Lábszárfekély

Zsu77

Új tag
Kiska köszi!

Volna egy újabb találós kérdésem,tapasztalatok biztos segítenek,az én eddigi tapasztalatom itt majdnem csődöt mondott,hátha van valakinek jobb ötlete!

Hogyan kell lábszárfekélyből a lehető legkíméletesebben kiszabadítani a totálisan beleragadt sebbenembeleragadókötszert?:shock:
 

Kiska

Új tag
Zsu, nehéz a kérdés, nekem sose ragadt be, igaz, hogy én egy olyan átlátszó "kötszer"-t kaptam, ami húzta ki a trutymót (kerestem, de egyelőre nem találtam meg és nem emlékszem a nevére). Kaptam egy folyadékot, valami ilyen nevet olvasok az üvegen, hogy Solutio Merbiomin, vagy hasonló, magisztrális termék, nem emlékszem, hogy receptre adták vagy sem. Annyi bőrbajom van, hogy a sok maradékból nem tudom, mi mire szolgál, de úgy emlékszem, ez a fekély idején keletkezett. Keresem a tapaszt, az remek volt, ha megtalálom a maradékot, azonnal írok! Üdv! éstürelem!
 

Kiska

Új tag
Zsu, megtaláltam: Granuflex Extra vékony hidrokolloid kötszer, fel lehet iratni,de lehet kapni bizonyos egészségügyi boltokban (k...drága) recept nélkül is kapható, nekem a családorvos is felírta, vagy 5 dobozzal használtam el, pedig az 5 drb 10X10 cm-es tapaszt még tovább vagdaltam. Nem kell alá krém! Nekem ez segített legjobban! Drukkolok!
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Zsu, ha nincs hiperol oldatod, akkor gyere el hozzám, van tablettám (gyógyszertári). Víz+tabletta=oldat
Melike, hány százalékos legyen az oldat?
 

Zsu77

Új tag
Zsu, megtaláltam: Granuflex Extra vékony hidrokolloid kötszer, fel lehet iratni,de lehet kapni bizonyos egészségügyi boltokban (k...drága) recept nélkül is kapható, nekem a családorvos is felírta, vagy 5 dobozzal használtam el, pedig az 5 drb 10X10 cm-es tapaszt még tovább vagdaltam. Nem kell alá krém! Nekem ez segített legjobban! Drukkolok!

Köszi!A hidrokollt egy korábbi lukas,de nem makacs fekélyből ismerjük,de nálunk iszonyatosan rontott a helyzeten.Tudod,hogy akkor mi segített?A curiosa cseppek+ialugen plus krém!De a bőrgyógyász írta föl...most oktassunk ki egy sebészt?Már arra is gondoltam,hogy kérünk oda beutalót,de még várunk,csak mire,azt nem tudom.Illetve de.Ha ez használ,elkínlódunk vele,szóval meglássuk...
 

Zsu77

Új tag
A beleragadt kötszerre öntsd rá a hyperol oldatot és szép lassan leázik.Meli

Köszi Meli!Ez az,amivel próbálkozom.De panaszolja.Vagy csak türelmetlen.Én is mondtam neki,hogy ez magától leoldja,de...az is lehet,hogy keveset tett rá.Most pont el is használta,de csak jövő hét szerdára ígérte a gyógyszertár,hogy készen lesz.Pedig régen lecsüccsentettek és 10 perc múlva kész volt.Alig akarták bevállalni,mert azon vaciláltak,hogy receptes-e,vagy sem.Én mindig anélkül vettem,az egyetlen legjobb sebkezelőnek tartom,másban nem is bízom.Szerinted recept-köteles lett azóta?Vagy hogy van ez?Most kiadják anélkül,de mintha azt sem tudnák ezek a modern gyógyszerészek,hogy mi az!:confused:Botrány...Szóval:szerinted fel kell íratni,vagy sem?:???:
 

Zsu77

Új tag
Zsu, ha nincs hiperol oldatod, akkor gyere el hozzám, van tablettám (gyógyszertári). Víz+tabletta=oldat
Melike, hány százalékos legyen az oldat?

