Mindenkinek - inzulinok

borka

Őstag
Naphal

Fusson ki mere lát........ a maga környékén PENNI üzletet, mert most :o1000 Ft/ kg -ja a PANGASIUS -nak.:hurra::hurra::hurra::dr_31:
 

blaci

Őstag
GYÓGYÍTÁS és KEZELÉS

Sziasztok!
Nektek mi a véleményetek erről a dologról…?! Kicsit elgondolkodtam ezen egy "gyógyulási" lehetőség ill. ajánlat kapcsán…
Szóval:

GYÓGYÍTÁS és KEZELÉS
Számomra a két szó teljesen más jelentéssel bír.

GYÓGYÍTÁS: Számomra azt jelenti, hogy attól fogva nem lenne szükségem sem kívülről beadott inzulinra, se diétára. Továbbá nem kellene semmilyen gyógyszer, készülék stb. ahhoz, hogy ez az állapot tartósan is fennmaradjon. Szabadon ehetnék bármit és bármikor amikor csak megkívánom, úgy ahogy ezt tettem 29 évig, mielőtt az 1. típusú cukorbetegségem kiderült.

KEZELÉS: Nekem azt jelenti, hogy a betegségem a fentiek szerint (a tudomány jelenlegi állása szerint) nem gyógyítható, viszont megfelelő terápiával, kívülről pótolt inzulinnal, diétával, rendszeres és tudatos odafigyeléssel jól karbantartható, vagyis kezelhető.

Üdv.,
Laci …aki így látja!:D
 

zsuzsa

Új tag
Így van, de akinek fogalma sincs arról hogy mi ez a probléma az sem tudja hogy ez nem gyógyítható, ezért rögtön le lehet venni a hozzértést akkor amikor valaki így nyilatkozik. Én vittem Tibusomat biolaborba, nem mondták hogy meggyógyítják, mert tudták mivel állnak szembe, az anyagcserére és az immunrendszerre hatottak a kezelések amik teljesen zavartalanok voltak kis érzékelők a csuklóján, közben játszottunk 15 perc és kész. hetente egyszer vittem téli időszakban, úgy gondoltam megerősíti, kicsit valamiben hinnem kellett, a dr.-nénik is azt mondta anya ha nem fáj és nem kerül sokba és a lelkemnek jó akkor tegyem, de csodát ne várjak. Nem is azt vártam, tulajdonképpen nem tudom mit vártam, csak adódot a lehetőség, úgy gondoltam rosszat nem teszek vele, és kipróbálltuk. De nem gyógyított, csak kezelt. Amikor az oviban megállított az egyik anyuka és nagy boldogan újságolta, hogy olvastam hogy ezt a gyerekek 6 éves korukig kinövik? Hát udvariasan elmondtam hogy az nem az a dolog mint ami nekünk van, ő sajnos nem fogja 6 évesen sem kinőni.
 

blaci

Őstag
Sziasztok!
Igen, az igazi problémát én is abban látom, hogy legtöbbször olyanok próbálnak bennünket meggyőzni akik láthatóan azt sem tudják "mi fán terem" ez a betegség. Én nem vagyok ellene ezeknek a lehetőségeknek, sőt a lelki okok is biztosan közrejátszanak, sok mindenre hatással vannak, sőt valószínűleg lehet elérni eredményeket az erre irányuló kezelési módszerekkel is. Ha egy kicsit jobb lesz utána, segít elfogadni, feldolgozni magunkban a betegséget, utána úgy érezzük, hogy legalább megpróbáltuk és ez jót tett a lelkünknek akkor szerintem már megérte. Persze a tények elfogadása mellett tegyük ill. vágjunk bele, ne a csodára várva... Mert ez is "csak" kezelés nem pedig gyógyítás!
Ezért fogalmazódott meg bennem a fenti üzenetemben írt gondolat is. (gyógyítás és kezelés)
A két dolgot nagyon megtévesztő összekeverni, akik nincsenek tisztában (még!) a betegségükkel azokban hamis reményeket kelthet, a későbbi felismerés pedig nagy csalódást okozhat és ez a sokszor emlegetett lelki dolgokra is nagyon káros hatással tud lenni...szerintem. Gondolom nem csak én kaptam/kapok mostanában privát üzeneteket ebben a témában…mármint a "gyógyulás" lehetőségéről…
A fenti üzenetemben írott gondolatommal kapcsolatban a következő választ kaptam, amit most amolyan "lesz ami lesz" alapon megosztanék mindenkivel:
(A célom az vele csupán, hogy ha rákérdezünk ezekre az alternatív dolgokra általában nem érkezik válasz, főleg nem nyilvánosan, már csak ezért is érdemes elolvasni miről is van szó...tanulságos...)
Idézem:

"gyógyulásról
Amit írtál mind igaz, mármint a hagyományos orvosi tudás alapján. Az inzulinadagolást vagy a gyógyszerszedést nem szabad abbahagyni, de lehet csökkenteni, ha a cukorszint mérés igazolja a készülék hatását.
Sok olyan esetet tudnék felsorolni, ahol az orvosok nem tudtak segíteni, de a … eredményes volt. de nem ez a lényeg. Kezdem az elején mielőtt elveszünk a részletekben.
Minden betegségnek 4 eredője van.
Kezdem a legegyszerűbbel.
1, Baleset (fertőzés sérülés...) ezt nem kell magyarázni.
2, Örökletes, veleszületett betegség, vagy hajlam.
3, Külső, környezeti fizika káros hatások. Ez már szép nagy terület, és elég jól fel van térképezve.
4, Lelki okok. (psychosomatic mondják az orvosok)
Ez egy kicsit mellőzött terület, de a tapasztalatom szerint a legfontosabb.
A sikeres gyógyuláshoz mind a 3 területen meg kell nézni, hogy mi a teendője a páciensnek. Senkit sem lehet meggyógyítani, csak ha Ő akar gyógyulni, abba lehet neki segíteni.
Nagyon jó könyvek és tanulmányok jelentek már meg a lelki okok hatásáról. Ha érdekel mondok néhányat. Egy innen letölthető: …
Ezt egy orvos írta.
A 11 éves alapítványi tapasztalatom alapján úgy látom, hogy ha sikerül rávezetni a pácienst a lelki okra, hogy elfogadja, és hajlandó legyen változtatni rajta, akkor nagyon hatékonyan működik a …, és persze hatékony azokban az esetekben is amikor a lelki ok már nem áll fenn, csak "megszokásból" fenntartja a betegséget a tudatával.
Hogyan működik a lelki ok. Az embert, és gondolkodását két érzés vezérli. A szeretet és a félelem. Ha valaki folyamatosan a félelem vezérel és állandóan negatív gondolatokat gyárt, és különösen, ha egy bizonyos negatív gondolatot folyamatosan fenntart, (pl haragszik valakire, fél...)
Akkor ezek a negatív gondolatok a testben elzárják azt az energia pályát, amelyik azt szervet vezérli, amelyik szimbolikusan kapcsolható a gondolathoz.
Ez egy kicsit bonyolultra sikerült. Pl az emésztés szimbolikája a probléma feldolgozásé. Először rágódunk a kérdésen. (aki sokat rágódik , kihullik, tönkremegy a foga) majd nem bírjuk lenyelni ami történt, torkig vagyok vele, majd, nem veszi be a gyomrom ezt a .. Nem tudom megemészteni (kihányja) A Magyar nyelv teli van ilyen és hasonló tudással. A kérdés Mire jó ez nekem? Milyen gondolatom okozta? Kisegítő kérdés Mikor kezdődött? Mi történt akkor az életemben? (trauma)

