Cukormentes Epres torta<o></o>
Évike receptje<o>
></o>
>
Egy átlagos nagyságú piskóta.
Hozzávalók: 6db tojás, 6 ek. teljekiőrlésű liszt /1 ek súja 28 gr./ 6 ek. Fructosum /1 ek.9 gr/
Késhegynyi sütőpor. A liszt púpozott kanál, míg az édesítő lesimított
Krem:25dkg Delma Light vagy rama margarin, 3dcl zsírszegény tej,1 eper ízű puding .
1 kk liszt,1 tk. folyékony édesítő , 50 dkg. eper.
<!--[if !supportEmptyParas]--> <!--[endif]--><o></o>
Készítés:a tojások fehérjét kemény habbá verjük, és kanalanként hozzá adjuk az édesítőt,/jó kemény legyen a hab/, majd egyenként a tojások sárgáját is, ezt mind habverővel. Végezetül a sütőporral elkevert lisztet kanalanként, és fakanállal óvatosan hozzákeverjük a masszához,.
Ne maradjon a liszt szárazon vagy csomóban. /Én a kerek tortaformát alufóliával kibélelem,
és olajos ecsettel átkenem./ ebbe öntöm bele a piskóta anyagát, és előmelegített sütőbe sütöm 180 fokon 20 percig. Ha letelt az idő kötőtűvel megszúrom a közepén, hogy megsült-e, ha ragad rá tészta, akkor még pár percig sütöm. A kész piskótát azonnal kiborítom a fóliát, lehúzom róla és hagyom kihűlni.
Ezután elkészítem a pudingot. Lisztet a pudinggal és a tejjel simára, csomómentesre
Keverem, majd megfőzöm. Miután ki hűlt egy kicsit , hozzáadom a folyékony édesítőt./Természetesen ízlés szerint édesíthető./
A margarint meglágyítom, és habosra keverem.
Az előkészített eperből 30 dkg-ot feldarabolok, a többit díszítésnek félre teszem.
A kihűlt pudingot margarinnal összekeverem, gépi habverővel, hogy könnyű krémet kapjak.
Az epret kissé összenyomkodom, és a krémhez keverem, gyorsan dolgozzunk, mert összehúzhatja az eper a krémet, ezzel töltöm a 3 részre vágott piskótát.