<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Mindezeket jól összegyúrni, félórára hűtőbe rakni , majd vékonyan kinyujtva /3 mm/ kb 5 cm átmérőjű köröket vágunk ki, melyekből az egyiket kilukasztjuk és lekvárral a másik félre ragasztjuk.<o:p></o:p>
Előmelegített sütőben kb 13 –14 perc alatt megsül. A tetejére pici canderer port szórunk.<o:p></o:p>
Nekem általában 30 db linzerkarika szokott sikerülni és a szénhidrát tartalma egy darabnak,<o:p></o:p>
Mindennel együtt 4, 5
 

tímeácska

Őstag
Képzeljétek, hogy jártunk! Máténak most volt a szülinapja... Eddig mindíg én csináltam a tortáját... De most azt kérte kisfiam, hogy olyan "igazi, cukrázdai" tortát szeretne. El is mentünk, rendeltünk Neki egy tortát, amiben dió is volt. Édesítőszerrel csinálták, amit nekem kellett vinni. Ezzel semmi probléma nem is volt. Csakhogy, itthon derült ki, hogy a dió avas volt... Úgyhogy, süthettem egy tortát...:) De kisfiam azt mondta, Neki soha többet nem kell "igazi torta", mert a közösen készített tortánál finomabb nincs a világon. :) De egy közösen készített tortasütésnél nyakig lisztes kissrácnál sincs szebb látvány a világon!!! :):)
 

panni

Új tag
Üdv mindenkinek.
Most lettem csak tag. Szeretném megtudni, tud-e valaki diétás beigli receptet. A többi recept nagyon érdekes, majd kipróbálom őket. mindenkinek kellemes ünnepeket.
 

pusimelu

Őstag
mikrós piskóta

Hozzávalók:3 tojás,4 evőkanál liszt ami kb.12.dkg.,5 ek.édesítőpor ,3 ek víz 2 ek. vaj,1 ek dab lekvár ,fél ek kakaó , csipet fahéj (én nem mindig teszek bele), fél csomi sütőpor.A tojásokat szét választom a fehérjét habbá verem a sárgáját az édesítőszerrel kikeverem utána hozzá adom a többi dolgot.A vajat fel szoktam kicsit olvasztani.Végül a tojás habját is hozzáadom mehet a mikróba 750 W on 6 perc alatt megsül.Nem szoktam kivajazni a sütőtálat sem.Nekem izlik.Meli
(ek-evőkanál)
 

napocska

Őstag
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p>
Túrós táska
Hozzávalók a tésztához: 300g finomliszt, 100 g zabpehelyliszt, 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt, 2dkg élesztő, 200 g vaj, 2 tojás, 2dl tej, 2 kávéskanál folyékony édesítő, pici só. A töltelékhez: 500g túró, 2 evőkanál tejföl, 2 tojás, citromhéj, pár mazsola, édesítő, kis darab vaníliarúdból kikapart vaníliapor.
<o:p></o:p>
A vajat 100 g liszttel elmorzsolom, és hűtőbe teszem.
Az élesztőt felfuttatom a tejjel, kicsi liszttel.
Belekeverem a többi lisztet, és egyéb hozzávalókat, jól kidolgozom. Esetleg pici vizet lehet adni hozzá, ha túl kemény a tészta, az a jó, ha olyan, mint a kalácstészta.
Meleg helyen jól megkelesztem.
Eztán deszkára borítom, kinyújtom, rászórom a lisztes vajat, minél jobban szétoszlatom, aztán hajtogatni kezdem. Fentről le, a tészta közepéig, majd az alsó részt ráhajtom, aztán jobbról be, a tészta közepéig, majd balról teljesen ráhajtom. Minden hajtogatás után kinyújtom. Hamarosan a vaj eltűnik a tésztában, szép homogén lesz az egész.
Ekkor összehajtva a hűtőben kb. félórát pihentetem.
Még kétszer hajtogatom, és nyújtom, eztán kb. 12*12-es négyzetlapokat vágok a tésztából melyeket kivágás után kicsit még kinyújtok a nyújtófával, és egy kupac túrót teszek rájuk. A szemben levő sarkakat fönt egymáshoz nyomom, így táskákat formázok.
A sütőlapra sütőpapírt teszek, ezen még pihentetem 10-15 percet a kész táskákat, majd 200 fokon 25-30 perc alatt megsütöm.
<o:p></o:p>
22 darab lett belőle, 25 dkg túró kevés volt, 4-5 darabba nem jutott, 50 dkg túró viszont kicsit sok lesz. Egy darab CH tartalma 15-17 g. Amelyikbe nem jutott túró, abba diabetikus lekvárt tettem, az is nagyon finom lett.
</o:p>
 