Ha a lelki okot sikerül megtalálni, akkor már nincs többé szükség a jelzésre, tehát lehet gyógyulni. Ilyenkor jöhet a … . Ismert fizikai jelenség, hogy ha valamilyen hangkeltő eszközzel eltaláljuk a pohár frekvenciását akkor a pohár berezonál és széttörik, pusztán a hangtól. Minden sejtcsoportnak (szövetnek, szervnek) meg van a maga frekvenciája. Amikor ez a szerv beteg, akkor lehangolódik. A saját frekvenciájával újra azonnal felhangolható. A nemzetközi irodalom szerint Diabetes 1 esetében, különösen a pumpás adagolókat használóknál, csak orvosi felügyelettel szabad elkezdeni használni a … , mert sokszor azonnal beindíthatja az inzulin termelést, és így fennáll a túladagolás veszélye. Ha a páciens mér és úgy adagol, ott nincs gond, mert az adagolást ő szabályozza.
Beszéltem a gyártóval és sok visszajelzést kaptak már a készülék használóktól, hogy gyors javulást, gyógyulást tapasztaltak. Az én tapasztalatom, hogy anyósomnak 3 nap alatt 8-ról 5 alá lement a cukorszintje, utána abbahagyta a készülék használatát és szedi a tablettáit. A lelki okot nem fogadja el, hogy létezik.
Még egy infó, a cukorszintről. Nem csak a táplálkozás, mozgás, idegesség befolyásolja, hanem az időjárás és a mágneses viharok. Manapság gyakran vannak napkitörések, melyek mágneses viharokat okoznak. Ilyenkor még az egészséges embernek is felmegy a cukra, a vérnyomása, és rossz a közérzete. A beteg ember ezt sokkal jobban érzékeli. Ez a hatás néhány órától 1-2 napig tarthat. Ez magyarázza a szigorú diéta és életmód melletti cukorszint ingadozásokat, amire nincs (nem volt) magyarázat.
Elfáradt az ujjam, ezért
Üdv:"



Kb. ennyi…részemről no comment…! :(:(:(

Üdv.,
Laci …aki igenis meg akar gyógyulni!:D:D:D

Ui.: Magát a módszer megnevezését szándékosan pontoztam ki, nem szerettem volna bent hagyni, a tartalom természetesen eredeti azon nem változtattam semmit…

U.Ui.: Inzulinpumpát használóknak külön érdekességet is tartogat a "tájékoztató" ha figyelmesen elolvassátok...
 

poe

Őstag
Khmm...

Laci!
Most már értem miért nem értettem a privik egy részét, merthogy nem bztos, hogy nekem szólt... Copypaste levelek. :)
Azt hiszem Laci, eléggé hasonló levelezést folytathattunk a napokban... ;)
Én nem akartam kitenni, de a véleményemet megírtam az illetőnek, szkeptikus vagyok továbbra is.
 

blaci

Őstag
Laci!
Most már értem miért nem értettem a privik egy részét, merthogy nem bztos, hogy nekem szólt... Copypaste levelek. :)
Azt hiszem Laci, eléggé hasonló levelezést folytathattunk a napokban... ;)
Én nem akartam kitenni, de a véleményemet megírtam az illetőnek, szkeptikus vagyok továbbra is.


Szia, Poe!
Igen, gondoltam én, hogy így lehet…már ami a levelezést illeti. Sőt, azt is, hogy hasonlóképpen vélekedünk ezekről a dolgokról…:cool:
Üdv.,
Laci …aki szintén nem igen hisz az effajta csodákban!:dr_4:

Ui.: Azért ha mégis meggondolnád magad és kipróbálod a készüléket, feltétlenül orvosi felügyelet mellett tedd, mivel inzulinpumpát használsz és hát ugye a nemzetközi irodalom szerint sok esetben azonnal beindíthatja a készülék az inzulintermelést...na, csak óvatosan…!
Szóval, érted…?! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ…stb, stb. :(:(:(

:D:D:D
 

poe

Őstag
Ui.: Azért ha mégis meggondolnád magad és kipróbálod a készüléket, feltétlenül orvosi felügyelet mellett tedd, mivel inzulinpumpát használsz és hát ugye a nemzetközi irodalom szerint sok esetben azonnal beindíthatja a készülék az inzulintermelést...na, csak óvatosan…!
Szóval, érted…?! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ…stb, stb. :(:(:(

:D:D:D
Felajánlotta a lehetőséget, megköszöntem és nem éltem vele.
Meg is írtam neki, hogy egyrészt nagyon keveset tud a diabetesről, másrészt azzal, hogy azt állítják, hogy gyógyítja a diabot, számomra már hiteltelenné válik az egész...
 

blaci

Őstag
Felajánlotta a lehetőséget, megköszöntem és nem éltem vele.
Meg is írtam neki, hogy egyrészt nagyon keveset tud a diabetesről, másrészt azzal, hogy azt állítják, hogy gyógyítja a diabot, számomra már hiteltelenné válik az egész...