Köszi Kata!Szupi vagy,de tablettám is van,mert múltkor rámsózták én meg a biztonság okáért elhoztam azt is.Meg azért,mert nekik napokig:confused: tellik kikutyulni.Én meg mindjárt megyek aztán csinálok...:cool:
 

pusimelu

Őstag
Zsu!Vény nélkül kapható a tabletta de én vettem oldatot is vény nélkül.
Mindenképp kell valalmi amivel fertőtleníted a fekélyt mert akkor soha nem fog begyógyulni.1 tbl-1%hyperol oldat.
2Tbl-2%hyperol.
3tbl-3%hyperol.stb stb.
Th javallat:Sebtisztítás ,fertőtlenítés,erősen tapadó kötések oldása.
Ajánlott sebfertőtlenítésre:Naponta2-3 alaklommal.
Én most járok egy bácsihoz kötözni és 2 nap alatt javult a fekélye.Neki artériás 3X4 cm átmérőjű.(nem kicsi)Természetessen orvossal egyeztetve.Nem kell sajnálni az oldatot jó nyakon kell löttyinteni és utána sima vizzel mindenképp áttörölni.
A hyperol oldatot minnél frissebb annál jobb a hatása ezárt nem hiszem hogy napok alatt készítik el bár előfordulhat.Viszont a tablettával is ugyan azt a hatást lehet elérni.
Nőgyógyászok is alkalmazzák fertőtlenítésre fogorvosok de többényebb változatban műszerfertőtlenítésre is használják.
A Curiosa nem mindenkinél vált be hámosító hatása van ,de előtte ott is fertőtleníteni kell.(2-3 beteget ismerek aki lézerrel használta a curiosát és meeggyógyultak.)
 

Zsu77

Új tag
Köszi Meli!Ezek nagyon hasznos irányelvek!Mert én csak emlékeim alapján tudok ötletelni,de hogy tényleg jó-e egy-egy gondolat,azt csak az tudja,aki benne van.Úgyhogy köszi!Már nem is gyászolunk amiatt,hogy beleragad,mert nagyon is hasznos egy kis fertőtlenítés!No és ma aztán meg is küldtük a tablettás oldattal rendesen!!!És le is mállott szépen!:D
A curiosa cseppek annak idején azonnal elkezdték feltölteni a lyukat,öröm volt nézni!Valahogy a kettő (a krémmel együtt) olyan összehangolt munkát végzett,ami nagyon látványos volt.Ez most annyira makacs,de remélem,hogy változni fog.A kötszer egyébként tényleg jó,nagyon lenyugtatta a sebeket.Remélem be is gyógyulnak hamar!De ezentúl már akkor sem hagyjuk el a hiperolt,ha netán nem ragadna be.Ma a 4-ből ugyanis csak kettő volt beleragadva,abból mondjuk az egyik nagyon...:(
 

pusimelu

Őstag
Pár nap és jobb lesz csak naponta kétszer legyen átkötve a doki által előírt kötszerrel és nem lesz baj.Bár a gyógyulás hosszú de én már láttam reménytelennek tűnő esetet és rendbe jött.
Remélem karácsonykor már azt írod hogy már alig látszik,hogy volt ott valami.
Utána is nagyon vigyázzatok rá!
 

Zsu77

Új tag
Köszi!Ari vagy nagyon.Sajnos a napi két átkötés kivitelezhetetlen.Talán majd a szabadnapján.Én is jót várok,remélem nem hiába!;)
 

Zsu77

Új tag
Nyugi.Én is lemegyek hídba.Semmi változás,csak annyi,hogy már nem ragad bele a sebbe.Ennyit a másik is tudott...Nem romlik a helyzet,ez is valami...DE MIKOR JÖN HELYRE!???:(Na jó,nem türelmetlenkedek...
Egyébként azóta mindig kezeljük hidrogén peroxiddal,lehet attól nem romlik,nem is a szuperintelligens kötéstől...De ez nagyon gyenge teljesítmény.Vagy ne legyek türelmetlen?:(
 

Zsu77

Új tag
Hát amennyire fontos nekünk,hogy rendbejöjjön,biztos kétszer kötnénk át naponta,ha lehetne,de:Nem lehet.Hajnali 5-kor megy el és este 5-re ér haza.Utána lábápolás.Kb 1 óra.Mivel:idő mire leszedi,mert azért lejön,de nehezen,amolyan oda is tapadt,meg nem is.Továbbá lekezeli,erre egy konyha,ahol dolgozik nem épp steril hely,illetve utána ki is kell zuhiztatni,ez már 100%-ra megoldhatatlan,és utána még idő,mire megszárad.Mert csak szárítás után lehet kötözni.Ez így együtt tetemes idő,munkahelyen kivitelezhetetlen. Szerintem ebben semmi alábecsülés nincs.
 

Zsu77

Új tag
Köszönöm.A tegnapeste különösen nehéz volt.Iszonyúan fájt mind a négy sebe,úgyhogy együtt sírtunk.Persze titkoltuk egymás előtt,de nem túl sikeresen...:(
 
Oldal tetejére