Mindenkinek - inzulinok

pusimelu

Őstag
Mi a véleményetek a ginkoprim nevű étrendkiegészítőről ami védi a végtagok és az agy vérellátását vagy segíti .Szedtek ti valami speciális vitamint?
 

Beno

Új tag
Kedves Pusimelu!
A nyárban az a jó inzulinbeadás szempontjából, hogy sokkal egyszerűbb a dolgod. Nem kell vetkőzni, ruhákat tűrögetni, így még kevesebb feltűnést kelthetsz. Az éttermes dologra nekem az a módszerem -persze, csak, ha közeli ismerőssel megyek, aki megérti-, hogy hasfalba simán beadom a kezemmel tudom takarni és az asztaltól sem látszik. Persze elmehetnék a mosdóba is, de én attól undorodom, hogy ott adjam be.
A vitaminnal kapcsolatban: én nem szedek semmit, az orvosom úgyis ajánlana valamit, amennyiben tényleg szükség lenne rá.
Minden jót: beno
 

Sani

Új tag
Sziasztok!

Én egész évben szedek különböző vitaminokat.
Felváltva
1 levél C vitamin
1 levél B komplex vitamin
1 levél folsav
Persze a c vitamin jobban fogy tavasszal és ősszel, ill. télen, de valami kiegészítő vitamint mindig szedek. Néha komplex vitamin készítményeket szoktam venni. Váltogatva 'adagolom' magamnak.
 

szolnok

Új tag
Én ugylátom, hogy a mérés , szúrás nem a közönség függő, hanem beteg függő.
Ezalatt azt értem, hogy a legtöbb diabos önmaga az, aki magának gátat szab, vagyis szégyenli mások előtt felválalni pl a mérést. /Mióta gyermekeim diabosak lettek. Ez 16 év az egyiknél, 7 a másiknál, nagyot változott a világ. 16 éve , még lazán leprásnak néztek ha cukormentes italt kértél a vendéglőben, ugye ez mamár teljesen természetes, mint ahogy az is, hogy édesitőt kérsz a kávéd mellé./ Az én gyerekeim is sokat változtak mamár szemrebbenés nélkül előveszik a mérőkészüléket a buszon, az étteremben, és mérnek és szúrnak is ha kell. Miután gyakran vagyok velük, volt alkalmam figyelni a "közönséget" senki oda se bagózik, épp ugy nem figyelnek rád mint akkor sem ha véletlenül rosszul lesz valaki az utcán és eljárkálnak mellette.
Természetesen egy bálon azért igyekszik az ember félre vonulni, a hely illeme szerint. De egy étterem egy busz, nem akadály. Dehát gondolj bele a környezet ezt épp ugy reagálja le mint egy féllábú ember látványát. Először lehet, hogy megnéz, de aztán már észre sem vesz.
 

Sani

Új tag
Én is úgy gondolom, Szolnok, hogy beteg függő dolog ez.
Én, miután teljes egészében, mindennel együtt véve elfogadtam, hogy cukorbeteg vagyok( beleértve, hogy ha szükséges, bárhol cukrot mérek, persze akkor is azért mindig keresem a lehetőséget, hogy nem keltsek vele feltűnést) azóta nem attól függ, hogy megmérem-e a cukim, hogy hol vagyok. Csakis az érzett állapotomtól. ( Már ha érzem)
Szóval fel kell vállalnunk magunkat és el kell fogadnunk olyannak magunkat, amilyenek vagyunk, még ha cukik is :))
 
H

hypohonder

Vendég
Ha már felvetődött - Sani által - a vitamin-kérdés: valamelyik "alfórumon" kb egy éve nagy téma volt a Rutascorbin hatása, meg a Millgamma N szedése. Ez utóbbit mindenki javasolta, az idegrendszeri szövődmények kiküszöbölésére nagyon jó!!! Akinél még nincs ilyen szövődmény-veszély (ez még nálam sincs, lekopogom), annak ajánlatos legalább 3-4 havonta 10-15 napos kúraszerű alkalmazása! Kérdezzétek meg a diabetológusotokat, de minden további nélkül javasolt a szedése! Többféle kiszerelésben kapható, 30-as, 50-es és 100-as...

