Kipróbált édesség receptek

dg

Őstag
Hát, ez valóban egyszerű, sőt, nagyon egyszerű :-D, és finom is. ;-):rolleyes::cool: De, hát, az volt a kérés, hogy nagyon egyszerű legyen, és hamar készen legyen. És lehetőség szerint ne túl sok minden kelljen hozzá... Hát, ehhez nem kell... :D:D:cool:

Más szavakkal: nekem találtá(to)k ki! :D

misamaci

Aktív tag
mogyorós-mézes muffin

Hozzávalók (12 db):
150 g tk. liszt
80 g mogyoró apróra törve
80 g zabpehely darálva
40 g virágméz
1 tojás
125 g 12%-os tejföl
2 ek étolaj (vagy 30 g olvasztott margarin)
2 kk. szódabikarbóna

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverem és 180 fokos előmelegített sütőben kb 15-20 percig sütöm.

1 db tápértéke:
<meta http-equiv="CONTENT-TYPE" content="text/html; charset=utf-8"> <title></title> <meta name="GENERATOR" content="OpenOffice.org 2.4 (Linux)"> <style> <!-- BODY,DIV,TABLE,THEAD,TBODY,TFOOT,TR,TH,TD,P { font-family:"Arial"; font-size:x-small } --> </style> <table rules="NONE" cellspacing="0" cols="6" frame="VOID" border="0"> <colgroup><col width="67"><col width="67"><col width="67"><col width="48"><col width="85"><col width="67"></colgroup> <tbody> <tr> <td style="border-style: solid; border-color: rgb(26, 26, 26); border-width: 3px 1px 3px 3px;" height="19" width="67" align="CENTER">kj</td> <td style="border-style: solid; border-color: rgb(26, 26, 26); border-width: 3px 1px;" width="67" align="CENTER">kcal</td> <td style="border-style: solid; border-color: rgb(26, 26, 26); border-width: 3px 1px;" width="67" align="CENTER">fehérje</td> <td style="border-style: solid; border-color: rgb(26, 26, 26); border-width: 3px 1px;" width="48" align="CENTER">zsír</td> <td style="border-style: solid; border-color: rgb(26, 26, 26); border-width: 3px 1px;" width="85" align="CENTER">szénhidrát</td> <td style="border-style: solid; border-color: rgb(26, 26, 26); border-width: 3px 3px 3px 1px;" width="67" align="CENTER">rost</td> </tr> <tr> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" sdval="695,07" sdnum="1038;" height="19" align="RIGHT">695,07</td> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" sdval="165,208333333333" sdnum="1038;" align="RIGHT">165,21</td> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" sdval="3,86125" sdnum="1038;" align="RIGHT">3,86</td> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" sdval="6,31208333333333" sdnum="1038;" align="RIGHT">6,31</td> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" sdval="16,868" sdnum="1038;" align="RIGHT">16,87</td> <td style="border: 1px solid rgb(0, 0, 0);" sdval="2,61333333333333" sdnum="1038;" align="RIGHT">2,61</td> </tr> </tbody> </table>

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Kéretik nem nagyon fújni rám a sütis receptért, és a cukrot lecserélni édesítőre.

Csiguka, figyelmedbe ajánlanám a 7. sütit. Ha megnyered a pert(et), akkor a süsd meg, és egy "bájos" mosoly kíséretében egy kockányit át is adhatsz a banyának. :twisted::mrgreen:

Csatolások

• Sütik 2.doc
    740 KB · Olvasás: 13

christina

Őstag
Köszi, már ki is nyomtattam!
Te szadista! Lehet így vigyázni a vonalaimra? Illetve az enyémre látom így vigyázol- hogy meg is maradjon! :)

poe

Őstag
Akkor én is. ;)
Tegnap csináltam először amerikai palacsintát az alábbi recept szerint:
5 tojás sárgáját 200 g liszttel, 2 tk sütőporral, kb 2,2 dl tejjel és kevés barnacukorral simára kavartam. Közben csipetnyi sóval felvertem a fehérjét, majd beleforgattam a masszába. A sűrű krémet jó féltenyérnyi adagokban, kevés olajon, közepes lángon sütöttem.Amikor az egyik oldal kész lett és mielőtt megfordítottam volna, akkor jött a rafinéria, a töltelék, amit jelen esetben egyszerűen rászórtam a tésztára. Ez tegnap karikára vágott banán, reszelt alma fahéjjal, áfonya, illetve barnacukor volt (természetesen külön-külön), de bármi lehet, akár sósan is készíthető. Úgyhogy ma sonkás, gombás, (meg ami még eszembe jut :rolleyes:) lesz a vacsora.... ;)

vighkata

Köszi, már ki is nyomtattam!
Te szadista! Lehet így vigyázni a vonalaimra? Illetve az enyémre látom így vigyázol- hogy meg is maradjon! :)
Nálunk ez úgy működik, hogy az egyik kolléganőm az ilyen recept láttán vérszemet kap. Hazamegy, hátrakötik a két kezét, leviszik egy sötét pincébe, és másnapra ott van nekünk a finom süti. Még nem rontott el semmit, mindent meg tud csinálni, és minimális cukit rak bele, vagy édesítőt.
Nálunk is vigyáznak a lányok a vonalaikra, garantáltan megmaradnak az eredeti vonalak, úgyhogy sütögess csak.

vighkata

Akkor én is. ;)
;)
Ezt meg én nyomtatom ki (mert már a kolléganőm hazament), és megcsinálom.
A leírás alapján jobban fog ízleni, mint az igazi, amit az USA-ban ettem. Most komolyan, amikor megkóstoltam, egyáltalán nem voltam elájulva. Igaz nem is kértem rá juharszirupot, meg más öntetet sem. De az ott élő magyarok véleménye is az volt, hogy nem nyerő az ő palijuk.

poe

Őstag
Akkor egyik oldal megsüt, rá töltelék, úgy fordít? (Nem vagyok egy sütőistennő :oops:, de ez jól hangzó recept.)
Jaja, úgy valahogy. A töltelék beleragad a tésztába, illetve pár perc alatt át is sül picit. Egyszerű, gyors, azt hiszem ez a Jamie Olivier féle verzió, de nem biztos, a neten leltem.

vighkata

Akkor egyik oldal megsüt, rá töltelék, úgy fordít? (Nem vagyok egy sütőistennő :oops:, de ez jól hangzó recept.)
Na csak csináld meg ezt is. Család pedig megint mond: tudsz te, ha akarsz! :twisted:
Én meg ezt kapom: csak egy dolgot tudsz, de azt nagyon jól. :twisted:
(büdös kölkéi :twisted::twisted::twisted:)

poe

Őstag
Közben vettem a fáradtságot és megnéztem a polcon lévő szakácskönyvben, tényleg Jamie receptje, csak kb 1,5-szeres adag.

vighkata

Közben vettem a fáradtságot és megnéztem a polcon lévő szakácskönyvben, tényleg Jamie receptje, csak kb 1,5-szeres adag.
Imádom a Jamie-s recepteket. Én legutóbb Jamie féle kechup-ot csináltam. Misamaci hajtotta fel nekem a receptet.

vighkata

Akkor én is. ;)
5 tojás sárgáját 200 g liszttel, 2 tk sütőporral, kb 2,2 dl tejjel és

de bármi lehet, akár sósan is készíthető. Úgyhogy ma sonkás, gombás, (meg ami még eszembe jut :rolleyes:) lesz a vacsora.... ;)
Ma megcsináltam ezt a hamikát. Sonkás, gombást készítettem. A recepten csak annyit változtattam, hogy a tésztájába raktam kevés olajat, így a palisütőbe már nem kellett. Amikor elfogyott a töltelék, még 3-at kisütöttem, arra majd juharszirup kerül, az a gyermeké, csak már nem fér belé több kaja.
Nagyon fini lett, Poe, köszi a remek receptet.

Oldal tetejére