Sani

Új tag
Ez nem édesség, viszont nagyon finom sajtos süti recept, ajánlom mindenkinek! ( Persze fogyasztása közben figyeljünk a bevitt Ch mennyiségre, mert a vc-t fel tudjuk ezáltal könnyen tornázni. )

Sajtos rúd

30 dkg liszt
15 dkg margarin
1 tojássárga
2 dkg élesztő 1 pohár ( 2 dl) tejfölbe elkeverve
1 kávéskanál só
kicsi reszelt sajt
+ a szóráshoz kb. 10 dkg reszelt sajt

Összegyúrjuk és 1 órát pihentetjük. Aztán 1 cm vastagra nyújtjuk a tésztát, a tojásnak a fehérjével megkenjük, meghintjük a reszelt sajttal, ( szezám maggal ), és rudakat vágunk belőle. Előmelegített sütőben szalmasárgára sütjük. ( 200C-on kb. 15 perc)

Nagyon finom,:) frissen ajánlom igazán, de ha maradna belőle, akkor zárható dobozban is jó még másnap is.
 

szolnok

Új tag
Lányok!

A receptek amelyek itt megjelennek finomak, de nem elég diabetikusak, sőt, egyáltalán nem azok, már ami a tésztát illeti. A sajtos rúd ha 30 dkg lisztet 20 dkg liszt + 10 dkg szójafehérje izolátumra osztod és ezzel sütsz, ugyanolyan finom, és fele annyi szénhidrát van benne, mivel a szója fehérje izolátumnak nincs CH tartalma. Ugyan igy a túrós táskánál is lehet ezt alkalmazni. Ne féljetek tőle mert tapasztalataim alapján a 2/3 - 1/3 arány esetén a tészták minősége nem változik. A szója fehérje izolátumot használja a "norbi " liszt is, és más diabos termékek. Próbáljátok ki. Sok helyen lehet kapni és 1 kg igaz kb 1200 Ft , de sokáig elég, és jó is. Bocsi hogy belebeszéltem.
 

szolnok

Új tag
Kipróbáltam isteni és gyors:
Diabos tiramisu<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Hozzávalók:krémhez:
4 nagyon friss tojás,
1 cs.vaníliás cukor, 10 gr szénhidrát
18 süssina összetörve,
50 dkg mascarpone (natúr tjszínes krémsajt), 20 gr szénhidrát
rum aroma, <o:p></o:p>

Kb 2-3 dkg kakaópor 8 gr szénhidrát<o:p></o:p>

4 tojásból piskóta, <o:p></o:p>

Ami készül : 6 dkg liszt 42 gr szénhidrát<o:p></o:p>
4 dkg szójafehérje izolátum <o:p></o:p>
4 kanál viz<o:p></o:p>
4 tojás.<o:p></o:p>
12 szem őrölt süssina<o:p></o:p>
a piskóta áztatásához:3 dl feketekávé,

Elkészítés:<o:p></o:p>

4 tojás sárga kikeverve 4 kanál vizzel, 12 süssinával, simára habosra, bele a felvert fehérje és a liszt szója jeverék, pici só. Sütö fóliával bélelt tepsiben kisütöm.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Krém:
A tojások sárgáját a süssinával habosra kavarjuk.Akkor jó,ha,a massza szinte kifehéredik és tejföl sűrűségű.A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk,majd a rum aroma 2/3 -ával ízesítjük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A pitét darabokra vágjuk vagy tépkedjük áztatásához a hideg kávét az édesitővel és a maradék rum aromával elkeverjük..A piskótát a kávéban megforgatjuk megáztatjuk felét ,kissé lecsöpögtetve,egy rétegben az edény aljára rakjuk, melyre egy vékony réteget kentünk már a krémből..A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk. Kis szürő segitségével kakaóval megszórjuk, ujra piskóta és ujra krém és kakaópor.
Hűtőszekrényben kb.fél órá át állni hagyjuk.