Szia, Poe!
Igen, egyetértek veled, hasonlóképpen látom ezt a dolgot. De erre sajnos általában az a válasz, hogy mi nem is akarunk meggyógyulni… (Mert hát, ugye csakis azt lehet meggyógyítani aki maga is akarja!) Ez az, ami engem valóban zavar és bosszant ezekben az ajánlatokban, levelekben. Az ilyen kijelentésekre csakis az ostobaságuk és/vagy a kapzsiságuk viheti rá őket. Itt jön ezután a "kedvencem", szóval a lelki tényező, arra kell hatni valahogy, a betegek amúgy is sokkal érzékenyebb lelkére ha a betegségükről van szó…arra kell nyomást gyakorolni. Ez lehet sok esetben be is válik nekik. Onnantól pedig már csak üzlet, aztán pedig ha az eredmény elmarad akkor jön a beteg részéről a csalódás és a felismerés. De semmi gond erre is van válasz! Mégpedig az, hogy nem akarta eléggé a beteg a gyógyulást, vagyis újra vissza a kezdetekhez, szóval a lelki tényezőhöz. Mert a betegben ott lesz a kétely, mi van ha mégis…én pedig nem próbáltam meg minden lehetőséget, innentől pedig kezdődhet az egész elölről… (Ördögi kör a betegnek, biztos és hosszú távú haszonszerzés azoknak akik ezzel foglalkoznak…!) Hát mondhatom, ügyes, nagyon ügyes…!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
A diabbal kapcsolatos tudatlanságukra pedig semmilyen mentségük nem lehet, csak kicsit tájékozódni kellene, manapság ez tényleg nem lehet probléma, azoknak a lelketlen embereknek sem akik a fentiekhez hasonló leveleket fogalmaznak meg és küldözgetnek tonnaszámra. Továbbá fontosnak tartom azt is, hogy a betegek is tájékozottak legyenek a saját betegségükkel és a kezelésük lehetőségeivel kapcsolatban, ezzel sokat megspórolhatnak maguknak, pénzben, időben, idegeskedésben...stb. Itt elsősorban a "gyógyulási" ígéretekre gondolok, továbbra sem utasítom el a megfelelő tájékoztatással és korrekt hozzáállással az egyéb kezelési lehetőséget.
És(sel nem kezdünk mondatot) ez nem csak a cukorbetegekre ill. a cukorbetegségre igaz véleményem szerint, nagyon sok más területen, más betegségekben érintetteknél is nyomulnak ezekkel az ajánlatokkal, hasonló formában és tartalommal…
Üdv.,
Laci …aki tegnap egy kicsit cinikus volt…! (Ami természetesen nem neked szólt személy szerint, de hát a tájékoztatóban egyértelműen ezt írták, amire az utóiratomban is utaltam…!):(:(:(
 

poe

Őstag
Még egy dolog ami kétkedővé tesz. A diabetes gyógymódjának kifejlesztéséért min járna egy orvosi Nobel díj. Nem emlékszem rá, hogy valaki ilyet kapott volna. Sem nagy felzúdulásra, úgy szakmai, mint sajtó körökben...
Egyébként szerintem a lelki okok tényleg befolyásolhatják a gyógyulást, de ezzel az erővel azt is mondhatjuk, hogy nem is a gyógymód működik, hanem a placebo hatás...
Szóval klinikai tesztek, javuló Hb1Ac-k, magyar diabetológusok ajánlása nélkül nekem abszolút nem kelti fel az érdeklődésemet.
ps: Cinikus azért nem voltál, inkább csak ironikus, de remélem kinézed belőlem, hogy megbirkózom vele... ;)
 

blaci

Őstag
Még egy dolog ami kétkedővé tesz. A diabetes gyógymódjának kifejlesztéséért min járna egy orvosi Nobel díj. Nem emlékszem rá, hogy valaki ilyet kapott volna. Sem nagy felzúdulásra, úgy szakmai, mint sajtó körökben...
Egyébként szerintem a lelki okok tényleg befolyásolhatják a gyógyulást, de ezzel az erővel azt is mondhatjuk, hogy nem is a gyógymód működik, hanem a placebo hatás...
Szóval klinikai tesztek, javuló Hb1Ac-k, magyar diabetológusok ajánlása nélkül nekem abszolút nem kelti fel az érdeklődésemet.
ps: Cinikus azért nem voltál, inkább csak ironikus, de remélem kinézed belőlem, hogy megbirkózom vele... ;)

:dr_24::dr_24::dr_24:

Igen, de erre is olvastam már választ! Szóval, hogy régen felfedezték már a gyógymódot csak éppen üzleti érdekből eltitkolják...

