Mindenkinek - inzulinok

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
Zsiga1200!
Próbáld meg a diabetológián beszerezni "az utazás cukorbetegen" kis kiadványt. Ez egy szórólap szerű valami, viszont az alján van egy letéphető perforált rész, amin magyarul és angolul van a diabetes ténye, inzulin fajtája, stb. és egy egy aláírásra alkalmas rész, ami az orvosnak van fentartva. Ez az egész kis lapocska bankártya méretűre van összehajtva. Én is ezt használtam a repülővel történő utazás előtt, sőt én ki is tűztem, az utazás végén meg levettem. Ez a kis kiadvány a Roche szórólapja. Ha nem jutsz hozzá, írj privit címmel, és küldök neked.
Londonba utazáshoz fonosnak tartom, hogy legyen ilyen kártyád. Valószínű, hogy tényleg rá sem bagóznak, de biztonságérzeted ad egy ilyen igazolás. Inzulint egyébként dupla mennyiséget ajánlanak vinni, mint amennyire szükség van.
 

tímeácska

Őstag
Szia Zsiga1200!
Nekünk is csak max. 3 napos orvosi igazolás kellett, de a légitársaság pontosan kérte a kivitt mindenféle kütyük mennyiségét... (akkoriban még penesek voltunk) Pl. Tűk, penek, tesztcsík (ezt nem igazán értettem, hogy miért érdekelte őket, hogy mondjuk 267 db-ot viszünk ki...), cukormérő, Glucagon, inzulin, stb. Ja, inzulinból csak bontatlan csomagolású, eredeti dobozosat engedtek felvinni a gépre (persze, a használaton kívüliekre értendő!), ami a penben volt, azt a felszállás előtt kellett megközelítőleg pontosan leírni, mennyi egységet tartalmaz... Haza fele volt egy kisebb "gondunk", a bontott csomagolású inzulin miatt... De aztán "eltekintettek" tőle... :)
Szóval, a legfontosabb a max. 3 napos orvosi igazolás (nem kell érte rohangálni, a kezelőorvos tud adni!), és egy "leltár", amit szintén a kezelőorvos is meg tud csinálni! Jó utazást! ;-)
A max. kivihető mennyiséget nem tudom... Mi másfél hónapot voltunk kinnt, 2 havi adagot vittünk, mindenből...
 

szolnok

Új tag
Hát ez érdekes. A gyerek utazott nem egyszer repülőn, a közelmultban is, és soha senki nem kifogásolta a peneket, és semmit. Szerintem a vámosok is ismerik az inzulin tűket patronokat és és a pumpát. Ennek ellenére volt igazolás, de még sehol nem volt rá szükség.
 

goyo

Adminisztrátor
Fórumvezető
Hát ez érdekes. A gyerek utazott nem egyszer repülőn, a közelmultban is, és soha senki nem kifogásolta a peneket, és semmit. Szerintem a vámosok is ismerik az inzulin tűket patronokat és és a pumpát. Ennek ellenére volt igazolás, de még sehol nem volt rá szükség.

Elvileg kötelező, légitársaságonként más feltételei lehetnek, a Malévé pl.-ul itt van.
 

christina

Őstag
Üdv Christina,

Volt mar róla szó, 2 dolog jöhet szóba:
1. drinfo.hu helyett www.drinfo.hu domaint használsz (a www. felesleges)
2. 6.0-s Internet Explorert használsz (frissíts 7.0-ra, vagy használj jobbat, mint a Firefox, vagy az Opera...mindegyik ingyenes)
Ha az utóbbi, akkor minden beléptetős oldalon gondod lehet, mert a 6.0-nak megbízhatatlan a cookie/süti kezelése.

A két üzenet közötti 30 másodperc azért lett kitalálva, hogy egy robot (vagy ember) ne tudja teleszemetelni a fórumot spam-el/reklámokkal. Ez valós felhasználóknál nem szokott problémát jelenteni...ha két üzenetet 29 másodperces szünettel küldesz, akkor kb. 15 másodperc alatt gondoltad át és írtad meg az üzenetedet. Ha egy meglévő üzenetedet szeretnéd kiegészíteni, ott a
gomb.

Szia Goyo!
Az első lehetőség nem áll fennt, a másodikhoz nem tudok hozzászólni, mert a melóból próbáltam írni és én ennyire nem értek ezekhez a dolgokhoz, hogy utána nézzek!
De már máskor is írtam innen és nem volt gondom!
Azért köszönöm szépen! :)
 

christina

Őstag
Egy javaslat. Én azt szoktam csinálni, hogy amikor megírtam az üzenetet, és mielött az elküld gombra kattintanék, kijelölöm az égész szöveget és a vágólapra másolom, azaz nyomok egy "Ctrl + C"-t. Ha elküldésnél kilépne és újra kell kezdeni a "Ctrl + V" billentyű kombinációval már vissza is helyezte az égész szöveget.