Egyébként Szolnoknak - de mindenki másnak is!!! - teljesen igaza van! (Szerintem).
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A "betegségünk" mutogatásával, vagy titkolásával mindenki maga rendelkezik. Ettől függetlenül nekünk meg kell érteni, hogy vannak emberek, akiket zavar(hat) a nyilvános helyen mért cukor, vagy beadott inzulin. Tőlük nem várhatjuk el, hogy nézzék, amire nem kíváncsiak, vagy borzonganak tőle, csak azért, mert nekünk ez olyan természetes, mint hogy valakinek van lába, vagy nincs. Szerencsére már egyre kevésbé kell elbújdokolnunk amiatt, hogy mi cukorbetegek vagyunk, de régebben ez tényleg így volt SAJNOS. Ha mi megpróbálunk egy arany középutat találni magunknak, akkor jogosan várjuk el a szűkebb-tágabb környezettől, hogy toleránsabbak legyenek velünk.

Én a magam részéről ugyanúgy nem verem nagydobra a dolgot, de nem is bújkálok vele, akinek tunia kell, az tudja is. Azt pedig nekünk kell eldönteni az etika szerint, hogy hol mérhetünk cukrot. Egy bálban tényleg illetlenség lenne feltűnően cukrot mérni, de egy buszon, ahol nem egymást figyelik az emberek, és szükséges a mérés, akkor nem várhatunk még fél órát a buszozás végéig, ráadásul akkor még csak a buszmegállóban vagyunk, ott ugyanaz a helyzet, mint ha még buszon lennénk.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A vitaminokkal kapcsolatban pedig az orvosom javaslatára szedem kúra szerűen a B1 vitamint, és a MilgammaN-t.

Itt szeretném tőletek megkérdezni, hogy nálatok van-e olyan érzés csalódás, hogy pl. úgy érzem a tünetek alapján, hogy biztos magas a cukrom, kb. 15-20. Megmérem, és 6-9 közötti cukrot mérek. Régebben nem igazán "éreztem" mellé, mostanában néhányszor előfordult. Remélem ez nem neuropátiás előérzet, mert akkor bizony előszedem a MilgammaN-emet, szerintem tavaly nyár vége óta nem szedtem. Egyébként gyógyszer ellenes vagyok, de tudom, hogy ezek vitaminok, remélem hatásosak is.
 

vighkata

Utolérhetetlen :) – moderátor
A cukorméréshez tenném még hozzá, hogy volt néhány alkalom, hogy a diab kontrol előtt mértem cukrot, és úgy néztek a váróban lévők, mintha nem is a diabetológia szakrendelő várójában lettünk volna. Pedig ott csak diabosok vannak. Eléggé furcsa, zavart csönd honolt.
 

pusimelu

Őstag
Sziasztok!

Köszi a vitamin tanácsokat.Beszélek a szakrvosommal a milgammáról,mert azt nem tudom ,hogy lehet e recept nélkül kapni a rutaskorbit azt lehet mert azt már szedtem de nem erre a betegségre.sziasztok
 

kmolli

Moderátor
Fórumvezető
Szolnok, annyira igazad van, tényleg oda sem bagózik senki! Mármint az idegenek... Engem csak az olyan hely tud zavarni, mint egy céges vacsora (200 ember van a cégnél, nem tudja az egész cég) vagy a férjem céges vacsorája, meg ilyenek. Egy tárgyalás, egy állásinterjú.... Szóval, ahol nem idegenek vannak. Egyszerűen utálom, ha fél órát kell magyarázni valakinek, hogy éppen miért szúrom az ujjamat. De, ahogy Sani is írta, ha érzem, hogy mérni kell, mérek, de ilyen fent említett környezetben általában kimegyek a wcre. Oda viszem a kis táskámat, az tényleg nem izgat senkit, hogy oda miért járok olyan sokat... Mindenesetre ez tényleg egyénfüggő, hogy ki mit tolerál ebben is. Én megértem azokat, akik nem mernek nyilvánosan szúrni-mérni, nekem is időbe telt (volt egy bicikli balesetem fényes nappal az utca közepén, csomó ember körülöttem és akkor sem figyelt rám senki, pedig nem tudtam felállni a földről, SENKI nem jött oda, nem is érdekelt senkit, hogy próbálok felállni, de a csurgó véres karommal nem ment - ekkor jöttem rá, hogy nyilvános helyen úgy és annyit szúrok, mérek, ahogy, amennyit akarok, sosem fogja senki sem észrevenni).
 