Tanácsok:
Fontos,hogy a sajtkrém hideg legyen,csak így lesz kemény a krém.(Ha mégis lágyra sikerülne,akkor egy evőkanálnyi zselatint oldjunk fel egy deci vízben és keverjük a krémhez.) <o:p></o:p>

<o:p></o:p>
Isteni finom, jól néz ki, és csak 80 gr szénhidrát az egész. / jó nagy adag /.
<o:p></o:p>
 

szolnok

Új tag
Epres - túrós

1/2 kg túró 20 gr CH
3 dcl tejszin 12 gr CH
20 sem süssina /összetörve/
40 dkg eper 28 gr CH
zselatin 1 tűasak

túrót édesitővel kikavarni, a tejszint felverni és bele keverni, 1 tasak zselatint olvasztani bele kavarni. ' kb 24-26 cm átmérőjű tota formába önteni a feldarabolt epret bele nyomkodni, hütőben
megdermed szeletelhető és finom. Az egész 60 gr CH. Lehet alákésziteni piskóta tésztát de anélkül is finom és gyors.
 

rgyörgy

Új tag
Cukormentes Epres torta<o></o>
Évike receptje<o>:p></o>:p>
Egy átlagos nagyságú piskóta.
Hozzávalók: 6db tojás, 6 ek. teljekiőrlésű liszt /1 ek súja 28 gr./ 6 ek. Fructosum /1 ek.9 gr/
Késhegynyi sütőpor. A liszt púpozott kanál, míg az édesítő lesimított
Krem:25dkg Delma Light vagy rama margarin, 3dcl zsírszegény tej,1 eper ízű puding .
1 kk liszt,1 tk. folyékony édesítő , 50 dkg. eper.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
Készítés:a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és kanalanként hozzá adjuk az édesítőt,/jó kemény legyen a hab/, majd egyenként a tojások sárgáját is, ezt mind habverővel. Végezetül a sütőporral elkevert lisztet kanalanként, és fakanállal óvatosan hozzákeverjük a masszához,.
Ne maradjon a liszt szárazon vagy csomóban. /Én a kerek tortaformát alufóliával kibélelem,
és olajos ecsettel átkenem./ ebbe öntöm bele a piskóta anyagát, és előmelegített sütőbe sütöm 180 fokon 20 percig. Ha letelt az idő kötőtűvel megszúrom a közepén, hogy megsült-e, ha ragad rá tészta, akkor még pár percig sütöm. A kész piskótát azonnal kiborítom a fóliát, lehúzom róla és hagyom kihűlni.
Ezután elkészítem a pudingot. Lisztet a pudinggal és a tejjel simára, csomómentesre
Keverem, majd megfőzöm. Miután ki hűlt egy kicsit , hozzáadom a folyékony édesítőt./Természetesen ízlés szerint édesíthető./
A margarint meglágyítom, és habosra keverem.
Az előkészített eperből 30 dkg-ot feldarabolok, a többit díszítésnek félre teszem.
A kihűlt pudingot margarinnal összekeverem, gépi habverővel, hogy könnyű krémet kapjak.
Az epret kissé összenyomkodom, és a krémhez keverem, gyorsan dolgozzunk, mert összehúzhatja az eper a krémet, ezzel töltöm a 3 részre vágott piskótát.
 

Csatolások

  • IMG_0057.jpg
    IMG_0057.jpg
    1.6 MB · Olvasás: 22

tímeácska

Őstag
Kedves Évike és György!

Azt hiszem, hogy most nagyon sokunkat boldoggá tettetek ennek a finom süteménynek a receptjével, csakúgy, mint tegnap a tortákkal!
Köszönjük!!!
 

rgyörgy

Új tag
Végre sikerült! Ma minden balul sült el. Reggel megjelent a kis unoka és ilyenkor az Internet elérés terén egy pillanat alatt vége az esély egyenlősségnek.:mrgreen:
 

gretta

Új tag
én is megpróbálok mindig úgy sütni főzni, hogy minél többet ehessek belőle.... Imádom az édességeket, sütiket. erről a szója izolátumról még nem hallottam, de majd kipróbálom. én a lisztet dióval szoktam helyettesíteni vagy zabkorpával. egy picit más ugyan az eredmény, de azért így is fini a piskóta. és hát a ch is jóval kevesebb benne.
 
Oldal tetejére