Persze nehezen hiszem el azt hogyha egy kutatóorvos rengeteg időt, fáradságot stb., feláldozva megtalálta volna a tuti gyógymódot akkor visszautasítaná a szakmai elismerést, főleg mivel ezzel történelmet írna! Egy orvosi Nobel díj mindenképpen megilletné. Megszavaznánk neki!!!

Persze a gyógymódot magánlevélben, interneten gyakorlatilag bárki árulhatja, mindenki tudja, hogy létezik csak az orvosok nem ill. nem akarnak róla tudomást venni...
No comment!
:(:(:(
Üdv.,
Laci ...aki lásd az utóiratot!:D

Ui.: Persze hogy, de még mennyire!:cool::dr_31::) Azért is bátorkodtam csak...:D:D:D
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
én úgy hallottam, hogy a stresszmentes életmód jó hatással van a vércukorra... :) elnézést, a tolerancia nagykeresztjét megszavazom nektek - ezt Lacinak már írtam...
 

manocs

Új tag
Nahát: és ezek a csoda ajánlatok engem eddig elkerültek???
Nekem eddig mindenki csak teákat (népi gyógyászatban közismert sokféle gyógynövény) akartak eladni méregdrágán. Főleg az hatott meg amikor elolvastam az összetételt (ezt kötelező ráírni szerencsére)és olyan ritka dolgok szerepeltek, mint a katáng... ilyet Mo.-n tényleg nem találni úton -útfélen... Mindezt több ezer Ft-ért/ 10 dkg. Mindig mondom: nincsen semmi a szervezetemben a mi inzulint állíthatna elő.. nincs lába, nem tud futni...
 

manocs

Új tag
A stresszmentes életmódhoz is úgy lehet hozzájutni, hogy az ember elmegy a diab. dokihoz, ott kap egy javaslatot, amivel elmegy a háziorvoshoz, aki végül felírja a receptet, amivel már csak a gyógyszertárba kell beugrani????..... elnézést :( :)
 

nofre

Adminisztrátor
Fórumvezető
Manocs, hú, ez nem semmi! :) Remélem nem leszünk ilyen helyzetben soha, habár, lehet néha nekem is ez lehetne a legegyszerűbb megoldás, sokszor stresszel, mint utólag kiderül: feleslegesen... :) Köszi a tippet! Megnézném a doki fejét, akihez beállítanék egy ilyen kéréssel :D
 

kollar

Új tag
attila1982 szegedről

olyan problémában vagyok, hogy a dokik már megduplázták az inzulin adagomat { apidra 8 7 8 lantus 15 - most apidra15 13 15 lantus 20n }.a cukrom 12-20 között van. olyan mint ha vizet adagolnék magamba. már alig merek bevinni magamba szénhidrátot. van- e valakinek esetleg valami javaslata hogy mit tegyek.:dr_24:
 
olyan problémában vagyok, hogy a dokik már megduplázták az inzulin adagomat { apidra 8 7 8 lantus 15 - most apidra15 13 15 lantus 20n }.a cukrom 12-20 között van. olyan mint ha vizet adagolnék magamba. már alig merek bevinni magamba szénhidrátot. van- e valakinek esetleg valami javaslata hogy mit tegyek.:dr_24:


Szia!

Most olvastam, amit írtál. Rendeződtek azóta a cukraid? Bázis-bólus helyes aránya: 50-50%!!! Nálad nem ezt látom... Valószínűleg kevés a bázis (Lantus), ami az éhomi értékeidet stabilizálná és napközben a bólus(Apidra) inzulinnal kompenzálsz, de az csak 3 órán át hat, utána megint "kúszik" felfelé a cukrod. Szerintem az orvos segítségével újra kellene gondolni az elosztást, megemelni a Lantust, visszavenni az Apidrát.

üdv! Tünde
 
Oldal tetejére