lizzi

Őstag
sziasztok!
hát én csak azt tudom mondani hogy van jó is benne de azért elég szomorú,hogy ennyire nem figyelnek az emberek egymásra mint ahogy Molli is írja.
Vitaminokról:én is szoktam vitamint szedni évente kétszer multivitamint és tél meg influenza idején nekem a béres csepp szedése vállt be hónapokig és akkor elkerül az influenza(remélem idén is)meg a hasonló járványok!
 

christina

Őstag
Hát sosem fogjátok megtudni mit szerettem volna írni!
HÁROMSZOR ÍRTAM MEG AZ ÜZENETEMET, ÉS KILÉPTET A RENDSZER!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem írok! Kész passz!
 

goyo

Adminisztrátor
Fórumvezető
Hát sosem fogjátok megtudni mit szerettem volna írni!
HÁROMSZOR ÍRTAM MEG AZ ÜZENETEMET, ÉS KILÉPTET A RENDSZER!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nem írok! Kész passz!

Bezzeg ez elment! De miért kell két üzenet között 30 másodpercet várni?!
:-(

Üdv Christina,

Volt mar róla szó, 2 dolog jöhet szóba:
1. drinfo.hu helyett www.drinfo.hu domaint használsz (a www. felesleges)
2. 6.0-s Internet Explorert használsz (frissíts 7.0-ra, vagy használj jobbat, mint a Firefox, vagy az Opera...mindegyik ingyenes)
Ha az utóbbi, akkor minden beléptetős oldalon gondod lehet, mert a 6.0-nak megbízhatatlan a cookie/süti kezelése.

A két üzenet közötti 30 másodperc azért lett kitalálva, hogy egy robot (vagy ember) ne tudja teleszemetelni a fórumot spam-el/reklámokkal. Ez valós felhasználóknál nem szokott problémát jelenteni...ha két üzenetet 29 másodperces szünettel küldesz, akkor kb. 15 másodperc alatt gondoltad át és írtad meg az üzenetedet. Ha egy meglévő üzenetedet szeretnéd kiegészíteni, ott a
gomb.
 

Mrobi

Új tag
Egy javaslat. Én azt szoktam csinálni, hogy amikor megírtam az üzenetet, és mielött az elküld gombra kattintanék, kijelölöm az égész szöveget és a vágólapra másolom, azaz nyomok egy "Ctrl + C"-t. Ha elküldésnél kilépne és újra kell kezdeni a "Ctrl + V" billentyű kombinációval már vissza is helyezte az égész szöveget.
 

zsiga1200

Új tag
Hello!Az lenne a kérdésem hogy cukorbeteg vagyok és szeretnék külföldön ,nevezetesen Londonban dolgozni !Ha tudja vki hogy arepteren hogy lehezt az inzulint kivinni meg hogy mekkora a legnagyobba dag az legyen szives valaszoljon nekem !Előre is köszönöm
 

goyo

Adminisztrátor
Fórumvezető
Hello!Az lenne a kérdésem hogy cukorbeteg vagyok és szeretnék külföldön ,nevezetesen Londonban dolgozni !Ha tudja vki hogy arepteren hogy lehezt az inzulint kivinni meg hogy mekkora a legnagyobba dag az legyen szives valaszoljon nekem !Előre is köszönöm

Szia zsiga1200,
Szükséged van legfeljebb 3 nappal a felszállás előtt kiállított orvosi igazolásra, amelyen szerepel, hogy cukorbeteg vagy, valamint az inzulin/gyógyszer neve amit használsz. Ha angol nyelvterületre mész, célszerű mindezt az orvossal angolul leíratni (vagy fordítást mellékelni). Az inzulin legnagyobb szállítható adagjáról nincs ismeretem, de ez függhet a légitársaságtól és a szerencsédtől is.:)
 
H

hypohonder

Vendég
Kedves Zsiga1200, én ugyan csak egy hétre mentem a nyáron Tunéziába, de a kutya sem kérdezte, hogy mi van rajtam, nem is vették észre, a kapu sem jelzett - mármint az inzulinpumpára gondolok. Persze én is igyekeztem beszerezni mindenféle igazolást, nehogy leadjanak rám egy sorozatot, mert nem ismerik a dolgokat, de mondom: meg se szólítottak. Az utastérbe egyben sok (ha jól emlékszem 2 dl-t meghaladó mennyiségű) folyadékot nem lehet bevinni, de az inzulinból annyit nem is viszel, gondolom. Azért orvosi igazolásokat szerezz be, természetesen!
 
Oldal tetejére