Köszi Mrobi!
Magamtól nem jutott volna ez eszembe! Tudod már sok szőke tincsem van, ha érted mire gondolok!:):-D:-D
Így fogom csinálni legközelebb!

Üdv. Egy barna Christa sok-sok szőke "beütéssel":D
 
D Cont Personal vércukormérővel mért adatok feldolgozása

<!-- / icon and title --><!-- message -->Feltettem blogomba a D Cont Personal vércukormérővel mért adatok feldolgozását a DiaTransfer program segítségével és egy Excel táblázat felhasználásával is. Megtekintehtők blogomban: http://drinfo.hu/forum/blog/szentgyorgyipal

Figyelem! : a vércukormérő nem ismerte fel az idei február 29.-i dátumot, azt március 1.-ként rögzítette. Ki kell javítani a dátumbeállítást!
<!-- / message --><!-- sig -->
 

Sani

Új tag
Kedves Szentgyorgyipal!

Gratulálok a mért értékeidhez. Sokan példát vehetnek rólad.
Csak így tovább!
 

tímeácska

Őstag
Szentgyorgyipal!
Én is szeretnék gratulálni, nagyon ügyesen csinálod a dolgokat!
Viszont azt szeretném megkérdezni, mióta vagy cukros? Erre nem emlékszem, és bevallom őszintén, lusta vagyok visszakeresgélni! :) Mindig ilyen jók voltak a cukraid, vagy azért voltak nehezebb időszakaid is?
 
Cukorbetegségem története

... mióta vagy cukros? ....
Csatolok egy diagramot, abból kiolvasható cukorbetegségem története. Nálam is más vizsgálat (gépjármú vezetői jogosítvány orvosi felülvizsgálata) alkalmával merült fel a cukorbetegség gyanúja 58 éves koromban. 2002-ig diétás kezelést kaptam, 2002-től orális gyógyszeres (Adimet), majd 2005-től inzulinos kezelés következett.
 

Csatolások

  • vercuk1990-2008.JPG
    vercuk1990-2008.JPG
    42.4 KB · Olvasás: 31

tímeácska

Őstag
Köszönöm, Szentgyorgyipal (továbbiakban Pál, ha megengeded, mert elég hosszú a nicked...), hogy feltetted ezt a diagrammot. Nagyon szépen látszik rajta a változás. Az is látszik, hogy nagyon sokáig vaciláltak az inzulin bevezetésével, legalábbis, számomra ez olvasható le a grafikonról. De az inzulin bevezetése után látható, hogy tökéletesen működsz anyagcsereileg! :) Csak így tovább!!!
 

pusimelu

Őstag
Sziasztok!

Hétfőn végeztek c-peptid vizsgálatra vérvételt,2 hét múlva lesz eredményem.Tud valaki valamit róla.Csak annyit tudok hogy valami fehérje amit a hasnyálmirigy választ ki és ebből következtetni tudnak a szervezet inzulin termelésére.Szivesen veszek minden infót ,azt hiszem ezt is itt olvastam.Meli
 

Sani

Új tag
Kedves pusimelu!

A c-peptid vizsgálatot akkor készítenek,ha meg szeretnék határozni, mennyi inzulint termel még a beteg hasnyálmirigye és hogy ezt az inzulint ténylegesen hasznosítja-e a szervezete vagy nem.
Referenciatartománya: 350- 1170qmol/L
Ennek az eredménynek a milyenségétől függ az, hogy mennyi exogén ( külső) inzulinra van szüksége a betegnek.
 

pusimelu

Őstag
Sziasztok!

Köszönöm a nőnapi üdvözletet mindenkinek!Sani neked pedig köszi az infot,ha megvan az eredmény jelentkezem.Meli
 

katka90

Új tag
sziasztok!
Azt szeretném megtudni,hogy az accu-chek senzorhoz melyik tesztcsík kompatibilis.És még arról szeretnék felvilágosítást kapni,hogy milyen véleményetek van az inzulinpumpáról
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
sziasztok!
Azt szeretném megtudni,hogy az accu-chek senzorhoz melyik tesztcsík kompatibilis.És még arról szeretnék felvilágosítást kapni,hogy milyen véleményetek van az inzulinpumpáról

Szia Katka!
Valamit nem jól írtál. Talán a vércukormérőre gondoltál, mert a Roche-nak még nincs piacra dobva a szenzorja. A csíkokról a vércukormérés topikban írkáltunk hasznos dolgokat.
A pumpáról pedig az inzulinpuma topikban. A pumpáról általánosságban elmondható, hogy mindenki meg van vele elégedve, de részletek vagy bővebb infok a megfelelő topikin vannak. Ott fel tudod tenni a kérdéseidet is.
 
Oldal tetejére